Proiectarea și întreținerea grădinii

Gard de confidențialitate din WPC: acestea sunt cele mai importante 5 avantaje ale materialului

Deși este adesea trecut cu vederea, gardul este unul dintre cele mai importante elemente ale designului grădinii. Dacă gardul de grădină nu ar trebui să servească doar ca demarcare a proprietății, ci și ca ecran de confidențialitate, WPC este o alternativă excelentă la gardul clasic din lemn. În acest articol, rezumăm ce face un ecran de confidențialitate realizat din WPC și ce avantaje are de oferit materialul.

Ce este WPC?

Gard de confidențialitate pentru grădină ce material

WPC (Wood-Plastic-Composite) este un material compozit care constă de obicei din 40% plastic și 60% fibre din lemn. Acest material combină cele mai bune proprietăți ale plasticului cu aspectul foarte special al lemnului. Din acest motiv, WPC este utilizat pe scară largă în aer liber, de ex. B. pentru producția de terase, panouri de gard și chiar mobilier.

Gard de confidențialitate din WPC și gard combinat din aluminiu Boston

Gardurile WPC par foarte moderne în sine, dar pot fi combinate și cu alte materiale precum aluminiu, sticlă și HPL. Acest lucru face gardul și mai rezistent și oferă multe opțiuni pentru design individual. Un exemplu în acest sens este sistemul de ecran de confidențialitate Boston WPC de la Fiberdeck, care combină profilele WPC cu profilele din aluminiu rezistente la intemperii. Elementele gardului din aluminiu nu sunt atacate coroziv și astfel crește rigiditatea gardului de confidențialitate. Rezultatul este un sistem de gard ușor de întreținut și durabil, fără a compromite designul.

Avantajele unui ecran de confidențialitate realizat din WPC

Avantajele WPC pentru gardul de grădină rezistent la intemperii

Datorită proprietăților sale convingătoare, WPC este unul dintre cele mai bune materiale pentru utilizare în exterior. Am enumerat mai jos cele mai importante avantaje ale compozitului lemn-plastic.

Durabil și rezistent la intemperii

Plăcile WPC de înaltă calitate pot dura până la 30 de ani. Materialul compozit este hidrofug, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la putrezirea sau deformarea gardului. Datorită proporției mari de plastic, gardurile WPC sunt încă rezistente la putregai și infestări cu dăunători. În plus, sistemul de gard realizat din acest material este foarte stabil și are o bună rezistență la intemperii și la vânt.

Spre deosebire de lemn, WPC are un grad ridicat de rezistență a culorii – suprafața scândurilor nu se decolorează în timp. Pentru a proteja materialul de decolorarea din cauza influențelor meteorologice, cum ar fi razele UV, acesta este adesea acoperit cu un strat protector suplimentar (co-extrudare).

Aspect natural

Gard de confidențialitate realizat din scânduri WPC Advantages cu aspect natural

Gardul de confidențialitate din WPC are aspectul popular al lemnului, fără dezavantaje. Garduri WPC sunt oferite în diferite culori – de la gri la cafea și multe altele. Dar puteți alege, de asemenea, pentru o culoare mai naturală, care imită aspectul lemnului, cum ar fi tec sau ipé. Avantajul acestui lucru este o suprafață cu aspect natural, care se amestecă armonios cu împrejurimile sale.

Fără așchii

Panourile de gard WPC au, de asemenea, avantajul că nu se despart. Aceasta înseamnă că gardul va păstra același aspect timp de mulți ani, fără problema așchilor care apare în mod natural cu gardurile tradiționale din lemn.

Design individual

Combinație de perete și gard de intimitate opac

Un gard de confidențialitate din WPC oferă multe opțiuni de proiectare. Puteți alege între diferite forme și culori sau puteți opta pentru un gard combinat cu elemente din aluminiu sau sticlă. De exemplu, cu grile de design tăiate cu laser sau sticlă mată, vă puteți proiecta gardul individual.

Efort de întreținere puțin sau deloc

Oricine optează pentru un ecran de confidențialitate realizat din WPC nu va avea prea mult de lucru cu el în viitor. Materialul este deosebit de ușor de întreținut și nu este necesară o îngrijire specială, cum ar fi ungerea sau vopsirea. Dacă este necesar, elementele gardului pot fi ușor clătite cu apă și un burete.

Concluzie

Gard WPC cu elemente de grilă de proiectare

Pentru a proteja intimitatea în grădină și pe terasă, aveți nevoie de un ecran de confidențialitate adecvat. Cu un gard de confidențialitate realizat din WPC, puteți beneficia de proprietățile ușor de întreținut ale plasticului fără a fi nevoie să renunțați la aspectul natural al lemnului. Posibilitățile de personalizare, precum și longevitatea fac din material o alegere populară pentru proiectarea grădinilor.