Piercing

Pooperativna nega, ki jo morate upoštevati!

Pridobivanje novega piercinga je vedno čudovit dogodek, tako kot tetoviranje! Da pa zagotovite, da vaši piercingi ne bodo zavrnjeni zaradi selitve, morate upoštevati odlično rutino po oskrbi in redno čistiti piercing, da se izognete kakršni koli okužbi ali nastanku bakterij. Če želite vse to narediti, morate slediti nekaj osnovnim korakom, ki so lahko različni za vsako vrsto piercinga, odvisno od vašega dela telesa. Medtem ko se izogibate nenehnim dražljajem, lahko to privede do hitrejšega okrevanja!

Tukaj je vse, kar morate vedeti o popkih in kako lahko z intenzivnim postopkom po oskrbi pomagate hitro pozdraviti svoj popk:

Vrste trebušnih gumbov, ki obstajajo

Vsebina (kliknite za skok)

 • Vrste trebušnih gumbov, ki obstajajo
 • Zakaj nekaterih trebušnih gumbov ni mogoče preboditi?
 • Kaj je gumb za trebuh ali piercing?
 • Kam lahko postavite piercing za popek
 • Kaj morate vedeti, preden naredite piercing za popek
 • Osnovna nega po piercingu trebušnih gumbov
 • Kaj lahko in česa ne morete storiti s svojim novim prebadanjem trebušnih gumbov?
 • Kako skrbeti za svoj novi piercing na popku
 • Kaj povzroča okužbo v trebuhu?
 • Stvari, ki bi lahko bile s prebadanjem popka napačne
 • Kaj sme in česa ne sme ozdraviti
 • Obravnavanje težav s prebadanjem trebušnega gumba
 • Piercing na trebuhu: kaj lahko pričakujem?
 • Postopek okrevanja pri prebadanju trebušnega gumba
 • Kako naj vem, če imam okužen piercing popka?
 • Moj piercing v trebuhu je ozdravljen & Želim nov nakit! Kje naj začnem?
 • Menjava prstana na trebuhu
 • Najboljši materiali za piercing trebušnih gumbov
 • Znaki in simptomi okužbe s trebušnim gumbom
 • 10 najboljših načinov za naravno zdravljenje okužbe s trebušnim gumbom
 • Nasveti za preprečevanje kontaminacije
 • Kdaj k zdravniku
 • Noseča in prebodena
 • Pogosta vprašanja o piercingu na popku
 • Odnos: zaključne besede

Vaš popk je pravzaprav brazgotina, ki je ostala ob vašem rojstvu. To je posledica odstranitve popkovine, ki je bila med nosečnostjo povezana z vašo mamo. Popkovina je znana kot rešilna celica otrokovega telesa, ko ste v maternici svoje matere, ki je prenašala vsa hranila in pretok krvi od matere do otroka, da bi ta plod pomagal pri razvoju otroka. Ko se med porodom prereže vrvica, so arterije in vene, ki pomagajo črpati kri in jo odtekati na druga mesta, še vedno povezane z vami za vašo brazgotino na popku. Zato ljudje, ki prebadajo [strokovno vedo, da je to področje pomembno, in se skušajo med procesom izogniti čim večjemu številu zapletov.

VRSTE ČRNIČNIH GUMBOV

Če želite izvedeti več o prebadanju popka, morate vedeti nekaj o vrsti popkov, saj ima vsaka oseba edinstven popk, tako kot naši prstni odtisi! Popek je eden od atributov telesa, zaradi katerih ste takšni, kot ste. Čeprav obstaja nekaj variacij, kako izgledajo, kot smo že pojasnili, obstaja veliko oblik popkov! Poglej:

Štrleče (outie)

Štrleči popki so najpogosteje znani tudi kot outie. Glede na raziskavo ima precejšnja količina obstoječih ljudi outie, druga pa tisto, kar imenujemo “innie”. Nenavadna oblika več dejavnikov, prvi je, ko preostali del popkovine, ki se prereže ob rojstvu otroka, izstopi, namesto da bi vstopil.

Globoko votlo

Kot že ime pove, je ta vrsta popka globoka in se bo pojavila, če se pod zgornjim ubijačem popka oblikuje senca. Ta vrsta popka ima tudi rahlo odprta usta. Podkategorija te vrste popka je “lijakasti” popk, ki ga pogosteje opazimo pri ljudeh s prekomerno maščobo na trebuhu.

Navpično (običajno ozko)

Mnogi ljudje vidijo navpični popk kot razcepljen popk, ker je oblika popka videti tako, da je del želodca nekoliko razdeljen na dva dela. Navpični popek ima na vrhu minimalne gube in je bolj podoben črki I, ki je na koži. Navpični popk je po raziskavah tudi najpogostejša vrsta popka.

Vodoravno (običajno ozko)

Vodoravni popk imenujemo tudi popek tipa T, ki ima gube vodoravno. Vdolbina na vrhu popka izgleda, kot da je zgornja črta abecede T. Ta vrsta popka se popolnoma razlikuje od votlega popka, ker zgornji del kože pokriva notranji del popka.

Okrogla

Okrogel popk ne pomeni nujno, da gre za popek, ampak velja za blizu. Še vedno je v konkavni obliki in štrli navznoter, vendar na vrhu v resnici nima pokrova ali pokrova, ampak namesto njega se zdi, da je simetrično zaobljen.

Žarnica

Gumb v obliki žarnice ima na zgornjem delu popka zelo drobno zloženo obliko, ki ima nekoliko ovalno obliko, ki se usmerja navzdol, ko gre v smeri navzdol, je po obliki zelo podobna žarnici. Nekaj ​​je bilo primerjav s popkom v obliki žarnice z obrnjeno steklenico piva ali celo steklenico vina.

Zakaj nekaterih trebušnih gumbov ni mogoče preboditi?

Strokovnjaki bi vedeli, kje lahko in kaj ne. Poleg tega je vsak popk drugačen in ima lahko v celoti drugačno anatomijo, morda bi bilo dobro, če bi šli na prebadanje. Glavni razlog je, da vaš popk morda res ni primeren za prebadanje, ker ni dovolj kože, da bi trnek dragulja držal v prostoru ali zanko, ki je bila ustvarjena že dolgo časa.

Koža se nagiba k odstranjevanju plasti, zato bi plitvi piercing naletel na zaplete, kot so selitve in zavrnitve, in se ne bi zadrževali zelo dolgo. Torej, čeprav bi bilo prebodanje lahko varno, vaše telo ne bi moglo zadržati prebadanja in bi ga lahko zavrnilo. Tu je nekaj vrst piercingov na popku, ki morda niso primerni za prebadanje:

 • Štrleči outie popki
 • Razdelite outie popke
 • Okrogli putični gumbi
 • Vrtljivi/spiralni outie pupki
 • Pupki s popkovnimi kilo

Kaj je gumb za trebuh ali piercing?

Prebadanje popka ali prebadanje popka je vrsta združevanja (narejeno s čepi ali obročki), ki zahteva perforacijo skozi kožo, ki je blizu vašega popka (zgornji in spodnji del), ki gre skozi notranjost do zunanjega dela za kožo. So druga najpogostejša vrsta prebadanja po prebadanju ušesnih školjk, zlasti za ženske! To je izredno dober razlog: No, videti sta neverjetno.

Prebadanja so običajno razporejena na drobnem premeru/obsegu nakita 14G (1,6 mm ali 1/16 ″) ali 16G (1,2 mm ali 3/64 ″), najpogostejše vrste okraskov, ki se uporabljajo pri prebadanju na popku, pa so trebušne palice ali obroči za zapiranje kroglic (BCR)/zarobljeni obroči (CBR).

Kam lahko postavite piercing za popek

Popek se lahko prebode pod različnimi koti in na mestih v bližini popka, vendar je tukaj nekaj najpogostejših vrst prebadanja popka, ki vključujejo:

 • Zgornji rob: Navaden prebadanje popka na zgornjem delu popka.
 • Spodnji rob: Ta piercing na popku je nameščen na dnu popka.
 • Strani: Kjer koli sredi kože zgornjega in spodnjega popka; običajno na vodoravni levi ali desni strani.

Zdi se, da je nekaterim tudi preboden dejanski popk, kar je mogoče le, če imate outie. Imenuje se “pravi prebadanje popka”. Vendar ima svoje prednosti in slabosti, še posebej, da lahko povzroči veliko težav med zdravljenjem. Prav tako ima več možnosti za napačno in nenadzorovano gibanje.

Nekateri se odločijo tudi za površinsko prebadanje na popku, da poudarijo slog in izboljšajo standardni prebadanje popka. Tehnično se ne imenujejo prebadanje popka.

Kaj morate vedeti, preden naredite piercing za popek

Če želite, da se mora vaš piercing na popku pravilno pozdraviti, je tukaj nekaj pravil, ki se jih morate držati za vsako ceno. Vse se začne, še preden vas prebodejo. To nakazuje, da se morate pred piercingom pogovoriti, ker se zavedate, v kaj se spuščate, in za pravilno celjenje kože brez kakršnih koli dolgotrajnih težav.

Če imate iztegnjen popk, se lahko vprašate o stilu prebadanja, ki bi ga piercer naredil na vas. Če se odločite za popoln površinski piercing, vedite, da je za outie več možnosti za zavrnitev ali selitev s površinskim prebadanjem. Če menite, da je to edina možnost, ki je ostala tukaj, prosite, da vas prebodel prebode pri težjem merilu, ki ni manjše od 12 g. Znano je, da če je vaš merilnik težji ali globlji, je manj verjetno, da bi vaš piercing zavrnil ali se preselil na drugo mesto. To ne velja samo za trebušni piercing, ampak tudi za druge standardne piercinge. Težji in globlji piercingi se ne bodo premaknili s svojega mesta kot manjši nakit, ki je manjši od 16 g.

Najbolj idealna možnost nakita za vas bi bila upognjena mrena. Vendar pa so vam na voljo možnosti: upognjena mrena, ujetniški obroč in krožna mrena. Upognjena mrena je najboljša, ker se ne bo vmešavala v vaša oblačila tako, kot bi to storila druga vrsta nakita. Krožna mrena je druga najboljša možnost zanjo. Ne glede na to, katero možnost izberete, mora biti vaš prebadanje dovolj dolgo, da na proces celjenja nakita ne bo veliko pritiska.

Najpogostejši možnosti pri izbiri materiala za nakit sta titan in jeklena palica iz kirurškega jekla. Izbrati morate material iz titana, ker je med obema boljši. To je zato, ker je verjetneje, da bo na vaši koži sprožil kakršno koli alergijsko reakcijo. Če menite, da imate občutljiv tip kože, boste morda želeli kos prožnejšega nakita, ki bo pripomogel k boljšemu zdravljenju. Nato lahko zaprosite za obroček iz popka iz PTFE, ki je znan tudi pod imenom Bioflex ali Bioplast. Ta vrsta nakita je še posebej koristna, če se ukvarjate s športom (to je, če vam trener najprej dovoli obdržati piercing) ali ste noseči. Preden obiščete studio in naredite piercing, se morate prepričati o vrsti nakita in piercinga, ki ga pozneje ne boste mogli obdržati..

Osnovna nega po piercingu trebušnih gumbov

Ko je piercing opravljen, se morate nujno osredotočiti na nego, dokler se piercing popolnoma ne zaceli. Pomembno je, da je ves čas čist, sicer lahko povzroči okužbe in uniči celoten proces. Na splošno je treba ostati hidriran in jesti živila, bogata s hranili, da koža ostane voljna. Lahko tudi dobro spimo in na splošno izvajamo dobro higieno. To pomaga pri vašem imunskem sistemu, zato se vse nanaša na to, koliko časa vaše telo potrebuje za zdravljenje udarca. Močan imunski sistem, ki ga ne motijo ​​druge težave, kot sta podhranjenost ali izčrpanost, se bo osredotočil na boljše zdravljenje piercinga.

Poleg tega je zelo pomembno tudi, da vsaj 3 do 6 -krat na dan očistite prebadanje popka z nekaj raztopinami. Dva od šestih bi morala biti polna raztopina soli z nekaj brizganjem vmes. Za popolno namakanje morske soli potrebujete vato, ki je popolnoma nasičena s fiziološko raztopino, in jih nanašajte eno za drugo vsaj 5 minut. Lahko celo naredite domačo fiziološko raztopino in jo nato uporabite po isti metodi. Tukaj je recept, kako lahko sami pripravite raztopino morske soli, ki vsebuje osnovne sestavine, enostavna za shranjevanje in poceni!

Domača raztopina morske soli

Sestavine:

 • 1 skodelica sterilne vode
 • 1/4 čajne žličke morske soli (NE kuhinjske soli)
 • Izbirno: 2-3 kapljice olja čajevca

Navodila:

 1. Ali kupite sterilno vodo ali kuhajte 5 minut, da jo razkužite.
 2. Odstranite 1 skodelico vode (v toplotno varni posodi, če ste jo sami ogreli).
 3. Zmešajte 1/4 čajne žličke morske soli. Namizna sol ni dobra izbira za morsko sol, saj vsebuje jod. Morska sol iz Mrtvega morja, tako kot naša obnovitvena morska sol, je najprimernejša sorta morske soli za uporabo.
 4. Če želite, dodajte 2-3 kapljice olja čajevca za njegove pomirjujoče in antibiotične lastnosti. Na spletu boste dobili različne možnosti, ki jih boste morda želeli uporabiti.
 5. Zmes pustimo, da se ohladi, dokler ne doseže primerne sobne temperature.
 6. Z mešanico morske soli DIY napolnite majhno posodo, na primer steklenico ali preprosto posodo za izpiranje za 3 oz. Upognite in pritisnite rob kozarca ali posode do popka, tako da pokrije celoten prebodljivi del. Skodelico tesno držite ob koži, tako da raztopina ostane v stiku s kožo. Držite ga vsaj 5 minut, nato pa uporabljeno raztopino zavrzite. V raztopino lahko potopite tudi bombažno kroglico in nato raztopino nanesete na popek eno za drugo 5 minut.

