Proiectarea și întreținerea grădinii

Decorațiuni frumoase de grădină din lemn – idei din diferite elemente din lemn

decor de grădină din lemn-scânduri-tablou-bun venit

Se știe că o mare varietate de materiale sunt folosite pentru proiectarea grădinii. Cu toate acestea, unul dintre cele mai populare este și rămâne lemnul. Aspectul său natural și clasic conferă fiecărei zone în aer liber farmecul necesar și nu este potrivit doar pentru amenajările rustice și romantice de grădină, ci și pentru cele moderne. Posibilitățile sunt numeroase: fie că este o potecă de grădină din lemn sau diferite tipuri de figuri și lucruri din trunchiuri de lemn sau discuri de lemn, paleți sau chiar rădăcini – sunt create elemente și detalii frumoase și interesante pe care le puteți folosi pentru a vă relaxa și mai mult placut. Câteva idei și posibilități inspirate pentru decorațiunile de grădină din lemn pe care am dori să le arătăm pot fi utile pentru proiectare. Nu folosiți numai lucruri noi pentru decorarea cu lemn, ci și reciclați unele obiecte vechi.

Decor de grădină din lemn – design cu discuri de lemn

decor de gradina din lemn dovleac-portocaliu-lac-toamna-decorati-gradina

Un decor de grădină realizat din discuri de lemn arată foarte simpatic, iar variantele sunt numeroase. Veți fi încântați să le folosiți pentru proiectarea căilor de grădină. Aici pot fi utilizate atât cele mai mici, cât și cele mai mari. Sunt, de asemenea, foarte populare pentru mesele de grădină sau pur și simplu ca decorațiuni pentru pereți. În grădina din față puteți închide o ghirlandă de discuri mici etichetate cu litere și o puteți folosi pentru a întâmpina vizitatorii sau puteți proiecta dovleci de lemn în acest scop ca decor pentru grădină. Pentru aceasta, discurile din lemn sunt proiectate pur și simplu cu culoare portocalie.

decor de grădină din lemn felii de lemn-zână casă-ușă-grădină gnom-copac-decorați

Sigur știți drăguțele case pitice și de zână care sunt în prezent atât de populare printre copaci. Dacă nu găsiți o mini-ușă adecvată în magazine, pur și simplu construiți-o singură dintr-un geam din lemn. Pur și simplu este tăiat marginea inferioară pentru a crea o linie dreaptă care poate fi fixată pe podea. De asemenea, sunteți binevenit să atașați un mâner mic. O idee cu adevărat simplă pentru un decor de grădină din lemn, nu-i așa??

Arta ferăstrăului cu lanț: sculptură în lemn cu ferăstrău cu lanț pentru începători

Realizați decorațiuni creative de Crăciun din lemn – 29 de idei inspiratoare

Decor din lemn de drift pe care îl puteți realiza cu ușurință

Decor de grădină din lemn – decorare trunchi din lemn

decor de gradina din lemn flori-plante-destul-naturale-petunii

Mai ales dacă v-ați decis o masă cu blatul de masă realizat dintr-un disc de lemn, un trunchi de lemn este foarte util ca picior de masă. Dar acesta nu este în niciun caz singurul tip de decor de grădină din lemn pe care îl puteți face cu bușteni. De asemenea, sunt grozave ca scaune sau suporturi pentru ghivece de flori. De asemenea, sunteți binevenit să găuriți o gaură mare și să plantați flori în ea.

decorare grădină-lemn-bușteni-idee-casă-pitic-față-grădină-design

O astfel de decorație de grădină din trunchiuri de lemn este deosebit de practică dacă trebuie să vă tăiați un copac, dar nu puteți sau nu doriți să îndepărtați trunchiul rămas și rădăcinile acestuia. Cu puțină imaginație, se poate implementa o mare varietate de decorațiuni. Și majoritatea nu au nevoie de instrumente speciale sau elemente suplimentare.

Realizați decorațiuni de grădină din materiale naturale – idei pentru un decor de rădăcină de copac

decorare grădină-lemn-copac-rădăcini-vânturi clopote-lingură-pește-bricolaj-ușor

Nu există două rădăcini la fel, asta este clar. Deci, este cu atât mai sigur că, cu o rădăcină de copac, veți obține un decor de grădină unic din lemn pe care nimeni altcineva nu îl are cu această formă. Marile, ca să nu spunem uriașe, sunt adesea folosite pentru a realiza mobilier de grădină original, ceea ce nu numai că este util, ci și împodobește grădina în același timp. Dar chiar și într-o dimensiune mai mică, rădăcinile copacilor sunt foarte atrăgătoare. Acestea sunt pur și simplu folosite ca niște figuri și așezate oriunde – în mijlocul grădinii pe gazon sau ca accent între ghivece de flori. Sau ce zici de un ogar?

