Proiectarea și întreținerea grădinii

Planificarea unei grădini – ce trebuie luat în considerare pentru un design perfect?

planificare trandafiri de grădină roz garduri de gard viu decor

În primul rând, lasă-mă să fiu sincer cu tine, nu am grădină. Locuiesc într-un bloc mare din suburbii. Dar nu mă pot opri să visez la o casă de vacanță confortabilă, cu o grădină frumoasă, poate cu doi tei în față. Sunt sigur că va veni timpul, voi lăsa aici acest mare castel de beton și mă voi muta, înapoi la natură! Sau cel puțin vreau să trăiesc mai aproape de natura verde! Acum îi invidiez puțin pe oamenii care au realizat deja acest vis și dețin o casă cu grădină. Am citit multe despre modul în care și-au amenajat grădinile. Oamenilor le place să scrie despre acest lucru pe forumuri. De aceea am decis să încep cu tema astăzi Planificați-vă grădina a începe. Vreau să vă împărtășesc câteva sfaturi utile despre asta. Deci, rămâneți cu el, va fi interesant!

Planificarea unei grădini – design romantic cu laburnum

planul de gradina departe laburnum flori roz romantice

Când vine vorba de planificarea grădinii, apare întrebarea tuturor întrebărilor! Este absolut important și trebuie să răspundem mai întâi. Se spune: De ce ar trebui creată această grădină? Dacă doriți ca grădina dvs. să fie decorativă, atunci ar trebui să plantați flori, arbuști ornamentali și ierburi, dar nu legume și pomi fructiferi! Doar după ce ați răspuns la prima întrebare, vă rugăm să treceți la următoarea. Poate fi formulat astfel: Cât de mare ar trebui să fie grădina ta? Vrei să planifici o grădină mică, medie sau cu adevărat mare? La ce îl vei folosi: pentru divertisment, relaxare sau doar vrei să-ți impresionezi vecinii și trecătorii cu ea?

Planificarea unei grădini – crearea unei grădini de legume

planificați o grădină creați un sfat pentru îngrijirea patului de legume

Și mai este un lucru important pe care trebuie să îl clarificați atunci când vă planificați grădina. În ce anotimp este grădina cea mai folosită? Primăvara, vara, toamna sau iarna? Copiii se vor juca împreună acolo sau vor rămâne singuri doar adulții? Vei avea deseori vizitatori și vei sărbători împreună cu oaspeții tăi în grădină? După cum puteți vedea, există o serie de întrebări importante pe care este esențial să le gândiți înainte de a planifica orice grădină. Este deosebit de dificil să decideți dacă doriți să creați o grădină ornamentală cu o mulțime de flori și alte plante ornamentale sau dacă preferați să cultivați singuri diferite tipuri de legume. Și dacă cultivați legume, ce se întâmplă cu pomii fructiferi? Planificarea unei grădini aduce atâtea întrebări! Acum vrem să găsim un răspuns la unele dintre ele!

Decorează și plantează terasa din grădină

plan gradina terasa design plante cataratoare mobilier gradina alb

Aici vă propunem o soluție de compromis: puteți planifica o grădină frumoasă, chiar încântătoare și, în același timp, practică și utilă. Da, ar fi posibil dacă ați proiecta o grădină ornamentală cu mai multe paturi pentru legume și câțiva pomi fructiferi. Grădina este folosită de întreaga familie, mai ales în weekend. De asemenea, puteți găzdui petreceri în grădină și puteți invita prieteni acolo. Vecinii tăi vor fi cu siguranță impresionați de ideile tale de grădină, dar cu siguranță trebuie să îți protejezi spațiul personal și intimitatea și să ții cont de acest lucru atunci când îți planifici grădina. Pare totul imposibil de realizat? Cu siguranță este dificil, dar nu imposibil.

Planificați gardul grădinii

plan gard de gradina trandafiri lavanda alba roz deco

Când vă planificați și proiectați grădina, veți experimenta cea mai mare bucurie și vă veți bucura de acest proces atunci când creați ceva. Grădina dvs. va avea treptat un aspect concret sub mâini. Desigur, este necesar să solicitați sfatul unui specialist în faza de planificare. Cereți despre cele mai mici detalii, cu siguranță va răsplăti mai târziu. Este mult mai bine să primiți sfaturi profesionale din timp, în loc să fiți dezamăgiți amarnic mai târziu. Dăm doar un exemplu. Să presupunem că doriți plante ornamentale abundente în grădina dvs. și intenționați să le plantați într-un loc în care nu se pot dezvolta bine. Doar un specialist vă poate arăta locația exactă a plantelor ornamentale în timp ce planificați grădina și, astfel, vă poate salva o anumită dezamăgire. De asemenea, este nevoie de mult efort și grădinărit.

Proiectați cărări în grădină

plan de grădină pietricică grădină cale grădină flori romantice

Multe detalii trebuie luate în considerare la planificarea și proiectarea grădinii. Cu toate acestea, pregătirea este cel mai important pas pentru implementarea cu succes a proiectului. Mai mult, puteți proiecta o zonă terasată din cauza pârtiilor naturale de acolo sau doar pentru a obține un efect mai bun. Ce fel de garduri ar trebui să folosiți pentru a vă delimita și proteja curtea? Când planificați grădina, gândiți-vă la modul în care vor fi așezate cărările de grădină, bordurile și marginile dintre căi și paturi sau ce rol va avea apa în grădină?

Planificați apele în grădină

planează grădină zonă de relaxare iaz idee graeser stuehle pavat

Acestea includ piscina, recent popularul nivel al apei, cascade, iazuri, fântâni, pâraie și fântâni. Elementele decorative sunt o necesitate și trebuie luate în considerare atunci când vă planificați grădina. Au funcții estetice, dar și practice, pentru relaxarea noastră în grădină. Așadar, gândiți-vă la bănci, pavilioane, pergole sau grilaje decorative. Și în cele din urmă vine cea mai importantă parte a viitoarei noastre grădini: flori, ierburi ornamentale, arbuști și copaci, peluza verde, condimente și ierburi etc..

Terasa de gradina cu protectie ridicata a intimitatii

plan gradina cutie de flori terasa din lemn decora umbrela

Nu pretindem că suntem cuprinzători, deoarece există arhitecți peisagistici și designeri de grădini cărora le putem cere întotdeauna sfaturi și ajutor. Cu toate acestea, încercăm să vă atragem atenția asupra celor mai importante lucruri în amenajarea grădinilor, astfel încât să puteți crea singuri o grădină frumoasă și armonioasă! Sperăm să vă bucurați să vă planificați grădina și orele plăcute în aer liber!

Plantează o grădină ornamentală cu flori colorate

planificare grădină lalele flori grădină idee design

Creați o zonă de relaxare în grădină

plan pernă de hamac de grădină masă romantică limonadă

planificare gradina terasa fantana mediteraneana ghivece mobilier metalic

plan fântână de grădină idee apă caracteristică apă gard viu

planifică grădină fântână copac curte interioară palmieri

planificarea legumelor de gradina ingrijirea gardului din lemn sperietoare

plan grădină casă cu jumătate de lemn flori de buș violet