Proiectarea și întreținerea grădinii

Plantele perene de înflorire pentru umbra parțială sunt disponibile în multe culori – aici este o mică selecție!

Flori perene pentru umbra parțială, cum ar fi garoafa ușoară, columbina, floarea elfului, bărbatul gras, mantaua doamnei, lungwort

Florile numeroaselor plante perene oferă multe culori strălucitoare. Faptul că sunt de obicei foarte ușor de întreținut și că poate fi găsit cel potrivit pentru fiecare locație le face cele mai populare specii de plante pentru grădină, de care chiar și începătorii pot avea grijă fără probleme. Mai aveți un colț liber la umbra parțială a grădinii pentru care căutați exemplare potrivite? Apoi, lista de astăzi cu plante perene înflorite pentru umbra parțială este potrivită pentru dvs., pentru a vă oferi o mică imagine de ansamblu și pentru a vă face alegerea mai ușoară. Fii uimit de varietatea culorilor florilor și dă fiecărei zone din grădina ta numeroase stropi de culoare cu plantele perene potrivite. De asemenea, sunteți binevenit să utilizați planurile noastre de plantare pentru patul peren.

Plante perene cu flori violete și albastre pentru umbra parțială

Clopot de pahar (Adenophora liliiflora) ca plante perene de înflorire pentru umbra parțială

Borcan clopot (Adenophora liliiflora)

Acest exemplar este o plantă perenă sălbatică, care are flori de culoare albastru deschis în formă de clopote. Datorită înălțimii scăzute de creștere de aproximativ 40 cm, este perfectă pentru o grădină stâncoasă la umbră parțială. Planta înflorește între iulie și august, deși perioada de înflorire poate fi prelungită prin tăierea florilor ofilite. Cel mai bine este să pregătiți un sol bogat în humus pentru plantă și să-l udați moderat, deoarece solul nu se usucă prea repede la umbră parțială.

Plante perene de înflorire pentru umbra parțială - Dublu Columbine

Double Columbine “Blue Barlow” (Aquilegia vulgaris var. Stellata ‘Blue Barlow’)

Florile duble fantastic de frumoase ale acestui soi columbian înfloresc între mai și iulie și la o înălțime de 80 cm. În caz contrar, planta are doar 30 cm înălțime. Solul trebuie să fie proaspăt și bogat în substanțe nutritive. La fel ca toți ceilalți reprezentanți ai acestei specii perene, florile sunt destul de magnifice și adevărate. Deci, dacă doriți să vedeți ceva special în grădina dvs., o columbină ar putea fi doar lucrul acesta!

Kriech-Günsel (Ajuga reptans) în purpuriu delicat sau albastru ca plante perene înflorite pentru umbra parțială

Târâitoare Gunsel (Ajuga reptans)

Există diferite soiuri ale acestei plante, care diferă în principal prin culoarea și forma florilor. Există chiar și soiuri cu flori albe. Perioada de înflorire este din aprilie până în august. Plantei îi plac solurile bogate în nutrienți cu udare normală. Este interesant de știut că planta este adesea folosită pentru a condimenta salatele, astfel încât să puteți obține mai mult de la ea în scopuri decorative. Günsel târâtoare ca plante perene înflorite pentru umbra parțială au o înălțime de numai 15 până la 30 cm și, prin urmare, sunt ideale pentru zonele din față ale patului și pot fi folosite și ca umpluturi.

Plante perene violete pentru locații parțial umbrite

Columbina neagră (Aquilegia atrata) cu flori atractive ca arbust ornamental de grădină

Columbina Neagră (Aquilegia atrata)

Deși Columbina în sine impresionează cu flori atractive, acest soi oferă un alt aspect care atrage atenția și aceasta este rara culoare negru-violet. Frumoasa perenă are nevoie de o locație moderat umedă până la umedă în solul bogat în nutrienți. Îndepărtarea apei trebuie evitată. De aceea un sol permeabil este un avantaj. Columbinele sunt plante perene înflorite pentru umbra parțială și soare, care înfloresc între mai și iulie și au aproximativ 60 cm, rareori până la 80 sau 90 cm înălțime.

Lac de aur „Bowles Mauve” (Erysimum x cultorum) în violet romantic ca plantă de grădină

Lac auriu „Bowles Mauve” (Erysimum x cultorum „Bowles Mauve”)

Perena de 20 până la 70 cm înălțime are flori romantice care cresc în formă de paniculă și înfloresc între aprilie și noiembrie. Planta se simte la fel de confortabilă la umbră parțială ca în plin soare, unde poate face față solului uscat. În plus, solul ar trebui să fie permeabil și calcaros. Lacurile de aur ca plante perene de înflorire pentru umbra parțială nu sunt potrivite doar pentru patul de flori, dar pot decora și balconul sau terasa în cutia de flori.

