Prietenos cu mediul

Dezvoltare durabilă prin materiale naturale optimizate tehnologic

Construcție durabilă a Kebony Pavilion Bio compozite armate cu fibre naturale din biopolimeriKreod Pavilion, Londra

Vremurile în care ați dorit să dominați natura tehnic și distructiv s-au încheiat. O nouă eră începe cu metode inovatoare pentru îmbunătățirea proprietăților tehnice și estetice ale materialelor. O serie de materiale noi revoluționează și susțin tehnologia Dezvoltare durabilă de arhitectură, construcție și design. Echipa de experți a britanicilor Consiliul material, specializat în optimizarea tehnologică a materialelor naturale, evidențiază avantajele utilizării acestor materiale. Exemplele menționate arată clar că produsele moderne și competitive pot fi fabricate folosind tehnici inovatoare și procese avansate.

Materialele naturale optimizate reprezintă dezvoltarea durabilă și progresul tehnic

Proiectați plăci ondulate din bambus pentru aeroportul Madrid BarajasAeroportul Barajas, Madrid

Materialele nou inventate bazate pe natură contribuie la relația armonioasă cu mediul înconjurător și mediul înconjurător. Acestea sunt competitive cu produsele sintetice consacrate. Spre deosebire de acestea, materialele naturale optimizate sunt mai eficiente în utilizare, biodegradabile, reciclabile, durabile și mai estetice. Proprietățile lor extraordinare deschid noi orizonturi pentru arhitecți și designeri.

Tehnicile de fabricație inovatoare îmbunătățesc lumea materialelor

material durabil Silestone Prexury Cosentino materiale naturale fosile-semiprețioase piatră-agat

În mod special dedicat unuia Dezvoltare durabilă este producătorul spaniol Cosentino. El se concentrează pe producția responsabilă de produse naturale din materii prime. Familia de produse Silestone Prexury prezintă un material rezistent și rezistent fabricat din fosile și pietre semiprețioase. Acest lucru îl face extrem de potrivit pentru placarea fațadelor și pentru lucrări interioare.

Nebuloasa Silestone este formată dintr-un amestec de piatră cu o proporție substanțială de cuarț de 94% 

Material natural Cosentino Piatra de cuarț recuperată, tehnici avansate de producție

Schimbări fizice în construcție

Element de perete despărțitor piatră naturală prelucrare structură mozaic-perete de proiectare lithos

Datorită proceselor de producție inovatoare controlate de computer, producătorii au dezvoltat noi modalități de tratare a suprafeței materialelor mai practice și mai ieftine. Metoda tradițională de prelucrare manuală a suprafețelor din piatră naturală este extrem de consumatoare de timp și exigentă. Folosit pentru acest uimitor mozaic tridimensional Design Lithos numai modelare computerizată și mașini CNC cu 5 axe. Suprafețele create prin prelucrarea precisă a pietrei naturale au o textură geometrică și funcționează ca elemente de separare modulare în designul interior.

Materialele organice optimizate revoluționează arhitectura și designul

materii prime rapide regenerabile produse din bambus proces de dezvoltare durabilă

Materialele naturale, datorită formei lor naturale, sunt potrivite pentru câteva utilizări. Datorită aplicării noilor tehnici de producție, lemnul de bambus poate înlocui lemnul convențional în arhitectură și design. Bambusul este un material natural cu creștere rapidă, cu proprietăți funcționale și estetice populare. Moso – un producător din Olanda se concentrează pe dezvoltarea durabilă a noilor produse din bambus. Panouri, furniruri, plăci, blocuri și altele pot fi văzute printre gama largă de produse. Produsele din bambus pot fi extrem de apropiate în construcții. Ele diferă prin aspectul lor – procesul de carbonizare a zahărului schimbă culoarea.

