Prietenos cu mediul

Surse alternative de energie – o inovație pentru casă

surse-de-energie-geotermale-care-poartă-mâinile-casei

Aprovizionarea cu energie a caselor noastre cu energie „verde” din surse „curate” devine o posibilitate reală. Un lung vis al omenirii poate deveni în curând o realitate. Datorită tehnologiilor inovatoare, gospodăriile pot fi aprovizionate cu energie „verde” din surse noi, și anume folosind resursele inepuizabile ale naturii, cum ar fi soarele și vântul..

Surse alternative de energie – energie eoliană și solară pentru casă

casă-familie-soare-sursă-de-energie-vânt

Folosirea surselor de energie regenerabilă determină o poluare mai redusă a mediului în comparație cu combustibilii fosili precum petrolul, cărbunele, gazele naturale și combustibilii nucleari. Energia regenerabilă este durabilă, dacă este utilizată corect, poate satisface nevoile oamenilor astăzi și în viitor, fără a provoca daune semnificative mediului și sănătății umane. Folosit corect, reduce în mod eficient costurile de producere a energiei.

 Surse alternative de energie cu funcții nenumărate

foc-șemineu-acasă-au-energie

De asemenea poate surse alternative de energie utilizate în alte scopuri. Razele soarelui pot fi folosite pentru a încălzi casa. Încălzirea și ventilația sunt cele mai scumpe sisteme din casă. De obicei, aproximativ 50% din facturile gospodăriei sunt plătite pentru a satisface aceste nevoi. În plus, aceste sisteme sunt principala sursă de emisii de dioxid de carbon în atmosferă și contribuie semnificativ la încălzirea globală. De asemenea, sunt responsabili pentru o cantitate mare de emisii în atmosferă de dioxid de sulf și oxizi de azot, care sunt principalele componente ale ploilor acide. Utilizarea energiei solare pentru încălzirea și răcirea în casele noastre poate duce la reducerea costurilor cu energia electrică. dramatic. De asemenea, dorim să subliniem că, folosind energia solară, contribuim semnificativ la protecția mediului. Soarele este cea mai pură sursă de căldură și lumină. Toată lumea folosește energia solară într-o anumită măsură, dar dacă tragem perdelele de pe fereastră în timpul zilei și oprim lumina artificială, acesta este deja un bun pas înainte. Tehnologiile moderne de astăzi pot contribui la o mai bună utilizare a energiei solare în casă și, de asemenea, la crearea unei atmosfere confortabile și confortabile acolo. În mod ciudat, folosim energia solară cel mai puțin în lunile de vară, dar atunci când soarele strălucește cel mai mult. Acest lucru este valabil mai ales pentru ferestrele din partea de sud a caselor noastre. Permit pătrunderea energiei solare în cameră, chiar și atunci când soarele este scăzut la orizont, chiar și iarna. Jaluzelele instalate corect sau pânzele solare vă vor proteja de încălzirea excesivă a încăperilor în zilele toride de vară. Evitarea unor cantități mari de energie solară în lunile mai calde este, de asemenea, posibilă prin utilizarea jaluzelelor sau copertinelor corespunzătoare peste ferestre și, de asemenea, prin plantarea arbuștilor și copacilor care oferă umbră și răcoare vara. Pentru a profita din plin de razele soarelui, este necesar să faceți o selecție adecvată a ferestrelor. Vă putem recomanda doar să alegeți formele ferestrelor în care pierderile de căldură sunt minime. Și un alt sfat de la noi: lăsați cantitatea maximă de lumină naturală în casa dvs., poate completa sau chiar elimina necesitatea iluminării artificiale și poate crea o atmosferă luminoasă și primitoare în casa dvs..

Cele mai bune materiale au o origine naturală

proiecta-casa-surse-de-economisire-energie-altele

Dar aceasta este doar o mică parte din posibilitățile de utilizare a energiei solare în casele noastre. Pentru a maximiza utilizarea acestei energii, este posibil să se aranjeze stocarea și utilizarea ulterioară a acesteia. Știm cu toții că este mai frig noaptea decât ziua, așa că se încearcă acumularea și stocarea căldurii în timpul zilei. Acest lucru este posibil cu materialele adecvate care sunt încălzite în timpul zilei și astfel degajă căldură noaptea. Astfel de materiale sunt sticla, piatra, cărămida, apa.

Realizați un sistem de răcire personal

femeie-frumoasă-deschide-ferestre-surse-de-energie

Pe lângă încălzire, resursele naturale pot fi folosite și pentru răcire. Curenții naturali ai vântului asigură răcirea gratuită a casei în primăvară, toamnă și vară. Pentru a face acest lucru, este necesar să deschideți ferestrele care sunt situate în direcția de mișcare a aerului, precum și cele cu fața spre ele. Acest lucru creează curenți de vânt și aerisesc casa într-un mod foarte natural.

