Proiectarea și întreținerea grădinii

Grădinărit și amenajare a teritoriului – Idei de design modern și natural

câștigători de grădinărit și amenajare a teritoriului-idei-design-modern-pergola

Cine după perfect Grădinărit și amenajare a teritoriului căutarea poate cu o vizită la Melbourne Flower & Garden Show nu merge prost. Acolo, designerii fac tot posibilul să prezinte grădini cu un design unic și în stiluri diferite. Dar, din moment ce nu toată lumea poate călători rapid în Australia pentru a vedea această competiție, am adunat câteva exemple interesante în articolul de astăzi care provin de la câștigătorii din acest an..

Grădinărit și amenajare a teritoriului în diferite stiluri

grădină-amenajare a teritoriului-cărămidă-grinzi-pat-grinzi-negre

Există diverse idei de grădinărit și amenajare a teritoriului într-un stil modern, precum și cele cu caracter sălbatic, englezesc. Elementele decorative, cum ar fi sculpturile din metal, iazuri și pergole, sunt doar o mică parte din ceea ce face din grădinile individuale un adevărat ochi. Convinge-te de talentele designerilor câștigători din galeria de mai jos.

Grădinărit și amenajare a teritoriului – verdeață de Vivid Design

grădină și zonă de luat masa amenajare-masă-masă-lemn-verde-plantă-piatră

Designul Vivid Design este unul dintre cele care au primit medalia de aur anul acesta. Grădina este caracterizată de diverse caracteristici remarcabile care fac o grădină modernă și amenajarea teritoriului în general.

Pergola modernă

Gradina-amenajare-terasa-crea-elemente-de-arhitectura-decor-terasa scufundata

Aceste elemente includ pergola atractivă, care servește drept acoperiș pentru zona de luat masa. Se compune din bare negre și protecție solară gri și acoperă o parte a terasei, care la rândul său este încorporată atractiv în pământ.

Baldachin negru și plantă cățărătoare

grădină-amenajare a teritoriului-design-viu-terasă-design-negru-contemporan

Pergola este, de asemenea, disponibilă într-o versiune complet neagră. Panourile perforate oferă o protecție optimă împotriva soarelui și, de asemenea, transformă acoperișul într-un element eficient pentru grădinărit și amenajare a teritoriului. În ciuda designului simplu, plantele cățărătoare se pot răsuci în jurul suportului.

Minimalist cu flori

grădină-amenajare a teritoriului-Australia-proiectare-gazon-întreținere-ușor-pat

De asemenea, merită menționată plantarea drăguță care concurează cu designul minimalist al grădinii care face parte, de asemenea, din acest design. Acest lucru creează o interacțiune interesantă între plantarea simplă și luxuriantă. Patul de flori colorat, care face parte din grădină și peisagistică, este chiar lângă gazon.

Mănâncând în mijlocul naturii

grădinărit și amenajare a teritoriului-flori-violet-moderne-pergola-idee-alb-negru

Această plantare luxuriantă încadrează practic întreaga zonă de luat masa. Grădinăritul și amenajarea peisajului constau din ierburi precum coada șoricelului, flori cu flori violete și ici și colo buș în formă sferică. Nu trebuie uitate însă plantele fără flori care emană farmecul lor datorită frunzelor colorate.

Frunze colorate

plante de grădinărit și amenajare a teritoriului-culori-frunze-gard viu-verde

Acest tip de rame de plantare, printre altele, micul iaz cu caracter minimalist. Rododendronii, precum și plantele de gard viu și arbuști cu flori albe, dau grădinii și amenajării teritoriului tușele finale. Înălțimea plantelor este, de asemenea, jucată.

Iazul minimalist

grădină și amenajare a teritoriului deco-iaz-în aer liber-bancă-minimalist-verde-bancă

Acest lucru menține plantele de gard viu în jurul iazului la înălțimea sa. Acest lucru se aplică și plantelor selectate. În exterior, plantele devin din ce în ce mai înalte și transformă iazul în centrul designului din această grădină și amenajare a teritoriului.

Piatra naturala si banca

grădinărit și amenajare a teritoriului drum de grădină-idee-flori-verdeață-bancă-beton

Potecile de grădină sunt proiectate în această grădină și amenajarea teritoriului din pietre trepte alungite, care este tipic stilului minimalist de grădină. O bancă gri este situată în mijlocul vegetației luxuriante și oferă o vedere perfectă asupra iazului.