Decorarea grinzilor din lemn

decor de gradina-lemn-pergola-grinzi de lemn-vechi-moderne-rustice-din-piatra-fatada

Diverse elemente finisate din lemn pot fi utilizate pentru o decorație din lemn pentru exterior. Atât grinzile noi, cât și cele vechi din lemn sunt potrivite de minune ca decor. Acestea pot fi utilizate în diverse scopuri, inclusiv schele pentru diverse elemente de grădină, cum ar fi leagăne de sine stătătoare, pergole, bănci frumoase și altele asemenea. Grinzile vechi din lemn arată în special foarte atractiv și pot fi reciclate în acest fel. Dar, desigur, verificați-le în avans. Dacă sunt prea casante, nu mai sunt potrivite ca decorațiuni de grădină din lemn.

Decorarea grădinii-lemn-grinzi-design-ghiveci-de-flori-idee-suculente

Acesta este un decor simplu și frumos din lemn pe care îl puteți folosi nu numai pentru grădină, ci și pentru terasă, balcon și chiar în interior. Bara servește, ca să spunem așa, ca un recipient în care sunt plantate suculente. Mai multe piese pot fi proiectate și expuse împreună. Puteți chiar să le asamblați după bunul plac sau să le puneți una peste alta într-un mod interesant. Scările construite din grinzi reprezintă, de asemenea, o bază excelentă pentru o mare varietate de proiecte de realizare a decorațiunilor de grădină din lemn.

Realizați și voi decorațiuni de grădină din lemn – idei pentru decorarea unei cutii de lemn

decor de gradina-lemn-cutii din lemn-vintage-decor-plante-flori-cutii de flori

Un decor de grădină din cutii de lemn nu este realizat doar rapid, ci arată și uimitor, romantic și rustic. S-ar putea să vă întrebați acum ce alte lucruri grozave se pot face cu cutiile în afară de jardiniere. În principiu multe! Chiar și un raft poate fi asamblat din cutii de vin și fructe, în care puteți afișa apoi toate plantele în ghiveci din grădină după aceea. Poate că mai aveți nevoie de un loc pentru spațiul de relaxare în grădină? Apoi construiți scaune mici care să poată sta și pe roți.

Decor de grădină din scânduri de lemn

decor de grădină-lemn-amuzant-cifre-scânduri-clădire-construire-sperietoare-imagine

Chiar și copiii se joacă și construiesc cu scânduri din lemn. Deci, ce ar trebui să fie atât de dificil în a face ceva cu propriile mâini ca adult? Ce zici dacă construiești tu din lemn un astfel de tablou ca un decor de grădină? Puteți utiliza un motiv diferit pentru fiecare ocazie. Acest cap de sperietoare, de exemplu, merge bine cu toamna. Pur și simplu cuieți mai multe plăci împreună și apoi vopsiți pe motivul dorit.

decor de grădină-lemn-sfeclă-bordură-scânduri din lemn-șubred-vintage-optică-idee de decorare

Aveți deja un decor de grădină din lemn de configurat sau o variantă cu care puteți înfrumuseța peretele, ecranul de confidențialitate sau peretele casei din grădină. Este și mai ușor să obțineți o margine de pat din scânduri. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt lipite pur și simplu în pământ după ce ați săpat o crăpătură. Așezați plăcile la aceeași înălțime sau decalaj.

Decorați cu paleți – faceți decorațiuni pentru grădină din lemn

decor de gradina-lemn-palet-floare-cutie-alb-lacuit-decorare perete-inspiratie

Poate că ați văzut multe idei despre cum să decorați grădina cu europaleti. Sunt excelente pentru mobilierul de grădină, dar și pentru crearea unui perete de lemn în grădină, pe care îl puteți folosi pentru a crea o grădină verticală. Deci, dacă aveți la dispoziție un perete liber și gol și doriți să-l condimentați într-un mod ieftin, o astfel de decorație de grădină realizată din paleți din lemn este foarte potrivită. Alternativ, puteți utiliza doar plăcile și le puteți utiliza pentru a crea diverse decorațiuni de grădină.

Folosiți uși vechi pentru decorare

decor de gradina-lemn-usi-fereastra-decorare pereti-exterior-cale de gradina-scanduri de lemn

Atât ușile, cât și ferestrele vechi ca decor în grădină creează un farmec deosebit de interesant și pot decora pereții, pot fi folosite ca ecrane de confidențialitate sau pot separa optic diferite zone din grădină. Doriți să realizați singur această decorație neobișnuită de grădină? Cu siguranță nu vei regreta asta! Proiectul este deosebit de fermecător, deoarece faceți decorațiuni de grădină din lemn vechi. Decorați ușa sau fereastra cu o cutie de flori sau folosiți lemnul pentru a construi un arc pentru calea grădinii sau ca „intrare” în curte.

Decoratiuni de gradina din lemn – figuri din lemn ca accente

decorarea grădinii-figuri-din-lemn-iepuri-felii-de-lemn-idee-fă-te

De asemenea, puteți utiliza toate elementele din lemn menționate pentru a construi figuri din lemn. De exemplu, puteți crea iepuri ca figuri de lemn utilizând diferite discuri de lemn. Decorarea grădinii DIY este rapidă și ușoară, astfel încât chiar și începătorii pot experimenta puțin. Desigur, nu numai iepurii pot fi construiți în acest fel. Lasă-ți imaginația să iasă în libertate și să vină cu ceva frumos!