proiecta

Natura inspiră – piesele de mobilier lucrate manual amintesc de corali

Natura inspiră-colecția-mobilă-făcută-manual-mobilă-mică-albă

Varietatea purului Natura inspiră În adevăratul sens al cuvântului, designerul german Pia Maria Reader a proiectat o colecție de mobilier cu adevărat distinctivă. Se compune din mese laterale ovale, oglinzi și obiecte decorative, care se caracterizează printr-o structură organică inconfundabilă și care amintesc de cnidari sau corali reali. Colecția „Sea Anemones – Weiss Installation” a fost prezentată pentru prima dată în perioada 2-9 octombrie în PAD London și a fost susținută de galeria Paris BSL.

Natura inspiră – sculpturi funcționale

Natura inspiră-colecția-de-mobilier-artizanat-anemonele-de-mare

Designerul a studiat diferite specii de cnidari pentru a reproduce și a perfecționa designul proiectului ei cât mai realist posibil. Colecția este formată din trei mese laterale, două sculpturi și o oglindă în picioare ovală. Fiecare piesă este unică și a fost realizată cu atenție dintr-un total de 16.000 de bețe de lemn. Proiectantul a investit peste 400 de ore de muncă în proiect.

Colecția Anemonele de mare – Instalare albă de Pia Maria Reader inspirată de natură

Natura inspiră - piese de mobilier făcute manual - masă laterală-coral-alb-bețe de lemn

Natura inspiră limbajul formal și modul în care sunt percepute sculpturile funcționale. Materialul pentru execuția mobilierului se caracterizează și printr-o origine naturală – lemn de fag. Fiecare băț individual de lemn este drept, dar lucrat la înălțimi diferite, iau o formă nouă și are ca rezultat o ușurare ușoară, asemănătoare valurilor. Valurile și curbele, întărite și de culoarea albă, creează un joc magic de umbre și aduc mișcare în obiect. Piesele de mobilier arată sculptural și conferă lemnului ca material de construcție o față cu totul nouă și o uimitoare libertate de design.

Inspirat de natură – oglindă în picioare ca o sculptură funcțională fascinantă

mobilier-inspirat-din-natura-suport-mobilier-oglinda-oval

Forme și siluete ondulate realizate prin bețe de lemn lucrate profund

mobilier-inspirat-din-natura-piese-mobilier-independent-oglindă-ovală

Designerul german Pia Maria Reader este inspirat de natură

mobilier-inspirat-din-natura-suport-mobilier-oglinda-alb-coral

 * Aflați mai multe despre designer și proiectele ei Aici