Proiectarea și întreținerea grădinii

Acoperirea solului galben înflorit: Opt plante perene rezistente la soare și umbră

Fie ca o alternativă la gazon, ca un umplutură în patul de flori sau ca o margine pentru căile de grădină și terase: învelișurile solului sunt adevărate și pot fi utilizate în orice zonă în aer liber. Speciile înflorite arată deosebit de frumoase. V-am dat deja câteva sugestii pentru plante perene cu înflorire albă. În articolul de astăzi enumerăm și acoperirea solului galben cu flori. Cu florile lor galbene strălucitoare, transformă chiar și zonele umbrite sub lemn și copaci într-o mare de flori.

Acoperirea solului galben cu flori: utilizări

Plantați acoperirea solului galben înflorit în jurul cărării grădinii

Plantele care formează covoare se bucură de o popularitate crescândă. Ele sunt nu numai frumoase de privit și ușor de întreținut, dar pot fi folosite și într-o varietate de moduri. De exemplu, pentru ecologizarea îmbinărilor de pavaj pe calea grădinii. Majoritatea tipurilor de acoperire a solului se răspândesc rapid și suprimă creșterea buruienilor. Deci, vă puteți salva sarcina enervantă.

Plantarea acoperirii solului galben înflorit la marginea lemnului

Zonele umbrite, de exemplu sub copaci și tufișuri, apar adesea goale. Puteți să le transformați într-o mare de flori cu învelișuri galbene de sol. Arată deosebit de frumos dacă plantați ierburi ornamentale înalte sau ferigi direct sub copac și apoi perene formatoare de covoare pe marginea lemnului.

acoperirea solului galben înflorit în grădină

Învelișurile de sol care au 40 sau 50 cm înălțime pot seta accente în colțurile grădinii, în grădina de stâncă sau pe marginea florilor. Obțineți sfaturi detaliate în centrul de grădină și alegeți o specie care înflorește toată vara și tolerează bine căldura. Deoarece pietrișul, pietrele și nisipul degajă căldură și acest lucru face ca rădăcinile să se încălzească și apa din pământ să se evapore. Din fericire, există multe plante de acoperire a solului care pot rezista cu puțină apă și se dezvoltă bine chiar și în plin soare.

Acoperirea solului galben cu flori: planta sedum și planta sedum înaltă

Învelișul solului covor rezistent galben sedum plante sedum plantă

Atât planta sedum, cât și planta sedum înaltă aparțin familiei cu frunze groase. Diferența nu este doar în înălțime, ci mai ales în frunze. Cu toate acestea, cele două specii au o confuzie similară și au cerințe similare în ceea ce privește solul și locația. Sunt adevărați închinători la soare și se descurcă cel mai bine în plin soare. Prin urmare, acestea sunt completarea perfectă a grădinii cu stânci. Cu toate acestea, trebuie să aflați despre înălțimea maximă din centrul grădinii, deoarece poate varia foarte mult în funcție de soi. În ceea ce privește culoarea florilor, puteți alege din aproape întreaga gamă de culori. Acoperirea solului înflorește cel mai adesea în alb sau galben. Perioada de înflorire începe în iunie și se termină în septembrie.

În ceea ce privește îngrijirea, atât planta sedum, cât și planta sedum înaltă (o plantă hibridă) sunt destul de ușor de întreținut.

Înveliș de sol galben înflorit: covorul sedum este planta perfectă pentru grădina de stâncă

Înveliș de sol galben pentru soiul de piatră de soare Yellow Brick Road

Covorul sedum este unul dintre cele mai populare învelitori pentru grădină. Este strâns legată de planta sedum, dar nu a fost atribuită genului Sedum de 16 ani. Cu toate acestea, perena, care provine inițial din Asia, este încă confundată cu planta sedum. Acest lucru se datorează în principal florilor sale galbene, pe care le formează din iunie până în septembrie.

Învelișul frugal al solului crește rapid. Formează treptat lăstari și se răspândește rapid în patul de flori. Prin urmare, este perfect pentru grădina stâncoasă. Covorul sedum poate rezista fără probleme la căldură și îngheț și este rezistent. În funcție de soi, poate înflori nu numai galben, ci și alb, roz sau roșu foc.