Nalbă sălbatică (Malva sylvestris) în purpuriu atractiv pentru locația parțial umbrită

Nalbă sălbatică (Malva sylvestris)

Nalba sălbatică înflorește din mai până în septembrie. Florile au dungi interesante și pot fi roz, violet până la albastru. Este o plantă perenă bienală și rezistentă care poate tolera o locație la umbră parțială, dar ar trebui să aibă cel puțin 6 ore de soare, altfel numărul florilor va fi mai mic. Plantei îi place să fie caldă și adăpostită de vânt în sol proaspăt până la umed și moderat uscat, bine drenat. Nalba sălbatică ca plante perene înflorite pentru umbra parțială are o înălțime cuprinsă între 50 și 150 cm, în funcție de soi.

Plantați plante perene roșii în umbră parțială

Angelica roșie (Angelica gigas) în roșu închis, cu o floare sferică interesantă

Angelica roșie (Angelica gigas)

Angelica roșu intens are flori sferice care înfloresc din iunie până în septembrie. Îndepărtarea florilor ofilite împiedică sămânța să fie semănată rapid și independent. În caz contrar, viermii înger sunt plante perene înflorite pentru umbra parțială până la soare, care sunt bienale. Găsiți sol bogat în humus și substanțe nutritive, care este proaspăt până la umed. Apoi, planta perenă de 150 cm înălțime poate prospera minunat.

Lungwort (Pulmonaria) este disponibil cu diferite culori de flori

Lungwort (Pulmonaria)

Plămânul poate fi numit floare timpurie, deoarece floarea începe adesea încă din martie și durează până în mai. Perena este ideală ca acoperire a solului, deoarece are doar 30 cm înălțime. Cu ajutorul lor, sunteți binevenit să proiectați un covor frumos de flori, pe care îl puteți obține dintr-o mare varietate de culori datorită numărului mare de flori. De altfel, frunzișul este, de asemenea, destul de uitat. În ceea ce privește solul și îngrijirea, planta este relativ puțin exigentă. Dacă totuși vrei să faci ceva bun pentru ea, caută un sol bogat în nutrienți și argilos, bogat în humus. Evitați apele și seceta.

Clopotele mov (Heuchera) ca plante perene înflorite pentru umbra parțială sunt disponibile cu frunze colorate

Clopote violete (Heuchera)

Frunzișul acestei frumoase plante perene este de fapt mult mai impresionant decât florile în sine. Perioada de înflorire este doar din mai până în iulie, dar acest lucru cu greu te va întrista din cauza frunzelor colorate. Frunzișul este sensibil la îngheț și are nevoie de protecție împotriva înghețului de tufă pentru iarnă. Căutați clopotele violete ca plante perene înflorite pentru umbra parțială într-o locație cu sol proaspăt până la umed, slab și bogat în substanțe nutritive. Evitați solul uscat vara. În funcție de varietate, clopotele mov au o înălțime cuprinsă între 15 și 50 cm. Dar există și soiuri care au o dimensiune impunătoare de 90 cm. Aceste plante perene pot fi plantate și în cadă fără probleme.

Flori perene galbene pentru umbra parțială

Mantia doamnei (Alchemilla vulgaris) este foarte populară pentru proiectarea grădinilor

Mantaua doamnei (Alchemilla vulgaris)

Mantia doamnei sălbatice autohtone impresionează nu numai cu florile galbene care împodobesc grădina din mai până în august. Frunzele sunt, de asemenea, foarte frumoase de privit, mai ales atunci când picăturile de rouă se adună pe ele. Pe lângă umbra parțială, locația însorită a plantei este, de asemenea, foarte bună. Mantaua doamnei, ca plante perene înflorite pentru umbra parțială, necesită multă apă și substanțe nutritive și sunt cunoscute sub numele de plante medicinale.

Plantați floare de elf galben (Epimedium) ca perenă pentru patul de flori

Floare de elf galben (Epimedium)

În fotografie puteți vedea o floare de elf galben. Cu toate acestea, specimenul este disponibil și în multe alte culori și combinații de culori, astfel încât să puteți alege un alt tip sau chiar să combinați mai multe. Perioada de înflorire are loc în aprilie. Solul este în mod ideal bogat în humus și umed, dar poate fi, de asemenea, moderat uscat și mai puțin bogat în nutrienți. Florile elfice ca plante perene înflorite pentru umbra parțială au o înălțime de doar 30 cm, ceea ce le face perfecte ca acoperire a solului. Cu toate acestea, plantele au nevoie de aproximativ 3 până la 4 ani pentru a se reproduce peste tot.

Ragwort (Ligularia) cu flori galbene și frunze de țesături în unele soiuri

Ragwort (Ligularia)

Ragwort, care este, de asemenea, numit ligularia sau ragwort, are o mare varietate de soiuri care diferă nu numai prin florile lor, ci și prin culoarea frunzelor. Aceste plante perene au nevoie de sol bogat în nutrienți, motiv pentru care ar trebui fertilizate în mod regulat. Dacă planta este la umbră parțială, nu este necesar să o udați frecvent. În schimb, ar trebui să fie hidratat în mod regulat la soare. Nu doar frunzele sunt foarte impresionante, ci și florile galbene strălucitoare, care sunt deosebit de eficiente în frunzele întunecate. Perioada de înflorire este din iulie până în august. Plantele perene înflorite pentru umbra parțială sunt deosebit de potrivite și populare pentru marginile iazurilor.

