Rețete

Cu această rețetă de pui veți obține un pui de nuntă delicios și suculent

Ideea de reteta de pui pentru puiul de nunta cu lamaie

Căsătorie-pui, Marry-me-chick, Marry-me-chick – acestea sunt doar câteva dintre numele pe care probabil le-ați întâlnit pe diverse site-uri de internet în ultima vreme. Sunt suficient de interesante pentru a trezi curiozitatea în una sau alta. Dacă sunteți unul dintre ei, citiți mai departe, pentru că astăzi am dori să vă explicăm despre ce este delicioasa rețetă de pui și cum a apărut numele. Avem, de asemenea, o idee de rețetă pe care o puteți folosi pentru a pregăti puiul de nuntă.

Rețeta de pui Marry Me și de unde vine

Coaceți puiul la cuptor cu condimente proaspete și suc de lămâie stors

Povestea despre așa-numitul „Marry Me Chicken” este de fapt destul de amuzantă și interesantă. Rețeta de pui își are originile la începutul anilor ’80. Editorul de atunci al „Glamour”, Kim Bonnell, i-a oferit asistentei sale Kathy Suder o rețetă de pui. Ea a folosit-o pe rând pentru a pregăti o masă delicioasă pentru prietena ta. La scurt timp, i-a făcut o cerere de căsătorie. Alți trei colegi au încercat-o cu promptitudine și iată că nici cererea de căsătorie nu a întârziat să vină după ei.

Coincidență sau nu, faptul este că rețeta de pui a intrat rapid pe piață. Glamour a scos chiar o carte cu aceasta și multe alte idei de rețete. Multe femei au susținut atunci că și-au primit cererile datorită cărții și rețetelor pe care le conținea. Și ceea ce era la modă atunci, ca atâta altceva, revine din nou. Puiul de nuntă a revenit la modă și un mic licăr de speranță pentru toate femeile care așteaptă cu nerăbdare o cerere romantică de căsătorie din marea lor dragoste. Revenirea tendinței se datorează probabil parțial paginii „Delish”, pe care a fost publicată acum câțiva ani o delicioasă rețetă de pui Marry Me. Se spune că a fost atât de delicios încât au existat numeroase complimente precum „M-aș căsători chiar și pentru un pui ca acesta”.

Rozmarinul, cimbru, salvie și pătrunjel sunt condimente potrivite pentru puiul cu sparanghel

Fie că credeți că rețeta de pui are ceva de-a face cu numeroasele propuneri de căsătorie sau nu, merită cu siguranță să încercați ideea de rețetă. Dacă te-ai gândi la ce să pregătești cina la sfârșit de săptămână sau ai vrea doar să-ți faci o surpriză și să-ți răsfeți partenerul cu un fel de mâncare delicioasă (bineînțeles fără motive ulterioare), de ce să nu-l inventezi? Desigur, există acum numeroase variante pentru rețeta de pui. Odată am pregătit pentru tine o rețetă mai clasică de lămâie.

Rețetă Marry Me Chicken pentru Cuptorul cu Lămâie

Rețetă de pui pentru puiul Marry Me ca tendință pentru îndrăgostiți

  • 1 pui (aprox. 1,8 kg)
  • 120 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 3 lămâi suplimentare
  • 1 lingură sare kosher
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
  • sare
  • 4 crenguțe de rozmarin
  • 4 crenguțe de salvie
  • 8 crenguțe de cimbru
  • 1 buchet de patrunjel

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Luați puiul și îndepărtați goblenele. Apoi spălați-l în interior și în exterior și scurgeți-l într-o strecurătoare cu deschiderea orientată în jos. Alternativ, îl puteți usca rapid cu hârtie de bucătărie. O tavă de copt cu o cremă potrivită este cea mai bună pentru pregătirea rețetei de pui la cuptor, deoarece căldura poate circula mai bine acolo. Dacă este necesar, este adecvată și o foaie simplă. Așezați pieptul de pui pe tavă și distribuiți uniform zeama de lămâie deasupra și în interior. Același lucru este valabil și pentru sare și piper. Nu uita interiorul!

Pregătește rapid rețeta de pui la cuptor cu sos de lămâie

Luați două lămâi și înțepați fiecare dintre ele de trei ori în locuri diferite cu o furculiță. După aceea, așezați-le în interiorul puiului. Dacă nu există suficient spațiu pentru una dintre lămâi, se poate privi și afară. Puneți puiul în cuptor pe un raft. Alegeți treimea superioară. Reduceți temperatura la 175 de grade și coaceți puiul timp de 15 minute.

Scoateți puiul din cuptor și răsturnați-l (de ex. Cu ajutorul cleștelor sau a două linguri de lemn). Dacă aveți unul la îndemână, lipiți un termometru pentru carne în coapsa puiului și coaceți puiul pentru încă 60 până la 75 de minute. De îndată ce termometrul citește aproximativ 80 de grade și sucul iese din pui atunci când bagi o furculiță în carne, s-a terminat.

Gătit pui pentru o cină romantică pentru doi sau o cină de duminică cu familia

Înainte de a tăia puiul, lăsați-l să stea aproximativ 10 minute. Când serviți carnea, ar trebui să turnați cu siguranță sosul din tavă peste el. Acest lucru dă puiului delicios atingerea finală și este, ca să spunem așa, secretul acestei delicioase rețete de pui. În plus, ornează cu pene de lămâie pe care le-ai tăiat din a treia lămâie și câteva condimente proaspete.

Care este garnitura perfectă pentru rețeta de pui la cuptor?

Cartofii, pastele, sparanghelul și salata proaspătă se potrivesc bine cu puiul de nuntă

Șansele sunt că nu doriți să serviți carnea fără o garnitură. În acest caz, aveți mai multe opțiuni din care să alegeți. Pe de o parte, un piure simplu de cartof are un gust bun cu el, pe care îl puteți prepara și rapid în același timp cu rețeta de pui. Sau ce zici dacă pui jumătate sau cartofi tăiați în cuptor cu puiul după aproximativ jumătate din timpul de gătit? Pastele sunt, de asemenea, potrivite și gătesc și mai repede. Deci, depinde ce vă place cel mai mult și cât timp doriți să investiți în supliment. Pe lângă garnitura aleasă, vă recomandăm și o salată proaspătă. Dacă doriți să vă răsfățați pe dvs. și pe partenerul dvs. sau în special pe oaspeții dvs., optați pentru sparanghelul aburit ca o garnitură sănătoasă.