Dezvoltarea de noi produse din bambus

Fabricarea materialului din bambus material lemn optimizat Moso compania Olanda

Noile materiale naturale reformează mediul material

bambus Terminalul aeroportului din Madrid placarea acoperișului Richard Rogers Partnership lamele de bambus

Acesta este noul terminal al aeroportului Barajas din Madrid, proiectat de Parteneriatul Richard Rogers. Partea inferioară a acoperișului era îmbrăcată cu lamele de bambus curbate ușor de la Moso. Suprafața de 212.000 m2 este un adevărat punct culminant arhitectural.

Materiale compozite optimizate tehnologic

Soliduri fluide - organice Instalarea materialelor naturale optimizate tehnic

Nu trebuie să vă limitați la substanțe naturale omogene. Materialele construite au devenit indispensabile pentru dezvoltarea durabilă a produselor. Acestea sunt create pentru a îndeplini cerințele specifice de calitate și sunt combinate cu materiale compozite speciale. Materialul compozit „Solidele fluide”, o invenție a designerului cu sediul în Zurich Beat Karrer, este fabricat din deșeuri și produse secundare agricole naturale. Este inodor, complet biodegradabil și netoxic. Cu tehnicile deja utilizate cu termoplastice, țesătura poate fi modelată și colorată. Liantul organic permite producerea de obiecte în ediții limitate sau serii mici.

Solide fluide de liant organic

Material compozit biodegradabil Beat-Karrer Zurich Technologie

Material natural – inodor și biodegradabil

Beat-Karrer Design materiale organice solide fluide - proces de fabricație material modern optimizat

Concept Space IV de Architonic 

Imaginea organică înseamnă designul standurilor Fluid Solids Karrer Milano-Design Week 2013

Standul pentru târguri de design cu caracter sculptural este creat cu Solidele Fluide.

Datorită proceselor chimice, a revoluționat materialele cu proprietăți remarcabile

arhitectură modernă de dezvoltare durabilă Proiect Duggan Morris Platowood BearhurstFotografie de: James Brittain

Datorită schimbărilor chimice în structură și formă la nivel molecular, este bine cunoscut faptul că proprietățile de performanță ale unui material sunt îmbunătățite. Platowood este un nou produs din lemn tratat chimic. A fost folosit ca material de bază pentru placarea proiectului Old Bearhurst din Kent, Anglia de către arhitecți Duggan Morris.

Materiale de bază naturale optimizate tehnic

Platowood a îmbunătățit chimic tehnici puternice de fabricație rezistente la uzură

Alte produse de pe piață care au fost îmbunătățite chimic sunt Thermowood, Accoya și Kebony – o alternativă competitivă și durabilă la spălarea lentă a lemnului de top și a lemnului de esență tare.

Podul Accoya – Podul Moise din Halsteren, Olanda – von RO&AD Architecten

lemn armat tehnic Accoya Moses Bridge-Halsteren Holland-RO & AD-architecten

Lemnul prelucrat tehnic Kebony este realizat cu Kebonizare – un proces de polimerizare. Materialul convențional din lemn este impregnat cu deșeuri organice lichide. Furanul biopolimeric produs tehnic întărește structura pereților celulari. Lemnul tratat în acest mod devine mai rezistent, rezistent la insecte și ciuperci, durabil, stabil dimensional și fără toxine. Un efect secundar este schimbarea culorii.

Material fără întreținere Kebony

Podul din lemn Accoya Moses Holland RO & AD Materiale naturale optimizate Dezvoltare durabilă

Materialele inovatoare care sunt utilizate în arhitectură și design sunt biopolimeri, realizați din organisme vii și întărite cu fibre naturale. Bio-compozitele vin ca o alternativă la polimerii întăriți cu fibră de sticlă.

