Păr și coafuri

Păr gras – cauze, sfaturi utile de îngrijire și rețete

sfaturi pentru păr gras rețete frumusețe sănătate 1

Dacă ai părul foarte gras, știi cât de nervos poate fi. Tocmai v-ați spălat părul și deja se simte din nou gras și ciudat, ba chiar pare neîngrijit. Am dori să vă oferim câteva cauze, sfaturi și rețete pentru Păr gras pentru a vă ajuta să luptați cu părul gras.

Păr gras – există mai multe cauze

părul gras evidențiază sfaturi de frumusețe coafura 2

Părul gras este cauzat de sebum care este produs în glandele sebum și este excretat în mod regulat. Practic, acest proces este normal și chiar util, deoarece se presupune că va păstra scalpul de la uscare și, astfel, de la părul uscat. Acest lucru face ca celulele să fie mai durabile. În plus, sebumul are și o funcție de protecție. Filmul care este creat în timpul secreției face ca agenții patogeni și paraziții să pătrundă mai greu în pielea sau părul scalpului. Este chiar recomandat să păstrați sebumul pe cap pentru o perioadă mai lungă de timp, adică să nu mai spălați părul pentru o anumită perioadă de timp. Puteți face acest lucru dacă sunteți acasă câteva zile sau dacă sunteți bolnav. Grăsimile naturale din glandele sebum au un efect pozitiv atât asupra scalpului, cât și asupra părului.

Evitarea părului gras folosind rețete naturale

Combateți sfaturi de rețete pentru păr gras 3

Dar acum unii suferă de o supraproducție de sebum, ceea ce duce la părul gras. Mai exact, părul devine gras mai repede decât în ​​mod normal. Motivele pentru aceasta pot varia. Acestea pot fi fluctuații hormonale, precum cele care pot apărea în timpul pubertății sau menopauzei, dar și ca urmare a unor situații stresante. Și, desigur, dieta joacă, de asemenea, un rol important. Dacă mănânci multe alimente grase, aceasta îți afectează și părul. O schimbare sănătoasă a dietei poate ajuta adesea la contracararea părului gras.

Veți afla acum mai multe cauze posibile ale părului gras și ce ar trebui să evitați:

Evitați părul gras printr-o dietă sănătoasă

par gras mananca sanatos legume fructe 4

– Dacă aveți părul gras, este posibil ca glandele sebum să se fi obișnuit cu ciclul de spălare și să se fi stabilit un echilibru între producerea și spălarea filmului de sebum. Deci, dacă, de exemplu, vă spălați părul în fiecare zi și apoi săriți peste o zi, va exista o supraproducție.

Acum puteți să vă întoarceți la spălarea părului în fiecare zi sau vă puteți obișnui cu glandele sebumice. Pur și simplu săriți o zi între ciclurile de spălare și sebumul dvs. se va obișnui rapid cu el și părul gras va apărea mai rar. De asemenea, puteți prelungi această perioadă, de exemplu, luând o pauză de două sau trei zile înainte de a vă spăla din nou părul. Rețineți, totuși, că acest sfat împotriva părului gras va ajuta numai dacă cauza părului gras nu este legată de hormoni.

Folosiți un pieptene în loc de o perie pentru părul gras

pieptene cu păr gras, perie de lemn, sfaturi de frumusețe 5

– Asigurați-vă că părul este întotdeauna expus la aer și evitați să purtați pălării și pălării, precum și împletituri stricte.

– Spălați-vă părul cu apă călduță, nu fierbinte, deoarece stimulează producția de sebum.

– Folosiți un șampon ușor care nu conține silicon. Cel mai bine, ar trebui să conțină ierburi precum mușețel, lavandă, picior sau rozmarin.

– Evitați să vă uscați părul, lăsați-l să se usuce la aer sau folosiți aer rece când se usucă prin suflare și lucrați de la capetele părului spre rădăcini.

– Folosiți un pieptene în loc de o perie, deoarece aceasta distribuie sebumul în păr și face părul să pară mai gras.

– Reduceți utilizarea produselor pentru coafat, cum ar fi mousse sau gel de păr și evitați colorarea și nuanțarea frecventă a părului.

– Masați scalpul în mod regulat în mișcări circulare pentru a regla glandele sebum. S-ar putea să obțineți părul gras la scurt timp după aceea, deoarece sebumul din glandă este exprimat. Masați o dată sau de două ori pe zi pentru prima dată și nu îl spălați imediat după aceea.

