Proiectarea și întreținerea grădinii

Plantarea unor jardiniere mari: idei pentru combinații de plante

Combinații mari de jardiniere-Heuchera-Lobelia-Monet-hange-verbena-pitic-păducel

Jardiniere decorative sunt un atu pentru fiecare casă și balcon. Plantator mare dar sunt mai potrivite pentru zonele spațioase, cum ar fi o terasă în grădină și pot înfrumuseța rapid colțurile goale. De asemenea, pot servi drept ecrane de confidențialitate sau pot ascunde coșuri de gunoi. Cu toate acestea, plantarea potrivită este deosebit de importantă, astfel încât plantele mari să poată fi funcționale și fascinante în același timp. Citiți sfaturile și trucurile noastre pentru combinații de plante de succes și aruncați o privire la exemplele minunate!

Plantarea unor jardiniere mari – truc

Plantarea unor jardiniere mari-Iarbă ornamentală-Carex-Ice-Dance-Heuchera-Plum-Pudding-Lysimachia-nummularia-Penny-herb

Alegerea plantelor potrivite este deosebit de importantă pentru plantarea unor jardiniere mari. Nu numai că trebuie să aibă aceleași cerințe în ceea ce privește lumina, aerul și apa, ci și să arate bine împreună. Aici aveți la dispoziție diverse opțiuni:

– Aceleași tipuri de plante, culori diferite

– Aceeasi culoare, plante diferite

– Variații pe o temă comună precum Mediterana etc..

Un truc deosebit de reușit atunci când combinați plante în jardiniere mari este conceptul „Thriller, Filler, Spiller”. Asta înseamnă o plantă ca punct culminant, una ca umplutură a spațiului și una care atârnă peste margine. Pentru „thriller” puteți alege o plantă destul de înaltă, cum ar fi crini de canna, in din Noua Zeelandă, iarbă de pennon sau iarbă de fântână. Aruncați o privire la exemplele de mai jos și veți avea o idee mai bună despre concept.

Plantarea unor jardiniere mari – exemple de combinații de succes

Mașină de plantat mare -plant-neozelandez-in-Phormium-Pennywort

În plantația mare: phormium, pennywort ‘Aurea’, planta cu căpșuni, dalii albe și begonii, coșuri de cap galben.

În plantația de dimensiuni medii: coșuri de cap galben deschis la mijloc, un Calibrachoa galben „Milioane de clopote” și o frunză mică de grăsime.

culoare frumoasă și înălțime optică

lemn-jgheab-grădină-plantare-Euphorbia-Ascot-Curcubeu-Crizanteme

În mijloc – mei perlat (Pennisetum glaucum). Euphorbia Ascot Rainbow, pălăria soarelui sombrero, crizantemele de culoare rugină și lemn dulce veșnic completează aranjamentul.

Contrast între violet și galben

Acer-circinatum-Little-Gem-Heuchera-Zwergkonifer-Libertia-ixioides-Vinca-maculata

Acesta este, de asemenea, un aranjament frumos pentru jardiniere mari. Se compune dintr-un arțar pitic, violetul văii cu frunzele sale violete, o coniferă pitică, Libertia ixioides Goldfinger și „Maculata” cu frunze mari, veșnic verzi. După cum puteți vedea, au fost create nivele diferite în cada cu plantele. Cele mai înalte plante se află chiar în spate, în timp ce cele inferioare sunt plantate în față.

Crini de canna și phormium în centrul jardinerilor

ghiveci de plante-combinație-de-plante-mari-phormium-cartof-dulce-viță-de-vie-crini

Canna este o plantă iubitoare de soare, care este perfectă pentru locații la soare. De asemenea, puteți crea texturi frumoase și puteți crea combinații cu ierburi. Nu puteți planta numai ghivece foarte înalte cu plante la diferite înălțimi, așa cum s-a explicat mai sus. Folosiți înălțimea ghivecelor de flori și alegeți tipurile care cad și decorați exteriorul ghivecelor.

Crini canna ca punct culminant

Jardiniere mari - plante-truc-aranjament-ridicat

Aici puteți vedea o altă utilizare minunată a cannei. Deoarece crește foarte sus, poate fie să formeze fundalul aranjamentului, fie poate fi ales ca centru, prin care plantați niște flori inferioare în jurul său. Pentru exemplul de mai sus, au fost alese exemplare cu înflorire albă, inclusiv petunii, precum și ierburi ornamentale și plante suspendate. Mașina de plantat mare este proiectată în jur.