Tuširanje z novim prebadanjem trebušnih gumbov

Izogibati se je treba uporabi mila, kjer ste bili prebodeni, ker milo ponavadi izsuši kožo in ker boste na njem imeli piercing, bo to dražilo vašo kožo. V redu je, če med tuširanjem prelijete milnico skozi piercing popka, vendar jo morate po kopanju umiti z raztopino morske soli.

Vlažilci & Novi piercingi za popke

Izogibati se je treba tudi kakršnim koli vlažilcem, kremam, balzam itd. Za piercing pa lahko uporabite olje emu. To je zato, ker vlažilci zamašijo pore in jim preprečijo dobro celjenje, kar bo povzročilo okužbe in bakterije. Emu olje se razlikuje od drugih vrst olja, ki pomagajo pri zdravljenju kože, ker vlaži in globoko prodre v kožo s svojimi hranilnimi lastnostmi, ki ne bodo zamašile por in bodo koži omogočile pravilno dihanje med postopkom..

To olje je bogato tudi z vitalnimi maščobnimi kislinami, ki koristijo pri razvoju svežih celic, spodbujajo pospešeno celjenje in zmanjšujejo ali odpravljajo brazgotinjenje. Čeprav ima emu olje veliko prednosti in ne bo zamašilo por, ga morate vseeno uporabljati preudarno in ga le vmasirati v kožo okoli piercinga, namesto da ga strogo vmasirate na vrh piercinga..

Če želite kaj lažjega od tega, lahko raztopini morske soli dodate olje čajevca, ki bo delalo čudeže. Lahko nanesete nekaj kapljic neposredno v raztopino ali dodate eno kapljico v namočeno bombažno kroglico, preden jo nanesete na piercing. Ne nanašajte olja čajevca neposredno na piercing, ker ga je treba zmešati z nekakšnim nosilcem. Tako ga lahko zmešate z drugim oljem ali preprosto z raztopino morske soli.

Kaj ne smete nositi, medtem ko se vaš prebadanje popka zdravi

Gumb za trebuh, ki se nahaja na sredini, kjer se koža zloži, ko sedite ali upognete. Tako celotno fizično gibanje vključuje dotik oblačil, ki bi lahko dražila vaš trebuh. Zato se morate popolnoma izogniti nošenju tesne obleke, ker bo poslabšalo stanje. Nosite zračna in lahka oblačila, ki bodo piercingu pomagala dihati. To naredite vsaj prva 2 meseca po prebadanju. Odstranite ozke kavbojke, spandex, joga hlače in druga oprijeta oblačila iz omare, dokler se piercing dobro ne zaceli. Najbolje je, da nosite tekoče in ohlapne predmete oblačil, kot so krila, obleke, trenirke, ohlapne kavbojke, nizke hlače in v bistvu karkoli s pasom, ki se nahaja pod prebadanjem trebuha. Za lažji pretok zraka uporabite bombažno spodnje perilo.

Kaj lahko in česa ne morete storiti s svojim novim prebadanjem trebušnih gumbov?

Prvih 48 ur

 • Poskusite narediti načrt, da vas bodo prebodli na dan, ko vam ne bo treba narediti veliko na dan. Najbolje bi bilo, da se vrnete domov in si vzamete prost dan. Zato to storite na počitnicah.
 • Za hitrejše celjenje se izogibajte prebodanju popka, preden greste na alkohol.
 • Izogibajte se intenzivni vadbi ali odhodu v telovadnico. Ne potrebujete prebadanja, da bi preveč skakali.

Prvi teden (0-7 dni)

 • Izogibajte se oprijetim oblačilom
 • Ne tuširajte se dolgo
 • Ne plavajte v javnih bazenih, vročih kopelih, na plaži, v rekah, saj okoli vode plava veliko kemikalij in bakterij.
 • V telovadnici si olajšajte in opustite ponavljajoče se jedrske ali ab vaje

Prvi mesec (0-30 dni)

 • Pazite, da se ne dotaknete svojega piercinga ali da se ga dotaknejo tudi vaši prijatelji ali družinski člani. Dotikajte se je le, ko jo čistite.
 • Med tuširanjem ne uporabljajte odišavljenih mil, saj vsebuje veliko kemikalij. Za tuširanje in čiščenje mesta prebadanja lahko uporabite nedišavna antibakterijska mila.
 • Ne plavajte v javnih bazenih, vročih kopelih, na plaži, v rekah, saj okoli vode plava veliko kemikalij in bakterij.
 • Ne uporabljajte solarija

Kako skrbeti za svoj novi piercing na popku

Profesionalno prebodite popek. Prepričajte se, da ste raziskali, da bi naleteli na znano in profesionalno piercing trgovino s kvalificiranimi, spretnimi piercingi. Od prijateljev in družine lahko vzamete predloge o piercingih, pri katerih so naredili piercing, in se pozanimajte, če bi vam predlagali kraj, kjer lahko dobite svoje. Nikoli ne želite žrtvovati bistva salona ali prebadalca, ki ga obiščete. Bolj ko je podjetje usposobljeno in preverja delavce, manjša je verjetnost, da boste pri piercingu naleteli na težave ali klice. Strokovni piercer bi lahko prispeval tudi posebne informacije o velikosti, nakitu in drugih vprašanjih, ki bi jih lahko imeli pri urejanju piercinga..

 • Obisk varne in zanesljive piercing trgovine bo verjetno pomenil, da pierce za svoje delo uporabljajo kakovostne dragulje. Kakovostni okraski za prebadanje vsebujejo nakit iz nerjavečega jekla razreda implantat, titana, 14-karatnega (ali več) brez niklja trdnega belega ali rumenega zlata in niobija med mnogimi drugimi.
 • Usposobljen piercer bo uporabil tudi votlo iglo za izvedbo postopka prebadanja na vas, po možnosti z pištolo za iglo. Če mora katera koli piercing trgovina za prebadanje vaditi pištolo z iglo, bi morali poiskati drugje. Pištole z iglami lahko znatno poškodujejo kožo in bolj verjetno povzročijo okužbe.

S piercingom ravnajte s čistimi rokami. Umijte si roke z antibakterijskim milom in vodo, preden s prsti posežete po prebadanju. Umazanija in olja, ki so prisotna na prstih, se lahko prenesejo na vaš piercing (ki je tako kot odprta rana) in lahko povzročijo okužbo.

 • Poskusite odstraniti umazanijo iz nohtov. Lahko si celo porežete nohte, da se režiser ne nabere pod nohti. Lahko se prenese in okuži vaš novi piercing, takoj ko se ga dotaknete.

Vsak dan si umijte piercing. Za čiščenje in umivanje prebadanja trebuha morate uporabiti konico Q, ki jo potopite v toplo vodo. Z njim odstranite nakopičeni material v trebuhu. To naredite previdno in pri tem ne premikajte nakita preveč. Nato lahko piercing sperete z nekaj antibakterijskega mila, tako da preprosto dodate majhno količino mila na prste in nato vsaj 20 sekund dobro očistite piercing. Dvignite peno s popka z razstavljeno vodo. Ko končate z izpiranjem, si namesto kopalne brisače posušite popek s papirnato brisačo.

 • Vaš piercing je treba očistiti z milom vsaj dvakrat na dan. Kljub temu lahko uporabite Q-Tip, namočen v vodo ali slano vodo, da potisnete tvorbo tudi iz popka. Poskusite ga ne brisati s tipko Q več kot 3-krat na dan. Morate se umakniti od pretiranega čiščenja udarca.
 • Namesto da se kopate v kadi, se morate poskusiti tuširati. S prho imate stalen tok čiste vode, po drugi strani pa kopel vključuje stoječo vodo v kombinaciji z znojem, umazanijo in ostanki iz kopalnih materialov.
 • Za sušenje popka je bolje uporabiti papirnate brisače, ne pa običajnih brisač. To je zato, ker so papirnate brisače čiste in za enkratno uporabo, medtem ko brisače nosijo klice in bakterije.
 • Izogibajte se premikanju piercinga pod prho, medtem ko ga čistite. Prekomerni gibi lahko povzročijo premik prebadanja in draženja, kar lahko povzroči krvavitve in rane.

Sperite piercing s slano vodo. 8 čajne žličke morske soli dodajte v 8 oz vrele vode. Počakajte nekaj minut, da se voda nekoliko ohladi, da vam ne opeče kože, ko se je dotaknete. To mešanico slane vode nalijte v majhno stekleno posodo. Lahko se nagnete tako, da ostane želodec v stiku z vrhom roba kozarca in ga držite na enem mestu, ko hrbet položite na ravno površino. Pustite, da ta raztopina namoči vaš preboden popek vsaj 10 do 15 minut dvakrat na dan. Slana voda je čudovita snov, ki se izogiba kakršnim koli bakterijam in okužbam ter pomaga odstraniti drobtino s prebadanja.

 • Prav tako lahko oblikujete topel obkladek s slano vodo in zloženo papirnato brisačo ali uporabite sterilni razpršilec morske soli, ki ga kupite v lekarni v vaši okolici.

Jejte vitamine. Nekateri strokovnjaki za piercing so odkrili, da je uporaba vitaminov, kot so vitamin C, cink ali multivitamini, koristna pri spodbujanju zdravljenja prebadanja popka. Jemanje vitamina D na soncu lahko tudi dodatno podkrepi celjenje prebadanja popka.

Izogibanje draženju pri prebadanju

Ne dotikajte se svojega prebadanja. Seveda je pomembno, da za piercing posežete s čistimi rokami, vendar s svojim prebadanjem ne smete uporabljati abrazivnih gibov. Izogibati se morate kakršnim koli gibom in silovitim gibom.

 • Ne dotikajte se pretirano, še posebej, če si roke ne umivate ali ko ste prišli od zunaj. Tako bo vaš piercing bolj nagnjen k odpiranju in krvavitvi.

Pustite nakit na mestu. Vaš prvotno prebadljiv nakit mora ostati na svojem mestu za obdobje popravne faze, ki traja 4-10 tednov. Odstranitev nakita, preden je piercing popolnoma ozdravljen, lahko povzroči težave in povzroči, da se piercing zapre, kar lahko na koncu povzroči ponovno vstavljanje..

 • Ta stalni stres bi lahko povzročil več brazgotin in zmanjšal bistven način zdravljenja vašega telesa.

Izogibajte se uporabi mazil. Mazila ali kreme preprečujejo, da bi vaš piercing prišel v stik s svežim zrakom, kar je pomembno za proces zdravljenja. Blokirajo pore in zaprejo prebadanje in vlago na enem mestu, kar poveča tveganje za bakterije. Tudi če so vaša mazila in serumi protibakterijski, obstaja velika verjetnost, da bodo ovirali proces zdravljenja in bi namesto tega okrepili okužbo.

 • Izogibati se je treba tudi trdim čistilom, kot sta vodikov peroksid in alkohol. Ta antibakterijski material lahko uniči celice, ki podpirajo popravilo mesta perforacije piercinga.
 • Čistilne tekočine, vključno z benzalkonijevim kloridom (ali BZK), je treba tudi odstraniti, saj lahko to tudi ovira pravilno pritrditev prebadanja..
 • Podobno kot pri vseh vrstah krem ​​in mazil se je treba na mestu piercinga izogibati oljem, losjonom, kremam za sončenje in ličilom. Vsi ti rezultati lahko zaprejo vaš prebadanje in spodbudijo okužbo.

Nosite ohlapna oblačila. Tesni ali neprijetni kosi oblačil lahko dejansko razdražijo vaš piercing zaradi trenja, ki pride zraven v trenutku. Tudi pomanjkanje svežega zraka v tesnih oblačilih lahko ovira proces zdravljenja. Zato poskusite nositi ohlapna oblačila, ki v tkanino puščajo zrak. Kolikor je le mogoče, se izogibajte sintetičnim materialom.

 • Prav tako bodite previdni pri odstranjevanju ali nošenju oblačil. Odstranitev oblačil grobo ali takoj izboljša vaše možnosti, da piercing nalepite na oblačila in povzročite poškodbe.

Naš strokovnjak se strinja: Izogibajte se oblečenim oblačilom ali oblačilom, ki se dotikajo ali vlečejo, ko sedite ali stojite. Ti lahko poslabšajo povsem nove piercinge. Večina običajnih kostumov ni stvar spora, ampak veliko oblačil deluje kot enigma. Prav tako se morate prepričati, da med sedenjem ne zdrsnete, ker lahko nakit s čopičem zaide v oblačila ali se celo ujame v tkanino.

Izogibajte se nečiste vode. Tako kot se ne smete kopati in se raje stuširati, se morate umakniti tudi iz drugih bazenov ali kopičenja vode. Vodne prostore, kot so bazeni, masažne kadi ter jezera in reke, je treba v prvem letu po primarnem prebadanju izogibati.

 • To je zato, ker lahko stoječa voda v vašem piercingu nabere nekakšne bakterije ali okužbe. Če se temu izognete, se boste izognili kakršni koli potencialni grožnji.

Spite na boku ali hrbtu. Spite na hrbtu in bokih prvih prvih tednih po tem, ko ste dobili piercing. To pomaga zagotoviti, da ne boste izkoristili bolečega stresa pri piercingu tako, da počivate na trebuhu, medtem ko je precej v redu in občutljivo.

Obvladovanje zapletov

Ocenite svoje simptome. Če naletite na neke vrste comp; dejanja ali težave z vašim prebadanjem, morate najprej ugotoviti težavo, preden se z njo neposredno lotite. Poskrbeti je treba za kakršen koli izcedek, hudo bolečino ali otekanje in pordelost ter vse fizične spremembe na mestu prebadanja, kot so nastanek izboklin, sprememba položaja nakita, odprtina, ki postane večja, kot je bila v resnici itd. Od vaših simptomov bo odvisno, s kakšnimi težavami ste se soočili. Vaš piercing je lahko preprosto razdražen ali okužen ali pa boste zaradi reakcije na kovino potrebovali zdravniško pomoč.