Sfaturi pentru locuințe pe mai multe niveluri

Sfaturi pentru economisirea energiei - mai multe niveluri

Cunoști bine legile fizicii? Atunci cu siguranță îți poți aplica cunoștințele perfect acasă. O altă opțiune pentru utilizarea surselor de energie regenerabilă este oferită aici. După cum știți, aerul cald crește într-o cameră înaltă și este deplasat de noul aer rece de pe podeaua acestei camere. Într-o casă cu două etaje, puteți obține cu ușurință acest efect. Este necesar doar să deschideți ferestrele de la primul etaj și să deschideți o fereastră la un nivel superior, de exemplu, în partea superioară a scărilor.

Ca și în Asia – o pardoseală multifuncțională

sistem de răcire care acoperă marmură din piatră naturală

În principiu, podeaua de răcire poate fi utilizată pentru răcirea casei. Toată lumea știe că podelele de ciment, situate la umbră, rămân plăcute la rece, chiar și în zilele toride de vară. Podelele acoperite cu dale, ciment sau plăci de piatră pot contribui semnificativ la răceala casei, chiar și vara. Aceste acoperiri de podea reduc la minimum necesitatea aerului condiționat în sezonul cald.

Agățați rufele afară

Rufe-agățate-în-exterior-tricouri-colorate

S-a demonstrat în ultimii ani că uscătoarele de rufe nu sunt necesare în lunile de vară și utilizarea lor se adaugă doar la facturile noastre de energie electrică. Soarele și vântul pot fi de mare ajutor în uscarea naturală a hainelor și vedem multe aspecte pozitive în acest sens ca economisirea de energie, nicio utilizare de înălbitor și dezinfectanți pentru haine curate, eliminând astfel necesitatea utilizării detergenților puternici.

Surse alternative de energie – un colector de acoperiș pentru apă caldă

lucru-acoperiș-colector-soare-energie-exemplu

O altă modalitate de utilizare a energiei solare este folosirea apei calde. Absoarbe ușor căldura soarelui. Un sistem pasiv pentru încălzirea apei cu utilizarea unui colector pentru încălzire este de obicei plasat pe acoperișul casei. Apoi apa încălzită este transportată prin convecție, astfel încât ajunge la conducta de apă din casă. Un astfel de sistem poate acoperi până la 50% sau mai mult din necesarul de apă caldă menajeră.

Soare și emoție

panou-soare-casă-acoperiș-energie-alternativă

În plus față de toate aplicațiile menționate mai sus, radiația solară este utilizată pentru a genera electricitate. Acest lucru este posibil datorită sistemelor fotovoltaice. Aceste sisteme transformă lumina soarelui în electricitate. surse alternative de energie de acest tip sunt deosebit de importante în locurile în care nu există rețea electrică.

Energie eoliana

Surse alternative de energie-sfaturi-energie eoliană

Puterea vântului și energia sa potențială sunt, de asemenea, uriașe. Putem vedea acest lucru în uragane, tornade și furtuni, vedeți copaci dezrădăcinați, chiar și clădirile mari sunt distruse în acest proces. Marea putere a vântului poate fi utilizată în turbinele eoliene, în special potrivite pentru locații în regiuni de munte și de câmpie.

Puterea apei

apă-valuri-energie-exemplu-imagine-frumoasă

Energia hidro sau energia apei a fost utilizată pentru alimentarea morilor încă din cele mai vechi timpuri. Aceasta este în prezent una dintre cele mai ieftine modalități de a produce energie. Utilizarea hidroenergiei nu poluează aerul, dar construcția de rezervoare poate perturba echilibrul apei și reduce calitatea apei.

Se încearcă peste tot în viața de zi cu zi surse alternative de energie să folosească și să caute noi surse de energie din ce în ce mai des la locul de muncă și la joacă. De exemplu, majoritatea jucăriilor noi pentru copii necesită baterie. În ultimii ani au fost produse mașini de curse și bărci pentru copii care sunt alimentate cu energie solară sau manuală. De asemenea, este posibil să utilizați baterii reutilizabile, baterii reîncărcabile prin încărcător solar. După cum se știe, există mașini de tuns iarba manuale, greble, felinare și lămpi care sunt, de asemenea, alimentate cu energie solară, dușurile solare exterioare sunt, de asemenea, un mod excelent de economisire a energiei moderne.

După cum puteți vedea, energiile regenerabile sunt inepuizabile și potențialul lor este enorm. Eforturile omenirii de a folosi această energie sunt mari și sunt întotdeauna încununate cu mare succes. Acest lucru deschide noi orizonturi pentru dezvoltarea tehnologiilor moderne care ne protejează mediul și sănătatea umană.