Proiectarea piscinei

Cum faci o piscină în grădină sigură pentru copii?

Aveți propria piscină sau vă gândiți să construiți una? Apoi, ar trebui să vă gândiți cum să protejați piscina pentru a vă proteja copiii proprii și copiii din cartier de căderile accidentale. Iată câteva dintre cele mai bune soluții pentru un control parental eficient al grupului.

Învățați-i pe copii să înoate

Copilul de 4 ani înoată în piscină

De obicei, când ne gândim la înot, ne gândim doar la o abilitate utilă pentru copii sau la o modalitate de a te distra vara. Dar adevărul este că a ști să înoți poate salva viața cuiva. Potrivit experților, copiii care nu pot înota au un risc cu 70% mai mare de înecare. Dacă observați chiar dispariția copilului, este foarte important să verificați mai întâi piscina. Din acest motiv, este important să luați măsuri preventive și să faceți copilul în siguranță.

Numiți pe cineva responsabil

Asigurați piscina cu un gard

Nicio măsură de siguranță a copilului nu poate înlocui prezența unui adult la piscină. Desemnați un adult care să fie singurul responsabil pentru supravegherea copiilor în timp ce se joacă lângă apă. Desigur, nu ar trebui să se uite la telefonul mobil, să citească o carte sau să lucreze în același timp pe laptop. Dacă există mai mulți adulți în casă, stabiliți un ordin de serviciu la fiecare 15 și 30 de minute.

De asemenea, trebuie să știți că înecul în viața reală nu este așa cum este în filme. Nimeni nu injectează și nu cere ajutor. Copiii se scufundă rapid și liniștit la pământ.

Instalați un gard de piscină rezistent la copii

Garduri în piscină pentru protecția copilului

Este recomandabil să asigurați zona piscinei într-un fel, fie cu un gard sau cu o plasă de siguranță. Copiii tăi au vârsta suficientă? Controalele parentale sunt încă utile. Nu știi niciodată dacă copiii din casa de vară vecină nu vor veni brusc în vizită sau dacă prietenii tăi nu își vor lua copiii cu ei.

Făcând piscina la îndemâna copiilor: care gard de piscină?

gard piscina înălțime sigură pentru copii

Gardurile pentru piscină pentru siguranța copiilor sunt disponibile în diferite forme și materiale, dar toate trebuie să aibă cel puțin 1,20 m înălțime (de preferință 1,50 m) și să nu poată fi urcate. Poarta trebuie să se închidă și să se blocheze singură și să se deschidă în direcția opusă piscinei pentru a împiedica copiii să se lovească de ea și să cadă în piscină dacă încuietoarea nu este cuplată.

Asigurați-vă că piscina este sigură pentru copii cu un gard

Gardul piscinei trebuie construit continuu, de ex. B. din sticlă sau grătar. În cazul barelor, trebuie să vă asigurați că copiii nu pot urca pe ea. În cazul gardurilor piscinei, proprietarul piscinei este responsabil pentru respectarea standardelor de siguranță. El trebuie să se uite cu atenție la ce se poate face cu privire la controlul părinților.

gard de piscină pentru protejarea copiilor

Avantajele: Gardul de protecție a copilului nu trebuie să fie curățat atunci când utilizați piscina și apoi atașat din nou, așa cum este cazul cu plasele și prelatele. Când gardul din jurul piscinei este ridicat, trebuie doar să pășiți în poartă. Instalarea durează de obicei o zi.

dezavantaj: Gardul poate restricționa curtea deja mică și zona terasei din jurul piscinei. Gardurile pentru piscină sunt mai potrivite pentru grădini întinse. Unii oameni le găsesc, de asemenea, neatractive, deoarece blochează vederea peisajului înconjurător.

gard de gard gard de siguranță pentru copii

Nu trebuie să faceți compromisuri în ceea ce privește aspectul atunci când vine vorba de construirea unui gard în jurul piscinei. De exemplu, gardurile din sticlă arată modern și nu deranjează vederea peisajului înconjurător.

mică piscină modernă în curtea din spate cu gard de sticlă

Faceți piscina rezistentă la copii cu o plasă de siguranță / prelată

Faceți piscină rezistentă la copii cu o plasă

Plasele au intrat în uz în ultimii 15 ani și sunt întinse și fixate pe cârlige în jurul piscinei. Au nevoie de ceva timp pentru a scoate și reatașa, așa că sunt mai potrivite pentru persoanele care nu folosesc des piscina.

husa pentru piscina seif pentru copii nu electric

Avantaje: Pot fi instalate într-o singură zi. Unii oameni îi consideră mai atrăgători, deoarece blochează mai puțin vederea peisajului înconjurător. Dar acoperă apa albastră strălucitoare a piscinei.

Dezavantaj: Rețelele consumă mult mai mult timp și necesită multă muncă. Este nevoie de 10-15 minute pentru ao întinde peste piscină, mergând în jurul marginii piscinei și aplecându-se de 40-50 de ori pentru a atașa o altă secțiune a plasei la cârlige care sunt înșurubate strâns pe suprafața dură a curții înconjurătoare..

acoperire control parental piscina

Care este cel mai sigur mod de a proteja piscina de copii? Nu există un răspuns unic la această întrebare. Toate au avantaje și dezavantaje. Nu poți sări peste plasă sau să te urci prin ea, așa că pare cea mai sigură opțiune. Cu toate acestea, dacă rețeaua nu este tensionată, nu este de nici un folos.

