Proiectarea și întreținerea grădinii

Crearea unui deal – Instrucțiuni DIY și o mulțime de sfaturi utile!

Crearea unei instrucțiuni simple pe un deal Plantarea florilor Lalele Vara

Deșeurile organice și materialele apar în absolut fiecare grădină. Grădinăritul durabil este una dintre cele mai populare tendințe de grădinărit din acest an, dar cum puteți reutiliza crenguțe vechi, ramuri și tăieturi de gazon? Un pat de deal este ideal pentru utilizarea sensibilă a reziduurilor de plante. După cum sugerează și numele, acesta este un pat care se ridică spre mijloc și creează un climat de creștere bun prin mai multe straturi. Ești un grădinar hobby și vrei să folosești optim spațiul din grădina ta și să ai o recoltă cu randament ridicat? Apoi citiți mai departe și aflați cum puteți crea și planta singur un pat de deal! În articolul nostru vă vom spune la ce ar trebui să acordați o atenție deosebită, plantele potrivite și multe altele!

Crearea unui deal – ce anume este?

Crearea paturilor de deal Instrucțiuni pentru materialul organic Locație Plantarea florilor Gartentrends-redimensionate

Pentru cei dintre voi care nu sunt familiarizați cu termenul, paturile de deal sunt alcătuite din diferite straturi de materiale organice care se acumulează în grădină. Modul în care funcționează este de fapt destul de simplu și merită în special pentru grădinile cu soluri foarte umede și grele. Pe măsură ce lemnul putrezește treptat, eliberează încet nutrienții pe care îi conține plantelor cultivate pe el. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să folosiți îngrășăminte, cel puțin în primii 3-4 ani. În plus, descompunerea materialelor generează căldură, care are și un efect benefic asupra creșterii și permite cultivarea timpurie. Acest lucru vă permite să recoltați legume și fructe cu până la trei săptămâni mai devreme.

Când și unde cel mai bine pentru a crea un pat de deal?

Plantarea unui pat de deal, plantarea de flori, sfaturi de grădinărit

Practic, un pat de deal poate fi așezat pe tot parcursul anului. Dar pentru a putea începe să-ți crești plantele primăvara, momentul perfect ar fi toamna. Acest lucru oferă straturilor suficient timp pentru a se descompune iarna. În plus, există o mulțime de material disponibil în acest timp de care veți avea nevoie pentru cultivare. Soarele este esențial atunci când vine vorba de locația potrivită. Patul de deal ar trebui să aibă cu siguranță o orientare nord-sud, astfel încât toate plantele să poată trage uniform și optim din lumina soarelui. Aliniat diferit, poate rezulta fie o parte caldă, însorită, fie o parte rece și umbrită. Pentru ca plantele în creștere să aibă suficient spațiu și să fie ușor accesibile, paturile de deal sunt aproape întotdeauna alungite și nu ar trebui să fie mai late de 1,50 metri. Desigur, lungimea poate varia, dar în mod implicit este între 2 și 4 metri.

Ce materiale să întindem patul dealului?

Crearea paturilor de deal instrucțiuni pur și simplu ciuperci grădină tendințe grădină 2019

Pentru a crea un pat de deal, puteți folosi fie un pat existent, fie o nouă bucată de gazon. Majoritatea materialelor de care veți avea nevoie sunt probabil deja în curtea dvs. De obicei, totuși, se utilizează următoarele:

 • Ramuri și bastoane
 • Deșeuri și frunze de grădină
 • compost grosier
 • compost fin și sol vegetal
 • Lut
 • iarba cosită

Dacă ați găsit deja locația potrivită, vă recomandăm să delimitați zona cu pietre sau un șir. Probabil nu vrei un pat de deal strâmb.