 • Manj kot so vaše lastnosti težje, bolj izvedljivo je, da ste rahlo drgnili svoj piercing. Bolj ko so vaši znaki kritičnejši, večja je verjetnost, da bo prišlo do piercinga ali pa boste naleteli na alergijski odziv.

Ukvarjajte se z razdraženim prebadanjem. Če se je vaš prebadanje normalno zacelilo in če ste ga pomotoma potegnili ali spali, ga razdražili z vodo v bazenu ali kakšnim kozmetičnim materialom in imate nekaj težav, potem lahko obiščete zdravnika. Vaš prebadanje se lahko počuti tudi neprijetno, če je vaš preboden dragulj pretesen ali preveč ohlapen in se preveč giblje sam ali zaradi zunanjih sil. Razdražen piercing se lahko pojavi kot nekaj, kar bi se lahko soočilo z nelagodjem in dražilnimi simptomi. To vključuje otekanje, pordelost, nelagodje, srbenje itd. Prepričajte se, da piercing temeljito očistite z raztopino morske soli in z njim skrbno ravnate..

 • Razmislite o tem, da na prebodeno površino uporabite hladen obkladek (sestavljen iz sveže vode in malo krpe ali brisače). To lahko pomaga ublažiti nekatere težave.
 • Pustite dragulje na prebodenem mestu. Potiskanje nakita lahko še dodatno poslabša vašo prebadanje.
 • Če imate kakršne koli težave, se o njih pogovorite s svojim piercerjem ali pa jih obiščite v njihovem studiu, da si lahko ogledajo vaše simptome in vas bolje vodijo.

Ukvarjajte se z okuženim piercingom.

Normalno je, da se po prvem prebadanju soočite z nelagodjem, modricami in pordelostjo, vendar morate biti pozorni na okužbo. Ko se piercing popka okuži, obstajajo znaki in simptomi, kot so oteklina, pordelost, izcedek itd. Prebodeno območje lahko povzroči občutek toplote in lahko povzroči nekaj izcedka z zeleno, rumeno in sivo barvo z neprijetnim vonjem. V nekaterih primerih se lahko zaradi okužbe pojavi tudi vročina.

 • Če menite, da je vaš piercing popka okužen, čim prej obiščite zdravnika. Če niste prepričani, da je vaš piercing okužen, se lahko obrnete na svojega piercerja, da se odloči, ali so vaši znaki pogosti ali so povezani z okužbo.
 • Ne izključujte svojega nakita za prebadanje, če mislite, da je vaš piercing okužen. Odstranitev nakita bi lahko poslabšala okužbo in povzročila prekinitev luknje, kar bi preprečilo pravilno odstranjevanje toksinov pri prebadanju..

Odpravite alergijsko reakcijo. Alergijska reakcija se lahko pojavi nekaj ur po tem, ko ste se prebodli. To je splošni odziv telesa, da pride v stik s tujkom. Nikelj je najpogostejši material, ki povzroča alergije. Znaki vključujejo srbenje, nastanek izpuščajev ali izboklin, toploto ali toplotno sevanje iz prebodenega mesta, široko luknjo ali oteklino okoli strani prebadanja. S temi simptomi lahko tudi vaša koža nabrekne in se zategne ali zrahlja okoli nakita.

 • Zavračanje nakita je naravna težnja z alergijskimi reakcijami. Koža poskuša čim bolj zmanjšati povezavo z nakitom, zaradi česar se prebadajoče luknje rastejo in raztezajo.
 • V tem primeru se takoj obrnite na svojega prebodalca, da vam lahko zamenja nakit in si ogledate svojega glavnega zdravnika in začnete zdraviti mesto prebadanja. Morda boste potrebovali predpisan odmerek antibiotikov.

Kaj povzroča okužbo v trebuhu?

Prebadanje trebušnega gumba z inverznim dnom

Morda se sliši nekoliko šokantno, vendar v vašem popku že živi veliko bakterij, ki pa pri zdravih ljudeh ne povzročajo težav. Vendar pa nekateri dejavniki vodijo tudi do okužbe popka. Odvisno od vzrokov in simptomov so naslednje vrste okužb, ki jih lahko dobite, ko pogledate naslednje vrste:

 • Bakterijska okužba: Znoj, dlake ali usedline kozmetičnega blaga lahko povzročijo kalitev bakterij in okužbo v popku. Če opazite rjavo ali rumeno sproščanje iz popka, je to dokaz bakterijske okužbe.
 • Ciste lojnic: Razvoj lojnice v popku lahko kaže tudi na okužbo. Te rane se takoj strgajo.
 • Glivične okužbe (rdeč gumb): Glivične okužbe, na primer tiste, ki jih povzroča Candida, se lahko pojavijo kjer koli v telesu, vključno s popkom. Če se vaš popk spremeni v rdeče in nežno mesto, je to simbol glivične okužbe.
 • Urahalne ciste: Onesnaženje kanala znotraj popkovine, ki omogoča odtekanje urina iz ploda, velja za urahalno cisto.
 • Diabetična okužba: Če iz popka vidite izcedek, podoben skuti, to pomeni, da ste okužili zaradi sladkorne bolezni.

Posebne okoliščine lahko povečajo tudi vaše možnosti okužbe s popkom. Vključujejo:

 • Onesnaženje prebadanja popka
 • Slaba higiena
 • Debelost
 • Večkrat se dotaknite popka
 • Operacija trebuha
 • Rana ali poškodba v bližini popka
 • Vrsta oblačil
 • Nosečnost

Tisti, ki jih je prizadela okužba popka, bodo morda opazili te znake in simptome, ki so bili omenjeni tukaj. Čeprav je prebadanje popka druga najpogostejša vrsta prebadanja, ki je priljubljena med ljudmi, najstniki in odraslimi, jih je včasih težko obvladati. Čeprav jih je enostavno pozdraviti, lahko z njimi doživite kakšne zaplete in težave.

Pri nekaterih ljudeh je to lahko okužba, pri drugih pa lahko čutijo simptome zavrnitve (ko koža iztisne nakit) ali selitve (ko koža odstrani piercing s svojega primarnega mesta). Čeprav bodo precej hitri, se zapletom ni mogoče izogniti. Pogoste so okužbe, alergije, brazgotinjenje, širjenje popka, trganje itd. Nekateri ljudje niso dovolj usposobljeni, da bi se njihovo telo samo zdravilo. Za vsakega izmed nas se lahko izkušnja izkaže za popolnoma drugačno.

Najpomembnejše je, da morate slediti pravilni rutini nege in čistoče, saj boste s tem znatno povečali možnosti, da se hitreje zaceli.

Stvari, ki bi lahko bile s prebadanjem popka napačne

 1. Migracije
 2. Zavrnitev
 3. Okužba
 4. Brazgotinjenje
 5. Alergija na kovine
 6. Prekomerna krvavitev
 7. Prekomerno čiščenje
 8. Solzenje
 9. Raztezanje

Tu je vsaka od teh težav temeljito razložena.

Selitev: kaj, če se moj piercing izpodrine?

Piercing za popek

Ko se udarec preseli, se popolnoma ne umakne iz telesa, ampak se premakne iz začetnega stanja. Lahko se malo zapelje ali pa se popolnoma odmakne od trebuha.

Pogosti vzroki migracij so:

 • Če telesu res ni všeč ideja o vrsti uporabljenega nakita. Kirurško jeklo in titan sta najboljši možnosti, ki jih imate.
 • Če vrsta nakita ni pravilna. CBR in drugi obroči se premikajo in premaknejo veliko bolj kot ukrivljena ali bananina mrena.
 • Če je tkivo okoli popka poškodovano.
 • Če tkivo nima moči, da bi se močno držalo dragulja popka.
 • Če je postavitev nepravilna, na primer, če je bil vaš prebadan pre plitk ali če ni izveden pravokotno.
 • Če pride do kakršnega koli trenja, ki ga povzročajo pasovi, srajce ali druga oblačila.
 • Če pride do neželenega pritiska, ki ga povzroči drug nakit, ki se premika ali pritiska na že prebodenega.
 • Če vaše telo raste: na primer, če ste dobili piercing v najstniških letih in vaše telo ni bilo popolnoma razvito v primerjavi s tem, kar ste v mladosti; lahko pridobite ali shujšate ali zanosite. Ko se bo vaše telo spremenilo, se bo spremenilo tudi vaše prebadanje, kar lahko vodi v selitev.

V resnici ni mogoče storiti ničesar, da bi preprečili migracijo, vendar lahko odložite ali preprečite njeno pojavljanje, tako da poiščete naslednje stvari, ki so bile navedene zgoraj. Če opazite te simptome ali selitev, boste morda želeli odstraniti svoj nakit, vendar ga morate pustiti in pustiti, da se sam zaceli.

Kaj povzroča zavrnitev ali selitev? Ogromen, tanko nakit, sestavljen iz napačnega materiala, lahko povzroči zavrnitev ali selitev.

Zavrnitev: Kaj, če moje telo zavrne nakit?

Piercing za popek

Če se lahko vaš piercing še dolgo seli, ga telo morda zavrne. To je, ko vaše telo poskuša na silo potisniti nakit ven, da bi se ozdravilo. Če ste kdaj imeli drobce, ste morda opazili, da jo telo sili; enako je z nakitom. Telo ne mara tujih predmetov v koži.

Nekateri se preprosto ne morejo lotiti piercinga popka. Nekateri pogosto poskušajo, vendar na vsaki točki zavrnejo ali se začnejo seliti.

Ko pride do zavrnitve, lahko opazite naslednje znake:

 • Mreža bo videti povečana.
 • Fistula bo postala bolj površna.
 • Odprtine piercinga se bodo preselile.
 • Običajno obstaja pot od mesta, kjer so bili žepi prvič nameščeni, do mesta, kjer so prisotni.
 • Po luknjah je lahko pordelost ali brazgotinjenje.
 • Nakit se lahko začne nenavadno raztezati.
 • V domeni je lahko nenavadna občutljivost, vendar običajno ne škodi.
 • Luknja se lahko zdi bolj odprta kot prej.
 • Koža, ki ločuje dve luknji, bo morda videti tanka in prosojna.

Na žalost ni ničesar, kar bi lahko pomagalo preprečiti zavrnitev. Najbolje je, da se posvetujete z zdravnikom in odstranite nakit, pustite, da se območje popolnoma zaceli, nato pa poskusite znova pozneje. Če nakita ne odstranite, vam ostane nekaj brazgotin. V tem primeru bo telo poskušalo popolnoma zavrniti prebadanje in popolnoma izriniti mreno.

Odlična stvar je, da zavrnitev ne boli veliko in zavrnitev ali selitev ne pomeni, da se morate okužiti.

Okužba: kakšni so simptomi?

Bakterijske okužbe so nekaj najpogostejšega, kar se lahko zgodi po prebadanju in se lahko zgodi kadar koli. Lahko je posledica slabih higienskih ukrepov, reakcije na material nakita ali razpok ali raztrganine kože.

 • Običajno boste na tem področju opazili vnetje in pordelost, počutili pa se bodo neprijetno in morda vroče na otip. Oteklina lahko preraste v vrenje ali razjedo.
 • Morda boste opazili sproščanje gnoja (bistro, belo, rumeno, rjavo ali zeleno), ki bi lahko odteklo v skorjo.
 • Če je ne zdravite ali pustite neopaženo, se lahko pojavijo gripi podobni simptomi, ki lahko povzročijo zvišano telesno temperaturo ali kašelj.
 • Rdeče črte se širijo iz popka.

Da bi preprečili kakršno koli okužbo, morate poskušati upoštevati odlično rutino čiščenja in zdravljenje z antibiotiki. Če menite, da je okužba posledica vrste nakita, boste morda morali zamenjati nakit za kirurško jeklo iz titana ali implantata. Najboljša možnost pa je, da nakit odstranite in se okuženega območja ne dotikate pogosto, zlasti z umazano roko.

Brazgotinjenje: Ali se mu lahko izognem?

Piercing za popek

Nekatere brazgotine je popolnoma neizogibno zaceliti, ker koža okoli piercinga nikoli več ne izgleda kot prej. Sam piercing velja za brazgotino. Vendar včasih, odvisno od lokacije, vrste osebe in njenih higienskih lastnosti, brazgotine postanejo dramatičnejše od drugih.

Hipertrofično brazgotinjenje je standardno tveganje, keloidne brazgotine pa se lahko pojavijo pri vsakem, vendar so tiste z globljo pigmentacijo kože še posebej občutljive. Keloidne brazgotine so videti kot velike rdeče-vijolične gomile trdega brazgotinskega tkiva, ki se zdijo močne in mehke na otip in se lahko zdijo na vsakem koncu fistule. Običajno so nežni in so lahko redko boleči in preveč dolgočasni za izboljšanje.

Reakcija kovine: kaj, če je moje telo alergično na nakit?

Piercing za popek

Različne vrste ljudi so doživele občutljivost za različne vrste materialov. Povsod so poceni, a privlačne kovine, vendar se morate prepričati, da to ni tvegano. Reakcija na nakit lahko ogrozi vaš prebadanje, kar vaše draženje spremeni v zavrnitev ali selitev, zato boste morda morali izgubiti piercing. Če ste malo alergični, se lahko pojavijo nekateri pogosti simptomi srbenja in pordelosti, vendar lahko velika občutljivost povzroči hude bolečine ali tudi zvišano telesno temperaturo. Vaša koža se bo morda želela umakniti od bolečine in lahko izpusti tudi gnoj, zaradi česar se prebodljiva luknja razširi.

