Prietenos cu mediul

Concept pentru ambalaje cosmetice durabile realizate din celuloză bacteriană

ambalaje cosmetice durabile realizate din celuloză bacteriană

Designerul guatemalez Elena Amato a dezvoltat ambalaje cosmetice durabile realizate din celuloză bacteriană cu proprietăți asemănătoare hârtiei. Conceptul lor reprezintă o alternativă durabilă la ambalajele din plastic pentru produse cosmetice și de îngrijire personală. Bacteriile și culturile de drojdie (ciuperca kombucha) sunt mai întâi amestecate cu apă și apoi se întind pe o suprafață plană și netedă pentru a se usca.

Ambalaje durabile realizate din ciuperci Kombucha

În loc să crească și să cultive ciuperca Kombucha de la zero, Amato folosește resturi de la producătorii locali de Kombucha. Frunzele rezultate au proprietăți care se află undeva între hârtie și plastic.

Materialul celulozic bacterian uscat poate fi lipit împreună cu apă

Materialul celulozic bacterian uscat poate fi lipit împreună cu apă, astfel încât să nu se utilizeze adezivi la închiderea ambalajului.

Pigmenți naturali precum spirulina, hibiscus, șofran și cărbune

La amestec au fost adăugați pigmenți naturali precum spirulina, hibiscus, șofran și cărbune în timpul procesului de amestecare. Se realizează diferite culori.

Ambalajul cosmetic durabil este complet compostabil și vegan. Un alt punct de plus este că procesul de fabricație cu tehnologie scăzută necesită un consum minim de energie.

conceptul lor de ambalare este format din trei straturi

În conformitate cu principiile economiei circulare, Amato a dorit să dezvolte ambalaje ecologice cu materiale care curg fără probleme în ciclurile naturale. „În acest moment, economia noastră lucrează în principal la un sistem liniar, nedurabil de„ luare-eliminare ”, spune designerul.

Ea și-a proiectat conceptul de ambalare astfel încât să aibă trei straturi. Această structură o imită pe cea a fructului, care constă din suc, pulpă și o coajă exterioară.

Ambalajul cosmetic durabil este complet compostabil și vegan

Stratul interior al Amatos Design este produsul de îngrijire personală – de ex. B. cremă de față, deodorant sau toner. Al doilea strat este un recipient asemănător capsulei realizat din săpun natural solid în care este depozitat produsul natural.

Ambalaje durabile pentru produse cosmetice din ciuperci Kombucha

Al treilea strat exterior este ambalajul de celuloză bacteriană. Acesta servește pentru a proteja recipientul de săpun de dedesubt și, în același timp, oferă informațiile despre marcă ale produsului. „Despachetarea și utilizarea produsului copieză peelingul și consumul unui fruct și îi conferă un sentiment natural”, explică designerul.

Concept pentru ambalaje durabile pentru produse cosmetice