Crearea unui pat de deal – instrucțiuni pas cu pas

Plantarea unui deal, instrucțiuni de plantare, soiuri de legume, tendințe de grădină

 • Mai întâi, săpați solul la o adâncime de aproximativ 25-30 cm. Pentru a proteja patul de volei, vă recomandăm să așezați zona cu plasă de sârmă cu plasă strânsă. Cea mai ușoară modalitate de a îndepărta swardul este cu o furcă săpătoare.
 • Următorul pas în crearea unui pat de deal este adăugarea unui strat gros de tăieturi. Ramuri subțiri și crenguțe, tulpini sau alt material grosier din grădina dvs. sunt potrivite în acest scop. Acestea formează miezul dealului dvs. și oferă drenaj. Strângeți maxim o jumătate de metru și lăsați, de asemenea, puțin spațiu până la margine. Lemnul asigură o mai bună ventilație a solului, stochează apa și apoi o eliberează încet către plante. Pentru a evita încolțirea din nou, ar trebui să folosiți numai lemn vechi fără muguri.

Crearea paturilor de deal, plantarea instrucțiunilor simple pentru tendințe de grădinărit durabile

 • Acum acoperiți lemnul pe care l-ați îndepărtat pe lemn, cu verdele în jos. De asemenea, oferă nutrienți suplimentari pentru plante. De asemenea, puteți folosi straturi groase de ziar sau paie. Acest strat ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 15-20 de centimetri.
 • Acum puteți crea hrana propriu-zisă pentru patul de deal. Se compune din frunze umede din anul precedent și este amestecat fie cu o încărcătură de gunoi de grajd, fie cu compost grosier, care nu este încă complet maturat. Deoarece compostul este plin de ciuperci și bacterii, este hrana perfectă pentru plante. Strângeți-l cu o înălțime de aproximativ 30-40 inci.
 • Și acum vine stratul final pe care plantele tale vor crește. Acoperiți amestecul de frunziș cu compost copt și cu puțin pământ de grădină care a rămas de la săpătura swardului. Această zonă nu trebuie să aibă o grosime mai mare de opt centimetri.

Plantarea unui deal, instrucțiuni de plantare, legume, roșii, soiuri, tendințe de grădină

 • Ați putea lăsa solul puțin slăbit – acest lucru va asigura o creștere mai bună.
 • Dacă vă așezați patul de deal în toamnă, vă recomandăm să îl acoperiți fie cu un strat de mulci, fie cu lână la sfârșit. În majoritate se folosesc fân, paie sau frunze vechi. Mulci are de fapt o mulțime de proprietăți importante, cum ar fi depozitarea umezelii în sol, prevenirea eroziunii solului și crearea unui habitat bun pentru diverși microbi, ciuperci și insecte.

Care plante sunt cele mai bune?

Plantarea unui deal, instrucțiuni de plantare, legume, dovlecei, roșii în grădină

Nitrații sunt eliberați în solul unui deal nou creat în primele câteva luni sau uneori chiar ani. Prin urmare, vă sfătuim împotriva creșterii plantelor care stochează acești nitrați. Cei mai buni din primii 2 ani sunt consumatorii grei, precum roșii, castraveți, dovlecei, varză, ridichi sau chiar țelină și dovleac. Din al doilea an puteți crește și ceapă și morcovi. Legumele care stochează prea mult nitrați includ spanacul, salata verde și bietul elvețian sau mazărea și fasolea. Puteți să le plantați după al treilea an. Legumele perene precum sparanghelul, rubarba sau anghinarea pot fi, de asemenea, luate în considerare în deal. În funcție de cât de mare este, puteți să plantați diferite fructe de pădure pe ea începând cu al patrulea an.

