Rețete

Faceți-vă bezea – ​​rețete pe care oricine le poate coace acasă

Faceți-vă rețetă bezea esență de suc de cireșe

Fie ca ingredient într-un desert delicios, ca înlocuitor al biscuiților pentru petreceri de ziua copiilor, sau ca suvenir la ocazii speciale – bezea este o patiserie foarte populară. Deși sunt fabricate din câteva ingrediente conform rețetei de bază, ele reprezintă adesea o mare provocare pentru hobby-ul brutar. Dacă doriți să faceți bezea, ați ajuns în locul potrivit – avem câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să evitați cele mai frecvente greșeli. De asemenea, oferim o prezentare generală a diferitelor variante și opțiuni de gust, astfel încât fiecare să își poată găsi propria rețetă preferată. lasă-te inspirat!

Asigurați-vă bezea – ​​instrucțiuni pentru rețeta de bază

bezeașele se coc timp de două ore

Cuvântul bezea este derivat din franceză și înseamnă „sărut”. Bezelele sunt coapte din albușuri de ou cu zahăr – rețeta de bază conține doar câteva ingrediente. Acesta este motivul pentru care patiseria este adesea văzută ca o alternativă de ultim moment la biscuiții tradiționali. Vara sunt adesea umplute cu fructe și apoi servite fie cu înghețată, fie cu înghețată. Brutarii cu experiență folosesc bezele ca bază pentru prăjituri sau acoperă prăjitura cu fructe cu ele. Nu numai pentru că au un gust minunat în combinație cu fructe, smântână și nuci – ci și pentru că, dacă sunt depozitate corect, pot fi păstrate aproximativ o săptămână. Instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea bezelelor pot fi găsite mai jos.

Asigurați-vă bezea – ​​ingrediente pentru rețeta de bază

bezea își face propriile ingrediente pas cu pas

Ingredientele sunt pentru aproximativ 16 bezea, fiecare cu aproximativ 5cm în diametru. Ai nevoie de 4 albușuri, un praf de sare, 1 cană de zahăr fin (dacă nu ai zahăr fin, poți purta pur și simplu fin zahărul normal), 1/2 linguriță de esență de vanilie, 1 cană de nucă de cocos deshidratată, alimente colorant sau esență, dacă bezeașele sunt marmorate, 4-5 picături de suc de lămâie.

Faceți-vă bezea Pasul 1: separați ouăle

Faceți-vă propria bezea și lăsați proteina să se odihnească

Spălați bine ouăle cu săpun, apoi lăsați-le să se răcească în frigider. Între timp, spălați-vă bine mâinile. Pregătiți trei castroane – unul în care vor fi separate ouăle, unul pentru gălbenușuri și unul pentru albusuri. Desfaceți cu grijă cochilia primului ou, apoi scuturați gălbenușul dintre cele două coji, astfel încât albușul să curgă de pe marginea cojii și să cadă în castron. La final, turnați cu atenție gălbenușurile în vasul desemnat și puneți și albușul în vasul desemnat. În acest fel, vă asigurați că, chiar dacă un gălbenuș de ou ar trebui să se topească, numai oul respectiv trebuie aruncat și nu toate albușurile sunt distruse în același timp.

Pasul 2: bate albusurile

Asigurați-vă bezea albusul de ou

Lăsați albușurile la temperatura camerei timp de 40 de minute – acest lucru asigură faptul că pot lega aerul mai târziu atunci când bateți și crește volumul. Între timp puteți pune o foaie de copt cu hârtie și preîncălzi cuptorul la 100 de grade. Apoi adăugați sucul de lămâie și sarea în albușurile din vasul uscat. Mai întâi amestecați amestecul încet cu telul, apoi măriți viteza și comutați mixerul manual la cea mai înaltă setare.

Asigurați-vă bezea adăugați zahăr pudră

Acum, mai presus de toate, este nevoie de răbdare – pur și simplu bate albusul la cel mai înalt nivel foarte rigid într-un albuș. Acest lucru poate dura câteva minute pentru ca amestecul să se transforme într-o spumă.

Asigurați-vă că bezea durează trei minute

Când amestecul atinge consistența arătată mai sus, zahărul poate fi adăugat treptat, amestecând continuu la cel mai înalt nivel. Cu cât zahărul este mai fin, cu atât se va bate mai repede. Testați amestecul din când în când, dacă cristalele individuale de zahăr mai pot fi simțite, atunci continuați să bateți.

