Proiectarea și întreținerea grădinii

Care plante ca ecran de confidențialitate pentru vecini – idei pentru arbuști, ierburi, cățărătoare și plante de gard viu

Toată lumea dorește o anumită intimitate în grădina lor. Iar cei care acordă o mare importanță naturaleții vor opta prompt pentru plante vii. Dar ce plante puteți folosi ca ecran de confidențialitate pentru vecinii dvs.? Spațiul, răbdarea ta, cantitatea de îngrijire pe care ești dispus să o suporti și, bineînțeles, reglementările legale determină, printre altele, alegerea corectă. Am reunit câteva sfaturi și tipuri de plante pe care le puteți planta ca ecran de confidențialitate de la vecinii dvs. pentru a vă ajuta cu planificarea și pregătirea.

Ce plante ca ecran de confidențialitate pentru vecini – care sunt liniile directoare?

Care plante ca ecran de confidențialitate pentru vecini - respectă orientările statelor federale

„Grădina este a mea și ar trebui să pot face ceea ce vreau acolo”, s-ar putea să vă gândiți acum. Dar nu așa este deloc. Pentru a păstra pacea între vecini și pentru a găzdui pe toată lumea, aproape fiecare stat federal a definit anumite reglementări care ar trebui luate în considerare și respectate la alegerea ecranelor de confidențialitate. La urma urmei, vecinilor nu ar trebui să le lipsească soarele doar pentru că plantele dvs. de protecție a vieții private cresc prea mult, de exemplu. Nici asta nu ți-ar plăcea! De asemenea, este mai bine să vorbești cu vecinul tău despre planurile tale înainte de a planta garduri vii de intimitate și altele asemenea.

La sfârșitul articolului veți găsi un link către o listă a tuturor statelor federale și a liniilor directoare ale acestora. Dar acum ajungem la întrebarea „Care plante sunt potrivite ca ecrane de confidențialitate?”

Care se instalează ca un ecran de confidențialitate pentru vecini?

Care plante ca ecran de confidențialitate pentru vecini pentru un design natural de grădină

Selecția este, desigur, foarte mare: copacii, arbuștii, tufișurile, ierburile, plantele cățărătoare cu gardurile existente și mai ales plantele de gard viu sunt toate minunat de potrivite. Ce tip ar trebui să fie exact depinde, mai presus de toate, de cât timp doriți să investiți în întreținere, dacă îl preferați mereu verde sau dacă doriți să așteptați cu nerăbdare să înflorească, dacă un ecran dens de confidențialitate ar trebui creat din plante sau dacă acest lucru poate fi, de asemenea, mai ușoară. O selecție de variante potrivite și deosebit de populare poate fi găsită mai jos.

 Protecție de confidențialitate în găleată cu coada calului

Care plante ca ecran de confidențialitate pentru vecini - coada calului (Equisetum japonicum) ca plantă container

Coada calului (Equisetum japonicum) este o plantă cu adevărat drăguță care este folosită în mod obișnuit pentru proiectarea iazurilor. Crește până la 1,5 metri înălțime, ceea ce este ideal pentru un ecran de confidențialitate cu plante dacă îl plantați într-un recipient pentru plante. Aceasta este, de asemenea, recomandarea pentru grădină oricum, deoarece planta se răspândește foarte repede și poate prelua grădina foarte repede. Plantate în acest fel, plantele sunt perfecte pentru terasă, deoarece atunci puteți configura ghivecele oriunde doriți și puteți folosi plantele în ghivece ca ecrane de confidențialitate exact acolo unde aveți nevoie de ele..

Dacă totuși doriți să plantați coada-calului direct în grădină, luați în considerare o barieră împotriva rădăcinilor care împiedică răspândirea acestuia. Distanța de plantare este de 30 până la 50 de centimetri, în funcție de specie. Asta face aproximativ 3 până la 5 plante pe metru pătrat.