Ecran de confidențialitate verde

grădină-peisagistică-franceză-elemente-apă-gard-plante

Ceea ce este special la iazul din această grădină și amenajarea teritoriului este, printre altele, faptul că nu a fost complet scufundat în pământ, ca de obicei. Asta îi dă aspectul unei fântâni. Suprafața nivelată a apei fără caracteristici de apă amintește de bazinele infinite moderne care te invită să visezi.

Elemente moderne și clasice

grădină-amenajare-pergolă-protecție solară-idee-casă-în aer liber

De asemenea, trebuie menționat în această grădină și peisagistică că suprafețele moderne din piatră albastră sunt combinate cu cărămida clasică. Sunt create texturi originale, care pot fi găsite atât în ​​perete, cât și în peretele decorativ al zonei de luat masa. Acesta din urmă este, de asemenea, împodobit cu plantări atractive, verticale.

Mobilier de grădină din lemn

gradina-amenajare-amenajare-gazon-lemn-mobilier-gard-viu-flori-spectacol-Melbourne

Cu toate elementele arhitecturale în negru și gri, este o plăcere să vezi mobilierul de grădină modern în culori mai deschise. Culoarea mesei mari de mese cu bănci este mai probabil să se potrivească cărămizii și oferă relaxare și confort în timp ce luați masa în mijlocul naturii.

Decor ornat

sculptură de grădinărit și amenajare a teritoriului-iepure-metal-viu-design-beton

Această grădină de la Vivid Design nu lipsește nici de elemente artistice, decorative. Sculpturile în formă de iepurași metalici împodobesc împodobesc o mică zonă din această grădină și amenajare a teritoriului. Ecranul de confidențialitate gri ca fundal în combinație cu gardurile înalte evidențiază sculpturile.

Amestec de culori în grădină

gradina-amenajare-amenajare-decorare-iepuri-gard viu-box-scari-caramida-beton

O potecă de grădină și o scară din piatră albastră, care este din nou combinată cu cărămidă roșie, duc la iepurașii variați ca decor în grădină și amenajare a teritoriului. Rezultatul este un cadru contrastant care servește și ca margine pentru paturile de flori și plante adiacente.

Idee pentru iluminat

grădină-amenajări-amenajări-terase-clădiri-lămpi-indirecte-romantice

Pentru a vă putea simți confortabil și în această grădină și peisagistică pe timp de noapte, a fost dezvoltată o iluminare remarcabilă care transformă terasa într-o oază de relaxare. Se folosește iluminatul indirect popular, ceea ce face ca zona de luat masa să fie armonioasă.

Surse de lumină din grădină

grădină-amenajare-grădină-minimalist-grădină-cale-pas-cu-piatră-iluminare-inspira

Dar nu doar terasa este iluminată. Există și câteva surse de lumină ici și colo în mijlocul plantelor, care sunt destinate să evidențieze anumite zone. La urma urmei, grădina și amenajarea teritoriului ar trebui să se bucure în continuare noaptea.

Grădină armonioasă și amenajare a teritoriului

iluminat de grădinărit și amenajare a teritoriului-Melbourne-Inspirație-designer

Vederea grădinii și amenajarea teritoriului dintr-o perspectivă diferită demonstrează din nou cât de armonios este designul. Trăsăturile stricte și drepte ale designului minimalist al grădinii sunt rupte de paturile sălbatice de flori și creează un amestec priceput de două stiluri care arată iubitorilor modernului, care apreciază și naturalețea, o alternativă perfectă.

Diferite niveluri

grădină-amenajare-terasă-plăci-de-piatră-mobilier-grădină-lemn-lemn-ușor-coloană-plante

Din acest punct de vedere, designul de la diferite niveluri în această grădină și peisagistică devine clar. Acest design este realizat în primul rând prin utilizarea diferitelor plante. După cum sa menționat deja, cel mai de jos punct este terasa.

Reflecție de Ian Barker Gardens

gradina-amenajare-niveluri-cale-lunca-flori-reflexie-ian-barker

Designul diferitelor niveluri și construcțiile în culoare neagră sunt elemente pe care această grădină și amenajarea teritoriului le au în comun cu cel superior. Există, de asemenea, un iaz atractiv, spre care duce o potecă de grădină în trepte și o plantare la fel de sălbatică de flori.

Elemente din lemn

grădină-amenajare-peisaj-lac-debarcader-flori-colorate-reflecție-ian-barker-grădini

În timp ce grădinăritul și amenajarea teritoriului Vivid Design au folosit piatră și metal pentru diferite construcții, utilizarea lemnului predomină aici. Iazul mare este echipat cu un debarcader. Acesta găzduiește, de asemenea, o mică casă pentru bărci, care poate fi folosită ca terasă pentru relaxare.

