Proiectarea și întreținerea grădinii

Proiectează-ți frumos grădina – 10 idei practice pentru propria ta amenajare a teritoriului

Utilizați planta chineză de bulgări de zăpadă pentru plantarea pe tot parcursul anului în grădină

Casa ta poate fi castelul tău, dar în loc să-l înconjori cu un șanț, îți poți face grădina frumoasă. Descoperiți sfaturile noastre utile pentru a adăuga căldură, culoare și textură locului pe care îl iubiți. De la arbuști înfloriți până la plantarea anuale până la protejarea grădinii de dăunători, există multe modalități frumoase și minunate de a face casa ta primitoare și atrăgătoare.

Cum pot face o grădină mică frumoasă?

Faceți o grădină frumoasă în curtea interioară compactă cu scări și mobilier de grădină

Una dintre cele mai bune idei de amenajare a teritoriului este utilizarea de jardiniere și coșuri pentru a adăuga înălțime și spații pentru a vă așeza, relaxa și savura băuturi și companie. Fiecare dintre aceste sugestii de proiectare a grădinii sunt atât atractive, cât și funcționale.

poziționați o figură de femeie formată din ramuri ca punct central în grădină lângă pietre

Așadar, lăsați-vă imaginația să scânteie. Apoi, utilizați cele mai bune idei de amenajare a teritoriului pentru a face minunate grădini minunate și a le prețui pentru anii următori. Indiferent dacă este o curte mică sau o zonă de grădină mai mare – veți găsi sfaturi utile aici.

Faceți grădina frumoasă, cu puțini bani ieftin, cu o cale de grădină

În primul rând, încearcă să-ți întâmpini oaspeții cu flori. Florile fac ca casa ta să pară din ce în ce mai primitoare. Vă puteți face grădina frumoasă decorând mai întâi intrarea cu diverse anuale și plante perene. Acest lucru vă va menține casa colorată și plăcută pe tot parcursul anului. Petuniile, snapdragons, crinii albastri africani și trandafirii sunt completări excelente pentru a vă începe pe scenă.

Combină jardiniere antice cu plante în grădină și dă-le un aspect rustic

Dacă aveți doar o cantitate mică de spațiu între casă și drum, construiți un gard jos în fața curții. Acest mic truc dă iluzia că casa ta este mai departe de stradă decât este cu adevărat. Acest lucru este excelent și pentru plantarea de flori și viță de vie. Poate că există ceva în idee pentru un gard de pichet alb până la urmă.

Plantați plante târâtoare ca vița de vie

frumoase flori colorate din trandafiri și alte plante din grădină

O altă modalitate de a profita la maximum de peisajul din grădina ta este să plantezi viță de vie frumoasă și întinsă. Nu există nimic mai superb sau romantic decât vița verde intensă, care se învârte în jurul gardurilor și stâlpilor, mai ales atunci când ați ales un soi delicat și înflorit. Clematis sau clematis este unul dintre cele mai atrăgătoare soiuri de struguri de acolo și ar arăta grozav dacă ați dori să vă faceți grădina să arate frumos. Soiul oferă flori în albastru, violet, roșu, roz sau alb. Cu toate acestea, vă recomandăm să cultivați această viță de vie versatilă pe gard, pe spalier sau într-un container. În caz contrar, puteți peria și urca deasupra arbuștilor și plantelor perene pentru un stil de grădină laissez-fair.

Faceți viță de vie frumoase ca plante agățate pentru grădină

Puteți planta clematis în toamnă și primăvară, deoarece acestea sunt vremuri bune, cu vreme mai rece. Cum crești clematis? Această plantă se dezvoltă mai presus de toate în soluri fertile, libere și bine drenate, cu o mulțime de materie organică. Îi plac rădăcinile răcoroase, așa că plantează clematite unde frunzele devin soare, dar rădăcinile rămân umbrite. Cum fertilizați clematita?

design nobil pentru grădini mici frumos cu canapea și lumânări

Hrăniți-vă culturile lunar primăvara și vara cu un îngrășământ organic pentru trandafiri sau roșii. Când trebuie să tăiați clematita? Unele specii înfloresc pe lăstari noi, iar altele pe copaci bătrâni. Când cumpărați, întrebați ce tip aveți și când ar trebui să-l tăiați. Centrele de grădină locale au, de obicei, o mulțime de alegeri în primăvară.