Ecran de confidențialitate natural pentru vecinul cu tuja

care plantează ca ecran de confidențialitate pentru vecini - copacul vieții plantelor (tuja) pentru mai multă confidențialitate

Așa-numitul copac al vieții este un adevărat clasic printre plantele de gard viu și extrem de popular, deoarece nu numai că este ușor de îngrijit, dar crește și rapid. Principalul avantaj este faptul că un topiar nu este absolut necesar, ceea ce bineînțeles că și vecinilor tăi le va plăcea. Cu toate acestea, dacă apreciați o gard viu tăiat (tăierea regulată ajută planta să crească strâns), puteți fi sigur că tuja va tolera această tăiere fără probleme.

Tuia este un clasic printre plantele de gard viu pentru grădină

Cu toate acestea, gardul viu în creștere rapidă trebuie scurtat dacă liniile directoare din starea dvs. necesită acest lucru, deoarece tuja poate crește până la 20 de metri înălțime. Plantele care au un înălțime de un metru au nevoie de o distanță de 40 până la 60 de centimetri în fața și în spatele gardului viu, plante mai mari chiar și până la 90 de centimetri. Distanța necesară între plantele individuale variază între 30 și 50 cm, în funcție de mărimea achiziției și de tipul de tuja. Cel mai bine este să întrebați dealerul.

Care plante sunt încă potrivite ca ecran de confidențialitate pentru vecini?

Carpen pentru garduri vii frumoase

Care plantează ca ecran de confidențialitate pentru vecini - Carpenul (Carpinus betulus) este de fapt un copac

Carpenul (Carpinus betulus) este de fapt un copac care poate, desigur, să stea individual. Cu toate acestea, datorită frunzelor sale dense, este foarte popular și pentru gardurile vii. Deși această plantă nu este veșnic verde, încă nu își pierde frunzele iarna. Cu toate acestea, acestea devin galbene toamna și devin maro iarna. Cu toate acestea, acest lucru este complet suficient pentru a oferi o protecție suficientă a vieții private chiar și în sezonul rece.

Carpenul decolorează frunzele și oferă protecție a vieții private în fiecare an

Instalația de protecție a confidențialității este foarte robustă și are capacitatea de a se regenera rapid. În funcție de locație și de sol, copacul poate atinge înălțimi cuprinse între 10 și 20 de metri. Deci, în funcție de stat, va trebui probabil să aveți grijă de tăierea regulată pentru a respecta reglementările locale. Acești copaci sunt plantați cel mai bine ca ecran de confidențialitate în toamnă sau cel târziu la sfârșitul lunii martie. Există 3 până la 5 plante pe metru.

Care plantează ca ecran de confidențialitate de la vecin – tisa

Tisa (Taxus baccata) cu ace pentru un gard viu ușor de îngrijit

Tisa (Taxus baccata) impresionează prin ace frumoase și este, de asemenea, unul dintre clasici. Deci, dacă vă întrebați ce plante sunt potrivite ca ecrane de confidențialitate în grădină, veți obține un alt răspuns cu această plantă de gard viu. În afară de faptul că tisa este ușor de întreținut și robust, face și ceva bun pentru păsări, deoarece le place să se ascundă și să se cuibărească în mijlocul ramurilor dese. Puneți 5 plante pe metru. Dacă tisa are o înălțime de 80 până la 100 cm, sunt suficiente chiar și 3 plante pe metru.

Arbuști înfloriți ca ecran de confidențialitate – frumoasa hortensie

Care plantează ca ecran de confidențialitate de la vecini - Hortensia Paniculă (Hydrangea paniculata) pentru un gard viu de tufișuri

Dacă doriți să vă bucurați de flori, puteți considera impresionanta hortensie ca o plantă de protecție a vieții private. Cu toate acestea, deoarece majoritatea soiurilor nu cresc suficient de sus, ar trebui să aflați în prealabil ce plante sunt potrivite ca ecran de confidențialitate de la vecini. Hortensiile paniculate (Hydrangea paniculata), de exemplu, sunt o alegere bună dacă doriți un arbust ca ecran de confidențialitate, deoarece pot crește până la 2 metri înălțime. Dacă tăiați, nu riscați să reduceți abundența de flori cu acest soi.

