Proiectarea piscinei

Piscină de început de sezon: Așa va fi gata piscina pentru vară

Sfaturi pentru îngrijirea piscinei purifică apa

Când temperaturile primăverii cresc, este timpul să ne gândim la piscină. Este încă prea frig pentru o baie caldă, dar pregătirile pentru vară trebuie începute devreme. Acest lucru asigură că este posibil un salt fără griji în apa răcoritoare și curată la începutul sezonului. Ce este nevoie pentru ca piscina să se potrivească pentru asta? Acest ghid enumeră cei mai importanți pași de lucru.

Asigurați curățenia

apă curată a piscinei soare de vară

Fiecare piscină merită o curățare aprofundată după iarnă – acest lucru se aplică în mod egal tuturor tipurilor de tehnici de construcție și de iernare. Scopul nu este doar o piscină bine îngrijită, ci și apă curată igienic fără germeni și reziduuri dizolvate din sezonul anterior. Nu în ultimul rând, curățarea protejează și sistemele tehnice. În cel mai rău caz, pompele, scările și conductele s-ar putea coroda. Lucrările efective de curățare sunt precedate de achiziționarea timpurie a tuturor produselor adecvate pentru întreținerea piscinei. De asemenea, sunteți bine sfătuiți pe internet, deoarece multe magazine online pentru activități de wellness și agrement au recunoscut de mult tendința către piscine private. De la produse de îngrijire până la aspiratoare pentru piscină, în magazine specializate precum. www.time4wellness.de, selecția este de obicei mult mai mare decât în ​​magazinul de hardware local și cu multe oferte sezoniere puteți economisi unul sau doi euro.

Pentru ca curățarea să fie posibilă, proprietarii de piscine trebuie mai întâi să golească piscina. Se poate observa în mod clar murdărirea din depuneri de var și organice. Acum este recomandabil să eliminați mai întâi orice sediment din sol. Pentru a face acest lucru, solidele sunt pur și simplu măturate. În special, frunzele care s-au scufundat în timpul iernii lasă în urmă unele decolorări foarte inestetice. Adesea, acestea nu pot fi îndepărtate cu detergenți ușori – dar nu este nimic de îngrijorat: petele vor dispărea după câteva săptămâni de utilizare a piscinei.

Întreținerea piscinei Curățați sistemul de filtrare Îndepărtați particulele de murdărie

Este diferit cu depunerile de pe pereți. Acestea trebuie îndepărtate temeinic înainte ca apa dulce să poată fi admisă. Deoarece există două tipuri diferite de murdărie, se recomandă doi detergenți diferiți. Grăsimile care sunt inevitabil transportate de către scăldători se colectează aproape exclusiv în zona superioară. Detergenții alcalini dizolvă rapid și fără a lăsa reziduuri aceste pelicule lubrifiante nedorite. Cu toate acestea, pentru var și rugină, sunt adecvate soluțiile de spălare acide. Oricine tratează depozitele la agentul potrivit nu trebuie să spele intens. În orice caz, ustensilele de curățare trebuie adaptate la materialul piscinei. Producătorii descriu care sunt potrivite în fiecare caz individual. Clătirea cu curățătoare de înaltă presiune este adesea permisă, cu condiția respectării unei distanțe minime specificate.

Este necesară precauție la manipularea sistemului de filtrare! Ar trebui să fie trecut în circulație atunci când este pornit pentru prima dată după iarnă. În caz contrar, există riscul ca particulele de murdărie să se depună în el și să înfunde filtrul. Prin urmare, spălarea înapoi este posibilă fără probleme numai după câteva minute de circulație.

Apropo de sistemul de filtrare: acum că apa a fost complet pompată, este momentul potrivit pentru întreținerea tehnologiei bazinului.

Faceți tehnologia piscinei potrivită pentru vară

Întreținerea piscinei Pompe Verificați garniturile filtrelor

Nu a fost niciodată mai ușor să verificați filtrele și sigiliile decât în ​​primăvară. Prin urmare, întreținerea ar trebui să fie pe ordinea de zi acum – altfel tehnologia ar putea eșua în mijlocul sezonului de scăldat. Părțile vulnerabile includ etanșări și pompe. Sunt toate conexiunile ok? Apoi se acordă atenție filtrului de nisip. Nisipul pe care îl conține ar trebui schimbat la fiecare doi ani. Informații mai detaliate pot fi găsite în instrucțiunile de utilizare ale producătorului. În cele din urmă, este necesară o verificare a farurilor, dacă sunt instalate. Acum este posibilă schimbarea lămpii. După finalizarea tuturor lucrărilor de întreținere, curățarea continuă.