Faceți NT de la Candeo Designs

grădină-amenajare a teritoriului-nt-sălbatic-design-engleză-stil-sădire-sădire

Această grădină cu numele „Do the NT” este, de asemenea, mândra câștigătoare a medalii de aur. Particularitatea acestei grădini este că combină și reprezintă trei zone de vegetație diferite din Australia de Nord într-o singură grădină și amenajare a teritoriului.

Grădina deșertului

gradina-amenajare-terasa-rosie-desert-optica-flori-nt-candeo-piatra naturala

O parte din această grădină este, de asemenea, această zonă care reprezintă deșertul. Nisipul roșu se observă imediat. La fel de impresionantă este combinația dintre diferite plante și flori din această grădină și amenajarea teritoriului. O terasă înălțată și placarea din piatră naturală dau grădinii atingerea finală.

Iaz natural

gradina-amenajare-iaz-sculptura-lebada-metal-nuferi-nt-candeo-design

Aspectul natural al iazului de grădină îl face să pară deosebit de fermecător. Este plantat luxuriant cu diverse flori și nuferi. La fel ca în primul exemplu, sculpturile sunt folosite pentru a decora în plus grădina și amenajarea teritoriului. În acest caz, acestea sunt figuri metalice sub formă de macarale.

Podea de lemn

grădină-peisagistică-lemn-scânduri-modele-du-te-nt-candeo-design

Pentru proiectarea pardoselii terasei s-a folosit lemn de chiparos de înaltă calitate. Suprafața neuniformă nu este doar atractivă din punct de vedere al designului, ci reduce și riscul de alunecare în umiditate.

Ideea patului ridicat

grădinărit și amenajare a teritoriului face-the-nt-pat-ridicat-perete-de-piatră-exotic

Dacă doriți să proiectați paturi la diferite înălțimi, puteți utiliza paturi ridicate în acest scop, așa cum s-a făcut și pentru această grădină și amenajare a teritoriului. Pereții goi și pereții pot fi decorați în acest fel și lucrul în pat este mai confortabil, cu un design mai înalt.

Ohana de Georgia Harper Landscape Design

grădinărit-amenajare a teritoriului-artă-imagine-surfing-ohana-idee-stil

Una dintre medaliile de argint a fost acordată Georgia Harper Landscape Design pentru această grădină impresionantă și amenajare a teritoriului. Designul este modern și jucăuș în același timp. Stilul de plajă a fost perfect îndeplinit aici într-o varietate de moduri. Rezultatul este un design care amintește de vacanță.

Culori maritime

grădină-și-amenajare-peisaj-minimalist-maritim-de-inspirație-albastru-alb

Acest lucru este asigurat mai ales de culoarea albului și a albastrului, precum și de accentele verde pastel pentru pernele scaunelor. Diferitele niveluri care nu doar împart terasa, ci și diferitele paturi ridicate și piscina din mozaic albastru se remarcă imediat.

Plantarea de grădini eclectice

masuta de cafea pentru gradinarit si amenajare a teritoriului-albastru-lucios perete-piatra-ohana

Grădinăritul și amenajarea peisajelor din Georgia Harper Landscape Designs se caracterizează, de asemenea, prin amestecul de plante tipice australiene și soiuri mai exotice, care adaugă stropi de culoare datorită florilor colorate. Acestea includ plante suculente, bromeliade, ierburi Lomandra, myoporum, floarea de ceară “Frangipani”, tufișul Adenanthos sericeus și Dipladenia.

Diferite zone de relaxare

grădinărit și amenajare a teritoriului ohana-amenajare a teritoriului-salon-pat-zi-piatră naturală

Au fost alese două zone de relaxare diferite pentru cele două niveluri ale terasei. Cel de jos este un lounge confortabil, cu o măsuță de cafea minimalistă, albastră. În zona superioară, a fost ales un mic bar în grădină și amenajare a teritoriului, care constă dintr-o masă de bar în formă de placă de surf și scaune confortabile. Copacii mari oferă umbră.

Design pardoseală terasă

grădină și amenajare a teritoriului-pavaj-terasă-georgia-harper

Ca și în cazul oricărui tip de design, micile detalii nu trebuie subestimate. În această grădină și peisagistică, unul dintre aceste detalii izbitoare este designul podelei realizat din piatră naturală ușoară cu un model de undă. Există, de asemenea, un design minimalist al scărilor cu trepte aparent plutitoare.

Amenajarea teritoriului cu arta

grădină-peisagistică-mozaic-piscină-design-blai-panouri-artă

Nici arta nu este neglijată în grădina Ohana și peisagistică. De data aceasta este o imagine retro cu o doamnă pe o placă de surf. Această imagine a fost atașată direct în spatele piscinei. Bazinul ridicat nu este doar împodobit de imagine și mozaic, ci primește și plante exotice în zona inferioară.