Husa electrica pentru piscina

dispozitiv de siguranță pentru copii pentru piscină electric

Cea mai simplă, dar și cea mai scumpă modalitate de a face o piscină la îndemâna copiilor este cu huse de piscină automate. Aceste huse sunt realizate pe măsură și controlate prin telecomandă.

capac electric pentru piscină pentru siguranța copiilor

Acest exemplu arată acoperirea automată a unei piscine din San Francisco. Acesta este atașat la marginea piscinei pe șine de oțel și costă suplimentar 20.000 USD pe lângă costul total al piscinei.

avantaje: Aceasta este cea mai simplă protecție împotriva căderii copiilor care poate fi utilizată pentru piscină. Puteți închide sau deschide ușor piscina cu o simplă apăsare de buton.

dezavantaj: Această acoperire este foarte scumpă. De obicei, durează 4-6 săptămâni până la fabricare, deși instalarea nu durează mai mult de o zi.

Sisteme de alarmă ca gardă de piscină

Garduri în piscină pentru protecția copilului

Se recomandă ca fiecare dintre ușile care duc la zona piscinei să fie prevăzută cu o alarmă suplimentară. Acest lucru este util mai ales atunci când casa este al patrulea perete care încadrează piscina. Aceste sisteme de alarmă ar trebui să aibă un ton distinctiv, care să fie diferit de soneria, telefonul și alte semnale din casa ta. Astfel veți ști imediat dacă cineva a intrat în piscină.

Gard de protecție a copilului la piscina din sticlă

Nu uitați și ușile animalelor de companie. Copiii curioși pot scăpa cu ușurință prin aceste deschideri și, în unele zone, există chiar și o reglementare care interzice introducerea acestor uși în ușile care duc la zonele de piscină..

Un alt tip de alarmă este alarma de la piscină. Monitorizează suprafața apei și reacționează la mișcările sau valurile apei, astfel încât să puteți vedea imediat că cineva sau ceva a căzut în apă.

Verificați dopul de etanșare

piscina intex asigură protecția copiilor cu un gard care poate fi configurat

Dacă vă mutați într-o casă cu piscină sau vă gândiți să vă construiți propria piscină, asigurați-vă că toate orificiile de scurgere și supapele au capac sau dopuri (nu puteți păși și blocați). Apa care se scurge din canalul de scurgere creează un curent destul de puternic care poate menține chiar și un adult sub apă. Deci, această investiție simplă în piese de schimb poate fi o modalitate de salvare.

Experții din piscină recomandă, de asemenea, inspectarea periodică a dopurilor și capacelor pentru a vă asigura că sunt intacte și la locul lor. De asemenea, merită să le spuneți copiilor să nu înoate sau să se joace cu aceste părți în apropierea acestor părți.

Verificați regulat piscina pentru semne de uzură sau deteriorare

gard de piscina realizat din sticla piscina rotunda

Experții recomandă verificarea regulată a piscinei, cel puțin o dată pe an, și apelarea la un profesionist autorizat pentru a verifica starea tuturor prizelor și a luminilor și pentru a se asigura că nu există riscul de electrocutare..

În Statele Unite, au fost în jur de 60 de accidente de electrocutare și 50 de răni grave în zona piscinei și în jurul acesteia din 1990. Unele dintre acestea s-au întâmplat în timpul încercărilor de salvare în care salvatorul nu era conștient de riscul de electrocutare. Suprafețe umede, cum ar fi B. iarba sau terasa din jurul piscinei pot duce, de asemenea, la moarte din cauza electrocutării.

gard de sticla pentru piscina pentru copii

Toate echipamentele pentru piscine (pompe, filtre, sistem de curățare), precum și iluminatul, liniile electrice, cablurile, prizele, aparatele de radio, aparatele de televiziune, televizoarele sunt surse de alimentare în vecinătatea piscinelor care ar trebui verificate în mod regulat.

Simptomele unui șoc electric în piscină includ sunete în urechi, crampe musculare sau imposibilitatea de a vă mișca. Dacă aveți grijă de copiii care înoată în piscină, puteți detecta șocurile electrice experimentând panică sau neliniște la unul dintre înotători, imobilitate la unul sau mai mulți copii din piscină sau funcționarea neregulată a luminilor piscinei, cum ar fi luminile care clipesc sau se aprind pe când totul ar trebui să se termine.

mică piscină din grădină făcută sigură pentru copii cu gard de sticlă

Dacă credeți că cineva care se joacă în apă poate fi electrocutat, deconectați imediat alimentarea și sunați la o ambulanță. Crucea Roșie recomandă, de asemenea, utilizarea unui stâlp din fibră de sticlă pentru a scoate oamenii din apă.

Învățarea de a acorda primul ajutor

Copiii înoată în piscina cu grădină noaptea

Știind ce trebuie să faci atunci când găsești brusc un copil sau un adult nemișcat în piscină, poți salva viața. Și, deși știu cum să oferiți primul ajutor este o abilitate bună pentru orice persoană, este o necesitate pentru proprietarul piscinei. În afară de garduri, huse și alarme, acesta este un efort suplimentar bun pentru a menține copiii în siguranță în jurul piscinei. Nu știi niciodată care dintre aceste metode de control parental va funcționa până la dezastru.

balustradă de sticlă la piscină pentru siguranța copiilor