Kreod Pavilion din Londra realizat din bio-compozite armate cu fibre naturale

Materiale inovatoare Arhitectură-Design Pavilion-Kebony Wood viu

Pavilionul Louisiana al firmei daneze 3XN – Louisiana Museum of Modern Art

Material fără întreținere-Pavilion din lemn armat cu fibră Kebony Birouri daneze-Muzeul 3XN-arta-modernă-nouă

Promovați creșterea prin instalații ecologice

instalare verticală verde-lichen stabilizat-Benetti MOSS- grădină

Acoperișurile verzi, fațadele îmbrăcate cu plante și fermele urbane pline de viață au făcut mult timp parte din arhitectura urbană și contribuie la purificarea generală a aerului. Integrarea naturii într-un sistem arhitectural a fost adusă sub control. Grădina verticală Benetti Moss, compusă din panouri cu lichen stabilizat încorporat în baza rășinii, este un produs al Benetti. Este potrivit pentru uz interior și reglează conținutul de umiditate. Lichenul nu necesită îngrijiri speciale, este robust și prosperă chiar și fără lumina directă a soarelui naturală.

Peretele viu BenettiMoss

Instalare BennettiMOSS purificare a aerului de perete verde-lichen

Folosiți mecanisme biologice

hamburg Expoziție arhitectură durabilă microalge elemente de fațadă cu vitralii vii

Biroul de inginerie Arup a prezentat ambițiosul proiect BIQ House pentru fațada „bio-adaptivă” la Expoziția Internațională a Clădirilor din Hamburg. Elementele de fațadă din sticlă oferă adăpost pentru o varietate de microalge. Microalgele vii cresc în anvelopa clădirii și oferă protecție solară, protecție a vieții private, izolație termică și izolare fonică. Organismele absorb energia solară și încălzesc apa într-un rezervor de apă caldă. Algele vechi sunt colectate și lăsate să fermenteze într-o fabrică de biogaz – aceasta generează din nou energie.

Microalgele trăiesc în anvelopa clădirii

Proiect pilot Bio Adaptive Facade Sustainable Exhibition din Hamburg International BuildingFotografii de: © Colt International, Arup Germania, SSC GmbH

8 House by BIG Danemarca, Copenhaga – instalație de acoperiș verde

Acoperișuri verzi ferme urbane ecologice-dezvoltare durabilă-arhitectură-BIG 8House

Good House de către RO&AD architecten în Roosendaal

Instalație de clădire rezidențială cu acoperiș verde Good-House RO & AD-architecten RoosendaalFotografie de: Erik Stekelenburg

Cutter cu laser alimentat cu energie solară

Captarea energiei solare Cutter laser Markus Kayser SolarSinter Structuri de nisip Imprimantă 3D

Designerii au creat pe cercetarea noilor surse naturale de energie și utilizarea lor ca instrumente Markus Kayser În 2010 un dispozitiv de tăiere cu laser alimentat cu energie solară. Energia solară captată alimentează un dispozitiv de tăiere mecanic și folosește raze printr-o lentilă cu bile de sticlă pentru a tăia segmente 2d.

Captează energia solară

Mașină Markus Kayser SolarSinter pentru a topi piatra deșertului folosind soareleFotografii de: Amos Field Reid

Dispozitivul Kayser Solar Sinter folosește razele soarelui pentru a topi nisipul deșertului din Sahara. Obiectele solide sunt transformate cu tehnologia de imprimare 3D SLS. Un studiu din 2008 realizat de arhitectul Magnus Larsson și Ordinary Ltd. arată că bacteriile pot fi folosite pentru a transforma formațiuni mari de gresie în deșert. Imensa imprimantă 3D în formă de D organică dezvoltată de Foster & Biroul partenerului este extrem de practic în zonele greu accesibile, deoarece materialul de construcție este produs la fața locului. Tehnologia în creștere ar fi folosită într-o zi pentru structuri sigilate pe lună, pentru a le produce din luna pământ.

Tehnologie inovatoare cu imprimantă 3D gigant de bacterii - laborator Magnus Larsson

Tehnologia imprimantei 3D Clădiri din gresie proces inovator ambițios

PRIN INTERMEDIUL ARHITONIC