Plante perene în roz pentru umbra parțială

Garoafa ușoară a cucului roz (Lychnis flos-cuculi) are inflorescențe luxuriante și delicate

Garoafa de cuc (Lychnis flos-cuculi)

Dacă sunteți în căutarea de plante perene cu înflorire roz pentru umbra parțială, garoafele ușoare ar putea fi pentru dvs. În perioada de înflorire din mai până în iulie, perena impresionează prin formele și culorile sale delicate ale florilor. Deși această plantă perenă preferă o locație însorită, poate prospera și în zonele parțial umbrite. Solul proaspăt până la umed, bogat în humus și bogat în substanțe nutritive este, de asemenea, benefic dacă doriți să vă bucurați de înflorire abundentă. Planta crește până la 80 cm înălțime.

Rambler a crescut (Rosa „Doamna lacului”) ca o plantă perenă pentru alpinism într-un rosat delicat

Rambler a crescut (Rosa „Doamna lacului”)

O plantă perenă pe care o puteți folosi pentru alpinism este trandafirul cu flori frumoase, delicate, roz. Poate avea o înălțime de până la 3,5 metri. Se simte minunat la umbra parțială, dar cu cât devine mai mult soare, cu atât mai bine. Perioada de înflorire este din iunie până în septembrie, care este întreaga vară, ceea ce reprezintă un mare plus. Există nenumărate tipuri de trandafiri, dintre care unele sunt mai parfumate decât altele, unele pot tolera mai multă umbră, altele au nevoie de mai mult soare și așa mai departe. Deci, cel mai bine este să aflați despre plantele perene adecvate pentru înflorire pentru umbra parțială la grădiniță, pentru a găsi varianta perfectă pentru nevoile dvs. Solul trebuie să fie bogat în nutrienți și bine drenat, iar locația să fie aerisită.

Meadow rue (Thalictrum delavayi) în roz cu flori duble și neumplute

Meadow rue (Thalictrum delavayi)

Aspectul florii diferă în funcție de soi și poate fi sau nu dublu. Oricum ar fi, oricum, sunt foarte frumoși să se uite cu culoarea lor roz. Există și reprezentanți în alb. Perioada de înflorire este din iunie până în octombrie, în timp ce înălțimea staturii este între 80 și 120 cm. Dar, de asemenea, până la 180 cm nu sunt neobișnuite. Pe lângă umbra parțială, locația însorită este, de asemenea, potrivită. Solul trebuie să fie bogat în humus și substanțe nutritive, calcaroase și nu prea uscat. Dacă sunteți în căutarea unui soi deosebit de tolerant la secetă, este mai bine să alegeți strada luncă chineză (Thalictrum delavayi).

Plante perene cu înflorire albă pentru umbra parțială

Garnitura albă (Achillea ptarmica) cu flori duble amintește de bulgări de zăpadă

Sneață de frică (Achillea ptarmica „Perla”)

În ciuda culorii simple a florilor, această varietate de Betramsgarbe are o floare frumoasă. În timp ce varianta domestică are o floare mai puțin dublă, arată foarte luxuriantă și puțin ca un trandafir. Deși locația însorită este ideală pentru ei, nuanța parțială este la fel de potrivită. Florile albe apar în mai și înfloresc până în august când florile ofilite sunt tăiate. Acest lucru stimulează a doua înflorire. Această variantă pentru plante perene înflorite pentru umbra parțială preferă un sol umed, care este, de asemenea, bogat în substanțe nutritive pentru a oferi plantei puterea de care are nevoie pentru înflorirea îndelungată. Betramsgarbe are o înălțime cuprinsă între 40 și 80 cm.

Sfaturi de îngrijire pentru Ageratumdost (Ageratina altissima) ca plante perene înflorite pentru umbra parțială

Ageratumdost (Ageratina altissima)

Ageratumdost are, de asemenea, flori destul de albe. Cu toate acestea, acestea sunt semnificativ mai mici și sunt deosebit de eficiente în frunzele colorate ale plantei. Un sol umed este ideal. Mai ales dacă locația este mai însorită, este important să vă asigurați că există suficientă umiditate a solului. Perioada de înflorire este foarte lungă, din iulie până în octombrie. Ageratumdost poate crește până la 120 cm înălțime. Acest lucru le face perfecte pentru spatele la zonele medii ale patului.

Un covor frumos de flori poate fi creat cu bărbatul gras (Pachysandra)

Om gras (Pachysandra)

Obțineți acoperirea perfectă a solului cu o înălțime de statură de 15 până la 30 cm cu bărbatul gras. Frunzișul veșnic verde al acestei plante perene este atât de impresionant încât florile se estompează în fundal, deși sunt și ele foarte interesante. Florile albe apar între aprilie și mai și sunt de culoare albă. Bărbații grași ca plante perene înflorite pentru umbra parțială preferă un sol proaspăt decât umed, bogat în substanțe nutritive.