The Retreat de Kim Earl (Candeo Design)

grădină-amenajare-amenajare-natural-design-nisip-reluare-phb2

Această grădină și amenajarea teritoriului au un design formal. Cu toate acestea, acest lucru este slăbit de plantarea sălbatică a diferitelor flori și ierburi pentru a crea un refugiu perfect. Plantele reprezintă un amestec de exemplare native din Australia și soiuri exotice.

Grădină fără reguli

grădină-amenajare-grădină-grădină-sădire-sădire-optică-naturală

Diferitele plante au fost plantate aleatoriu împreună în grădină. O parte din el este înțeleptul purpuriu, dar și florile de cangur auriu, lumânările splendide, ringia vestică, lavanda de mare purpurie și Pimelea spicata purpurie. Calea grădinii nisipoase, ca parte a grădinii și amenajării teritoriului, înconjoară o insulă de flori, care, la fel ca paturile din lateral, este plantată cu aceste flori.

Ideea de grădină rock

grădină-amenajare a teritoriului-nisip-cale-retragere-relaxare-natură-grădină-poartă-metal-alb

O grădină deșertică poate fi proiectată minunat cu pietre. Retragerea de grădinărit și amenajare a teritoriului oferă câteva idei interesante pentru acest lucru. Pietricelele servesc drept margine pentru florile sălbatice, în timp ce ici-colo o piatră mai mare servește drept decor și sporește naturalețea grădinii.

Right of Way de Daniel Tyrrell Landscapes

grădină-amenajare a teritoriului-confidențialitate-protecție-inspirație-graffiti-pavaj-drumul-corect-daniel-tyrrell

Oricine caută idei pentru grădini mici va găsi, de asemenea, ceea ce caută la spectacol. Grădinăritul și amenajarea teritoriului lui Daniel Tyrrell au fost concepute pentru străzile alungite, mici, tipice Australiei, unde pavajele de acest tip nu sunt neobișnuite.

Grădină mică

gradina-amenajare-desigur-proiectare-gard-gradina-intimitate-protectie-drept-de-trecere

Proiectantul arată cum pot fi proiectate zonele dintre gardurile de grădină. Buruienile sunt înlocuite de flori sălbatice de pajiște, ierburi sau alte plante. La rândul său, un nivel ridicat de protecție a confidențialității este perfect pentru imaginile artistice, de asemenea sub formă de graffiti. Right of Way transferă și grădinăritul și amenajarea teritoriului de pe proprietate.

Culori de trend pentru grădină – O grădină numită Frank de la BLAC

grădină-amenajare-acoperiș-beton-gri-blac-canapea-acoperire la sol

Culorile de tendință pentru grădinărit și amenajare a teritoriului au devenit de asemenea clare la spectacol. Pentru designul pardoselilor, precum și pentru pereți și alte construcții, negru, alb și, desigur, gri au fost culorile cele mai des alese.

Stropi de culoare colorate

grădinărit-și-amenajare-terasă-lounge-șezlonguri-Frank-Weiss-design

În plus, există albastrul picant și verde pastel, ambele oferind pe de o parte pep în grădină și peisagistică și, pe de altă parte, se adaptează la plantarea verde. Elementele decorative precum pernele scaunelor și mobilierul de grădină sunt detaliile în care au fost reprezentate aceste nuanțe vii de culoare.

Minimalismul în gri

grădină și amenajare a teritoriului modern-pergola-alb-grădină-sinceră

Grădina „O grădină numită Frank” este, de asemenea, unul dintre câștigătorii de medalii de aur. Este caracterizat de plante verzi, în mijlocul cărora terasa super modernă din piatră naturală gri deschis vine în propriul său. Grădina și amenajarea peisagistică includ un baldachin atractiv, care merge cu șemineul deschis, o piscină și un lounge confortabil pentru a vă relaxa.

Plantare mixtă

gradinarit si amenajare a teritoriului evergreen-bed-design-blac-plantare-design-franc

Plantele sunt plantate în mod mixt în toate grădinile. Și, deși nu au fost respectate reguli, o anumită structură este creată în aproape toate grădinile, la fel ca în această grădină și peisagistică de la BLAC. Plantele veșnic verzi din grădina „O grădină numită Frank” dovedesc că plantele sunt un element decorativ.

Proiecte de: Design viu

Ian Barker Gardens

Candeo Designs

Georgia Harper Landscape Design

BLAC

Daniel Tyrrell Peisaje