Hipoalergene kovine (ki so bolj biokompatibilne):

 • titan G23 (katere koli barve) (najboljša izbira!)
 • niobij (čisti)
 • kirurško, iz nerjavečega jekla brez implantacije (316L ali 316LVM) brez niklja
 • trdno rumeno zlato 14 karatov ali več (vendar šele, ko se piercing popolnoma zaceli)
 • platina (vendar je težka, zato lahko povzroči več solz ali napetosti)

Problematični materiali:

 • niklja
 • plastika (nekateri akrili so biokompatibilni, vendar se lahko sčasoma razgradijo in se bolj verjetno oprimejo klic in bakterij)
 • nižje stopnje zlata; kar koli prevlečenega, valjanega ali napolnjenega z zlatom
 • rožnato zlato (vsebuje baker) ali belo zlato (če vsebuje nikelj)
 • srebro; celo srebro (lahko ima baker ali nikelj in bo potemnilo)
 • nerjaveče jeklo slabe kakovosti (tudi če trdi, da je “kirurško”)
 • vse, kar je prevlečeno s kakršno koli kovino (prevleka se odlepi)
 • grobe ali nepolirane kovine
 • bižuterije ali kakršne koli neidentificirane kovine

Če sumite, da se zaradi materiala prebadanja soočate s temi težavami, boste morda želeli zamenjati prebadanje in namesto tega pritrditi nekaj udobnega materiala.

Zmanjšanje tveganj: Nošenje ukrivljene mrene (namesto obroča), dokler si popolnoma ne opomorete, lahko zmanjša nevarnost.

Kaj bi še lahko zgrešilo? Trganje, raztezanje itd.

 • Prekomerne krvavitve in poškodbe živcev: To lahko ustvari amaterski prebadalnik telesa, ki prebode preveč blizu živca.
 • Prekomerno čiščenje: Verjetno bo poškodoval tkivo s preveč pranja. Ne preobremenjujte! Sledite navodilom svojega prebodalca.
 • Prehitra menjava nakita: Ekstra očitno ne-ne. Lahko telovadi osem tednov do šest mesecev, preden si opomoreš dovolj, da se poigraš z okrasjem. Encore, sledite navodilom svojega piercerja.
 • Draženje zaradi trenja: Odpornost oblačil ali pasu lahko le redko poškoduje in upočasni celjenje.
 • Trganje: Prebadanje popka je manj verjetno, da se razcepi kot na različnih mestih (na primer ušesa), vendar se lahko dragulji ujamejo in razcepijo.
 • Raztezanje: Če je piercing preveč površen ali blizu konca, ga lahko razteg preveč razširi. Debel nakit, solze, zavrnitev in selitev lahko rekonstruirajo konfiguracijo fistule. Nekateri ljudje morajo zdravnika določiti luknjo tako, da jo šivajo manjše.
 • Bakterijski endokarditis ali infekcijski endokarditis (IE): Če imate prirojeno srčno bolezen in ste s piercingom razkriti bakterije, ste v nevarnosti in je lahko celo smrtno. Zato vas zanesljivi in ​​licencirani prebodalci vprašajo o vašem srcu, preden se na kar koli pripravijo.

Kaj sme in česa ne sme ozdraviti

Sprijaznimo se z dejstvom: internet je poln nasvetov, ki bi lahko bili resnični ali pa tudi ne. Če želite torej nekaj doživeti, se pred poskusom na sebi najprej posvetujte z zdravnikom ali piercerjem. Tu je nekaj splošnih opravil in nalog, ki jih morate upoštevati:

Naredi

 • Nosite ohlapna oblačila ali celo brez majice, če lahko. To bi pomagalo zmanjšati trenje in s tem draženje okoli kože.
 • Poskrbeti morate za svoje splošno zdravje. Zato dobro spite, jejte in pijte, da se bo vaša koža bolje zacelila. Koža je močnejša, če je imunski sistem močnejši.
 • Veliko si umijte roke, še posebej preden se dotaknete prebodenega dela. Pomagal bo preprečiti nastanek bakterij, ki bi lahko povzročile okužbo.
 • Izogibajte se vsem vrstam javnih bazenov, rek, plaž, jacuzzija, ribnikov, oceanov itd., Ki bodo prinesli nove bakterije in ki lahko povzročijo okužbe.
 • Poskrbite, da se kateri koli kozmetični izdelek odcedi ali očisti s površine piercinga.
 • S konico Q morate odstraniti nastanek skorje.
 • Izogibati se morate prekomerni izpostavljenosti soncu z izpostavljenim popkom.
 • Če se pojavi določena vrsta otekline, lahko oteklino zmanjšate z uporabo ledene obloge!

NE

 • Dotaknite se, se poigrajte ali zavrtite svoj nakit. Biti mora čim bolj nepremičen. V nasprotnem primeru lahko povzroči zavrnitev ali selitev in bo bolelo bolj kot prej.
 • Ne praskajte popka, tudi če ga srbi. Namesto tega poskušajte pomiriti draženje tako, da zalepite popek. Pomagal bo pomiriti srbenje in olajšal bolečino.
 • Izogibati se morate uporabi izdelkov, kot so Neosporin, baktin, alkohol, vodikov peroksid ali antibakterijsko milo. Te povzročajo veliko težav s prebadanjem, ki vključuje migracijo, odvečno brazgotinsko tkivo in podaljšano celjenje. Kreme lahko zavirajo prebadanje, razkužila pa lahko opečejo kožo
 • Ne nosite tesnih oblačil, ker bodo omejile vstop zraka v prostor za prebadanje in podaljšale čas celjenja.
 • Ne spreminjajte svojih draguljev, dokler niste prepričani, da ste popolnoma ozdravljeni. Vprašajte za nasvet svojega piercerja. Pokažite mu svoje okuženo območje in počakajte na njihovo odobritev.
 • Ne uporabljajte solarija.
 • Ne izvajajte nenadnih sunkovitih gibov s popkom, ki lahko povzročijo, da se koža potegne ali premakne iz prvotnega položaja.
 • Izogibajte se, da bi morali biti seznanjeni ves čas pod povojem, kar lahko povzroči okužbo.
 • Ne spite na trebuhu, kar bo povzročilo prevelik pritisk in nelagodje na koži.

Obravnavanje težav s prebadanjem trebušnega gumba

Piercing na popku lahko traja veliko časa, da se pozdravi zaradi svoje lokacije. Dejstvo, da gre običajno za površinski piercing, in nepreviden odnos nekaterih ljudi vplivata tudi na odziv na zdravljenje. Pri zdravljenju popka se lahko pojavijo številne težave, ki bi jih lahko upoštevali. Zato je pomembno, da se seznanite z vsemi vrstami možnosti, ki se lahko pojavijo, da boste lahko prepoznali, če na to kdaj naletite, in se potem lahko spoprimete brez panike.

Prekomerno otekanje

Piercing za popek

Oteklina je zelo subjektivna, saj lahko nekateri ljudje nabreknejo bolj kot drugi. Prodaja ni nujno vprašanje, zaradi katerega morate paničariti, ker je bilo to precej pogosto. Vendar pa morate biti zaskrbljeni zaradi prevelikega otekanja in tistega, zaradi česar je vaše telo neprijetno. Če se to zgodi, lahko takoj vidite svojega prebodalca in ga prosite, naj vaš trenutni dragulj zamenja z drugim. Lahko se odločite za daljšo mreno, ker so sicer simptomi lahko slabši in povzročijo okužbo.

Odvajanje limfe

Limfa je bistra tekočina, ki jo telo zlahka izloči med metodo zdravljenja prebadanja trebuha. To je povsem naravno in ni razloga za skrb. Limfa teče v belkasto skorjo, ki ji večina ljudi pripisuje “skorje”. Nikoli ne smete upogibati, valjati ali potiskati obročka popka, da sprosti skorje. Uporabite samo vato, namočeno v raztopino morske soli, da jih raztopite, nato pa rahlo očistite skorje s čistim robčkom.

Hipergranulacija

Piercing za popek

Hipergrnaulacija se pojavi zaradi prekomerne vlage v koži ali pritiska, kar je lahko vzrok za zaskrbljenost pri pridobivanju nove vrste piercinga. Pojavi se kot rdeča izboklina okoli popka, ki izgleda, kot da je napolnjena s kakšno tekočino. Mnogi ljudje zamenjujejo hiper granulacijo za nastanek keloidov, vendar so keloidi precej redki in se bodo oblikovali šele v poznejšem procesu zdravljenja in ne na začetku prebadanja.

Če opazite hiper granulacijo, se lahko obrnete na prebodalko, da spremeni in zamenja vaš piercing popka v podolgovato mreno ali popolnoma drugačen slog nakita, kot je prstan, ki vam bo pomagal odpraviti kakršen koli pritisk, ki bi ga morda imeli. Intenzivno morate upoštevati tudi rutino po oskrbi in poskrbeti, da je vaš popek čist in urejen. To lahko storite tako, da vzamete 2 do 3 raztopine morske soli na dan in vsaj 5-krat na dan zamaglite prebadanje popka z razpršilcem proti bakterijam. To bo pomagalo razčistiti težavo in se počutili bolj udobno.

Prav tako morate spremeniti garderobo in obleči nekaj bolj ohlapnega in zračnega, še posebej, če se v vročih poletnih mesecih prebadate. na vaši koži. Nošenje ohlapnih oblačil v tem primeru ne bi imelo tako velikega učinka in morda ne bi zaščitilo vaše kože pred okužbo. Poskrbite, da boste po uporabi dezodoranta ali razpršila zaščitili svoj piercing!

Okuženi trebušni piercing

Piercing za popek

Včasih se tudi po tem, ko ste upoštevali dobro rutino po oskrbi, preprosto ne morete izogniti okužbam na svojem novem piercingu. Znaki, na katere ste morda pozorni, so izcedek, ki je lahko gost želatinasti gnoj, rdeče proge, ki bi lahko izhajale iz prebadajoče, vroče ali tople kože, v nekaterih skrajnih primerih pa se lahko pojavijo tudi gripi podobni simptomi, kot je zvišana telesna temperatura. Če menite, da imate okužbo okoli popka, se morate takoj posvetovati z družinskim zdravnikom in vprašati, ali potrebujete kakšno zdravilo za povečanje simptomov.

Morda boste želeli zamenjati ali odstraniti svoj nakit. V večini primerov je bolje, da svoj nakit ohranite nedotaknjen, če vzamete ta antibiotična zdravila, da bodo tekočine in okužba prehajale skozi. Odstranitev nakita lahko povzroči razjedo, zato je bolje, da ga pustite noter. Samo vzemite antibiotik po predpisanem urniku in si vsak dan operite trebuh. Raztopino morske soli morate namočiti 2-3 krat na dan in piercing zamagliti s pršilom za nego 3-6 krat na dan, dokler se ne znebite kontaminacije..

Brazgotine za prebadanje trebušnega gumba

Piercing za popek

Nekateri ujamejo hipertrofične brazgotine po piercingih na popku, ki so videti kot majhna in krožna brazgotina okoli popka, ki ima lahko raven vrh z malo teksturirane površine. Ljudje redko razvijejo keloide okoli prebadanja popka. Keloidi so genetski, ki prizadenejo zelo malo ljudi, če sploh, in obstajajo kot gladka površina, napolnjena s tekočimi, rdečkastimi brazgotinami, ki rastejo mimo območja, kjer ste bili prebodeni.

Če odstranite nakit po prebadanju popka, se lahko pojavi druga vrsta brazgotine, ki se imenuje atrofična brazgotina. Ta vrsta brazgotine je vdolbina, ki ima precej grobo površino in ne zapolni čisto luknje, kjer je bil preboden popek.

Da bi preprečili nastanek strahu, uporabite jojobino olje in silikonske gele za zdravljenje brazgotin, ki so najboljše možnosti za lajšanje teh brazgotin. Ta mazila vmasirajte v kožo dvakrat na dan, dokler ne začnete čutiti in videti učinka. Vaše brazgotine se bodo začele zmanjševati. Preden začnete s kakršnim koli zdravljenjem, morate počakati, da se vaš piercing popolnoma zaceli, ker vam lahko zamašijo odprtine.

Keloidne brazgotine so lahko težje obvladati in običajno potrebujejo nekakšen zdravniški nasvet. Poleg tega lahko terapija s silikonskimi brazgotinami v nekaj primerih res olajša pojav takšnih brazgotin, večina ljudi jih mora odstraniti s kirurškim posegom, lasersko odstranitvijo, zamrznitvijo ali s kortikosteroidi, da jih skrči..

Prebivanje popkov je z leti zelo razširjeno. Svojo “zlato dobo” je doživel v začetku devetdesetih let, ko so nekatere zvezde, kot je Christina Aguilera, predstavile tovrstno publiciteto. Zdaj, ko smo v letu 2020, ljudje, moški in ženske dajejo takšen slog tudi sebi in jim je to zelo všeč.

Danes je na voljo veliko različnih vrst obročev na popke. Nekateri želijo kopirati svoje najljubše zvezdnike, nekateri pa gledajo na pirsinge in tetovaže kot na način razkrivanja svojega notranjega jaza in kot obliko samoizražanja. Ker ta trend ostaja dolgo časa, upam, da bi lahko vzeli nekaj iz vseh teh podatkov, ki smo vam jih poskušali posredovati tukaj. Herre je vse, kar lahko pričakujete, ko si naredite prebadanje popka, vključno s tem, kako lahko pravilno opravite nego po piercingu, ne da bi se soočili s kakršnimi koli težavami.

Piercing na trebuhu: kaj lahko pričakujem?

Razen če imate izpuščen tip popka, bo vaš prebodalnik vstavil iglo vsaj pol palca nad popki, nato pa potegnil drugi konec iz notranjosti votline popka. Najverjetneje bo uporabljena ukrivljena prebadajoča igla, ki jo bo nadomestila ukrivljena mrena ali ujetniški prstan ali CBR. Upognjena mrena je najboljša izbira za prebadanje, ker se dobro prilega.

Upognjena mrena ali tradicionalni obroč na popk je zaradi svoje oblike in načina, kako se prilega, najboljši. Manj verjetno je, da boste pritisnili na popk, kjer ste bili prebodeni. Zmanjšanje pritiska na popk bo povečalo možnosti za uspešen popk, ki se ne bo preselil ali pa bo zavrnjen.

