Proiectarea și întreținerea grădinii

Crearea unei grădini cu apă: primii pași pentru armonia grădinii

creați grădini verzi iaz pas cu pietre trepte pergola umbră

A Creați o grădină cu apă este unul dintre visele celor mai mulți pasionați de design de grădină. În prezent, prezența unei caracteristici de apă în grădină este aproape obligatorie, deoarece apa ca unul dintre elementele naturale creează un peisaj dinamic și pitoresc de grădină. O grădină cu apă nu este de fapt nimic nou în arhitectura peisagistică, este un element bine-cunoscut și esențial al designului zonei în aer liber și cele mai vechi informații despre grădinile cu apă provin din Persia antică. În grădina tradițională chineză, apa este un element obligatoriu important care poartă un anumit simbolism.

Grădina cu apă – un element tradițional de grădină al multor culturi

ambianță armonioasă de grădină, figuri decorative de pasăre, de inspirație asiatică

Deci, după cum putem vedea, caracteristicile apei sunt prezente în diferite culturi și au fost întotdeauna un element important al peisajului grădinii din cele mai vechi timpuri până în prezent. Odată cu începutul industrializării societății, apa a fost condusă spre grădini într-un mod natural, prin canale, surse de apă, dar și prin mari construcții tehnice de cascade. Revoluția industrială a dus la modernizarea grădinilor, au fost introduse noi facilități care permit reutilizarea resurselor de apă. La rândul său, aceasta crește posibilitățile de utilizare a apei în grădini și ne ajută să luăm decizii arhitecturale noi și interesante cu privire la modul de integrare a apei în întregul peisaj al grădinii.

Lasă-ți mintea să rătăcească în ambianța magică

idei de amenajare gradina iaz de gradina loc de relaxare

Grădinile cu apă variază ca mărime, adâncime, formă, prezența sau absența elementelor suplimentare și multe alte caracteristici. Un mic lac de apă este tipic unei mici grădini din curte astăzi, este relativ superficial și de dimensiuni limitate. Acest lucru este valabil din două motive perfect înțelese: primul se referă la zona limitată în care să se creeze o grădină de apă, iar al doilea este legat de cerința majorității plantelor acvatice care necesită o anumită adâncime de apă pentru a crește.

Creați o grădină cu apă: experimentați-vă grădina într-un mod nou!

idei de grădină vegetație sistem de iaz natural caracteristici ale apei

La Creați o grădină cu apă Se aplică regula că trebuie să lăsați plantele iubitoare de apă să crească în și în jurul grădinii de apă. Doar așa frumusețea grădinii cu apă poate intra cu adevărat în propria sa și poate decora zona în aer liber sau curtea. Plantele precum irisele de apă (irisele), salcii (bergenia), trandafirii iubitori de apă și altele joacă un rol inestimabil în decorarea suprafețelor umede ale podelei. Grădina dvs. cu apă se va înscrie organic în natura înconjurătoare și va oferi peisajului grădinii un sentiment de armonie și frumusețe. Astfel veți avea întotdeauna o grădină plină de viață.

Elemente ale grădinii de apă

Terasă în stil mediteranean - iaz central cu apă - iluminat noaptea

Elementele tradiționale ale unei grădini de apă din antichitate până în prezent sunt fântânile, trăsăturile de apă, statuile. La aceste elemente s-au adăugat bolovani încă din secolul al XIX-lea. În prezent, o grădină cu apă nu este complet proiectată fără iluminarea potrivită pentru a evidenția efectele apei în mișcare.

Un peisaj dinamic de grădină cu apă

plante acvatice potrivite zone umede idei de gradina iaz de apa

Când vă planificați grădina cu apă, ar trebui să vă gândiți și la trotuarele posibile; acestea trebuie să vă ofere în același timp multă plăcere estetică și să permită funcționarea bazinului de apă. Desigur, nu ar trebui să uităm nicidecum de îngrijirea plantelor acvatice, deoarece fără ele grădina de apă va arăta complet goală și complet diferită.

