Proiectarea și întreținerea grădinii

13 idei cu cactuși și suculente pentru un design de grădină ușor de întreținut

idei de cactuși și suculente proiectare grădină ușor de întreținut-aloe-rockery-verticală

Toate cactușii sunt suculente, dar nu toate suculentele sunt cactuși. Care este diferența dintre cele două? Nu vă confundați – indiferent cum se numesc, mulți cactuși și plante suculente sunt ușor de plantat împreună în grădină, deoarece au caracteristici similare.

Particularitățile cactușilor și suculentelor

idei de cactuși și suculente design de grădină-ușor de întreținut-aloe-rockery-marginea drumului

Aceste plante sunt rezistente la aproape toate condițiile meteorologice, în special la temperaturi ridicate, la lumina puternică a soarelui sau la condiții reci și umede. Acest lucru le face o alegere potrivită pentru cei care nu au suficient timp pentru întreținerea extinsă a grădinii. O rezervă de apă se acumulează în frunzele și tulpinile lor cărnoase, ceea ce îi menține în viață pe vreme rea. Biodiversitatea cactușilor și a plantelor suculente este enormă și diferă prin înălțime, rezistență la frig, culoare, frunziș și efecte decorative. Climele din țările occidentale necesită să cumpărați cactuși și suculente rezistente la îngheț și rezistente dacă doriți să le cultivați în aer liber. Acestea pot fi utilizate în multe zone de grădină datorită următoarelor proprietăți:

  • Cactușii și suculentele nu sunt solicitante – aceste plante sunt foarte adaptabile și, prin urmare, o variantă ideală pentru zonele greu accesibile și pe care doriți să le faceți frumoase. Aceste plante nu necesită nicio îngrijire specială și le puteți folosi pentru a obține efecte decorative interesante în proiectarea grădinii.
  • Creștere rapidă – Dacă doriți să vă păstrați grădina cu un aspect excelent pe termen scurt, atunci cactușii și suculentele sunt cu siguranță alegerile corecte. Se dezvoltă foarte repede și se răspândesc pe suprafețe mari pentru o perioadă scurtă de timp.
  • Sistem rădăcină superficială – acesta este unul dintre motivele pentru care cactușii și suculentele sunt utilizate ca material biologic în construcția grădinilor verticale și a acoperișului. Datorită marii diversități de specii, puteți obține compoziții interesante, care sunt dinamice în înălțime și culoare.

Dacă există o tendință de creștere rapidă în aranjarea plantelor, acestea sunt cactușii și suculentele. Cu câteva exemple frumoase, vă vom arăta cum puteți utiliza aceste plante în proiectarea grădinilor. Următoarele sugestii și sfaturi vă vor ajuta să amestecați și să potriviți diferite tipuri de cactuși și plante suculente.

Grădină stâncoasă terasată

cactuși idei suculente design de grădină-ușor de întreținut-terasat

Materiale mixte precum piatră, metal și lemn se reunesc pentru a crea o structură puternică și un design exterior modern în această grădină. Cactușii și suculentele, precum acest aloe, oferă un aspect sculptural care complimentează liniile curate ale arhitecturii moderne.

Grădină cu elemente reciclate într-un aspect retro

cactuși-suculente-idei-grădină-design-ușor-de-îngrijit-aspect-retro

Se pare că cactușii și suculentele se simt ca acasă când cresc lângă semne urbane, piese metalice și vechi vechi de pe piața de vechituri. În această curte eclectică, piesele vechi au fost reproiectate creativ. Cactuții și suculentele în ghiveci umple grădina cu viață verde vibrantă, iar o oglindă înclinată face ca zona mică să arate mare.

Combinație cu fundal colorat

cactusi-suculente-idei-gradinarit-usor-de-ingrijit-perete-fundal

Aduceți o nuanță vibrantă pe un perete exterior, o magazie de grădină sau un gard și plantați un pat de cactuși înțepători și plante suculente în fața acestuia pentru a-și arăta formele frumoase. Experimentați cu culori calde, aromate sau cu albastru pentru a scoate în evidență culorile verzi și argintii ale plantelor. Scopul unui amestec care constă din forme mari de plante subțiri și scurte. Dacă nu doriți să pictați peretele, atunci puteți agăța o piesă de artă potrivită – ar putea fi detașată, făcându-l ideal pentru chiriași.

