Proiectarea și întreținerea grădinii

Tot ce are de-a face cu iazurile de grădină: așa funcționează pas cu pas

forma-naturală-poartă-iaz-grădină-peisaj-vegetație-luxuriantă

Dacă îți plac efectele apei din curtea din spate, poți obține singur unul mic Creați un iaz de grădină. Puteți întreprinde un astfel de proiect în orice moment al anului. Dar mai aveți îndoieli? Poate că ți se pare foarte complicat? În următoarele câteva rânduri vrem să explicăm cum o puteți face.

Crearea unui iaz de grădină: care dimensiune este probabil cea mai bună pentru dvs.?

Metoda de construire a iazului-în-grădină-stil-inspirat-japonez

Dimensiunea iazului trebuie să corespundă cu dimensiunea suprafeței dvs. de grădină. Mai întâi alegeți un loc potrivit în grădină și marcați zona. Săpați o groapă nu mai adâncă de 50 cm, care înclină treptat la marginea groapei. Fundul trebuie acoperit cu un strat de lut gros de 5-7 cm. Faceți acest lucru în zonele în care se poate găsi tonul natural. Solul argilos împiedică scurgerea apei. Apoi puteți umple groapa cu un amestec de turbă umedă și humus. Dacă acoperiți fundul cu mușchi, veți obține efectul maxim, similar cu lacul natural, mlăștinos. Abia atunci puteți aranja pietre pe mal și puteți planta vegetație adecvată.

Forma micului lac de grădină

grădină-peisaj-iaz-iaz-umplut-cu-amestec-de-umed-turbă-humus

De asemenea, puteți utiliza o altă metodă de construcție pentru a vă crea iazul din grădină. Dacă insistați asupra vegetației, atunci adâncimea gropii nu trebuie să depășească 30-40 cm. Este permisă o adâncime de până la 80 cm pentru iazurile de grădină în care sunt pești. Marginile groapei trebuie să fie înclinate. Cea mai bună pantă este de 20 de grade. Forma lacului dvs. de grădină poate fi clasică – pătrată sau dreptunghiulară, dar poate fi și rotundă, eliptică sau în formă de rinichi. Dacă lacul nu are o formă geometrică regulată, este mai bine să se înscrie în peisajul grădinii și imitația unui iaz natural este perfectă. Deci pregătește zona, îndepărtează pietrele, rădăcinile etc. și nivelează locul. Apoi așezați un strat de nisip fin de cel puțin 5 cm grosime. Abia apoi puneți un film și fixați capetele. Folosiți polietilenă sau prelată pentru etanșare. Fiecare piesă trebuie suprapusă cu cealaltă de cel puțin 10 cm și sigilată cu un adeziv adecvat.

Creați un iaz de grădină cu aspect natural

forma-eliptica-gradina-lac-design-pietre-aranjeaza-pe-mal

Peisajul de coastă poate fi frumos proiectat cu pietre. Aranjați-i lung pe malul lacului. Pietrele pot fi de diferite dimensiuni și forme. Ia-le din regiunea ta sau cumpără-le în magazine specializate. Combinați diferite dimensiuni de pietre pentru un aspect natural.

Vegetație de apă pentru lacul de grădină

Design-frumos-un-iaz-în-grădina-peisaj-de-coastă-cu-pietre-poduri

Există două opțiuni pentru plantarea vegetației acvatice. Puteți face o bază adecvată de pietriș, nisip și sol pe folie și să crească plante acvatice pe ea, iar cealaltă opțiune este să folosiți plante acvatice deja în creștere în coșuri sau containere pentru lacul dvs. de grădină. Selecția și combinarea plantelor acvatice trebuie făcute cu atenție. Această vegetație de coastă trebuie să se potrivească gustului dvs., ar trebui să creeze și un mediu stabil pentru iazul vostru artificial. Plantele acvatice sunt împărțite în diferite grupuri: plante care cresc în ape adânci, specii de plante plutitoare și cele care pot prospera doar în ape puțin adânci. Pentru a crea un mediu echilibrat, trebuie să alegeți plante din diferitele grupuri. Vegetația acvatică trebuie plantată la cel puțin zece zile după construirea lacului.