Clătiți grădina piscinei și umpleți terasa din lemn

Spălați și umpleți piscina

După curățarea cu substanțe chimice, piscina trebuie clătită bine pentru a evita ulterior o baie cu bule involuntară. Apa de la robinet este foarte potrivită pentru asta. Toate elementele sunt curățate cu un furtun și apoi ar trebui să strălucească într-o nouă splendoare. În acest caz, piscina poate fi umplută pentru următorul sezon de scăldat. Apa de la robinet din interior este din nou cea mai bună opțiune pentru acest lucru. De ce este asta? Motivul este standardele ridicate de calitate ale instalațiilor de apă, care sunt obligate să recondiționeze. Sterilitatea este, de asemenea, garantată până la conexiunea casei. Singurul dezavantaj este prețul pe care îl percep furnizorii pentru apa proaspătă.

Alternativ, piscina poate fi umplută cu apă de puț, dar atunci trebuie să o faci singur. În funcție de calitatea apei la fața locului, sunt necesare îndepărtarea fierului și îndepărtarea manganului, deoarece manganul s-ar combina cu clorul furnizat astfel încât să nu mai aibă efect dezinfectant. O piscină „înclinată” ar fi o posibilă consecință neplăcută.

După umplere, piscina este aproape gata pentru plăcerea de scăldat de vară în aer liber. Ajustarea valorii pH-ului, care ar trebui să fie între șapte și 7,5, lipsește încă. Dacă nu este cazul, va fi întreruptă cu adăugiri corespunzătoare. Acest lucru nu este doar mai plăcut pentru piele: produsele de îngrijire funcționează optim numai dacă valoarea pH-ului este corectă. Informații mai detaliate pot fi găsite pe ambalajul respectiv.

Piscina frunze de toamnă poluate

Gândiți-vă la primăvara toamnei

După ce s-au făcut toți pașii, se face curățarea de primăvară – cu cât este mai rapidă, cu atât mai frumoasă. Deci, este minunat că timpul de curățare poate fi influențat: dacă faceți preparatele potrivite toamna, nu trebuie să frecați mult timp primăvara.

O acoperire pentru piscină este fără îndoială unul dintre cele mai importante ajutoare. Prelata robustă este întinsă peste piscină toamna și previne căderea ramurilor și frunzelor în apă. Foliile sau cârpele opace au, de asemenea, avantajul că aproape împiedică creșterea algelor.

Pentru a combate microorganismele nedorite, se recomandă, de asemenea, ca apa să fie tratată cu aditivi antibacterieni după sfârșitul sezonului de scăldat. Acest lucru este posibil, de exemplu, sub forma administrării de clor – valorile țintă depind de produsul utilizat.

În orice caz, tehnologia trebuie pregătită toamna pentru lunile reci. Ce trebuie să faceți depinde de tipul iernării. În principiu, există două opțiuni diferite pentru aceasta: varianta activă sau scăderea nivelului apei.

Piscină toamnă ploaie vreme rea

Ce nivel de apă în timpul iernii?

În mod tradițional, piscinele sunt golite aproape până la fund în timpul iernii. Avantajul este că tehnologia poate fi oprită în acest caz. Drept urmare, nu există costuri cu electricitatea pentru întreținere din octombrie până în martie. Oricine optează pentru această metodă trebuie să întrețină sistemul în consecință. Pentru a face acest lucru, toată apa trebuie îndepărtată din țevi, astfel încât să nu rămână nemișcată în ele de luni de zile. Lichidul contaminat și eventual contaminat ar fi altfel aruncat în piscină primăvara.

Dacă doriți să evitați efortul de golire, alegeți metoda iernării active. Apa nu este evacuată aici, în consecință sistemul rămâne în funcțiune. Pentru a economisi energie electrică, este de obicei suficient să setați filtrarea la intervale de aproximativ trei ore pe zi. În plus, alimentarea cu căldură poate fi oprită deoarece nimeni nu vrea să facă baie. Numai atunci când temperatura exterioară scade brusc și rămâne sub zero câteva zile există riscul formării de gheață în piscină. Apoi, pompa de căldură este pornită pentru a preveni înghețarea. În caz contrar, temperatura apei din piscină este relativ constantă și este în jur de patru grade Celsius. Deoarece apa rămâne în sistem în timpul iernării active, întreaga tehnologie trebuie păstrată fără îngheț pentru a evita deteriorarea.

Când este momentul perfect pentru a curăța?

Practic, nu există o dată ideală pentru curățenia de primăvară în piscină. Este de la sine înțeles că înotul este distractiv doar dacă piscina este curată. Dacă doriți să utilizați primele zile calde însorite din martie sau aprilie pentru o baie în aer liber, trebuie să începeți curățarea în timp util. Curățarea trebuie făcută cel târziu când temperatura apei rămase se apropie de 15 grade. Altfel algele și microorganismele s-ar înmulți rapid.

Au fost curățate toate plăcile, sistemele verificate și toate foliile curățate? Atunci nimic nu stă în calea plăcerii de scăldat. După curățarea de bază, primul salt în apa curată și răcoritoare este bine meritat.

Inel de apă albastră pentru piscină