În grădinile mari, aceste arbuști pot fi, de asemenea, combinate cu alte plante ca ecran de confidențialitate de la vecini – pentru fundal, de exemplu, un gard viu sau alt gard viu și ierburi frumoase în fața hortensiilor. Arată mult mai divers și mai frumos. Deoarece hortensiile paniculelor cresc destul de înalte și late, au nevoie și de o distanță mai mare una de cealaltă. Acest lucru nu ar trebui să fie mai mic de un metru dacă utilizați bucșele ca ecran de confidențialitate.

Iarbele ca ecran de confidențialitate – iarba elefantului

Alegeți ierburile ca plante de protecție a vieții private - iarba elefantului (Miscanthus x giganteus) crește foarte înalt și protejează împotriva ochilor curioși

Vă întrebați ce plante sunt potrivite ca ecran de confidențialitate de la vecinii dvs.? Ce zici de ierburile frumoase? Iarbele sunt deosebit de populare în designul modern al grădinii, deoarece arată elegant, dar adaugă și textură și adesea culoare grădinii. Din fericire, există și o mulțime de ierburi înalte pe care le puteți folosi pentru a crea un ecran de confidențialitate pentru vecinii dvs. Iarba elefantului (Miscanthus x giganteus), numită și stuf chinezesc, este una dintre ele.

Poate crește până la 3 metri înălțime și chiar împodobește grădina într-un galben frumos toamna. Planta rezistentă iubește umezeala și, prin urmare, este ideală pentru un ecran de confidențialitate la iazul sau piscina de grădină. Dacă iarba este udată suficient, poate decora și alte zone. Planificați o distanță de plantare de cel puțin un metru. Chiar mai bine ar fi 1,5.

Grădină cu ecrane de confidențialitate, care plante sunt potrivite – planta cires laur

Laur cu cireșe (Prunus laurocerasus) pentru un ecran luxuriant de confidențialitate pentru terasă și grădină

Laurul de cireș (Prunus laurocerasus) este, de asemenea, o plantă veșnic verde. Deci, dacă doriți cu adevărat plante de gard viu veșnic verzi, faceți o alegere bună. Frunzele acestei plante sunt deosebit de frumoase de privit datorită strălucirii lor și nu este surprinzător faptul că sunt una dintre cele mai populare plante de gard viu. Numeroasele soiuri între care puteți alege sunt ușor de întreținut și cresc rapid, ceea ce reprezintă un alt mare avantaj. Aceste exemplare pot avea o înălțime de până la trei metri.

Floarea cireșului de lauri și frunzele strălucitoare fac gardul viu deosebit de frumos

Ar trebui să păstrați o distanță de 40 până la 60 de centimetri de garduri, magazii, case de vară și alte elemente din grădină. Există, de asemenea, soiuri cu creștere deosebită pentru care se recomandă chiar și 90 de centimetri. Distanța de plantare între plantele individuale din gard viu depinde, de asemenea, de înălțimea maximă de creștere. Pentru plantele de până la 1 metru înălțime, 3 bucăți pe metru sunt ideale, în timp ce pentru exemplarele de la 2,5 metri se plantează o singură plantă pe metru.

