proiecta

Noua mașină de muzică din marmură de la Wintergatan este în sfârșit gata!

Mașină de muzică din marmură 2019 de la Wintergatan

Marmură de oțel, angrenaje cu manivelă, un labirint de șine și țevi și multe altele: Acest videoclip fascinant arată o demonstrație a „Marble Conveyer Belt”, o nouă mașină de muzică din marmură de la trupa suedeză Folktronica „Wintergatan”, care se concentrează pe tehnologie și inovație . Membrul trupei și inventatorul Martin Molin este pe manivela.

Aparat de muzică din marmură: Muzică din 2000 de marmură

La zece luni după ce aparatul de muzică original Murmel a debutat la sfârșitul lunii februarie 2016, trupa a dezasamblat-o și și-a anunțat planurile de a construi o nouă Marble Machine pentru turneul mondial planificat. Noua versiune, numită „Marble Machine X”, ar rezolva o serie de probleme funcționale mecanice ale modelului original.

Invenția muzicianului suedez Martin Molin

Pe canalul YouTube al formației, fanii ar putea urma întreaga construcție de la primele schițe până la ultimul pas. Progresul construcției a fost documentat în detaliu și colectat într-un playlist cu 86 de videoclipuri. Videoclipul demonstrativ # 78 în sine a primit deja peste 4 milioane de vizualizări.

fiecare mișcare a aparatului de muzică din marmură este fascinantă

În descrierea videoclipului, Martin spune mai multe despre modul în care funcționează mașina ritmică și dimensiunea pieselor individuale. De exemplu, lanțul a fost făcut pe măsură în Japonia, iar Martin a așteptat 5 luni pentru livrare. Dar a meritat, pentru că fiecare mișcare a aparatului de muzică din marmură este fascinantă.

O manivelă transportă 8 marmuri în sus pe rotație a manivelei.

O manivelă transportă 8 marmuri în sus pe rotație a manivelei. De acolo, baloanele cad pe mai multe instrumente muzicale încorporate pentru a crea vibrații melodice. Apoi sunt colectate din nou și adăugate la ciclul de transport. Diametrul pistoanelor este de 40 mm, iar pasul lanțurilor este de 15.875 x 2 mm. Această valoare este exact de două ori diametrul marmurilor.

De asemenea, verificați primul aparat de muzică! Pe atunci, Martin Molin avea nevoie de peste un an, 14 luni pentru a fi precis, pentru a asambla cele 3.000 de părți ale instrumentului bizar. El lucrează la modelul succesor, Marble Machine X (MMX), din ianuarie 2017. Cu toate acestea, este mult mai complex din punct de vedere tehnic și este mai stabil și mai robust.

Mașină de muzică din marmură 2016 original

Cântând instrument muzical capricios cu marmură de oțel