Grădină scufundată

cactuși-suculente-idei-design de grădină-ușor de întreținut-grădină scufundată

Acest design de grădină abrupt și terasat folosește un spațiu scufundat dificil. Cactușii și suculentele creează un aspect modern care se potrivește bine cu o grădină din orașul mare și în același timp crește ușor.

 Cactuși și suculente în curtea amenajată artistic

cactuși-suculente-idei-design de grădină-ușor de întreținut-sculptural

Joacă artistic cu cactuții înalți, combinându-i cu alte suculente și obiecte sculpturale. Încercați să creați acest tip de design de grădină într-o curte sau o curte închisă – oriunde vă puteți bucura de vedere din interior.

Suculentele ca apă curgătoare

cactuși-suculente-idei-proiectare grădină-ușor-de-îngrijit-apă curgătoare

În acest design se poate vedea o inserție imaginativă dintr-un vas mare de lut. Designul creează iluzia apei în cascadă care curge din jardinieră. O variantă perfectă pentru exterior în stil deșertic. Aranjamentul poate fi creat cu ușurință prin plantarea unui singur tip de cactus sau suculent în pământ.

Cactuși și suculente la marginea casei

cactuși-suculente-idei-grădină-design-ușor-de-îngrijit-aloe-rockery-way-side

Această prezentare a plantelor de pe marginea casei este o variantă cu adevărat creativă, cu care se pune în funcțiune o margine laterală. Aici nu există irigații, iar acoperirea solului cu pietre netede este suficientă. Un astfel de design creează o vedere plăcută și este o modalitate practică de a optimiza spațiul din grădină sau de lângă peretele casei. Selecția cactușilor și a plantelor suculente și a culorii, dimensiunii și formei acestora depinde în totalitate de propriul gust. Acest aranjament funcționează pentru o abordare multicoloră sau pentru o singură schemă de culori.

Cactus garden în cărămizi de beton

cactuși-suculente-idei-proiectare grădină-ușor de întreținut-cărămizi din beton

Dacă aveți niște cărămizi de beton, puteți aranja un colțos frumos în curtea din spate, cu cactuși și plante suculente. Transformați-vă grădina în punctul culminant al casei cu puțină creativitate. Așezați blocurile în etape și umpleți-le cu sol. Apoi puneți cactuși și suculente la alegere în fiecare cărămidă de beton. Înconjurați blocurile cu aloe mici în creștere și nu uitați să adăugați câteva plante suspendate pentru un efect vizual mai bun.

Propria ta grădină agățată

cactuși-suculente-idei-grădină-design-ușor-de-îngrijit-vertical

Designul vertical al grădinii devine din ce în ce mai imaginativ și versatilitatea sa este bine apreciată în zonele de grădină cu pereți. Când o astfel de creație atârnă în fața unui fundal de perete pictat și se adaugă cactuși contrastanți și alte suculente frumoase, aveți garantat că ați finalizat un concept inovator pentru casa dvs..

Creați fundul mării cu cactuși și suculente

cactuși-suculente-idei-grădină-design-ușor-de-îngrijit-fundul mării

Acest design de grădină este potrivit în special pentru camerele de dimensiuni medii din curtea din spate. Utilizați recipiente de sticlă sau bile de sticlă care pot lumina calea seara. Pietrele mari formează un fundal care face ca fundul mării din grădină să pară mai autentic. Oaspeții dvs. pot face o scufundare profundă pentru a observa cactuși frumoși și alte suculente.

Întrucât cactușii și suculentele se potrivesc cu ușurință în jardiniere, grădini verticale și, cel mai important, în recipiente de orice fel, popularitatea lor în creștere în zilele noastre le-a pus la egalitate cu foarte râvnita mini-grădină. Practic nu este necesară protecția sau udarea culturilor pentru acest tip de cultură și există forme și dimensiuni pentru toate gusturile din magazin sau disponibile online.

cactuși-suculente-idei-grădinărit-ușor-de-îngrijit-aloe