Locația potrivită pentru plantă este în plin soare, în umbră deschisă sau în umbră parțială. Poate prospera și la umbră, dar produce apoi mai puține flori. Un sol bine drenat și sărac, cu o proporție mare de pietriș și nisip oferă condițiile perfecte pentru o creștere rapidă și o perioadă lungă de înflorire.

Puteți utiliza covorul sedum ca ecologizare a pereților, acoperire a acoperișului sau o alternativă la gazon. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că planta nu se răspândește prea repede în grădină și mai ales pe alte terenuri.

Acoperire de sol galbenă cu flori pentru soare: planta de piatră de piatră

Învelișul galben pentru stânci și pante Rock Steinkraut

Planta de piatră de piatră este o acoperire solidă, înflorită, care își formează primele flori de culoare galben intens, în formă de ombelă, în aprilie. Timpul de înflorire poate varia foarte mult în funcție de soi. De regulă, covorul formează flori perene toată vara. Are o creștere puternică, care formează aglomerări și atinge o înălțime maximă de 40 cm, cu lăstarii aplecați spre pământ sub greutatea florilor în formă de jgheab.

Învelișul galben Steinkraut pentru flori de grădină

Verbena preferă o locație însorită sau umbrită. În ceea ce privește solul, are nevoie de un sol bine drenat, moderat umed până la proaspăt, cu o proporție mare de nisip. Prin urmare, solul de ghiveci nu este foarte potrivit. Un pământ sărac pentru grădina stâncoasă se dovedește a fi perfect pentru acest lucru.

Capacul de sol necesită puțină întreținere. Verbena nu are nevoie de îngrășăminte. Întrucât nu poate tolera apariția apei, ar trebui udat numai atunci când este necesar în perioadele uscate de vară. De obicei, însă, ploaia de vară poate oferi plantei suficientă apă. Se recomandă o tăiere după perioada de înflorire. La începutul sezonului de grădinărit, adică după sfinții de gheață, puteți planta planta perenă în grădină. Atunci este momentul potrivit să udăm extensiv plantele tinere și să le oferim îngrășământ pe termen lung.

Înveliș de sol pentru umbra parțială: coșul de aur ca margine a lemnului

Coșuri de aur cu flori galbene

În grădina de acasă, coșul de aur este una dintre florile permanente. Învelișul de sol din America de Nord are un obicei compact, asemănător unei perne și atinge o înălțime maximă de aproximativ 20 cm. Datorită florilor sale galbene strălucitoare și a frunzelor mari de culoare verde închis, cu marginea frunzelor zimțate, planta este un adevărat ochi.

Coșul de aur preferă o locație în umbră deschisă sau în umbră parțială. Prin urmare, este adesea folosit ca graniță sau pentru plantarea zonelor sub arbuști și copaci.

acoperiș de sol galben înflorit coș de aur

Coșul de aur are mari cerințe pe podea. Ar trebui să fie bogat în minerale și humus. Un drenaj bun este o necesitate absolută, altfel se poate dezvolta putregaiul. Solul aerisit trebuie să fie moderat umed.

În ceea ce privește îngrijirea, planta nu este deosebit de solicitantă. Este tăiat și fertilizat o singură dată în primăvară. Plantele tinere au nevoie de multă apă. După ce formează flori, pot fi udate numai atunci când este necesar.

Acoperirea solului galben cu înflorire pentru umbră: boabele aurii atrag albinele

acoperirea solului galben înflorit rezistent Waldsteinie

Fructul de aur, cunoscut în continuare sub numele de Waldsteinia, este o acoperire a solului cu creștere rapidă, care atrage albinele și fluturii. Puteți găsi o gamă largă de soiuri în centrul de grădină. Covorul de aur este foarte plat și atinge o înălțime de 10 cm. Alte soiuri care formează covoare pot atinge înălțimi de până la 20 și chiar 40 cm. În perioada de înflorire de două luni (din aprilie până în mai), aurul produce flori galbene de dimensiuni mici până la mijlocii. Planta este veșnic verde și rezistentă.