Faceți intrarea în garaj elegantă

Faceți intrarea în garaj în grădină frumoasă cu suculente și plante cățărătoare pe fațada casei

Locuiești într-o casă cu garaj? Apoi, îți poți decora și calea de acces, dacă vrei să faci o grădină simplă și frumoasă. Modelând cu atenție peisajul și alegând plantele și materialele potrivite, puteți ascunde o cale de acces neatractivă. Cu doar câțiva pași, puteți transforma această parte discretă a casei dvs. într-un paradis al grădinarilor. Mai întâi, creați o insulă de gazon ușor ridicată în centrul unității.

zonă de ședere neconvențională din lemn, perne și pietre integrate în gard pentru un design modern de grădină

Astfel, o pantă de grădină poate fi, de asemenea, proiectată frumos. Apoi, adăugați o gard viu de jos în partea din spate a insulei. Le puteți înfrumuseța cu trandafiri, anuale și plante perene care se ridică deasupra frontului gardului viu. Combinați o varietate de culori, texturi și înălțimi pentru un aspect extraordinar. Încercați trandafiri pentru pantă, urechi de câine pentru textură și trandafir francez pentru culoare.

Faceți grădina frumos fără stres

Faceți suporturi de plante neobișnuite cu jardiniere pentru grădină frumoase

Când vorbim despre o plantă agitată, rezistentă, ne gândim la crinii asiatici. Rezistă la secetă, nu au nevoie de îngrășăminte și se dezvoltă în timpul verii fierbinți și umede, cu flori asemănătoare crinului, care parfumează plăcut aerul. Deoarece devin ceapă uriașă în timp, sunt practic indestructibile. Dacă aveți nevoie de o floare puternică, ușor de întreținut, acest tip de crin este pentru dvs. Acestea vin într-o gamă de culori curcubeu și asigură-vă că grădina dvs. este decorată în culorile dvs. vibrante preferate.

gradina magica cu casa acoperita cu flori

Aceste plante le plac soarele și nu le pasă prea mult de tipul de sol în care cresc. Vrem de fapt mai multe sisteme care să fie atât de ușor de întreținut. Deci, de ce ai de gând să iubești crinul asiatic? Florile parfumate, în formă de trompetă, în multe culori, apar primăvara, vara sau toamna. Cum poți crește această varietate de plante? Majoritatea preferă cel puțin cinci ore de soare pe zi. Nu sunt pretențioși la sol. Majoritatea, totuși, sunt cele mai potrivite pentru zonele în creștere, cum ar fi coastele și sudul tropical. Cu toate acestea, puteți planta unele dintre ele puțin mai la nord.

Țineți rozătoarele și căprioarele departe

protejați grădina de căprioare sau alte rozătoare

Pentru a împiedica florile să fie devorate de căprioare sau de alte rozătoare, care este unul dintre cele mai urâte accidente de grădină dintre toate, alegeți flori care sunt considerate minunate de oameni și respingătoare pentru animale. De fapt, acest lucru nu este atât de dificil pe cât vă puteți imagina.

fluture de culoare portocalie a aterizat pe o floare galbenă în grădină

Vă recomandăm să alegeți plante perene, cum ar fi laptele bulbos, ciulinul de lapte, buddleia sau chiar floarea de porumb purpurie. Dăunătorii nu te vor atinge, iar la sfârșitul zilei vei avea în continuare un pat de flori plin de frunze și flori frumoase. Puteți găsi oricare dintre aceste soiuri în centrele de grădină, dar asigurați-vă că le plantați în sol bine drenat.

Faceți mini grădina verticală frumoasă

gradina cu perete vegetal vertical si mobilier din lemn

De asemenea, probabil că doriți să faceți frumoase mici grădini multidimensionale. De ce ar trebui să fii mulțumit chiar și de un design de peisaj unidimensional? Adăugați cu ușurință straturi frumoase, atrăgătoare, în grădina dvs. cu jardiniere ridicate vertical și coșuri suspendate. Această strategie creează un efect vizual spațios, cu un efort minim. Adăugarea unor astfel de elemente și ghivecele de flori agățate creează o mare de culori frumoase de la înalt la scăzut.

peisaj colorat cu jardiniere înalte și joase în jurul cărării grădinii

Efectul vizual dă impresia că valurile de flori cresc și cad în grădina ta. Dacă doriți să creați o evadare imersivă, aceasta este o briză pentru a începe. Ca bonus suplimentar, plantele adoră drenajul și ventilația bune pe care ar trebui să le ofere plantatorii. Cu toate acestea, fiecare coș trebuie să conțină maximum trei tipuri de plante, cum ar fi ceva care atârnă peste margini. Așa sunt begoniile și înțeleptul pestriț. O plantă mai densă este, de asemenea, potrivită ca ceva care se aglomerează și se umple. Urzicile colorate și o variantă mare, îndrăzneață pentru centru, cum ar fi crinul violet, sunt opțiuni bune.

