Prietenos cu mediul

Combustibili alternativi: avantaje și dezavantaje ale hidrogenului pentru industria auto

Probabil că nu ar fi o exagerare să spunem că, alături de răspândirea coronavirusului, lumea se află într-o urgență globală și are mare nevoie de combustibili alternativi. Dependența de surse de energie neregenerabile precum petrolul, cărbunele și gazele naturale a dus la epuizarea resurselor. Datorită schimbărilor climatice, industria auto încearcă, de asemenea, să utilizeze combustibili regenerabili și alternativi, cum ar fi hidrogenul. Hidrogenul ar putea fi o nouă speranță pentru producția de mașini viitoare datorită proprietăților sale ecologice. Cu toate acestea, există unele bariere logistice și alte bariere economice asociate cu aceasta, pe care vom încerca să le rezumăm în acest post.

Perspectivele economice pentru combustibili alternativi

om de știință cu formula chimică a hidrogenului

Peter Altmaier, ministrul federal pentru afaceri economice și energie, a declarat în urmă cu câteva săptămâni că Germania ar dori să fie numărul unu în utilizarea vehiculelor cu pile de combustibil. Cererea de celule de combustibil și hidrogen este în creștere, ceea ce motivează din ce în ce mai mulți investitori să investească în stocuri de hidrogen. Analiștii prezic o creștere a valorii de cel puțin 420 la sută pentru unele dintre stocurile de hidrogen. O cotă listată și în Dax, care a devenit recent din ce în ce mai importantă, este cota companiei canadiene de pilă de combustibil Ballard Power, care este, de asemenea, listată în Ghid de distribuire a hidrogenului pe aktien.net a fost analizat.

Bursa de urmărire om cu tavă

În prezent, acțiunile de hidrogen sunt deosebit de ieftine de cumpărat, deoarece acțiunile au devenit acum mult mai ieftine din cauza crizei coroanei după o creștere aparent neîntreruptă. În ce măsură criza mondială din cauza epidemiei COVID-19 va avea un impact asupra stocurilor de hidrogen și modul în care acest lucru poate chiar ajuta la stimularea pieței hidrogenului rămâne de văzut.

producția unui nou motor în fabrică

Deoarece vehiculele cu hidrogen din Germania au doar o cotă foarte mică din piața auto în comparație cu mașinile cu motoare cu ardere internă, cotele companiilor de pile de combustie corespunzătoare sunt încă foarte ieftine. Dar, din moment ce piața vehiculelor cu hidrogen crește din ce în ce mai mult, mulți investitori și analiști se așteaptă la o creștere a valorii chiar mai mare decât înainte.

stație de încărcare mașină electrică mediu schimbare climatică oprire

Combustibilii alternativi, cum ar fi hidrogenul, sunt, prin urmare, un substitut viabil pentru combustibilii fosili pentru aplicații energetice datorită accesibilității și respectării mediului. Cu toate acestea, datorită densității sale reduse, hidrogenul este dificil de transportat eficient. Multe procese de generare a hidrogenului la bord sunt, prin urmare, lente și consumatoare de energie. Principalul motiv pentru aceasta este actuala întrebare controversată a modului de a contracara decisiv schimbările climatice și în ce măsură vehiculele alimentate cu hidrogen pot contribui la stoparea încălzirii globale. Avantajele mașinilor cu celule de combustibil față de adversarii lor, mașinile electrice, sunt, de asemenea, adesea discutate.

Beneficiile de bază ale hidrogenului

opriți schimbările climatice combustibili alternativi plante verzi asfalt auto

La vehiculele care utilizează o celulă de combustibil ca rezervor, hidrogenul gazos reacționează cu oxigenul. După câteva alte procese chimice, curentul electric este în cele din urmă generat. Doar vaporii de apă ies din evacuare. Pentru a obține litiu, nu este necesar să se fabrice baterii litiu-ion pe baza unor măsuri dăunătoare mediului. O celulă de combustibil este complet alimentată cu hidrogen în aproximativ 3 minute, ceea ce durează cel puțin o oră pentru mașinile electrice convenționale. În plus, nu este o problemă convertirea rețelei stațiilor de alimentare în pompe de combustibil cu hidrogen, deoarece infrastructura existentă a unei stații de alimentare poate fi preluată parțial complet. Prin urmare, măsurile de modernizare ar fi deosebit de rentabile. Cu toate acestea, acest lucru nu se poate spune despre conversia în stații de încărcare pentru mașini electrice. Pentru aceasta, trebuie instalate câteva linii electrice noi și, în general, ar fi necesară o infrastructură complet nouă a stației de alimentare.

Câteva dezavantaje

ecologie energie verde schimbări climatice opriți mașina electrică

Cu toate acestea, trebuie menționat că până acum mașinile cu hidrogen sunt destul de scumpe, iar rețeaua de stații de alimentare a inclus doar câteva pompe de combustibil cu hidrogen. Cu toate acestea, aceste probleme depind de reglarea șuruburilor care pot fi ușor rotite. Aproape că nu se poate face nimic în ceea ce privește producția dăunătoare mediului de baterii litiu-ion pentru mașinile electrice convenționale. O reducere a prețului pentru vehiculele cu hidrogen sau extinderea rețelei de stații de alimentare, pe de altă parte, este foarte ușoară. Unele mașini cu hidrogen precum cele de la Toyota (de exemplu Toyota Mirai) costă acum la fel de mult ca un SUV de gamă medie de lux cu un motor diesel sau pe benzină. Tot mai multe stații de alimentare primesc, de asemenea, pompe de hidrogen.

mâna care ține becul cu planta verde în creștere

O altă problemă, însă, este că electricitatea este necesară pentru a produce hidrogen. O parte din această energie electrică provine din centralele lignite, care cauzează daune considerabile mediului. Cu toate acestea, această problemă este ușor de rezolvat, deoarece este necesară foarte puțină energie electrică în electroliză. Această energie electrică ar putea fi produsă în principal din energii regenerabile.