Rețete

Faceți singur ravioli – idei și rețete pentru aluat, umplutură și sos

Faceți singur ravioli - masă de lemn cu paste umplute - spanac-ricotta-ulei de măsline

Pentru toți fanii bucătăriei italiene, subliniem felurile de mâncare din paste din acest articol. Tăițele umplute sunt deosebit de populare printre copii și adulți și se potrivesc perfect cu prânzul și cina. V-ați dori paste umplute precum tortellini și Faceți-vă ravioli, Atunci ești chiar aici. Citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți despre pregătirea aluatului, umpluturii și sosului și pentru a găsi idei de rețete delicioase.

Faceți singur ravioli – paste umplute pentru fiecare gust

Fă-ți singur ravioli clasic-rețetă-sos de roșii-parmezan

Ravioli este un fel de mâncare italiană pe care îl puteți prepara într-o varietate de moduri. De obicei, acestea sunt realizate într-o formă pătrată, dar alte variații precum cercurile, semicercurile, stelele și multe altele sunt, de asemenea, foarte populare. Cu toate acestea, cea mai mare selecție este atunci când vine vorba de umplerea cu ravioli – cu carne, pește sau legume, ravioli pot fi adaptate fiecărui gust. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți ravioli singuri, veți avea nevoie de puțin timp și răbdare, deoarece pregătiți consumă mult timp. Nu lăsați asta să vă dezamăgească, totuși, pentru că o faceți singuri merită cu adevărat.

Faceți singur ravioli – ingrediente și rețetă de bază pentru un aluat de succes

Fă-ți ravioli singur aluat de ravioli-făină de casă-făină-aluat-gata-aluat

Aluatul pentru ravioli este de obicei făcut din făină și ouă, deși unele rețete recomandă o combinație de făină de grâu și griș de grâu dur. Aici oferim ingredientele și cantitățile pentru 4 persoane:

– 400 g făină de grâu (sau 250 g făină de grâu și 250 g griș de grâu dur)

– 4 ouă

– 1 vârf de sare

– 1 lingură ulei de măsline

– 1 lingură apă.

Mod de preparare: Făina se pune pe suprafața de lucru, spațiul este presat în mijloc și umplut cu ouăle, sarea, apa și uleiul de măsline. Ingredientele sunt mai întâi amestecate cu atenție cu o furculiță și apoi făina este încorporată cu mâinile tale. În cele din urmă, aluatul este frământat timp de aproximativ 10-15 minute, modelat în formă de bilă și lăsat în frigider în folie alimentară timp de cel puțin 30 de minute..

Selectați umplutura de ravioli potrivită

Ravioli-fara-umplere-de-sos-morcov-busuioc-parmezan ras

Între timp, puteți pregăti umplutura pentru ravioli de casă. Dacă doriți să faceți singur ravioli vegetarieni, atunci tot felul de legume cu sau fără cremă de brânză sunt perfecte pentru umplutură. O umplutură de carne, pe de altă parte, se prepară cel mai bine cu carne tocată și legume. Aici vă puteți lăsa creativitatea liberă și puteți pregăti umplutura de ravioli după gustul dvs. personal.

Avantajele aparatului de paste

Fă-ți singur ravioli ravioli aluat-pastă-mașină-dă-foaie-aluat-subțire

Când aluatul și umplutura sunt gata, puteți începe modelarea raviolilor. Aluatul pentru paste este cel mai bine trecut printr-o mașină pentru paste, astfel încât foaia de aluat să fie cât mai subțire posibil. Cu toate acestea, dacă nu aveți un astfel de dispozitiv, puteți pur și simplu să întindeți aluatul pe o suprafață făinoasă cu un sucitor. Cu toate acestea, de obicei devine inegală și mai groasă decât se dorește. De aceea, aparatul pentru paste este recomandat pentru a pregăti întotdeauna paste proaspete perfecte.

Asigurați-vă ravioli – instrucțiuni

Asigurați-vă ravioli instrucțiuni-aluat-farfurie-ori-umplere-da-perie-copt

Foaia subțire de aluat este așezată pe blatul cu făină și ușor împăturită în mijloc. Apoi umplutura se adaugă cu o linguriță sau lingură de înghețată la o anumită distanță și aluatul este ușor umezit cu apă folosind o perie de patiserie.

Închideți foaia de aluat și apăsați-o în jos

Fă-te-singur-ravioli-instrucțiuni-pași-forme-umplute-tăiței

Apoi, foaia de aluat este închisă de-a lungul cutelor și excesul de aer este îndepărtat cu degetele. Din nou, cu degetele, este pliat în jurul umpluturii înainte de a tăia ravioli de casă.