Vegetație de coastă pe placul dumneavoastră 

Acoperiți-podeaua-iazului-cu-mușchi-cu-aspect-natural-lac-mlaștinos

Există plante speciale care pot fi plantate pe lac, adică grupul de plante care se descurcă bine pe malurile iazurilor sau în apă puțin adâncă, cu rădăcinile scufundate în apă. Aceste plante ajută și la purificarea apei, absorb azotul, potasiul și fosforul din apă. Există câteva specii foarte interesante, native, dar și soiuri exotice de plante care au fost introduse în țara noastră pentru caracteristicile lor decorative. Iată o listă cu cele mai populare plante acvatice care se găsesc în mod obișnuit în jurul iazului de grădină:

Acorus calamus – steag dulce indian sau numit și steag dulce de mlaștină

Alisma Plantago – aquatica – lingură de broască comună

Astilbe hybrida – Astilbe „Germania – Japonica Hybrid

Cala palustris – Dragon Arum

Eleocharis parvula

Plantele plutitoare sunt cele ale căror frunze și flori sunt la suprafața apei. Iată câteva dintre aceste tipuri:

specii-de-plante-plutitoare-nuferi-alb-iaz-vegetație

Aloeviden stratiotes – gheare de crab;

Pistia stratiotes – salată de apă și altele.

Desigur, nu trebuie să uităm una dintre cele mai frumoase și populare plante acvatice, fără îndoială, nuferul alb (Nymphaea alba). Este răspândit, dar este o specie protejată. Există însă și nuferi colorați, roșii și galbeni, care arată și adorabili în apă. Nufărul este o plantă acvatică perenă, cu frunze pe și sub suprafața apei. Înflorește din iunie până în octombrie și este regina plantelor acvatice.

Cala palustris – Dragon Arum

Drachenwurz-calla-palustris-plants-bank-pond-in-shallow-water-well-flourish

Acestea au fost câteva sfaturi utile practice despre cum să vă înfrumusețați grădina și un pic artificial acolo Creați un iaz de grădină. Cu toate acestea, dacă nu reușiți la prima încercare, asigurați-vă că încercați din nou. Desigur, ar fi frumos dacă totul ar funcționa imediat, dar nu așa este. Așadar, nu vă descurajați dacă lucrurile nu merg bine de la început. Nu cere prea mult dintr-o dată, pentru că practica este perfectă. Nici nu trebuie să construiești Roma într-o zi, nu-i așa? Vă dorim mult succes în realizarea noului dvs. proiect!

Nufăr

Grădină-iaz-creează-plantare-apă-vegetație-sfaturi-nuferi

Lingură de broască obișnuită

Lingură-broască-obișnuită-alisma-plantago-aquatica-grădină-iaz-mediu-echilibrat

Calam indian 

Indian-calamus-mlaștină-calamus-acorus-calamus-plante-care-cresc-în-adâncime-în-apă

Gheara de crab

Rac-gheare-Stratiotes-aloeviden-plante-acvatice-iaz-gradina

Salată de apă

Salată de apă-Pistia-stratiotes-plante-de-trandafir-verde-de-apă-pentru-grădină-iaz

Iaz-cu-cascadă-diferite-dimensiuni-pietre-cu-aspect natural

Creați-un-iaz-mic-conform-mărimii-zonei-grădinii

Creați o mică grădină-lac-găsiți-un-loc-potrivit pentru o cascadă

vegetație-litorală-luxuriantă-mediu-stabil-pentru-iaz-artificial

Efecte de apă-în-grădina-tu-iaz-sfat-pentru-construirea-curții

Grădină-iaz-argilă-sol-previne-drenarea-apei

Iazul-grădină-creează-roci-pe-malul-aranjamentelor-vegetale-adecvate-vârfuri-plante