Proiectarea și întreținerea grădinii

Este gazonul artificial noua tendință de grădină? Gazonul artificial de înaltă calitate oferă aceste avantaje

Iarbă artificială pentru grădină cu drenaj petrecere de grădină de sus

Există multe tendințe de grădină, dar aproape nimeni nu a generat la fel de mult interes în rândul proprietarilor de grădini în ultimii ani, precum achiziționarea gazonului artificial. Inițial, a fost utilizat doar în sectorul sportiv – dar acum s-a impus și ca podea de acoperire alternativă în numeroase alte domenii. Dacă doriți să înlocuiți iarba naturală cu iarbă artificială acasă, ar trebui să păstrați în continuare câteva lucruri în vedere, pe care le vom analiza mai detaliat mai jos.

Care sunt avantajele gazonului artificial comparativ cu gazonul real pentru casa ta??

O bucată de gazon artificial în prim plan

La prima vedere, sună ca o idee sensibilă pentru a înlocui gazonul natural din propria grădină sau de pe terasă cu gazonul artificial, care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Dar pot fi micile fibre sintetice să înlocuiască cu adevărat vederea magnifică a celor cultivate în mod natural, verde luxuriant și să se amestece bine cu aspectul grădinii?

Acest lucru este posibil deoarece o caracteristică a gazonului artificial de înaltă calitate sau. Iarbă artificială premium este că arată ca un gazon real – nu numai de la distanță, ci și de aproape. Acest lucru este posibil printr-un design al fibrelor sintetice bazat pe creșterea naturală a gazonului, care ar trebui să aibă nu numai culori diferite, ci și lungimi și forme diferite.

Avantajele gazonului artificial sunt deosebit de evidente în anii calzi, dar obțin și puncte, cu costuri de întreținere semnificativ mai mici la temperaturi mai reci sau o cantitate mare de precipitații. În plus, nu este nevoie de cosit regulat pe de o parte, dar și de plivirea buruienilor sau fertilizarea primăverii pe de altă parte.

Cum se realizează așezarea și ce costuri trebuie luate în considerare?

Așezarea gazonului artificial în grădina sau curtea din spate a unei case terasate

Oricine a decis să folosească gazon artificial pentru înverzirea grădinii sale trebuie să planifice bine așezarea în orice caz, astfel încât suprafața să fie chiar după aceea. Condiția prealabilă pentru aceasta este o suprafață la fel de uniformă, motiv pentru care o peluză veche sau un pământ gol nu sunt potrivite.

Mai degrabă, experții recomandă utilizarea unui strat suficient de înalt de nisip de umplutură sau a unui amestec de nisip și ciment. În timp ce ultima variantă este mai profesionistă, dar și mai scumpă, atunci când așezați gazonul artificial este important, de asemenea, ca apa de ploaie să se poată scurge corespunzător după aceea.

În funcție de model, costurile rezultate sunt cel mai mare dezavantaj al gazonului artificial. Un metru pătrat de gazon artificial poate fi avut la aproximativ 15 euro, dar produsele de înaltă calitate pot costa mai mult de 40 de euro. La aceasta se adaugă costurile pentru nisip și așezarea efectivă. În ordine descrescătoare, costurile pentru peluzele interne sunt după cum urmează:

1. Iarbă artificială

2. Gazon de gazon

3. Seminte de gazon

Cum funcționează gazonul artificial în utilizarea de zi cu zi la domiciliu??

Scaun stă pe gazon artificial în grădină

Cu toate acestea, o mulțime de rapoarte ale utilizatorilor mulțumiți arată că atât timpul cât și costurile implicate în așezarea gazonului artificial merită. În practică, fibrele sintetice au performanțe extrem de bune datorită durabilității lor enorme.

Utilizarea cuvintelor cheie: În funcție de intensitatea utilizării gazonului artificial, proprietarii se pot aștepta la o durată de viață de cel puțin zece ani. De multe ori produsele premium de la producători cunoscuți durează mult mai mult.

Dacă nu vă deranjează fibrele artificiale și diferitele haptice în comparație cu gazonul real, veți achiziționa un produs sofisticat cu gazon artificial de înaltă calitate, vara fierbinte nu îl poate dăuna și asta poate convinge cu cerințe de întreținere reduse, o suprafață plană și un aspect extraordinar.

Cumpărați și puneți gazon artificial pentru grădină la metru

Surse de imagine:

pixabay.com CC0 joachimvonkienitz / eak_kkk

elements.envato.com