Grădină cu un iaz natural sau artificial

idei de grădină caracteristici de apă design pentru relaxare

Zona din jurul iazului sau a lacului de apă este practic întotdeauna umedă și mlăștinoasă. În jurul său se cultivă plante tipice de coastă. Peisajul grădinii este completat prin construirea unui foișor lângă lacul de apă sau prin plasarea unei bănci care este acoperită și decorată cu plante cățărătoare. Acest lucru are ca rezultat o atracție minunată în peisajul grădinii și, în același timp, aveți propria oază privată de liniște și relaxare! În acest fel, grădina cu apă se transformă într-un loc minunat pentru relaxare. Dacă micul tău lac sau iaz de apă se află la capătul curții, poți face atmosfera de la gardul de grădină mai vie și mai interesantă cu arcade decorate, clematite târâtoare, hamei, viță sălbatică, pădure, capricii și alte plante cățărătoare izbitoare. Decorarea acestui colț umed se realizează prin plantarea de plante perene înflorite, arbuști ornamentali, tufișuri de țevi (Philadelphus), diverse păducel și viburn.

Crearea unei grădini de apă: ce plante sunt cele mai potrivite?

Caracteristici ale apei bolovanilor de iaz de grădină în stil mediteranean

Alegerea plantelor potrivite pentru fiecare zonă a grădinii de apă este esențială pentru organizarea corectă a acestei părți a grădinii. După cum știți, plantele acvatice cresc de obicei și în ghivece și recipiente. Puteți plasa acestea în cea mai îndepărtată zonă de iaz sau lac. Pe malul iazului, în pământul umed, carnea de mlaștină prosperă minunat. De asemenea, poate face arcuri excelente. Suprafața apei reflectă formele și culorile frumoase ale plantelor de apă. Asta durează uneori săptămâni. De exemplu, mlaștina de mlaștină înflorește în decurs de 6 săptămâni și ne oferă un parfum fin în jur.

Design de grădină cu plante iubitoare de apă

creați o grădină de apă căi de grădină plante iubitoare de apă arbuști

În zonele umede ale grădinii de apă, unde adâncimea stratului de apă ar trebui să fie de până la 5 cm, se dezvoltă plante precum irisul de apă, verbena, diverse ferigi și multe altele. Departe de malul iazului, se plantează barbă de capră (aruncus), rubarbă, primule și diverse ferigi iubitoare de apă. Hostas se dezvoltă minunat pe solul umed și înfloresc cu flori colorate. Puteți crea o compoziție impresionantă cultivând plante cu perioade de înflorire diferite, cum ar fi vrăbiile, pajiștile, crinii, mușcate și altele. Scene frumoase pot fi observate în apă, unde sunt reflectate culorile minunate ale splendidelor vrăbi (Astilbes), nuferii grei (Iris) și altele..

Întreținerea grădinii de apă

iaz de apă grădină peisaj idei de proiectare ambianță liniștită

Pentru a fi frumoși și pentru a ne bucura, grădina cu apă necesită o anumită cantitate de întreținere. Menținerea bazinului de apă în stare bună, evitarea poluării, îngrijirea plantelor din zonele umede – niciuna dintre acestea nu este o sarcină ușoară. În timpul sezonului de creștere, este necesar să se asigure o umiditate constantă în sol. În caz de secetă prelungită, când substratul se usucă prea repede, plantele trebuie udate bine. Ei bine, cum îți vine ideea de a avea o grădină cu apă în curtea din spate?

Mini iaz cu fântână

Iazul rotund cu fântână de primăvară creează o grădină pentru a te simți bine

Iazul de gradina in stil asiatic

intrare casa terasa din lemn plante iubitoare de apa gradina zen

Ambianță naturală

grădină liniștită peisaj pietre sistem de apă cascadă

Cascadă artificială

peisajul din grădină creează elemente de apă în terase

ambianță naturală în aer liber idei de grădină fler armonios

grădină peisaj apă grădină cascadă efect calmant

crini exotice nuferi koi iaz minimalist

Plantă de grădină cu sistem de apă fântână

grădină piscină zonă de relaxare în umbră de copac peisaj de grădină

Peisaj de grădină asiatică care pune trotuare cu dale de beton

apă grădină intimitate gard viu plante de gard viu