Proiectarea și întreținerea grădinii

Designul grădinii cu conifere convinge printr-o varietate de texturi

Design-grădină-cu-conifere-face-grădină-peisaj-atractivă

Textura este o caracteristică specială în orice grădină extraordinară, care este compusă din mai multe straturi diferite. Textura vă oferă noi descoperiri cu fiecare nouă vizită în grădină. Știm cu toții ce este textura naturală, dar uneori ne străduim să definim termenul. Textura este simțul, aspectul sau coerența elementelor împletite.

Multe plante prezintă multă textură. Gândiți-vă la meiul de comutare și la modul în care iarba se leagănă în vânt. Coniferele prezintă mai multă structură decât majoritatea plantelor din grădină. Pentru a vă demonstra acest lucru, am creat o galerie foto interesantă pentru voi astăzi și exemple minunate pentru Proiectare grădină cu conifere Selectați. Să continuăm cu asta?

Proiectarea grădinii cu conifere – coniferele îmbunătățesc aspectul grădinii tale

Proiectare grădină-conifere-grădină peisaj-Colorado-albastru-molizi

De la ascuțite și înțepătoare până la moi și asemănătoare cu feriga, coniferele afișează texturi interesante. Molidul albastru Colorado (Picea pungens cvs) stă în fundalul acestui peisaj de grădină și are o textură grosieră, în timp ce pinii albi (Pinus strobus cvs) și molidii Alberta (Picea glauca “Conica”) aduc o textură moale care ne place în mod deosebit . Ienupărul Chartreuse crește jos în prim plan, dar este înșelător de moale și aerisit, deoarece este, de fapt, mai puțin plăcut la atingere.

Mixul artistic al acestor structuri conferă acestei grădini profunzime și interes. Vă face să faceți o pauză pentru a arunca o a doua privire. Proiectarea unei astfel de grădini necesită într-adevăr creativitatea dvs., dar și anumite cunoștințe de specialitate. Vrem să vă ajutăm cu câteva sfaturi utile.

Design de grădină cu conifere – unele dintre cele mai populare tipuri

veșnic-chiparos-specie-grădină design-plante-culori

Chipari veșnic verzi. Chiparii prezintă o textură similară cu cea a unui țesut grosier. Dar au și culori interesante, dominând albastru și chartreuse. Deci, ei îmbunătățesc doar aspectul din grădinile noastre.

Thuja Arborele vieții este un alt membru al familiei chiparosului. Creează fler natural și multă textură verde în fiecare grădină. La fel ca falsul chiparos, arborvitae prezintă de obicei frunziș asemănător ferigii. De obicei, unul prezintă tuii piramidali mai mari în imagini, dar există multe alte soiuri, de exemplu mai multe tuii pitici și cei cu forme rotunde. Așadar, adresați-vă magazinului de specialitate informațiile necesare despre diferitele tipuri de thuja care sunt disponibile acolo.

Conifere-Conifere-Plante-Grădină-Proiectare-Idei-Texturi

Bradii. Aceste conifere sunt frecvente în Europa și au ace scurte, verticale, care contrastează bine cu frunzele căzute de pe unii pini și cedri. În plus, unii brazi pot avea frunze de chartreuse care luminează o grădină ușor umbrită.

Peisaj de grădină veșnic verde

Design-grădină-cu-conifere-conifere-idei-de-grădină-veșnic verzi-splendide

idei-grădinărit-conifere-conifere-diferite-tipuri

Molid. Aceste conifere au, în general, ace rigide, scurte, dispuse într-un model de 360 ​​de grade în jurul ramurii, spre deosebire de ace de pin, care sunt în general mai moi și cresc numai pe porțiunea superioară a ramurii. În plus, ace de molid au patru laturi și sunt ușor de rulat între degete; Ace de pin au două fețe. Toți molidii prezintă multă textură.

Design-gradina-cu-conifere-amestec-artistic-de-structuri

Cedru japonez. Cryptomeria japonica este arborele național al Japoniei. Legenda spune că spiritele strămoșilor trăiau în trunchiurile acestor copaci maiestuoși. Cedrii japonezi sunt caracterizați în general prin frunziș moale, dens, verde închis, aranjat într-un model asemănător norilor. Unele sunt mari și de formă piramidală, pot ajunge până la 25-26 metri în înălțime, în timp ce altele sunt sferice și largi, pot atinge doar 1 metru înălțime. Plantați cedrii japonezi împreună cu molid albastru și veți obține un design structural interesant în grădina dvs..

Ienupăr. Acest grup de arbuști și copaci mici nu este deosebit de popular printre grădinari. Mulți jnepeni au frunze ascuțite, ne amintesc de amintirile dureroase din copilărie, când ne-am ascuns în tufișuri.

Proiectarea grădinilor cu conifere – o provocare pentru creativitatea ta

Conifere de soiuri de ienupăr japonez Cedar

Multe dintre cele mai noi soiuri de ienupăr sunt ușor de utilizat și foarte recomandate. Ienupărul nu se potrivește în ceea ce privește culoarea și textura. Puteți să le plantați cu molid sau brazi pentru a crea mai mult contrast în peisajul din grădină.

Nu vă fie teamă să plantați diferite conifere una lângă alta în imediata apropiere. Grădina dvs. vă va oferi un aspect frumos mai târziu.

Proiectare-grădină-cu-conifere-specii-potrivite-pentru-uz-casnic

Înțepătoare sau fine, rasinoasele bogat structurate aduc un interes neașteptat și mult farmec peisajului grădinii.

Proiectare grădină-cu-conifere-vârfuri-molid-conifere-veșnic verde