Proiectarea și întreținerea grădinii

Idei pentru grădină – plante și flori în toate culorile curcubeului

Idei de gradina flori de iaz de pergola din lemn

Petrecerea timpului liber într-o frumoasă grădină de flori este valoroasă! O grădină înflorită aduce un omagiu naturii, calmează sufletul și inspiră creativitate. Grădinile publice sunt pline de modele interesante, dar atunci când vine vorba de planificarea ta, atunci ai nevoie de câteva Idei pentru grădină plin de flori. Aici sunt!

Idei pentru grădină și vise de primăvară

Idei pentru lalele albastre de grădină hortensie

Florile de primăvară sunt foarte binevenite. Nu toate plantele dintr-o grădină de flori trebuie să fie în pământ, aici florile frumoase ale hortensiilor albastre umplu o serie de ghivece de flori. De asemenea, ghivecele pot fi mutate cu ușurință pentru a adăuga culoare altor zone ale grădinii. Un rând scurt de gard viu oferă o ușurare vizuală. Plantați florile în valuri de culoare atunci când proiectați un pat de flori. Aceste lalele roz și galbene reprezintă o primă explozie timpurie de înflorire în primăvară. Dacă suprafața plantată este mare, pasarelele ar trebui să facă parte din design, astfel încât vizitatorii să poată vedea plantele. Acest lucru facilitează și întreținerea. Culorile pastelate – galben, roz, violet – în tonuri mai deschise se armonizează în acest peisaj frumos.

Idei pentru grădină și bcurbe încântătoare

idei de gradina curbe terasamente mov gazon fucsia

Bordurile ondulate conțin flori frumoase. Mulciul este un element esențial aici între plante. Păstrează buruienile și păstrează umezeala. Folosiți geometria, contrastul sau complementul. Plantele sunt alese în nuanțe aproape similare – lavandă, violet și fucsia, de exemplu – și oferă o paletă liniștitoare pentru grădină.

Accente fericite și idei pentru grădină

Idei pentru dale de piatră de pietriș de grădină urna cu ochi negri susanne

Florile galbene luminează patul casual. În loc de un material solid, cărările de pietriș șerpuiesc prin grădina obișnuită. Diamantele de luncă, plantate la intervale regulate de-a lungul patului de grădină, oferă interes vertical în grădină. Amintiți-vă regula celor trei: grupați trei dintr-o plantă pentru consistență vizuală. Aici Susanne cu ochi negri oferă o bază fericită pentru alte plantații. Catnipul cu creștere scăzută facilitează tranziția între sol și plante.

Zona de relaxare în grădina de flori

idei de gradina zi crini mobilier verde parasol piersica

Florile iubitoare de soare înconjoară o masă în aer liber și scaune. Paturile de flori și mobilierul se potrivesc bine. Dacă arborii și arbuștii nu sunt folosiți pentru a defini granița, utilizați o structură diferită, cum ar fi spaliul purpuriu aici. Plantarea unei flori de o varietate de culori are un impact frumos. Aici mase de daylilies fermecătoare roz, galben și alb. Alegeți mobilier în culori care se îmbină perfect cu peisajul, cum ar fi acest mobilier destul de verde, țesătură albastră și umbrelă de soare piersică.

Florile definesc granița pentru o pasarelă

idei de gradina zona de relaxare pergola lemn japonez pin petunii

O bancă de grădină sub o pergolă din lemn oferă un loc pitoresc de odihnă. Plantați un copac dramatic pentru a da înălțime unui pat de flori în mare parte plantat cu flori. Un arțar japonez, de exemplu, oferă atât frunze color cât și frunze sezoniere. Florile de vară, cum ar fi lavanda și petunii fuchsia, umple petele goale dintr-o grădină perenă.

Unde înflorește grădina

Idei grădină de piatră din lemn de bușon pergolă din sârmă de pietriș

O bucată drăguță cu plante perene este centrul acestui pat de flori. Pietrișul umple spațiul dintre plăcile neregulate de piatră și oferă o margine moale patului luxuriant de flori. O margine de gard viu separă patul de flori de o pergolă de sârmă. Panselele delicate umple spațiile goale până când plantele perene vor înflori vara.

Vedere laterală

Idei pentru grădină cățărare trandafiri iederă copertine

Florile frumoase umplu o porțiune îngustă a curții. O cale pavată oferă un contrast geometric cu patul de flori plantat mai casual. Un trandafir cățărător înfrumusețează un perete, adăugând înălțime și culoare. Ivy urcă peste uși și copertine.

Structuri magnifice

Idei de grădină flori de vară gladiole de buș

Plantele veșnic verzi oferă un punct focal interesant într-un pat de flori frumos. Flori de vară, plante perene și pomi de umplutură umplu grădina cu culori dramatice și forme interesante. Aici gladiolele stau în contrast puternic cu frunzele și florile din jurul lor. Dacă vă place minimalismul, grupările mari de un tip similar de flori oferă un peisaj necomplicat, atrăgător.

Flori invitante în curtea din față

Idei de grădină gard viu gard viu plante cățărătoare

O curte dramatică adaugă un strop constant de culoare. Un gard viu de dimensiuni reduse definește o margine subtilă între gazon și patul de flori. Elemente precum gardul de pichet alb pot adăuga o ușurare vizuală. Plantele cățărătoare se înfășoară în jurul grătarului de lângă ușa din față. Repetați plantele și culorile, cum ar fi hortensiile, daylilies și astilbe, pentru a menține consistența în curtea mare din față.