Faceți bezea amestecați-vă dați lămâie

De îndată ce zahărul se dizolvă complet, adăugați esența de vanilie. Rețeta de bază este vanilia, dar se pot adăuga alte esențe în funcție de preferințele personale. În acest moment, doriți ca amestecul să fie strălucitor, rigid și cremos.

Faceți-vă propria nucă de cocos bezea rasă

Acum, nuca de cocos deshidratată poate fi adăugată și amestecată în amestec cu o lingură curată și uscată. Acum este momentul potrivit pentru a dizolva colorantul alimentar sub formă de pulbere în apă clocotită și pentru a-l turna într-o sticlă cu pipetă. Alternativă la colorantul alimentar – adăugați cacao sau ciocolată topită în amestec și amestecați cu o lingură.

Faceți și marmurați bezea singuri

bezea își face propriile cireșe esențiale colorante alimentare

Periați două benzi de colorant alimentar în punga de conducte cu o duză stea. Apoi turnați amestecul în punga de conducte.

bezeașii fac ei înșiși saci de conducte

Stropiți bezeaile pe foaia de copt căptușită cu hârtie de copt – asigurați-vă că există o distanță minimă de 2 cm între bezea individuală. Când sunt coapte, bezeașele nu își vor crește semnificativ volumul.

Pregătește-ți bezeaua gata să coaceți o rețetă

Coaceți bezea în cuptorul preîncălzit la 100 de grade timp de 90 de minute – sunt gata când sunt complet uscate. Apoi opriți cuptorul și lăsați bezeaua înăuntru încă 10-15 minute. La final, lăsați-i să se răcească pe hârtia pergament la temperatura camerei.

Fă-ți bezeaua să coaceți marmorare

Bezelele răcite finite trebuie depozitate în recipiente etanșe la frigider – astfel vă asigurați că nu absorb apa și nu devin moi după o zi.

Faceți-vă bezea – ​​rețetă cu umplutură de afine

Faceți-vă propria rețetă de afine de bezea

Următoarea rețetă este o ispită dulce cu fructe – umplutura este cu afine, dar le puteți face cu fructe diferite. Bezelele sunt coapte conform rețetei de bază de mai sus – singurul lucru important este să lăsați o gaură în fiecare bezea când le stropiți. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru umplutură: 1 cană de afine proaspete sau congelate (alte fructe de pădure posibile și în funcție de gustul dvs.), 6 linguri de unt moale, 3/4 cană de zahăr, 2 ouă mari și 2 gălbenușuri de ou, 1 / 3 cană de suc de lămâie proaspăt stors.

Merengile își fac propria umplutură de afine

Mod de preparare: Aduceți afinele la fierbere și fierbeți 5-6 minute. Apoi scoateți-l de pe plită, lăsați-l să se răcească și apoi purificați-l fin. Dacă este necesar, îndepărtați bucăți mai mari de fructe, astfel încât să se formeze o masă netedă – rezultatul final ar trebui să fie o jumătate de cană de piure. Într-un alt castron curat și uscat, bateți untul și zahărul în mixerul pentru 2 minute până când sunt cremoase. Puneți mai întâi ouăle și apoi gălbenușurile, amestecând continuu, la foc mic. Apoi adăugați sucul de lămâie și amestecați bine. Puneți amestecul într-o cratiță, lăsați-l să se încălzească la foc mic timp de 2-3 minute. Apoi puneți plita la foc mediu și lăsați umplutura să fiarbă amestecând continuu. După 10-12 minute, când amestecul s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă deoparte. Când umplutura s-a răcit complet, o puteți folosi pentru a umple bezea și serviți cu frunze de mentă, dacă doriți.

Meringă cu cacao și ciocolată 

bezeașii înșiși fac toppingurile de ciocolată delicioase

O altă idee pentru cei cărora le plac în mod deosebit deserturile cu ciocolată – bezeaua se coace conform rețetei de bază, în care esența de vanilie este înlocuită cu 1/5 cană praf de cacao. Lăsați bezeaua terminată să se răcească, între timp topiți ciocolata pe baie de apă. Apoi înmuiați bezea lateral în ciocolată. Serviți cu gheață dacă doriți.