Plantarea instrucțiunilor de plantare pe un deal pentru soiuri de legume tendință de grădină prietenoasă cu albinele

În timp ce ar trebui să acordați întotdeauna o atenție deosebită fructelor și legumelor în primii câțiva ani să nu plantați plante care păstrează nitrați, acest punct este complet omis pentru plante perene și flori – oricum nu le veți mânca. Aproape toate florile sunt potrivite pentru un pat de deal, atâta timp cât le place căldura și soarele și au o cerință nutrițională ridicată. Un pat de deal este, de asemenea, ideal pentru plantarea mixtă. Nu numai că arată foarte atractiv, dar are și un efect foarte pozitiv asupra sănătății plantelor. De exemplu, usturoiul este un prieten foarte bun al trandafirilor, deoarece ține afidele departe. Dar, deoarece există, de asemenea, multe combinații de plante care au un efect dăunător unul asupra celuilalt, vă recomandăm să planificați cu atenție totul și să coordonați culturile mixte între ele. În mod ideal, florile sunt așezate la exterior sau, dacă speciile sunt mai înalte, în vârf.

Crearea unui deal Instrucțiuni pentru soiurile de dovlecei Proiectarea grădinii Tendințele grădinii de vară

Udarea regulată joacă un rol foarte important în crearea unui pat de deal, astfel încât legumele să prospere și să puteți aștepta cu nerăbdare o recoltă bună. Asigurați-vă întotdeauna că nu se spală niciun sol. Aprovizionarea cu nutrienți scade în general în timp. În funcție de structură și plantare, poate fi necesar să adăugați îngrășăminte organice începând cu al treilea an. Lemnul putrezește complet după aproximativ 6 ani.

Creați numeroasele avantaje ale dealului

Crearea unui pat de deal Instrucțiuni simple Pietre pentru pat ridicat Decorarea grădinii Tendințele grădinii

 • Stratul inferior de lemn acționează ca un burete, ca să spunem așa, care absoarbe complet apa de ploaie și o face disponibilă plantelor cultivate.
 • Straturile stivuite de materiale organice și lemnul vă protejează patul de deal de inundații.
 • Biomasa putrezită încălzește solul și astfel se extinde sezonul de creștere.
 • Forma deluroasă mărește și suprafața de cultivare.

Paturi de deal ca element al unei grădini de permacultură

Crearea paturilor de deal Flori Grădină compatibilă cu albinele Conservare a naturii Tendințe ale grădinii

Conceptul de horticultură tradițională se bazează mai mult pe ceea ce doresc oamenii să crească. Dar o grădină de permacultură este întotdeauna despre cultivarea plantelor care se potrivesc cel mai bine condițiilor climatice și de mediu locale. Deci, dacă doriți să vă creați grădina în sensul unei permaculturi, alegeți un concept care se străduiește pentru coexistența permanentă și durabilă a oamenilor și a naturii. Este o filozofie care vă permite să profitați din plin de resursele pe care le aveți în jurul vostru. O grădină de permacultură vă oferă posibilitatea de a obține o recoltă bună cu un efort relativ mic. Este un sistem închis, ca să spunem așa, în care nu se pierde absolut nicio energie. De exemplu, apa de ploaie este colectată pe acoperiș, care poate fi folosită în bucătărie. De acolo se varsă în sistemele de irigații care alimentează plantele. La rândul lor, acestea oferă oamenilor hrană și lemn.

Rebelul agricol – Sepp Holzer 

Creați un deal care plantează florile tendințele grădinii 2019

Sepp Holzer este un fermier austriac, autor și consultant internațional pentru agricultură aproape naturală. El a fondat Permacultura Holzer cu idei inovatoare, dar și metode vechi, cum ar fi construirea de terase sau crearea de paturi ridicate și de deal. Este considerat un susținător ferm al multor principii ecologice. Pe Krameterhof din „Siberia austriacă”, la aproximativ 1500 de metri deasupra nivelului mării, diversitatea plantelor este prioritatea maximă. De aceea citricele, kiwi-urile, cireșele și dovleceii încă prosperă acolo în ciuda condițiilor climatice și în mijlocul iernii recoltează și ridichi! Sepp Holzer lucrează ca consultant pentru diverse proiecte agricole și de acvacultură din întreaga lume și a obținut deja rezultate uimitoare în multe domenii.

Crearea paturilor de deal, plantarea florilor, soiurile, tendințele grădinii de vară 2019