Waldsteinie acoperiș de sol galben veșnic înflorit

Boabele aurii prosperă cel mai bine la umbra parțială și la umbră. S-a adaptat perfect alternativ la locații umbrite și este adesea folosit ca o margine de lemn. Un sol proaspăt, nisipos, nutritiv și bogat în humus promovează creșterea rapidă a acestora. Cu o îngrijire bună, planta va dezvolta rapid lăstari. Învelișul de la sol poate, prin urmare, ajuta la deplasarea buruienilor. Este, de asemenea, utilizat ca umplutură de goluri în patul de flori sau în jurul căii de grădină.

Acoperirea solului cu flori galbene: Arbustul degetelor este un adevărat floare permanent

cultivar deget galben înflorit deget Nana pentru plante de grădină stâncoasă

Arbustul degetelor este floarea permanentă printre plantele de acoperire a solului. Formează flori galbene de dimensiuni medii din mai până în octombrie sau primul îngheț. În centrul grădinii puteți găsi diferite soiuri care cresc în medie 40 cm înălțime. Învelișul de sol este potrivit atât ca accent în grădina de stâncă, cât și pentru acoperirea zonelor parțial umbrite din grădină.

Plantați arbustul degetelor ca acoperire a solului cu flori galbene

Bucșa degetelor nu are cerințe speciale asupra solului, atât timp cât drenajul este bun. În acest fel puteți preveni acumularea apei. În caz contrar, planta este destul de ușor de îngrijit. Nu are nevoie de îngrășăminte și poate prospera fără udare. Perena este, prin urmare, perfectă ca plantare a pantelor.

Anemonă înflorită galbenă pentru pășunea albinelor din grădina de acasă

Floare de anemon cu flori galbene în grădină

Floarea anemonă este o acoperire comună în grădina de acasă. Cu înălțimea sa de aproape 20 cm, perena este perfectă pentru plantarea marginilor cărărilor de grădină și a paturilor de flori. Poate fi cultivat și în jardiniere și ghivece de flori. Există o mare varietate de soiuri. Cu toate acestea, numai anemona galbenă înflorește în galben.

Anemona galbenă poate forma un covor frumos de flori sub copacii din grădină încă din martie. Plantați cel puțin 25 de plante tinere pe metru pătrat pentru a obține efectul dorit. Acoperirea solului crește până la aproximativ 20 cm înălțime și formează flori în formă de castron. Anemona galbenă îndeplinește o funcție importantă în natură, deoarece este una dintre puținele flori care oferă hrană albinelor încă de la începutul primăverii. Acoperirea solului este rezistentă și poate rezista fără probleme la îngheț, zăpadă și vânt.

Anemona galbenă se dezvoltă cel mai bine în umbra parțială și deschisă. Preferă un sol moderat proaspăt, bogat în humus. Nu este nevoie să udați planta deoarece are nevoie de puțină apă. De asemenea, puteți face fără îngrășăminte atâta timp cât solul îndeplinește cerințele plantelor. Partenerii populari de plante pentru anemonele galbene includ violetele și ferigile, care preferă și locațiile parțial umbrite.

Plante care formează covoare cu flori galbene: sunătoare

Sunătoarea galbenă a solului este rezistentă

Sunătoarea este un subarbust care crește în jur de 40 cm înălțime în grădina de acasă. Începe să producă flori galbene mari în iulie. Perioada de înflorire se încheie în septembrie, chiar înainte de primul îngheț. Primăvara și vara, perena se răspândește rapid și poate acoperi o fostă peluză într-un singur sezon de grădinărit. Prin urmare, este o alegere populară pentru grădina naturală, unde nu numai că oferă o alternativă la peluzele scumpe, dar este potrivită și pentru plantarea zonelor sub copaci și tufișuri.

plante galbene care formează covoare sunătoare

Un sol proaspăt, bogat în humus și aerisit oferă cele mai bune condiții pentru o creștere rapidă. Este mai bine să folosiți apa cu ușurință, deoarece apele pot duce la o infestare cu ciuperci.