Ce plante sunt utilizate ca ecran de confidențialitate pentru vecini – lista pentru distanțarea plantelor în funcție de înălțime:

  • 3 plante pe metru: 80-100 cm
  • 2,5 plante pe metru: 100-125 cm
  • 2 plante pe metru: 125-225 cm
  • 1,5 plante pe metru 225-250 cm
  • 1 plantă pe metru: 250-350 cm

Plantele cățărătoare ca ecran de confidențialitate – glicina

Wisteria (Wisteria sinensis) este o plantă cățărătoare și are nevoie de un ajutor pentru alpinism

Plantele cățărătoare sunt potrivite ca ecrane de confidențialitate dacă li se oferă suportul necesar. Acesta poate fi un gard existent sau un ajutor special pentru alpinism. Cât de stabil trebuie să fie acest lucru depinde, desigur, de plantă și de înălțimea acesteia. Foarte populară și fără îndoială una dintre cele mai frumoase plante este wisteria (Wisteria sinensis), care înflorește în albastru-violet între mai și iunie, dar este, de asemenea, destul de privită cu frunzele sale verzi în restul sezonului.

Laburnum sau ploaie albă ca alternativă sau combinație la glicine pentru protecția vieții private

Glicina poate deveni foarte robustă și mare, deci este important ca spalierul să fie suficient de stabil. În funcție de cât de mare este suprafața pe care doriți să o ecranizați, o plantă din grădină poate fi, de asemenea, suficientă ca ecran de confidențialitate. În caz contrar, se recomandă o distanță de plantare de 3 până la 5 metri. Ce plante sunt potrivite ca ecran de confidențialitate de la vecin dacă preferați o culoare diferită sau doriți să combinați mai multe? Ce zici de ploaia aurie sau ploaia albă?

Ce plantă este potrivită ca ecran de confidențialitate pentru umbră?

Lăsați iedera să crească pe un gard cu lanț sau cu alte mijloace de urcare

Ivy este, de asemenea, o frumoasă plantă cățărătoare, care este perfectă dacă sunteți în căutarea de plante veșnic verzi pentru a completa designul grădinii cu un ecran de confidențialitate. Zonele foarte umbrite din grădină reprezintă o mare provocare și dacă sunteți în căutarea ecranului de confidențialitate potrivit pentru o astfel de zonă, selecția este relativ mică. Apoi, iederea poate fi o soluție bună ca ecran de confidențialitate. Un alt avantaj este că nu are nevoie de mult spațiu pentru a crește, deoarece devine doar câțiva centimetri lățime.

Plantează iederă în loc de gard viu pentru un aspect natural în grădină sau în curtea din față

Este necesar un ajutor pentru alpinism, astfel încât iedera să poată crește în sus. Din când în când trebuie să-l ajuți legând lăstarii de suport, astfel încât să rămână pe suport și să nu se răspândească în alt mod. Iedera trebuie, de asemenea, tăiată în mod regulat. Fotografiile care se răspândesc într-o altă direcție sunt pur și simplu întrerupte. Desigur, acest lucru este deosebit de important pentru partea vecinilor. Vă recomandăm patru plante pe metru.

Ce plante ca ecran de confidențialitate pentru vecini – bambus ca ecran de confidențialitate

Bambusul crește rapid și este ușor de îngrijit - plantele ideale pentru un gard viu

Un ecran de confidențialitate din bambus, care este o iarbă, nu este o noutate, dar popularitatea sa crește constant. Umbrela de bambus (Fargesia murielae) în special este o alegere bună, deoarece este robustă și rezistentă. Acest tip de bambus poate crește până la 3 metri înălțime. Deci, dacă vă întrebați ce plante sunt potrivite ca ecrane de confidențialitate pentru terasă și grădină, veți primi un alt răspuns. Acest bambus este, de asemenea, o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unei plante cu creștere rapidă.

Dacă o plantă de bambus trebuie să stea singură, o distanță de 60 până la 80 cm în jur este ideală. Ca plantă de gard viu, distanța poate fi, de asemenea, mai mică, astfel încât să fie posibilă o creștere densă. Apoi, puteți planta plantele individuale la o distanță de 35 – 40 cm.

Plantați bambus umbrelă (Fargesia murielae) în pat sau în cadă

Instrucțiuni a diferitelor state federale.