Pirsing na trebuhu je vrsta združevanja, kot so piercing obrvi itd., Bolj nagnjeni k migracijam in zavrnitvi kot drugi piercingi, kot so ušesni. Tako je vsaka stvar pri prebadanju popka pomembna že od postavitve do merila vašega nakita. Morate biti prebodeni dovolj daleč od ustnice popka in začeti morate z vsaj 14 g obročem na popku. Težji kot je vaš merilec, bolj verjetno se bo izkazal za uspešnega.

Postopek okrevanja pri prebadanju trebušnega gumba

Postopek okrevanja za vsako osebo se pri popku zelo razlikuje. Na tem področju vašega telesa je veliko gibanja, zato morate poskrbeti za to nenehno trenje, ki bi lahko škodilo vašemu prebadanju. Poleg hlač in drugih tesnih oblačil lahko piercing prekinete tako, da se drgnete obnj in dodatno razdražite predel okoli popka. Sprva je precej občutljivo območje in ga ne smemo motiti.

Piercing za popek

Tudi trebušni gumbi zadržujejo veliko umazanije, zaradi česar je skrb za vaš popk izjemno pomembna. Če se odločite, da bo vaš popk čist in nosite ohlapna oblačila, bi lahko veliko pripomoglo k njegovemu pravilnemu in boljšemu zdravljenju. Morda se vam zdi, da je piercing ozdravljen v 4 do 6 tednih, včasih pa lahko traja približno 6 mesecev, da se popolnoma pozdravi. V nekaterih primerih je celo leto trajalo, da se je prebadanje popka popolnoma zacelilo.

Med fazami zdravljenja morate upoštevati nekaj tega postopka in nekaj smernic, ki bi jih lahko dal vaš piercer, da bi zmanjšali možnosti za razvoj okužbe ali da bi se izognili vsakršnim možnostim selitve ali zavrnitve ter spodbudili uspešno proces zdravljenja.

 1. Naj bo vaš popk čist! Med tuširanjem pustite, da topla voda teče po vsem telesu, še posebej po predelu popka. Vendar ne drgnite prebodenega dela popka. Pustite, da po njem teče penasta voda. Nato lahko piercing operete z morsko slano vodo, tako da ustvarite svojega ali pa ga kupite. Podobno lahko namočite z bombažnimi kroglicami. Namakati jih morate vsaj 3 -krat na dan, da se prepričate, da so shodi okoli vašega popka ustrezno očiščeni, kar bo pomagalo preprečiti kakršne koli okužbe in bakterije na tem območju.
 2. Bodite previdni pri odstranjevanju “skorj”. Naravna reakcija vašega telesa na kakršen koli tuj predmet je nastanek izcedka, ki je bistra tekočina, ki se posuši in tvori nekakšno skorjo, vendar se ne šteje več za zdravo, če jo zanemarite. Prej so predrtniki ljudem govorili, naj očistijo skorjo tako, da nekajkrat na dan odstranijo ali premaknejo dragulje, kar ni več priporočljivo. Lahko povzroči vdor bakterij okoli njega v popek, kar lahko povzroči številne težave. Za odstranitev teh skorj lahko uporabite bombažne kroglice, namočene v raztopini morske slane vode, ki jih bodo pomagale zmehčati, nato pa se lahko zlahka odlepijo z nežnim brisanjem.
 3. Ne spreminjajte nakita predčasno. S toliko vrstami popkov, ki so na voljo na trgu, je nemogoče čutiti skušnjavo. Toda poskusite se temu čim bolj upreti. Vstavljeni dragulj s popkom mora biti najprej zelo dolg in ga ne smete odstraniti, dokler se popolnoma ne zaceli. Tudi če imate oteklino malo ali nič, obstaja velika verjetnost, da bo, če se boste poskušali poigrati z njo, zelo nabreknila. To je tudi čas, ko lahko v vaš sistem vstopijo umazanija in bakterije, ki povzročajo različne vrste okužb, zato se morate držati istega nakita, ki je bil pritrjen na prebadanje, dokler se rana ne zaceli 100 -odstotno. Prav tako lahko samo način menjave nakita draži zdravilno prebadanje popka, še posebej, če uporabljate nakit s popkom z zunanjimi navoji, ki ga v resnici ni priporočljivo uporabljati, ker bo strgal občutljivo zdravilno kožo po popku.
 4. Če imate alergijsko reakcijo, zamenjajte nakit. Nekateri ljudje lahko razvijejo nekakšno alergijsko reakcijo na material piercinga. Veliko poceni nakita za telo vsebuje veliko niklja, na katerega je večina ljudi alergična. Zato je zelo priporočljivo, da uporabljate samo nakit iz trebuha iz kirurškega jekla ali nakit iz titana. Titan je najbolj priporočena možnost nakita, ki jo bo kdo predlagal. Prav tako daje najboljše rezultate pri zdravljenju in negi. Če nimate tovrstnih draguljev in imate alergijsko reakcijo, bi svoj dragulj za prebadanje trebuha takoj želeli zamenjati s temi kovinami, tudi če je minilo nekaj dni. Ne smete poskušati tega narediti sami in namesto tega pojdite k prebadalcu, da jim dovoli postopek odstranjevanja istega. Ne samo, da je svež piercing težak, ampak je tudi nevaren.
 5. Izogibajte se oljem, balzamom in kremam! Izogibati se je treba oljem, balzamom in kremam. Obstaja več načinov za nego in vlaženje kože, vendar uporaba olj in krem ​​ni ena izmed njih. Pravzaprav lahko olja in kreme ujamejo tudi bakterije in okužbe. Če menite, da je vaša koža suha, lahko mešanici raztopine morske soli dodate olje čajevca, ki bo kožo navlažilo. Ima tudi neverjetne antibakterijske lastnosti, ki bodo pomagale navlažiti kožo in jo nahraniti. Ne nanašajte olja čajevca neposredno na kožo. Vedno ga je treba razredčiti z nekakšnim nosilcem, kot je potem uporabljena raztopina morske soli. Na skodelico raztopine morske soli ne smete uporabiti več kot 2 do 3 kapljice.

Kako naj vem, če imam okužen piercing popka?

Če kadar koli, ko ste bili prebodeni, začnete opazovati progaste rdeče črte ali pordelost okoli popka, iz katerih iztekajo vroča sevanja, skupaj z zvišano telesno temperaturo ali kakšnim izcedkom, ki izteka iz popka, potem verjetno imate okužbe in potrebujete obiskati zdravnika zaradi antibiotika. Lahko se celo soočite z draženjem, ne da bi bilo okuženo, zato je bolje, da prosite svojega pirserja, da vzame njegove povratne informacije. Lahko celo odidete na splet, če želite izvedeti več o morebitnih težavah, s katerimi se srečujete, in nato potrditi pri svojem prebadalcu ali pri zdravniku.

Če greste k zdravniku, ne nameravajte odstraniti piercinga za vsako ceno. Če obdržite popek, lahko to storite ob upoštevanju rutine po oskrbi, če jemljete zdravila in morate biti sposobni obdržati piercing. Če želite vzeti nakit, lahko raztopino morske soli še naprej nosite v popku ali pa namakate tako, da pripravite lastno raztopino morske soli ali kupite izdelke v najbližji lekarni ali na spletu. Po vsaki uporabi boste morda želeli zamenjati raztopino morske soli.

Moj piercing v trebuhu je ozdravljen & Želim nov nakit! Kje naj začnem?

Piercing za popek

Z vrstami popka, ki jih imamo trenutno na trgu, vključno s titanom in nerjavnim jeklom za material za nakit do še več vrst nakita, ki bi si jih želeli. Spodaj je nekaj možnosti, ki bi jih radi imeli:

 • Akrilni obroči za trebuh
 • Bali trebušni prstani iz Indonezije
 • Nakit iz trebušnih verig
 • Obroči za trebuh s kristalno eksplozijo in obročki za trebuh z nakitom
 • Fimo trebušni prstani z okraski iz gline
 • Zlati obroči za trebušne gumbe iz 14 -karatnega rumenega zlata, belega zlata in drugega.
 • Zaprite svojo najljubšo ekipo z obročem NFL Belly Button Ring.
 • Obesi obročke za trebuh.
 • Navel Shields
 • Opal & Starinski prstani na trebuh
 • Nosečni trebušni prstani z zelo dolgimi gredi
 • PTFE ali BioFlex prilagodljivi trebušni obroči vam omogočajo, da steblo odrežete na idealno dimenzijo za vas.
 • Prstani od zgoraj navzdol/nazaj
 • Unikatni prstani na trebušne gumbe
 • Prstani za pršice
 • Venus obroči so čudoviti obročki za popke, ki napolnijo popk in se nadaljujejo nekoliko mimo njega. Vsaka ima kroglo, obkroženo z obročem, ki se prilega popku, ter različne viseče kapljice za kombinirano okrasitev.
 • Titanovi obroči za trebuh in obroči za trebuh iz kirurškega jekla

Večino teh vrst trebušnih prstanov lahko najdete na spletu ali kjer koli v studiu za prebadanje.

Menjava prstana na trebuhu

Traja nekaj mesecev (3 do 6!), Da se vaš popk popolnoma zaceli, lahko pa traja tudi do enega leta, če se med zdravljenjem soočite z nekaterimi težavami. Svojega nakita nikakor ne smete spreminjati med zdravljenjem ali preden se popolnoma zaceli, tudi če se med postopkom soočite z nekakšno okužbo ali drugimi težavami. V tem primeru morate obiskati piercer in zamenjati nakit. Tudi po tem, ko se je vaš piercing popolnoma pozdravil, boste morda želeli vprašati svojega piercinga, če vam lahko pomagajo zamenjati stari nakit z novim, saj je to za vas lahko nekoliko težko in zapleteno.

Ko poskušate to narediti sami, morate poskusiti spremeniti prebadanje popka z navojnim trakom, ki vam bo pomagal znova vstaviti nov popk. Poskusiti se morate držati mrene, ki mora imeti enak premer kot prejšnja, da se pri vstavljanju noter ne soočite s težavami. Tudi če ne uporabljate konusa, morate razmisliti o zamenjavi s prebadanjem popka z notranjim navojem, da vam ne bo treba skrbeti za štrlečo nit, ki bo nato dražila vaš prebadanje.

Tudi če imate težave pri vbodu, boste morda želeli dodati nekaj kapljic vode, da boste svoj piercing namazali na konus ali nakit, da bo zlahka zdrsnil v vaš popk. Prav tako ne pretiravajte, ker bo v nasprotnem primeru prišlo do veliko spodrsljajev, zato se boste s svojim prebadanjem zožili in bo postalo neobvladljivo.

Pri piercingu popka je potrebno veliko časa, da se zaceli, v večini primerov pa bi trajalo več kot 6 mesecev, ker se popki zelo premikajo! Gibanje mu torej ne omogoča, da se popolnoma zaceli, zaradi česar proces celjenja traja dlje časa. Tu pa je celoten postopek menjave popka:

Odstranitev trebuha:

 1. Popolnoma posušite roke.
 2. Z nedominantno roko primite žogo na konici piercinga med palcem in kazalcem, tako da boste na primer, če ste desničar, to leva roka, ki jo boste uporabili.
 3. Z imperativno roko varno primite spodnjo kroglico v palcu in kazalcu – to bo enotno ravnalo z vsem.
 4. Medtem ko spodnjo kroglo postavite v položaj, rahlo pritisnite in zavrtite zgornjo kroglo v nasprotni smeri urinega kazalca (večina spiralnih okraskov odraža navado »levo ohlapno, desno tesno«!)
 5. Če so kroglice odločne, pritisnite obe kroglici nekoliko močneje in med vrtenjem naredite nekaj majhnih, a močnih sunkovitih gibov (na zgornji žogici le na začetku, nato poskusite obe kroglici, če ima dragulj na obeh robovih vijačno kroglo) ). Če to kljub temu ne deluje, poskusite nadeti komplet gumijastih rokavic, saj vam bo to pomagalo, da žogice popolnoma primete.
 6. Ko se ena od kroglic začne vrteti, jo nekajkrat zavrtite, nato pa jo močno stisnite, da je ne izgubite. Ko žogo odstranite, jo postavite na varno mesto.
 7. Odstranite palico na nasprotni konec tako, da vzamete rezervno kroglo.

Odstranitev obroča za zapiranje kroglic (BCR) ali zarobljenega obroča (CBR):

 1. Občutljivo obračajte obroč, dokler med palcem in kazalcem ne boste prijeli precejšnjega dela obroča.
 2. Z eno roko primite prikazani del prstana med palcem in kazalcem.
 3. Z nasprotno roko primite žogo med palcem in kazalcem.
 4. Kazalec prsta držite obroč blizu kroglice in ga obremenite, da ga pritrdite. V istem intervalu s palcem, ki se oprijema žoge, nastavite ustrezno količino napetosti v nasprotni stezi in žoga naj izskoči. S palcem in kazalcem trdno primite žogo, da jo držite, da ne vztraja.

Opomba: Nekateri BCR -ji bodo morda potrebovali posebno orodje, imenovano klešče za odpiranje obročev, vendar jih ne bi smeli zahtevati za manjše obroče, ki se običajno uporabljajo za prebadanje popka..

Profesionalni nasvet: Če je vaš piercing okužen ali boli, ko ga poskušate odstraniti, ga ne pritiskajte. Takoj se pogovorite s svojim prebodalcem in zdravnikom, saj lahko zamenjavo nakita zaključite v luknji, ki se zapre, nato pa tudi okužbe ni mogoče storiti.

Najboljši materiali za piercing trebušnih gumbov

Tukaj je nekaj materialov, ki bodo najbolj primerni za prebadanje popka.

Titan

prebadanje trebuha iz titana

Ko iščete prebadanje popka, bi želeli material, ki ne bi reagiral, ko ga vstavite noter. Titan je najboljši material za ta namen, ker je hipoalergičen. Tako sveti kot zelo obsežen in se uporablja tudi za medicinske vsadke. Tako je zelo primeren tudi za prebadanje popka. S tem materialom lahko eloksirate ali obdelate s segrevanjem, da dobite tudi različne odtenke barv. Tako imate na izbiro barve, kot so vijolična, roza, modra ali zelena, in se ne obremenjujte z reakcijo. Edina težava pri tem je, da pigmenti ne trajajo dlje časa in spet ste dobili srebrno sivo barvo v tej kovini.

