Proiectarea și întreținerea grădinii

Plantarea roabei: idei cu flori, ierburi și plante cu frunze ornamentale

Vechea roabă este spartă? Nu le aruncați! Vă vom oferi câteva idei despre cum să plantați corect o roabă ruginită și ruptă. Creați o grădină de ierburi, oferiți splendoare înflorită cu flori de vară sau setați accente cu arbuști ornamentali de frunziș.

Plantarea unei roabe din lemn: decor de vară cu flori pentru grădină

Roabă din lemn plantând idei de flori pentru vară

Vară, soare și flori înflorite în grădină: la asta visează orice grădinar pasionat. În propriul paradis al grădinii, desigur, nu trebuie să lipsească decorul potrivit pentru grădină. O roabă din lemn plină de flori de vară creează un adevărat fler de casă de țară și se îmbină în mod armonios cu grădina naturală și de fermă. Pentru a-l scoate în evidență și mai mult, îl poți picta cu o culoare de accent. Alternativ, puteți lăsa vechea roabă netratată. În timp, se va dezvolta o patină ușoară, care va scoate și mai bine în evidență aspectul rustic al grădinii.

Plantați roabe mici și combinați-le cu alte ghivece

Apoi se pune întrebarea unde să punem roaba. Locația perfectă pentru o roabă din lemn este în plin soare sau umbră parțială. Dacă nu este tratat, lemnul poate absorbi apa și apoi o poate elibera din nou. Prin urmare, o locație la umbră este nefavorabilă, deoarece lemnul poate începe să se muleze.

Roabă decorativă pentru plantare alege sfaturi

În funcție de dacă doriți să plantați o roabă mare sau mică, o puteți pune în scenă creativ. O roabă mare este un adevărat punct de atracție și, prin urmare, ar trebui să fie poziționată în mijlocul patului, între ierburi ornamentale înalte sau alte plante cu frunze ornamentale. O roabă mică poate crea un ansamblu elegant, cu decorațiuni de grădină de epocă.

Plantați corect o roabă de lemn

Roabă de lemn idei de plantare corespunzătoare

Înainte de a planta o roabă din lemn, ar trebui să alegeți florile, frunzele ornamentale și acoperirea solului potrivite. Optează pentru plante care au cerințe similare în ceea ce privește locația și solul. Alternativ, puteți pune fiecare tip de plantă într-o pungă de plantare și apoi să le aranjați unul lângă altul în roabă. Aceste pungi de plante sunt fabricate din plastic sau iută, iar ierburile, florile și chiar legumele cresc foarte bine acolo. În centrul grădinii, acestea sunt adesea denumite saci de plante. Pentru ca plantele să prospere mult timp, un drenaj bun este o necesitate absolută. Găuriți câteva găuri în fundul roabei și așezați podeaua cu bucăți de lut sau pietriș pentru a permite scurgerea apei de ploaie.

Plantează roabă ruginită

Idei rugine de plante de roabă pentru flori

Dacă doriți să plantați o roabă veche ruginită, atunci ar trebui să alegeți o locație la umbră parțială sau umbră. Metalul se încălzește rapid, apa se va evapora rapid și florile pot muri. În plus, rugina se descompune în timp, apoi poate pătrunde în pământ și poate fi absorbită prin rădăcinile plantelor. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că căptușiți roaba ruginită cu foi de plastic.

Plantați roaba cu ierburi și legume

Plantați roabe ruginite și puneți-le ca accent în patul de flori

De asemenea, puteți planta o varietate de legume sau grădini de ierburi într-o roabă ruginită, atâta timp cât le acoperiți cu căptușeala iazului. Ierburile se vor descurca cu siguranță mai bine cu volumul mai mic de sol. Combinați ierburi din regiunea mediteraneană, deoarece au cerințe similare în ceea ce privește solul și locația.

Decor de grădină cu roabă și plante anuale

Sfaturi de plantare a roabelor rupte

Alternativ, puteți pune plante anuale în roabă. Așadar, aveți ocazia să replantați roaba în fiecare sezon de grădinărit. Puteți alege un amestec de semințe adecvat în centrul de grădină. La plantare, urmați aceleași reguli care se aplică plantării ghivecelor de flori: lăsați o distanță de cel puțin 15 cm între plante, acoperirea solului și plantele târâtoare la margine, distribuiți florile uniform în roabă, golurile cu frunze ornamentale umpleți, plantați ierburi ornamentale înalte în spate.

Plantează o roabă spartă

idei de plante roabă rupte pentru decorațiuni de grădină

O roabă veche poate fi pictată sau pusă în scenă creativ. Dar cum poți planta o roabă spartă? Dacă nu mai este în poziție verticală, îl puteți sprijini de un copac. Apoi plantați flori în și în fața roabei pentru un efect frumos.

idei de plantare a roabelor rupte pentru pat de flori

De asemenea, puteți folosi roaba răsturnată ca accent în patul de flori. Pentru a obține efectul maxim, alegeți un singur tip de floare în culori diferite.

reparați și replantați roaba spartă

Dacă roaba este ruginită, este periculoasă pentru animalele de companie și pentru copiii mici. În acest caz, nu aveți de ales decât să-l revopsiți și să-l reparați. Ar trebui să fie cel puțin stabil pe podea. Verificați dacă se poate răsturna.

Plantarea de roabe vechi: ce plante?

Idei vechi de plante de roabă pentru locație și plante

Dar ce poți planta de fapt într-o roabă? Nu există limite propriei imaginații. Cu toate acestea, întrucât o roabă veche are un aspect vintage, ar fi bine să evitați o grădină stâncoasă sau alt design minimalist. Așa că alegeți flori și plante care să se potrivească bine cu grădina casei de la țară.

Flori anuale:  Lalele, petuniile, verbena, begoniile, margaretele albastre, florile fanilor, mușcatele, macii din California, Susan cu ochi negri și alții.

Ierburi ornamentale anuale: Iarbă roșie-curățătoare de lămpi, mei ornamental

Ierburi anuale: Busuioc, mărar, rozmarin

Roabă cu plante decorative de frunziș

Roabele mici plantează idei cu frunze ornamentale

Flori ca accent într-o roabă lângă ușa din față

Plantați roaba cu hortensii și iederă

Flori comestibile într-o roabă veche

Plantarea roabei cu flori comestibile violete

Petuniile sunt ușor de întreținut și sunt potrivite pentru plantarea roabelor

Idei vechi de plantare a roabei pentru flori

Plantează roabă decorativă

Roabă pentru plantare Ce plante

Plantați roabă decorativă din lemn

Roabă decorativă pentru idei de plantare