Plantați arbuști înfloriți

Utilizați planta chineză de bulgări de zăpadă pentru plantarea pe tot parcursul anului în grădină

Dacă întrebi pe cineva cel mai simplu mod de a reproiecta aspectul spațiului tău de locuit, vei învăța cu siguranță: cu flori. Florile, arbuștii și copacii înfloriți au un impact incredibil într-o curte și puteți adăuga culoare într-un singur pas. Pentru un efect mai mare, vă recomandăm ghiocelul chinezesc, care credem că este unul dintre cei mai atrăgători arbuști din primăvară. Ciorchini albi de flori, cu diametrul de 15-20 cm, decorează ramurile la sfârșitul primăverii.

Amenajare a teritoriului cu apă pentru grădina cu gazon și copac

Este o plăcere pentru ochi să privească. Planta crește înaltă și o puteți urmări crescând de la 3 la 6 metri înălțime și lățime. Apropo, deși planta arată ca o hortensie, este de fapt o specie diferită de plantă. Cel mai bun loc pentru a-l planta este să găsești o locație proeminentă care să aibă loc să crească. Poziționați-le în umbră parțială și în sol fertil, bine drenat. Dacă este necesar, tăiați la scurt timp după înflorire în primăvară.

Ascundeți structurile exterioare din zona grădinii

Ascundeți structurile exterioare din grădină cu plante suspendate

Cabanele, garajele și locurile de muncă în aer liber nu sunt întotdeauna cele mai atractive accente pentru peisajul de grădină proiectat cu atenție. Ascundeți aceste structuri în același timp și profitați la maximum de aceste spații folosindu-le ca fundal pentru o expunere frumoasă de plante și flori. Adăugați paranteze și o placă de lemn pentru a crea un raft în exteriorul unei structuri deasupra intrării sau ferestrelor.

Figurile de bufnițe din ceramică se combină cu plante pentru amenajarea grădinii

Apoi așezați, de exemplu, jardiniere ușoare din fibră de sticlă cu flori pe ele pentru a ascunde structura și pentru a oferi zonei de intrare un ambient natural. Ferigile în ghivece sunt adăugări excelente la baza structurii, adăugând o atingere pământească pragului. În plus, plasarea plantelor mai aproape de pereții clădirii va apărea și ca o adăugare perfectă a spațiului verde.

Planificați focalizarea în grădină

Creați un refugiu în grădină cu plante de șezlong și o zonă de relaxare

Creați un paradis de grădină, retragere și oază în grădina dvs. în același timp, creând cărări care se intersectează, șuvițe șerpuitoare, priveliști inspirate și spații ascunse. Proiectați mici ascunzătoare unde oamenii să se poată întâlni pentru a bea o băutură și să încerce să se amestece formal cu informal pentru a stimula tensiunea vizuală. Cu fiecare îndoire a drumului, puteți proiecta vinieta din grădină frumos și ieftin.

design interesant cu pietre și stânci și o masă de grădină pentru oaspeți

De asemenea, puteți deveni creativ și puteți păstra cel mai mare punct focal, cum ar fi un perete de plante, o fântână, o statuie sau o bancă, pentru cel mai îndepărtat loc din grădina dvs. în loc să îl așezați chiar lângă casă. Cum să vă creați propria grădină secretă la doar câțiva pași de ușa din față.

Bucurați-vă de culori pe tot parcursul anului

Flori perene și flori pentru o grădină colorată pe tot parcursul anului

Momentul în care florile înfloresc cu florile lor strălucitoare este unul dintre cele mai incitante momente pentru un grădinar, sau pentru oricine are o grădină sau trece pe acolo. Un lucru grozav despre grădinărit este că putem fi răsfățați cu flori, frunze sau fructe de pădure în orice moment al anului.

creați o frumoasă pantă de grădină cu o figură din plante și gazon

Cultivăm plante care vor prospera vara sau iarna blândă și arata minunat pe tot parcursul anului. Acestea sunt adăugiri fantastice pentru paturile noastre de flori și ne place accentul pe care îl adaugă verandelor, cutiilor poștale, paturilor noastre de flori și curților noastre. Din acest motiv, căutați următoarele plante în fiecare sezon:

Flori de sezon

Ca grădinar, omul poartă o găleată plină cu flori pentru a planta

Primăvară: azalee, narcis, forsythia, mandevilla, dogwood, wisteria, iris, bujor.

Vara: hortensii, daylilies, gardenie, hooklilies asiatice, trandafir verde, mirt creponat, balsam, zinnias.

Toamnă: panselă, aster, arțar de zahăr, camelie înflorită în toamnă, holly, crocus de toamnă, crizanteme.

Iarna: păstăi de corali, molid albastru, amaryllis, trandafir de primăvară, rozmarin, magnolie, gutui ornamental, crocus.