Iedera, urzica colorata si ferigi

plante-plantatoare-idei-ferici-urzici de culoare iederă

Deoarece iederea crește frumos luxuriantă, o puteți folosi ca acoperire a solului sau ca umplutură de spațiu în jardiniera dvs. Ferigile de aceeași culoare adaugă din nou textură, în timp ce plantele cu frunze colorate pot adăuga unele accente. Urzicile colorate ca aici sau begoniile înflorite sunt minunat de potrivite și creează o atmosferă plăcută.

combinație frumoasă de plante pentru fiecare terasă

Curățător de vară-bulb-iarbă-helichrysum-calibrachoa-crossanda-alternanthera-asparagus fern

În această compoziție pentru vară, iarba mai curată a pennonului a fost combinată cu Helichrysum, Calibrachoa crossanda, Alternanthera și feriga de sparanghel. S-a folosit o găleată dreptunghiulară în care plantele erau plantate alternativ, iarba formând mijlocul și fundul. Simțiți-vă liber să vă jucați cu culorile atunci când vă creați aranjamentele.

combina nuante inchise si deschise

Jardiniere mari plantează-combină-geranium-lampă-curăță iarba

Culorile deschise și întunecate au fost combinate cu succes în acest aranjament de plante. Și aici se găsește iarba mai curată de pennon, care iese în mijlocul celorlalte plante dense. Geraniums pot fi găsite și se pot delecta nu numai cu frunzele lor colorate, ci și cu flori atractive pe tot parcursul sezonului.

Soiuri de plante atârnate peste marginea jardinierei

plantator-mare-plantat-plante-agățat-de-adâncime mare

Plantele suspendate pot fi folosite minunat pe fațadele casei și utilizate ca decor. Dacă ați planificat o cutie de flori în fața fiecărei ferestre, puteți lua cu ușurință în considerare astfel de tipuri de plante. De exemplu, alegeți două specii cu culori diferite ale frunzelor și combinați-le cu exemplare înflorite care cresc în sus pentru fundal.

Conifere în găleată

Jardiniere mari - plante - heuchera - iarbă ornamentală - pin pitic

Puteți folosi chiar și conifere pentru jardiniere mari. Aranjamentele nu trebuie să fie întotdeauna formate din mai multe tipuri de plante. În funcție de mărimea plantei, trei pot fi suficiente, așa cum este cazul aici. Puteți vedea pinul pitic în fundal și heuchera și iarba ornamentală în fața sa. Desigur, aceste tipuri pot fi înlocuite și cu altele.

plantator mare-plantat-ierburi de bucatarie-mediteranean

Și dacă nu doriți doar să obțineți un beneficiu decorativ din aranjamentele pentru containere, puteți folosi plante pe bază de plante. Puteți să le combinați cu salate sau alte legume și nu numai să obțineți un aspect atrăgător, dar puteți, de asemenea, să așteptați cu nerăbdare recolta și să vă bucurați de produsele din propria grădină. Și aici puteți opta în mod conștient pentru plante cu frunze colorate pentru a face aranjamentul cuvei să pară și mai interesant.

umplutură de urzică mare-plantator-plantat-colorată

Există urzici colorate într-o mare varietate de culori. Deci, are sens să le combinăm și una cu alta. Creați o compoziție luxuriantă sau plantați doar două până la trei exemplare și completați golurile cu orice specie de plante înflorite sau verzi, așa cum sa făcut în acest exemplu. Capacele de sol sunt, de asemenea, potrivite în acest scop.

combinații-plante-plante-mari-plante-colorate

În principiu, puteți utiliza orice tip de plantă care este, de asemenea, potrivit pentru jardiniere mari și, de asemenea, puteți veni cu ceva singur. Exemplele noastre sunt pentru inspirație și o prezentare rapidă a unora dintre cele mai populare tipuri pe care le puteți utiliza.

mari-plantare-căzi-plantare-umbră-iubitoare-de-plante

mari-plantare-căzi-plantare-plante-condiții-egale-combinate

cuburi-plante-mari-plante-petunia-caladia-gura leului

plante-mari-ghivece-plante-neozelandez-in-phormium-mijlociu

plante-mari-ghivece-plante-neozelandez-in-Phormium-heuchera-soiuri-iarbă-ornamentală

plantare-mare-ghivece-plantare-caladii-cartofi-dulci-de-vie

soiuri-de-plante-mari-de-plantat-plante-înalte-agățate-de-plante

vase-mari-plante-plante-evidențiați-umplutură de gol

mari-plantare-căzi-plantare-colorată urzică-lampă-curățare iarbă-cartof-dulce-viță-de-vie