Niobij

Skupaj s titanom se lahko odločite za niobij. Je zelo podoben titanu in je tudi cenovno ugodnejši od titanovih piercingov. S tem materialom lahko eloksirate ali ga obdelate s segrevanjem, da dobite tudi različne odtenke barv, tako kot titan. Tako imate na izbiro barve, kot so vijolična, roza, modra ali zelena, in se ne obremenjujte z reakcijo. Edina težava pri tem je, da pigmenti ne trajajo dlje časa in spet ste dobili srebrno sivo barvo v tej kovini.

Kirurško nerjavno jeklo

Kirurško nerjavno jeklo je druga vrsta materiala, ki ga lahko uporabite za piercing. Izberete lahko kirurško nerjavno jeklo 316LVM. Splošna prednost kirurškega nerjavečega jekla je, da je najboljša za prebadanje popka tudi zato, ker niso predragi in tudi trpežni. Je težji od drugih kovin, vendar dobro opravlja svoje delo. Še en razlog za izbiro te kovine za prebadanje je, da pri uporabi na koži ne reagira!

Zlato

Druga kovina, ki jo lahko dobite, je zlato, vendar morate biti previdni, kakšno zlato dobite. Stave, ki jih lahko dobite, sta 14k in 18k, in če dobite kaj višjega, bo zelo mehko in morda boste imeli možnost, da se odzove na izpostavljeno rano. Prepričajte se tudi, da je brez niklja, ker je eden najboljših alergenov. Prav tako morate preveriti kakovost in veljavnost zlata, da ne boste na koncu uporabili ponarejenih zlatih uhanov. Morda bi se želeli izogniti tudi pozlačevanju, saj bo vaša koža, ko odlepi površino, izpostavljena navadni kovini in s tem povzročila reakcijo. Edini minus pri pridobivanju zlate kovine je, da je zelo draga, še posebej v primerjavi z drugimi kovinami.

BioFlex

bioflex prebadanje popka

Ena najboljših možnosti, ki jih ljudje uporabljajo, je Bioflex, ki ga lahko uporabite. To je prozoren plastični material, ki je znan po svoji prilagodljivosti in vsestranskosti. Pomaga pri hitrejšem celjenju piercinga in ga uporabljajo tako zdravstveni delavci kot pierceri. Razlog, zakaj je tako zadel, je tudi, da je hipoalergičen in biokompatibilen, čeprav je tehnično plastičen. Je tudi super lahek in zato udoben, hkrati pa prilagodljiv. Lahko se zelo dobro prilagodi in dobiš popolno prileganje.

To pomeni, da vam bo pomagal zmanjšati draženje, kar bo povzročilo hitrejši proces zdravljenja. Prav tako bo zmanjšal kakršno koli reakcijo na prebadanje popka, zato se boste med nošenjem dobro zabavali. Ohranjanje higiene in jasnosti je prav tako zelo enostavno, zato jo tudi skrivamo, ker je jasna in pregledna.

Znaki in simptomi okužbe s trebušnim gumbom

 • Bolečine v popku
 • Vnetje in otekanje popka
 • Koža postane topla
 • Srbenje ali mravljinčenje v popku
 • Zelenkast, rumenkast ali rjavkast izcedek iz popka
 • Neprijeten vonj iz popka
 • Slabost in omotica
 • Krvavitev iz popka

Nihče ne želi trpeti zaradi bolečega, tekočega izcedka popka, zato, če želite takojšnje olajšanje, je tukaj nekaj dobro raziskanih domačih sredstev, ki jih morate poskusiti uporabiti in zdraviti okužbe naravno!

10 najboljših načinov za naravno zdravljenje okužbe s trebušnim gumbom

Piercing za popek

 • Kokosovo olje
 • Slana voda
 • Topel obkladek
 • Esencialna olja
 • Vodikov peroksid
 • Beli kis
 • Aloe vera
 • Kurkuma
 • Indijska lila (Neem)
 • Čistilni alkohol

1. Kokosovo olje

Piercing za popek

Kokosovo olje vsebuje srednje verižne maščobne kisline, ki kažejo izredne protivnetne in protimikrobne lastnosti. Te lastnosti ne podpirajo le bakterij, ki povzročajo okužbe, ampak tudi pomagajo pri zdravljenju bolečin in vnetja v popku.

Boste potrebovali

Kokosovo olje (po potrebi)

Kaj morate storiti

 1. Na prste vzemite majhno količino kokosovega olja in ga uporabite naravnost do popka.
 2. Pustite in pustite, da koža porabi olje.

Kako pogosto bi morali to narediti

Naredite to na različnih točkah v enem dnevu.

2. Slana voda

Slana voda pomaga zmanjšati vlago v popku in tako prepreči dodatne okužbe. Sol ima protimikrobne in protivnetne lastnosti. To lahko pomaga pri boju proti dejanski okužbi ter srbenju in oteklini popka.

Boste potrebovali

 • 1 čajna žlička soli
 • 1 skodelica tople vode

Kaj morate storiti

 1. Žličko soli združite s skodelico tople vode in dobro premešajte.
 2. Nalijte nekaj kapljic te slane vode v trebuh ali pa z bombažnimi vlagami dodajte vodo v popk.

Kako pogosto bi morali to narediti

To lahko počnete večkrat na dan, dokler ne dosežete zadovoljstva.

3. Topel obkladek

Topel obkladek je zelo koristen, če ga uporabljate zlasti za boj proti okužbam za lajšanje bolečin in oteklin v telesu. Zato bi bilo dobro uporabiti vroč obkladek na območju, kjer čutite bolečino in okužbo na splošno.

Boste potrebovali

 • Topla voda
 • Čista krpa za umivanje

Kaj morate storiti

 1. Vzemite svežo krpo in jo namočite v srednje vroči vodi.
 2. Odcedite odvečno vodo in topel obkladek položite kar na popek.
 3. Pustite počivati ​​nekaj minut. Po potrebi ponovite.

Kako pogosto bi morali to narediti

To lahko uredite 2 do 3 -krat na dan.

4. Eterična olja

a. Olje čajevca

Olje čajevca je eno najboljših zdravil, ki jih lahko uporabite za okužbo. Ima vse protiglivične, protibakterijske in protivnetne lastnosti, ki so potrebne za zmanjšanje draženja in bolečine v trebuhu. Lastnosti lahko pomagajo ubiti bakterije, ki povzročajo okužbe, in zagotavljajo nekakšno olajšanje bolečine, otekline, srbenja itd..

Boste potrebovali

 • 2-3 kapljice olja čajevca
 • 1 čajna žlička kokosovega olja

Kaj morate storiti

 • Dodajte žlico olja čajevca v žličko kokosovega olja in dobro premešajte.
 • To mešanico nanesite neposredno na okužen popek.
 • Pustite delovati 15 do 20 minut.
 • Operite ga.

Kako pogosto bi morali to narediti

To naredite 2 do 3 -krat na dan za bolj aktivno okrevanje.

b. Olje poprove mete

Poprova meta je znana po svojih lastnostih za lajšanje bolečin in lahko lajša vnetja. Ima tudi nekatere protiglivične in antibakterijske lastnosti, ki pomagajo odstraniti mikrobe, ki povzročajo bakterije v vašem telesu.

Boste potrebovali

 • 2-3 kapljice olja poprove mete
 • 1 čajna žlička kokosovega olja

Kaj morate storiti

 1. Olje poprove mete zmešajte s kokosovim oljem.
 2. To mešanico uporabite na popku in pustite počivati ​​10 do 15 minut.
 3. Obrišite ga s krpico.

Kako pogosto bi morali to narediti

To lahko storite 2 do 3 -krat na dan, dokler ne najdete olajšave.

5. Vodikov peroksid

Piercing za popek

Vodikov peroksid je še posebej koristen, če ga dajete z mehurčkom, napolnjenim z gnojem v popku. Njegove čistilne lastnosti se lahko borijo proti bolezni, medtem ko lahko lastnosti sušenja pospešijo celjenje rasti.

Boste potrebovali

 • 1 žlica 3% vodikovega peroksida
 • 1-2 žlici vode
 • Bombažne blazinice

Kaj morate storiti

 1. Vodikov peroksid zmešajte z vodo.
 2. Vanjo potopite bombažno blazinico in jo uporabite na popku.
 3. Pustite ga in pustite, da se prosto posuši.

Kako pogosto bi morali to narediti

Naredite to le enkrat na dan.

6. Beli kis

Vinger vsebuje ocetno kislino, ki ima antiseptične lastnosti in lastnosti, ki pomagajo pri boju proti kakršni koli okužbi v popku. Ima tudi dezinfekcijske lastnosti, ki vam bodo pomagale odstraniti vse bakterije v popku.

Boste potrebovali

 • 1 žlica belega kisa
 • 2 žlici vode
 • Bombažne blazinice

Kaj morate storiti

 1. Zmešajte žlico belega kisa in dve žlici vode.
 2. V to mešanico namočite bombažno blazinico in jo uporabite naravnost v prizadeto območje.
 3. Pustite delovati 15 do 20 minut.
 4. Sperite ga z vodo.

Kako pogosto bi morali to narediti

Naredite to 2 do 3 -krat na dan, dokler se okužba ne ozdravi.

7. Aloe Vera

Piercing za popek

Gel aloe vere je splošno znan po svojih neverjetnih zdravilnih lastnostih. Rastlina vključuje več kot 200 sestavin medicinske oskrbe, ki kažejo protivnetne in protimikrobne lastnosti. Te lastnosti lahko pomagajo pri izboljšanju dejanske kontaminacije popka in hkrati zmanjšajo vnetne znake.

Boste potrebovali

Aloe vera gel

Kaj morate storiti

 1.  Uporabite gel aloe vere naravnost na prizadeto območje.
 2. Pustite delovati 15 do 20 minut, nato pa ga sperite z vodo.

Kako pogosto bi morali to narediti

Naredite to 2 do 3 -krat na dan.

8. Kurkuma

Tumeric je zlato darilo, ki velja za eno najboljših zdravil za zdravljenje kakršnih koli okužb v telesu. Vsebuje tudi element, imenovan kurkumin, ki kaže močne protimikrobne in protivnetne lastnosti. Ta element lahko pomaga tudi pri zdravljenju in občutnem zmanjšanju otekline. Olajšal bo tudi srbenje in vnetje, ki sta posledica okužbe.

Boste potrebovali

 • 1 čajna žlička kurkume v prahu
 • Voda (po potrebi)

Kaj morate storiti

 1. Žličko kurkume zmešajte z dovolj vode, da nastane gosta pasta.
 2. Uporabite pasto naravnost do popka.
 3. Pustite, da se posuši in nato sperite z vodo.

Kako pogosto bi morali to narediti

Naredite to vsaj enkrat na dan.

9. Indijska lila (Neem)

Neem se na splošno uporablja za spopadanje z različnimi boleznimi zaradi močnih protimikrobnih in protivnetnih lastnosti. Ne samo spodbuja celjenje, ampak tudi zmanjšuje srbenje in otekanje popka.

Boste potrebovali

 • Peščica neemovih listov
 • Voda
 • Ščepec kurkume (neobvezno)

Kaj morate storiti

 1. Nekaj ​​listov neema zdrobite z vodo, da dobite mehko pasto.
 2. S to pasto lahko za dodatne ugodnosti združite tudi stisk kurkume.
 3. Pasto uporabite z okuženim popkom in pustite delovati 15 do 20 minut oziroma dokler se popolnoma ne posuši.
 4. Sperite ga z vodo.

Kako pogosto bi morali to narediti

Naredite to 1 do 2 -krat na dan.

10. Alkohol za drgnjenje

Sterilna narava alkohola (izopropilni alkohol) čisti in očisti popk, kar preprečuje nadaljnji razvoj okužbe.

Pozor: Alkohol lahko dehidrira vašo kožo in ga ne smete nanašati več kot dvakrat na dan.

Boste potrebovali

 • Čistilni alkohol
 • Bombažne blazinice

Kaj morate storiti

 1. Na bombažno blazinico vzemite nekaj kapljic alkohola in ga uporabite naravnost v prizadeto področje.
 2. Pustite ga, da ga prejmete.

Kako pogosto bi morali to narediti

Naredite to 1-2 krat vsak dan.

Ta domača zdravila so naravna in brez kemikalij in bi vam pomagala v boju proti kakršni koli fikciji in vnetju. Če ste se pred kratkim prebodli ali imate zdravstvena stanja, kot je sladkorna bolezen, pri kateri se razvije okužba trebuha, vam ta zdravila pomagajo v boju proti njej. Tu je tudi nekaj preventivnih nasvetov, ki jih lahko uporabite:

Nasveti za preprečevanje kontaminacije

 • Umijte si roke, preden sežete po prebodni gumb.
 • Ne spite na trebuhu obrnjenem navzdol.
 • Oblecite se v ohlapna oblačila iz naravnih materialov.
 • Tuširajte se vsak dan.
 • Popolnoma se umijte in se prepričajte, da v trebuhu ni ostankov mila.
 • Zmanjšajte porabo predelane hrane, če ste nagnjeni k okužbam s Candido.
 • Izogibajte se javnim bazenom še nekaj časa po prebadanju popka.
 • Izogibajte se neželeni hrani in uživajte več surovega sadja in zelenjave.

Če menite, da se vaša okužba tudi po vseh ukrepih ne zaceli pravilno, boste morda nemudoma pohiteli k zdravniški pomoči.

Kdaj k zdravniku

Če se vaši znaki ne končajo z neprijetnim vonjem in naletite na katerega od naslednjih simptomov, se nemudoma posvetujte s svojim zdravnikom:

 • Vročina
 • Vnetje in bolečina v bližini prebadanja popka
 • Bolečine med uriniranjem
 • Poslabšanje obstoječih simptomov

Čeprav so te lastnosti običajno povezane z okužbo popka, lahko v nekaterih primerih nakazujejo tudi na resnejše osnovno zdravstveno stanje, na primer psoriazo in celo raka v nekaterih primerih. Medtem ko se prebadanje nizkega do zmernega popka enostavno lahko zdravite sami, morate v primeru poslabšanja simptomov takoj poiskati zdravniško pomoč!