Masați capul împotriva părului gras pentru a regla glandele sebum

masaj pentru părul gras sfaturi pentru cap frumusețe 6

– Dacă pielea capului este prea uscată motivul supraproducției de sebum și păr gras, este recomandat să folosiți loțiuni hidratante sau uleiuri și șampoane. Cu acestea din urmă, cu toate acestea, ar trebui să alegeți cu siguranță variante ușoare (de exemplu, șampoane pentru bebeluși), deoarece majoritatea șampoanelor sunt agresive și pot usca pielea, ceea ce duce din nou la supraproducție. Sunt disponibile și pulberi cu efect hidratant.

– Pe lângă șamponul ușor, masați în ulei de migdale, jojoba sau nucă de cocos împotriva părului gras și lăsați-l să acționeze peste noapte. A doua zi dimineață, spălați-vă din nou părul cu șampon ușor.

Împotriva părului gras, migdale, jojoba sau ulei de cocos 

părul gras vindecă uleiul de migdale ideea esențială 7

Rețete pentru balsamuri și balsamuri pentru păr gras

masca de par sanatoasa vindeca buclele grase 8

De asemenea, aveți opțiunea de a încerca remedii naturale pentru părul gras pe care le puteți face acasă. Diverse plante medicinale sunt folosite pentru a face tratamente și balsamuri pentru păr care calmează pielea capului și reglează producția de sebum. Ar trebui să le utilizați cel puțin o dată pe săptămână. Dacă doriți, puteți combina și îngrijirea cu clătirile. Acestea se aplică după spălare. Unele dintre ele rămân în păr, în timp ce altele sunt spălate.

Tratamente pentru păr pentru păr gras

Idei de rețete cu uleiuri din plante pentru păr gras 9

Folosiți iaurt natural și miere pentru a trata părul gras

tratament pentru păr iaurt gras miere rețete naturale păr 10

Veți avea nevoie de două lingurițe de miere. Acesta ar trebui să fie lichid. Se amestecă cu două linguri de iaurt simplu. Masați tratamentul de păr obținut în părul spălat, după care îl clătiți cu apă călduță după 10 minute. Iaurtul natural este un remediu foarte popular și dovedit pentru părul gras.

Gălbenușuri de ou și coniac pentru păr gras

rețetă păr brandy tratament de păr balsam idee gras 11

Se amestecă două gălbenușuri de ou cu niște coniac. Acest tratament pentru părul gras sună cam ciudat, dar este foarte eficient. Lăsați balsamul să funcționeze 20 de minute după ce l-ați aplicat pe părul spălat și clătiți-l. În cele din urmă, ar trebui să folosiți clătirea cu oțet de mere și apă.

Tratați rapid părul care devine gras cu lut vindecător

tratarea părului firelor uleioase sfaturi naturale de lut vindecătoare 12

Se amestecă 10 linguri de pământ vindecător cu 200 de mililitri de apă. Dacă doriți și tolerați uleiurile esențiale, puteți adăuga două-trei picături de ulei de rozmarin la acest tratament pentru păr gras. Aplicați această pulpă pe scalp imediat după ce vă spălați părul și lăsați-o să acționeze timp de 10 până la 20 de minute. Apoi clătește bine părul cu apă călduță. Pământul vindecător leagă toxinele și le elimină, în timp ce rozmarinul echilibrează producția de sebum.

Îngrijirea părului împotriva părului gras cu ulei de nucă și gălbenuș de ou

ulei de nuc îngrijirea părului sănătos gras 13

Acest tratament de păr pentru părul gras este rapid și ușor. Ai nevoie de un gălbenuș de ou, pe care îl amesteci cu o linguriță de ulei de nucă și un strop de suc de lămâie. Spălați-vă părul ca de obicei și aplicați tratamentul terminat. Lăsați-l să acționeze o jumătate de oră și apoi clătiți-l cu multă apă.

Balsamuri pentru păr gras

balsam păr păr oțet de mere rețetă apă lămâie 14

Oțet de mere și apă pentru păr gras

balsam de par otet de mere mere reteta sanatoasa idee sfaturi de frumusete 15

Tot ce ai nevoie pentru acest balsam de păr sunt aceste două ingrediente. Se amestecă jumătate de litru de apă cu o lingură de oțet de mere. Aplicați după spălarea părului fără clătire.

Îngrijirea părului cu ceai de mușețel

ceai de musetel balsam de păr sfaturi de frumusețe flori 16

Faceți un ceai puternic de mușețel. Pentru a face acest lucru, turnați patru pungi de ceai cu un litru de apă fierbinte. Scoateți pungile de ceai după 15 minute și lăsați ceaiul să se răcească bine înainte de a masa acest balsam de păr în scalp după ce vă spălați părul. Mușețelul calmează glandele sebumului.