Faceți-vă ravioli cu o roată de patiserie zimțată

Faceți-vă propriul aluat de ravioli-găluște-tăiat-decupat

Puteți modela forma raviolilor cu diferite ustensile de bucătărie. O roată de patiserie zimțată este utilizată în instrucțiunile ilustrate, care este perfectă pentru forma dreptunghiulară. Cu toate acestea, puteți utiliza diferite tăietoare de ravioli și forme de ravioli, pe care le puteți găsi ieftin pe Internet.

Gătit ravioli în mod corespunzător

Faceți-vă propriile paste ravioli-ravioli-ne-gătite-dreptunghiulare-aluate

După ce raviolele de casă sunt gata, acestea sunt fierte în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 3 minute. Cu toate acestea, dacă faceți ravioli, apa nu trebuie să fiarbă ca alte paste, ci doar să fiarbă foarte ușor.

Congelați ravioli de casă

ravioli-fă-te-ravioliform-făină-aluat-spanac-verde-ravioli

Deoarece ravioliul consumă mult timp, vă recomandăm să faceți o cantitate mai mare și să înghețați o parte. Așadar, data viitoare nu ar trebui să repetați totul de la început, doar gătiți raviolele care au fost deja făcute.

Faceți singur ravioli italiene – rețetă pentru umplutura de carne

ravioli-do-it-yourself-bolognese-reteta-parmezan-branza-sos-de-rosii

Dacă doriți să faceți singur ravioli clasic, aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru umplutura de carne:

– 250 g carne tocată

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 băț de țelină

– 3 căței de usturoi

– Sare si piper.

Faceți singur sos de roșii pentru ravioli

Rețetă de ravioli-umplere-carne-sos-roșii-busuioc

Pastele umplute nu au neapărat nevoie de un sos pentru a avea un gust bun. Cu toate acestea, dacă ați decis să serviți ravioli de casă cu sos, atunci clasicul sos de roșii cu puțin busuioc este perfect.

Idee de rețetă – faceți-vă propriile ravioli crocante

Fă-o-tu-singur-face-friptură-rețetă-crocantă-sos-de-roșii-parmezan

O idee destul de neobișnuită ar fi prăjirea raviolilor pentru a le transforma în gustări crocante și consistente. Se pun mai întâi în lapte de unt și apoi pesmet și se prăjesc în ulei de măsline. Serviți sosul separat într-un castron mic pentru a înmuia canapele chiar înainte de a mânca.

Faceți singur ravioli vegetali vegetali

ravioli-do-it-yourself-dinner-vegetarian-vegetal-brânză umplutură

Vegetarienii se pot bucura și de ravioli delicioase cu o umplutură de legume. În loc de sos, pot fi servite și cu legume aburite, precum conopidă, broccoli și morcovi. De asemenea, puteți presăra brânză parmezan peste vas pentru a rafina gustul.

Pregătiți salata de paste cu paste umplute

ravioli-do-it-yourself-tortellini-paste-salata-vara-reteta-sanatoasa

Tăiței umpluți sunt, de asemenea, minunați pentru prepararea de salate delicioase de paste. Sunt o alternativă sănătoasă la paste și sunt preparate cu salată, roșii și orice sos. Nu puteți folosi doar ravioli, ci și tortellini sau tortelloni.

Mai multe idei pentru paste umplute – tortellini

Instrucțiuni de umplere pentru tortellini-spanac-ricotta

Tortellini au un gust similar cu ravioli și sunt făcute din același aluat, dar au o formă diferită. În primul rând, cercurile mici sunt decupate din aluatul de paste întins, de exemplu cu ajutorul unei căni largi sau a unui tăietor rotund pentru fursecuri.

Asigurați-vă tortellini – instrucțiuni

Tortellini-do-it-yourself-corect-forma-ori-instrucțiuni-simple

Umplutura pentru tortellini este plasată în centrul cercului și cercul este pliat în formă de semilună. După aceea, marginile aluatului sunt presate ferm cu degetele și cele două părți ale semilunelor sunt presate împreună așa cum se arată.

Pregătiți tortellini de casă cu pesto

Tortellini-do-it-yourself-busuioc-pesto-ierburi-parmezan-brânză

Tortellini de casă sunt gătite în apă sărată timp de aproximativ 5 minute. Vă puteți pregăti propriul pesto ca sos dacă tocați mărunt 40 de grame de busuioc, 100 de grame de nuci prăjite, un cățel de usturoi, sare, parmezan și ulei de măsline împreună într-un blender.

Faceți singur tortellini bolognese în loc de ravioli

Tortellini-do-it-yourself-dinner-tomate-sauce-homemade

Tortellini pot fi, de asemenea, preparate delicios cu o umplutură de carne și sos de roșii. Folosiți aceeași rețetă ca și pentru ravioli bolognese, dar schimbați doar aluatul de paste. Dacă vasul este pregătit pentru oaspeți, îl puteți decora cu câteva frunze de busuioc.