Noseča in prebodena

prebadanje popka

Morda se vam poraja vprašanje, kaj morate storiti, če ste noseči in imate piercing na popku? No, najprej se ne sekiraj! Med nosečnostjo in prebadanjem popka lahko uporabite različne možnosti. Prva možnost, ki jo lahko izberete, je prilagodljiv PTFE in orodje za navoj, ki vam pomaga pri prebadanju popka.

Obstoječi prebadanje popka lahko pretvorite v prebadanje popka tako, da preklopite prejšnje prebadanje kirurškega jekla z dolžino PTFE. PTFE razrežite na pravo dolžino za vaš popek. Dodajte nekaj niti na obe strani dragulja s popkom z orodjem za navoj in ga privijte na kroglico ter očarite iz prebadanja popka, ki ga pretvarjate, in voila! Izvoli!

Ko boste rodili otroka, boste morda želeli dodatno zmanjšati PTFE, da ustreza vaši obstoječi velikosti trebuha, ali pa se preprosto vrnete k uporabi nakita iz kirurškega jekla, ki ste ga nosili na začetku. Obstaja na stotine možnosti, ki so na voljo na spletu, ali pa lahko zaprosite za priporočila tudi iz vašega piercinga.

Dobili boste tudi možnosti za konce z zunanjim navojem, ki jih lahko kombinirate z dolžino PTFE in si naredite lasten nakit iz popka za nosečnice, ki bo narejen po meri za največje udobje. Kupite si lahko tudi kroglico z zunanjim navojem in loo na spodnjem delu, tako da izberete viseči čar na obroču za popek, ki vam je všeč, in nato čar prenesete na žogo.

Vse zgornje možnosti, o katerih smo tukaj razpravljali, vam omogočajo, da med nosečnostjo obdržite piercing in ko je konec, lahko svoj prejšnji nakit preuredite tako, da znova pripnete čar za začetno kirurško jekleno mreno, ki ste jo dobili privijanju koncev ki ste ga kupili na novi upognjeni mreni. Lahko celo odrežete gred v PTFE trebušnih obročih, da skrajšate njeno dolžino, tako da vam popolnoma ustreza!

Pogosta vprašanja o piercingu na popku

Zakaj je notranjost popka rdeča?

Če se je vaš popk spremenil v rdeče odtenke, je to znak glivične okužbe. Candida je ena najpogostejših glivičnih okužb, ki se ji morate izogniti.

Koliko časa traja, da se znebite okužbe s popkom?

Prebadanje pupka AA traja približno 6 mesecev, da se popolnoma pozdravi, vendar lahko traja več, odvisno od vsakega posameznega primera. Morda bo trajalo tudi celo leto.

Zakaj diši popek??

Medtem ko so blagi vonji po popku precej pogosti, je izcedek in neprijeten vonj po popku lahko posledica okužbe ali ker imate veliko nabranega znoja, najprej v popku.

Kako očistite popk?

prebadanje popka

Najboljši način, da popek postanete območje brez okužb, je redno čiščenje. Evo, kako lahko poskusite to narediti:

 • Nanesite čisto antibakterijsko milo ali gel za prhanje na čisto krpo.
 • S kazalcem rahlo očistite notranjost popka s krpo.
 • Popolnoma ga sperite z vodo, da odstranite morebitne usedline mila in posušite.

Kam naj grem, da si prebijem popk?

Prebadanje v trebuhu se lahko zavrne ali se preseli na drugo mesto, če ni bilo opravljeno pravilno. Zato morate za opravljanje tega dela s steriliziranimi prebodljivimi iglami izbrati strokovnjaka. Tukaj je nekaj pomembnih vprašanj, ki jih morate rešiti. Sterilizacijske igle so bolj prednostne kot pri piercing pištolah.

prebadanje popka

Z iglo lahko globlje držite in nato uporabite težji merilnik, da preprečite selitev in zavrnitev. Pištole za piercing bodo povzročile, da se bakterije precej zlahka vdrejo, v koži pa naredijo precej močno luknjo, kar lahko povzroči brazgotinjenje in druge težave. Poleg tega piercing trebuha ni takšen, ki bi ga lahko pustil amaterskemu rokovanju. Za to vrsto piercinga potrebujete usposobljeno roko. Ne dovolite neizkušeni osebi ali osebi brez licence, da to stori z vašim popkom, tudi z ustrezno prebadajočo iglo v roki. Vedno zaupajte strokovnjaku s uglednim studiem in potem, ko ste prebrali kopico recenzij.

Koliko bolečine lahko pričakujem od prebadanja popka?

Ker prebadanje popka vključuje prebadanje kože, bo boleče. Pri kakršnem koli prebadanju, ki prebode mehko tkivo, na primer ušesne ustnice, ustnice, popk itd., Je bolečina prisotna za kratek čas. Ugotovili boste, da imate kratek premik občutka prebadanja, ki mu sledi pritisk, ko igla opravi svojo nalogo, nato pa še dodaten pritisk, ko nakit položite v preboden trebuh.

Če se resnično bojite bolečine, ki bi lahko bila povezana s prebadanjem, boste morda želeli na popk nanesti anestetik, ki bi lahko vseboval kakšno omrtvičilno sredstvo, kot je lidokain. Po omrtvičenju boste morali počakati določeno časovno obdobje (največ 20 do 30 minut), da se pripravite na prebadanje. Ko ste omamljeni, boste med postopkom prebadanja občutili manj bolečin in velik pritisk.

Opomba: Če vam ni všeč čakati v salonu za prebadanje nekaj dodatnih ur, lahko uporabite nekaj preprostih sredstev za omrtvičenje, ki jih najdete v lokalni lekarni od doma. Sredstvo za omrtvičenje bi bilo dovolj, da se vpije v kožo, ko pridete v salon za prebadanje. Lahko ga znova uporabite pozneje, preden začnete postopek prebadanja.

Koliko stane prebadanje popka?

Cena prebadanja popka se giblje od studia do studia. Običajno boste opazili, da je prebijanje popkov manj na podeželju kot v mestnih mestih zaradi različnih stroškov drugih dodatnih stvari, kot je najem trgovine. Za prebadanje trebuha lahko pričakujete od 30 do 70 dolarjev, odvisno od kraja in izkušenj studia. Kjerkoli je približno 40 do 50 dolarjev standardna in poštena cena.

Če se znajdete med zelo priporočenim in profesionalnim umetnikom prebadanja popka, lahko pričakujete nekoliko višje stopnje.

Kakšna je pravilna namestitev piercinga popka?

Standardni piercingi na popku se nahajajo znotraj 1/2 ″ do 1 ″ ali približno kože nad popkom, spodaj in ven skozi zgornjo ustnico odprtine popka. Zaključek bi moral biti, da se spodnja krogica obroča popka stisne neposredno nad konico popka. Če ste lastnik popka »outie«, lahko nekoliko spremeni vaš položaj trebuha, ne pa tudi pretiranih sprememb. Pri izvajanju prebadanja se mora kljukica vašega trebušnega obroča kljub temu ustaviti na vrhu popka.

Če vaš piercing naredi mesto, ki postavlja vaš popk tako visoko, da je spodnja kroglica nad vašim popkom in je vidna, je to morda napačna postavitev popka. Ta napačna zamisel o umestitvi se šteje za površinsko prebadanje kot prebadanje popka, ki ima še več možnosti, da bo zavrnjen. To ni ravno naravno vprašanje za tiste, ki se odločijo za primeren salon za prebadanje, vendar se to včasih zgodi. Tako morate biti sposobni učinkovito komunicirati s svojim prebadalcem, da se dolgoročno ne boste soočili s takšnimi težavami. Ne zapustite salona nezadovoljni.

Če naredite prebadanje spodnjega popka ali drugačno razporeditev, podobno kot pri 4-točkovnem prebadanju popka ali dvojno prebodenem popku, se položaj spremeni v običajno prebadanje popka. Uporabiti je treba enako politiko, ki nakazuje, da se mora ena žoga ustaviti na vrhu popka, mrena naj gre v notranjo steno luknje v popku, zunanja žoga pa naj bi kazala med 1/2 ″ in 1 ″ Razen popka.

Ali lahko dobim dvojno preboden popk v eni seji?

Prebadanje trebušnega gumba z inverznim dnom

Če želite, lahko naenkrat prebodite zgornji in spodnji gumb popka. Po želji lahko izberete tudi katero koli drugo konfiguracijo. Tudi v eni seji lahko dobite štiri-, trojni ali dvojni piercing. To je, če lahko prenesete vso to bolečino naenkrat. Če lahko s piercingom naenkrat obvladate prebadanje, ga boste bolje obvladali naenkrat. Morda boste želeli vprašati tudi, če imate na predelu popka apliciran kakšen anestetik, če želite narediti več piercingov naenkrat.

Čeprav se vam zdi, da imate več piercingov naenkrat, je dobra ideja, vendar morate dobiti enega prebadanja naenkrat, nato pa pustiti, da se zaceli, opazovati, kako deluje, in ga kasneje dodati v svojo zbirko. Če vaše telo zavrne ali preseli prebadanje ali imate morda kakšno okužbo, je bolje, da izgubite samo enkrat, ne pa večkrat. V nasprotnem primeru boste imeli na več mestih na trebuhu slabe brazgotine.

Kaj je povratni prstan na popku?

Prebadanje trebušnega gumba z inverznim dnom

Obratno prebadanje popka je kot standardno prebadanje popka. Medtem ko se lahko standardno prebadanje popka vstavi skozi spodnjo votlino popka, se lahko obrnjeni prebadanje popka vstavi od zgornjega. Prevratno prebadanje popka imenujemo tudi obroči popka od zgoraj navzdol. Ima okrasni vrh, čar ali navojni konec tik nad popkom in ne standardno kroglo. Precejkrat ima piercing za trebuh nazaj ali navzgor tudi standardno kroglico, ki bo postavljena v notranjost popka.

Tudi v spodnjem delu popka lahko nosite vzvratno prebadanje popka, kar bi vključevalo ohranjanje dekorativnosti in na vrhu popka. Po drugi strani pa bi standardni obroč za popke, nameščen v spodnjem delu, počival z okrasno stranjo piercinga, ki visi pod popkom.

Katera je najboljša vrsta začetnega nakita za prebadanje popka?

Obstaja veliko različnih načinov nakita, ki jih lahko nosite pri prebadanju popka, kar vključuje navadne upognjene mrene (bananine mrene), prstane v krogu, brezšivne prstane, segmentne obroče, klikerje (običajno jih imenujemo daith obroči ali obroči za septume, vendar jih lahko uporabite v širok izbor piercingov, vključno s piercingi na popku), krožnih mrež in twisterjev. Večina teh izbir je odlično zadovoljnih za uporabo pri dobro zaceljenem piercingu popka. Upognjene mrene so popoln način za uporabo začetnega obroča na popk.

Glede na vrsto materiala, ki ga je treba uporabiti, sta titan in kirurško nerjavno jeklo najbolj neškodljiva, najoptimalnejša izbira za začetni prstan na popku. Titan je najbolj mirujoča kovina in najmanj možno sprožiti alergijski odziv, zato je to najboljša alternativa za vas, če imate občutljivo kožo. BioPlast (imenovan tudi PTFE ali BioFlex) je drugačna odlična možnost za tiste z občutljivo kožo, ker je hipoalergenska kovina.

bioflex prebadanje popka

Če ste del katerega koli moštvenega športa, na primer hokeja na travi ali nogometa, se nedvomno odločite za začetni prstan iz popka iz PTFE. Ta popk je mehkejši, prožnejši in manj verjetno bo povzročil kakršno koli draženje, ki bo motilo vaš proces zdravljenja. Morda boste želeli vprašati tudi svojega trenerja, če je sploh v redu, da si na pip nosiš piercing, preden ga dobiš. Nekateri ljudje to morda dovolijo, vendar lahko pomagate svojemu primeru, če imate za izbiro prilagodljiv prebadanje popka.

Kako naj poskrbim, da je moj popek temeljito očiščen?

Stroga naknadna oskrba popka je pomembna, če želite, da se vaš popk pravilno zaceli. Vsaj nekaj tednov po tem, ko si prebodel popek, moraš čim več stopiti v stik z morsko soljo. Prav tako morate vsakih nekaj ur na dan megliti popek. Sprej za prebadanje po negi bi pripomogel k ohranjanju zdravega trebuha in izpiral vse kolekcije, ki so prisotne v koži. Poleg tega bo piercing popka ohranjen hidriran.

Raztopina morske soli je bila v tem članku že predpisana. Odločite se lahko za pripravo lastne raztopine morske soli za prebadanje popka ali pa jo kupite v lokalni lekarni. Dodate lahko tudi olje čajevca ali olje poprove mete za boljše vlaženje in njegove protibakterijske lastnosti. Ne nanašajte ga neposredno na prebadanje popka. Kasneje lahko z navadnim robčkom ali bombažno blazinico rahlo obrišete vse “skorje”, ki jih je topilo stalilo. Skorje so le dehidrirana limfa, ki je standard brez oblakov z novimi prebadanjem in drugimi zdravstvenimi poškodbami. Odceja, da tvori belkasto skorjo, ki je varna. Ni vam treba obračati ali pospeševati svojega nakita, da razbijete skorje; redno jih raztopite s slano raztopino, nato pa jih gladko obrišite.

Strogo se izogibajte nekajmesečnemu umivanju prebadanja popka z milom, kar lahko dejansko izsuši kožo in povzroči razpoke in bolečine. Prav tako je bolj nagnjen k okužbam in se kopiči iz bakterij. Preden se piercing zaceli, lahko traja skoraj 6 mesecev, zato poskusite izvesti vse varne postopke po oskrbi, ki so vam bili priporočeni.

