Rețete

Cheesecake basc fără bază: așa faceți un cheesecake ars!

Cea mai delicioasă tendință alimentară dintre deserturi se numește Cheesecake ars bască! Rețeta originală provine din Țara Bascilor și este atât de delicioasă încât toată lumea vorbește despre ea. La prima vedere, tortul poate părea că a fost prea mult timp în cuptor. Cu toate acestea, tocmai acest efect a fost realizat în mod specific. Crusta arsă pe care o are cheesecake-ul amintește puțin de cea de crème brûlée și conferă desertului o notă fină de caramel. O prăjitură de brânză bască nu necesită o mare pricepere în bucătărie și poate fi, de asemenea, un succes pentru începători. Vă dezvăluim rețeta acestui delicios tort de brânză în articol!

Tendință alimentară: tort de brânză „ars” în stil basc

Cheesecake basc fără fund, cremos, fără gluten

Te vei îndrăgosti de acest cheesecake! Nu are fund, ci o crustă rumenită care are gust de caramel. În plus, Cheesecake-ul ars este incredibil de cremos și ușor – un adevărat tratament. Cheesecake-ul basc este specialitatea unui bar din Țara Bascilor spaniolă, de unde provine numele său. Principalele ingrediente pentru prepararea acesteia sunt smântână de brânză, zahăr, ouă și smântână. Făina este utilizată ca agent de legare, astfel încât textura este undeva între cremoasă și fermă. Datorită cremei, cheesecake-ul devine foarte moale și neted.

o bucată de cheesecake bască în farfurie

Cheesecake-ul basc se coace la o temperatură ridicată. În acest fel, tortul se ridică rapid, suprafața sa se rumeneste și, pe măsură ce se răcește, se scufundă înapoi în sine, creând centrul caracteristic scufundat, maro. Marginea zimțată face parte, de asemenea, din magie și este creată folosind hârtia de copt îndoită în tigaie. Crusta „arsă” are un gust caramelizat, ușor amar, care se potrivește cu umplutura dulce și moale.

Reteta originala de cheesecake in stil basc

Comparativ cu un cheesecake clasic, cheesecake-ul basc arată mai mult ca o încercare eșuată. Fundul lipsește, crusta este arsă și există fisuri pe toată suprafața și de-a lungul marginii. La prima vedere, chiar și un bucătar profesionist ar putea spune că temperatura a fost prea mare sau că tortul nu a fost copt într-o baie de apă. Totuși, dacă încercați cheesecake-ul, uitați repede de critica aspectului său. Deci, această rețetă este o dovadă clară că nu ar trebui judecată doar prin aspect. Încă nu ne credeți? Apoi încercați singur rețeta!

Rețetă de cheesecake bască

Tort de brânză bască întreg direct din cuptor

Deși inventatorii tortului de brânză bască își păstrează secretul rețetei originale, există deja multe interpretări pe net care arată aproape la fel de bine ca originalul. Doriți să pregătiți și tortul trend? Următoarea rețetă este foarte simplă și va merge bine chiar și pentru cei care sunt noi la bucătărie. Masa de brânză cremă este preparată în puțin sub 5 minute, iar cea mai bună parte este că cu greu puteți greși cu această brânză.

Ingrediente pentru o tigaie de 26 cm:

1 kilogram de cremă de brânză, cremă dublă (la temperatura camerei)

350 de grame de zahăr

6 ouă, mărimea L.

500 de mililitri de smântână

1 linguriță de sare kosher

1 linguriță extract de vanilie

40 de grame de făină

Rețetă de cheesecake fără fund basc

Pregătire:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade circulând aer. Căptușiți tigaia cu arcuri cu 2 foi de hârtie de copt suprapuse, asigurându-vă că hârtia este cu cel puțin 5 centimetri deasupra marginii tigaiei cu arcuri pe toate părțile. Hârtia va trebui să fie pliată în câteva locuri pentru a se potrivi cu forma rotundă, care nu va crea o margine curată și netedă pentru tort. Acesta este și efectul dorit. Așezați tigaia springform pe o foaie de copt.

Într-un castron, bateți crema de brânză și zahărul la viteză mică până la medie a blenderului timp de aproximativ 2 minute până când zahărul s-a dizolvat complet și nu mai există bulgări.

Măriți puțin viteza și adăugați ouăle pe rând. Bate fiecare ou pentru aproximativ 15 secunde înainte de a adăuga următorul.

Reduceți viteza la minim și adăugați smântâna, sarea și vanilia. Se amestecă aproximativ 30 de secunde până când totul este bine amestecat.

Opriți mixerul și cernați uniform făina peste amestecul de brânză cremă. Amestecați la viteză mică timp de 15-30 de secunde până când făina este încorporată, răzuind părțile laterale ale bolului, după cum este necesar. Masa rezultată trebuie să fie foarte netedă, omogenă și mătăsoasă.

Pregătiți Cheesecake-ul basc într-o rețetă springform

Se toarnă amestecul de brânză cremă în tigaia pregătită cu formă de arc și se netezește. Coaceți cheesecake-ul timp de aproximativ 1 oră 30 minute până la 1 oră 45 minute până când suprafața se rumeneste uniform. Mijlocul poate rămâne tremurat.

Lasă cheesecake-ul să se răcească scurt (se prăbușește drastic pe măsură ce se răcește), apoi scoate-l din matriță. Îndepărtați cu atenție hârtia pergament de pe părțile laterale ale tortului. Tăiați tortul în bucăți și serviți.

Sfat: pentru piese perfecte, cu o margine curată, înmuiați cuțitul în apă fierbinte și ștergeți-l înainte de a tăia o bucată.

Variații ale tortului de brânză basc ars

Cheesecake ars din Țara Bascilor

La fel ca orice alt desert, puteți experimenta cu cheesecake-ul basc. De exemplu, dacă nu doriți să așteptați mai mult de o oră pentru ca tortul să fie gata, îl puteți pregăti în format mic. Cu cât tigaia cu brânză este mai mică în cuptorul de brânză, cu atât se va termina mai repede. Prin urmare, timpul de coacere trebuie ajustat.

Un tort de brânză bască, de exemplu, poate fi făcut și fără gluten prin înlocuirea făinii cu o alternativă fără gluten. Cu pudra matcha, pe de altă parte, puteți da tortului o culoare verzuie și o aromă plăcută.

Cheesecake fără fund Cheesecake ars

Această rețetă este o specialitate în sine, dar poate fi rafinată după dorință. De exemplu, dacă doriți să pregătiți cheesecake pentru o zi de naștere, fructele proaspete sunt perfecte pentru garnitură. Un sos potrivit, de exemplu fructat, poate, de asemenea, să rotunjească minunat gustul tortului.

Cheesecake bască în format mic

Cheesecake bască în format mic

Cheesecake ars cu fructe proaspete si frisca

Cheesecake basc cu frisca si fructe

Potrivit și pentru o sărbătoare: cheesecake basc decorat cu fructe ca desert

Cheesecake basc decorat cu fructe pentru sărbători