Balsam de păr împotriva părului gras cu lut vindecător

balsam vindecare argila sfaturi de îngrijire a părului șampon pentru sănătate 17

Ai nevoie de o jumătate de litru de apă, pe care o amesteci cu cinci linguri de pământ vindecător. La fel ca toate celelalte clătiri, se aplică după spălarea părului, dar se spală după câteva minute. Acest balsam pentru păr gras poate fi folosit în fiecare zi.

Balsam pentru păr gras cu salvie și oțet de mere

îngrijire a părului salvie ceai violet balsam rețetă 18

Se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită pe o mână de frunze de salvie. După 15 minute, scoateți frunzele și adăugați două linguri de oțet de mere.

Îngrijiți corect părul cu oțet de salvie, mentă și cidru de mere

ulei de salvie esențial balsam de păr mentă idee 19

Balsamul de păr pentru păr gras poate rămâne în păr. Pregătiți o jumătate de litru de apă călduță. Adăugați două picături de ulei esențial de salvie și două picături de ulei de mentă. Amestecă totul bine și apoi adaugă două linguri de oțet de mere.

Lavanda ca balsam pentru par

reteta de ierburi uscate de lavanda par gras gras sanatos 20

Faceți un ceai din 30 de grame de lavandă și doi litri de apă. După ce s-a răcit și după o perioadă de odihnă de patru ore, balsamul gras pentru păr este masat în părul spălat și nu mai trebuie clătit după aceea.

Ceai de mentă pentru păr gras

balsam pentru tratarea măștii de păr cu ceai de mentă 21

Acest balsam de păr gras este preparat la fel ca ceaiul în sine. După ce le-ai masat în scalp, nu este nevoie să le clătești. Nu uitați să lăsați ceaiul să se răcească bine în prealabil!

Rețetă de balsam de păr rozmarin

îngrijirea părului rozmarin condimente uscate ierburi rețetă 22

De asemenea, puteți prepara ceai aici. Folosiți 0,75 litri de apă și 70 de grame de rozmarin uscat pentru aceasta. Rozmarinul este îndepărtat la sfârșit, dar numai atunci când ceaiul s-a răcit. Cel mai bine este să folosiți o strecurătoare. Masați balsamul împotriva părului gras în scalp fără a clăti ulterior.

Flori de picior pentru îngrijirea părului

Flori de picior flori rețete de îngrijire a părului galbene 23

Aduceți la fierbere o jumătate de litru de apă și adăugați o mână de flori de picior. Ceaiul capătă o culoare închisă, ceea ce înseamnă, de asemenea, că puteți elimina florile. După aplicare, acest balsam de păr împotriva părului gras rămâne în păr.

Berea ca balsam de păr împotriva părului gras

clătiți părul sfaturi pentru îngrijirea berii 24

Această rețetă ar putea părea puțin ciudată la început, dar are un efect excelent asupra părului gras. Tot ce aveți nevoie este bere normală, pe care o masați în părul spălat la temperatura camerei. Balsamul împotriva părului gras din bere trebuie spălat după aceea.

Îmbogățiți șamponul de păr pentru o îngrijire adecvată

păr șampon uleiuri esențiale ingredient pietre flori 25

Puteți adăuga diverse produse naturale din rețetele de mai sus la șamponul dvs. pentru a lupta împotriva părului gras. Cu toate acestea, folosiți un șampon ușor. Uleiurile esențiale din rozmarin și lavandă, dar și bergamota și balsamul de lămâie sunt potrivite pentru aceasta. În ceea ce privește cantitatea, trebuie să rețineți că pentru fiecare 2 linguri de șampon se adaugă o picătură din fiecare ulei. Și iaurtul natural este, de asemenea, un aditiv excelent pe care îl puteți amesteca cu șamponul.

Folosiți ierburi pentru a îngriji părul gras

ierburi rețete îngrijirea părului bol de mentă scândură de lemn

Dacă aceste sfaturi nu ajută, ar trebui să consultați un dermatolog. Ei pot identifica cauza exactă și, dacă este necesar, vă pot prescrie un șampon medicamentos.

lavanda condiment plante medicinale îngrijire păr folosiți balsam de idee de vindecare

tăiere cu ulei de lămâie păr gras galben sănătos

aplica masca de par spaland sfaturi de ingrijire a parului

sfaturi de îngrijire a părului gras spălare rețete balsam