Je zavrnitev prebadanja popka pogosta težava?

Možnosti zavrnitve ali preselitve se zmanjšajo, ko piercer uporablja vse higienske previdnostne ukrepe, kot so sterilizirana igla in težka igla, ter prebode dovolj globoko, da lahko prebadanje ostane v notranjosti. V idealnem primeru morajo biti piercingi na popku od 14 g do Razpon velikosti 12 g. Nikoli več ne dovolite, da bi piercer vstavil nakit velikosti 16 g ali manj; dragulji drobne mere se veliko bolj selijo in zavrnejo.

Prebadanje trebušnega gumba je običajno površinsko in te vrste piercingov so bolj nagnjene k zavrnitvi in ​​zapletom kot druge vrste, kot so prebadanje ustnic ali prebadanje ušesnih rež. Tako je globina prebadanja zelo pomembna, tako da piercing popka ostane v formi. Vaš piercer mora biti sposoben izvleči dobro količino kože iz popka. Če se to ne zgodi, vaš piercing ne bo trajal dlje časa. Naj vaš piercer ve, da vam je bolj všeč globinsko prebadanje kože kot pa površinsko.

Poklicni piercer bo pri piercingu vedno upošteval nekaj dejavnikov, zato je najbolje, da se raje odpravite v dobro raziskano trgovino in ne pustite amaterju. Ko je piercing končan, je odvisno od vas, kako lahko skrbite za svoj piercing, da se pravilno zaceli in ostane v formi. Zgoraj smo podrobno našteli vse glavne varnostne ukrepe za boljše celjenje prebadanja popka in nasvete po oskrbi, ki bi jih morda radi upoštevali.

Mislim, da je moj piercing v popku okužen. Kateri so najpogostejši koraki, ki jih moram narediti?

Lokacija piercinga popka je točno na sredini telesa, kjer se upognete, zato se koža zloži na dva dela. Pri prebadanju popka je naravno, da se med zdravljenjem razdraži. Med zdravljenjem morate nositi ohlapna oblačila, da preprečite draženje, in raztopini morske soli dodajte olje čajevca, da pomirite kožo okoli prebadanja popka. Morda boste še vedno čutili nekakšne reakcije in draženje, tudi če versko upoštevate vse rutine po oskrbi, vendar veste, da je povsem normalno, da to občutite.

Kar zadeva izcedek, je normalno, da telo med vsakim zdravljenjem izpusti nekaj tekočine, vendar pazite, da bo vaš izcedek jasen ali belkaste barve. Če opazite drugo barvo pri izcedku, morate obiskati zdravnika.

Če kadar koli naletite na ogromno rast, zaradi katere se kroglice vašega nakita zabijejo v kožo, ali če imate hipertrofično brazgotino (različno trdo, okroglo, zrnato tkivo po zgornji ali spodnji kroglici prebadanje) ali hiper granulacija (bolj mehka, mehurčkasta, rdečkasta oteklina), so vam okraski morda pretesni. V tem primeru se morate nemudoma posvetovati s svojim prebadalcem in zahtevati, da je vključena večja mrena. Podaljšan stres pri prebadanju lahko povzroči nekrozo ali smrt tkiva, kar lahko kaže na okužbo. Zmanjšanje pritiska je edini način za izogibanje nekrozi in reševanje težav, kot je hiper granulacija, priložnost, da se sami odpravijo. V naslednjih 1 do 2 tednih boste želeli tudi okrepiti skrb za nego, tako da 3 -krat na dan namočite popolno raztopino morske soli (bolj previdno z oljem čajevca) in piercing z nekakšno raztopino morske soli, ki jo ste jih dobili v lokalni lekarni ali če ste jo sami pripravili.

Če območje okoli prebadanja popka po njem povzroči progaste rdeče črte ali postane vroče na dotik in/ali če pri prebadanju popka začne puščati debelejši, rumenkast izcedek, podoben gnoju, ste verjetno šli zaradi draženja do popolne okužbe. Če naletite na katero od teh lastnosti, se čim prej obrnite na svojega družinskega zdravnika. Za boj proti težavi boste morda potrebovali antibiotik. Če se prebadanje trebuščka okuži, pospešite upravljanje po oskrbi, kot je opisano zgoraj. Vaš piercing bi morali imeti, dokler ga ne čistite in jemljete vse antibiotike, ki ste jih predpisali, dokler ne dokončate zdravljenja.

Pomembna opomba: Nikoli ne sodelujte pri predpisovanju antibiotikov in ga nenadoma prekinite, tudi če se počutite bolje. Onesnaženje bo postalo močnejše do te mere, da ga zdravilo ne more več premagati, zato bi lahko pridobili imuniteto na ta poseben antibiotik.

Ali obstajajo triki in izleti, ki jih lahko uporabim s popkom, če sem noseča? Ali obstajajo ločeni materiali za prebadanje popka med nosečnostjo?

bioflex prebadanje popka

Ker smo o tem v naši nosečnosti in seznanjanju tega članka celo podrobno pisali, lahko piercing popka nosite tudi, ko pričakujete. Če morate v tem času obdržati piercing, imate veliko možnosti. Prva možnost je nakup upognjenih premikov mrene v različnih dolžinah in iz jeklenih ali titanovih materialov. Z večjim trebuhom jih lahko zamenjate dlje. Tako boste lahko svoj običajni prebadanje popka spremenili v nosečniški piercing, ne da bi kupili posebno nosečniško piercing..

Druga možnost je, da naredite prebadanje popka iz fleksibilnega PTFE/BioPlasta, ki ga lahko pripnete do absolutne dolžine glede na prevladujočo velikost vašega dojenčka..

Nasvet: Najprej pustite dolgo, da vam kasneje, ko bo vaš trebuh najbolj viden, ni treba kupovati dodatnih dolžin PTFE. Odlična stvar nosečniških trebušnih obročev je, da jih lahko še naprej uporabljate tudi po tem, ko se želodec po rojstvu vrne v običajno velikost. Samo še nekoliko odrežite gred PTFE in jo še naprej nosite!

Ali obstajajo še drugi viri, ki bi mi pomagali ugotoviti, ali moram preboditi popek??

Če želite navdih, si lahko ogledate več člankov, ki smo jih objavili o različnih vrstah prebadanja v popku in drugih vrstah prebadanja. Obiščete lahko tudi številne kanale Youtube in se prepričate sami. Na splošno vam bo studio za piercing ponudil ogled njihovega portfelja in si lahko ogledate tudi njihove družabne medije.

Kako narediti ponarejen prstan na popku?

Najbolj prizanesljiv način za ustvarjanje ponarejenega obroča s popkom je, da dobite ujetniški obroč iz kroglic, ga odstranite, po potrebi povečate vrzel v obroču, ga potisnete čez zgornjo ustnico popka in skupaj rahlo pritisnete površine, dokler ujetniški obroč se tesno prilega ob strani vašega popka. Obdržite kroglico in s to metodo jo lahko vstavite nazaj v obroč in si privoščite nepoškodovan obroč, ki ga lahko nosite, če se na koncu odločite za udarec.

Ali je v redu nositi zlate obroče na popke ali naj se držim titana in kirurškega jekla?

prebadanje trebuha iz titana

Po 3 do 6 mesecih prebadanja popka bi morali biti varni, da poskusite uporabiti nakit iz popkov, sestavljen iz materialov, ki niso titan, kirurško jeklo ali PTFE. Morda se vam bo zdelo izziv, da prvič sami preoblikujete svoj trebušni prstan, zato prosite svojega pirserja, da za vas naredi menjavo nakita, ko najdete originalni trebušni prstan, ki vam je všeč, če je potrebno.

Najdete lahko veliko izbiro zlatnega nakita, ki znaša od 14 karatov do 18 karatov. Pisali smo tudi o vrstah materialov za prebadanje popka, ki jih lahko preberete zgoraj in veste, kakšen zlati nakit je pomemben in koristen za prebadanje popka. Na voljo je v kateri koli lokalni trgovini za piercing ali pa jo preprosto kupite na spletu.

Kdaj lahko začnem nositi težji nakit, na primer viseče prstane na popke?

Bolje je, če počakate 6 mesecev, preden zamenjate prebadanje popka in pustite, da se začetni prebadanje popka popolnoma zaceli. Popek bi imel dober čas, da se okrepi, kar bo olajšalo poznejšo spremembo prebadanja, ko se odločite spremeniti svoj slog, ki vključuje kakršno koli težko piercing ali viseč prebadanje popka..

Če imate težave s samim prenašanjem trebušnega obroča, se lahko odločite, da uporabite vložek z navojem za vnos novega nakita s popki (z malo maziva na vodni osnovi na vrhu, da se konus hitreje prebije skozi vaš trebuh. če želite) ali pa lahko vaš prebodalnik ob prvem času zamenja vaš obroč za popek. Morda bo trajalo do enega leta, da se bo prebadanje vašega popka okrepilo do meje, da lahko sami priročno prilagodite svoj nakit, zato ne skrbite, če potrebujete pomoč v razponu 3-6 mesecev. Tudi če svojega dragulja ne morete vnesti sami, to ne pomeni, da ne morete uporabiti visečega prstana ali drugega pomembnejšega obroča za popke. Če se vam zdi primerno, ko je notri, in se ne ujema stalno v vaših oblačilih, lahko uporabite katero koli obliko trebušnega obroča, ki jo želite, ko je prebadanje trebuha ustrezno obnovljeno.

Kdaj lahko preneham s čiščenjem piercinga?

Prebadanje popka morate očistiti vsaj 3 do 4 -krat na dan, ko ga na začetku prebodite. Po nekaj mesecih ga lahko zmanjšate na 2 -krat na dan. Če imate kakšne zaplete, boste morda želeli to narediti še dlje.

Kdaj in kako lahko odstranim nakit?

Če se želite odločiti, ali lahko zamenjate svoje dragulje, odstranite nakit, ki ga že imate. Pretresite in vozite. Vas boli trebuh? Ali se kljub temu počuti neprijetno ali boleče? Če se to zgodi, še niste nastavljeni.

Ali obstajajo primeri, ko si ne morem preboditi popka?

No, prav presenetljivo je, da čeprav se lahko vsak prebode v kateri koli del kože, ne morejo vsi pozdraviti prebadanja popka.

Da se piercing popka pravilno zaceli, mora imeti velik rob kože nad popkom (ali v nekaterih primerih spodaj) s prostorom za hrbet in pod usti, da lahko dragulji sedijo brez stresa. Rob kože mora biti zavihek (kot ušesna mečka), z izpostavljeno sprednjo in zadnjo stranjo ter nastavljenim robom med obema. Brez dobro izraženega “prekrivanja” nad popkom je izboljšana priložnost za odpravljanje težav-vključno z zavrnitvijo. Poleg tega bo prizadevanje, da udarite po popkih, ki imajo loputo, vendar nimajo dovolj prostora za njimi, da bi draguljem omogočili lažji počitek, pogosto uspelo pri zahtevni in negotovi metodi zdravljenja.

Zato morate iti v studio in zahtevati piercing šele potem, ko si je piercer ogledal vaš popek in se pogovoril o sposobnosti preživetja piercinga. Poklicni in licencirani piercer bo najverjetneje zavrnil prebadanje popka, če po njihovem mnenju nimate zdravega popka. Na koncu bo to povzročilo le težave in nelagodje. Vaša telesna zgradba in oblika nimata nič opraviti z vašim slogom ali obliko prebadanja. Vaš trebuh ni razvit tako, da mislijo, da lahko prebodite.

Če ne morem preboditi vrha, lahko prebijem dno?

Prebadanje trebušnega gumba z inverznim dnom

Nekateri ljudje imajo na dnu veliko kože, ki jo je mogoče udariti – vendar zelo malo. Pogosteje kot ne je odgovor “ne”.

Ali lahko preluknjam outie? Ali je to varna možnost?

Prebijanje outieja res ni priporočljivo. Običajen piercing gre na površino kože in rob popka, medtem ko je outie veliko težje od preprostega popka. To je pravzaprav brazgotina iz popkovine. Če se outie okuži, lahko postane prehitro nevaren!

Ob tem imajo nekateri ljudje s podočnjaki naravno prekrivanje površinske kože nad ali pod njimi – nekakšna mešanica “innie” popka z majhnim outijem v notranjosti. Odvisno od prvotne oblike popka je lahko ta zunanja koža prebodena. Kljub temu je to popolnoma podrejeno vaši obliki. Vaše najvarnejše tveganje je, da se primerjate s svojim prebodalcem, da razumete, kaj je verjetno.

Zakaj se pupki tako dolgo zacelijo?

Koža v bližini popka v resnici ni žilna, kar pomeni, da na tem območju ni pretoka krvi. Manj krvi, ki teče, upočasni proces celjenja območja. Zaradi lokacije popka, ki jo prebija, je tudi podvržen upogibanju, zvijanju in trenju, zato ga je težko pozdraviti. Tako so te stvari privedle do daljšega procesa celjenja, ki traja približno 6 mesecev.

S tako dolgim ​​časom celjenja so tudi piercingi popka bolj nagnjeni k težavam med zdravljenjem. Čeprav vam pravilno vodeni piercing morda nikoli ne bo preprečil, ima brazgotina, ki nastaja do enega leta, veliko večjo možnost, da postane razdražena – ali celo prizadeta. Da se to ne bi zgodilo, obdržite svoje (in druge) roke, usta in telesne tekočine skozi proces zdravljenja.

Zakaj je nakit za popek tako debel?

Običajno je nakit večjega premera najboljši za prebadanje popka, ker ponavadi ostanejo v enem položaju dlje časa. Popek je mogoče pozdraviti z merilniki, ki so manjši in drobnejše velikosti, vendar moramo biti pri teh velikostih zelo previdni. Čim tanjši je nakit, večja je verjetnost, da bo piercing zavrnjen in se preselil na različna mesta. Debelejši kot je prebadanje popka, več površine pokriva in tako ostane pritrjen na eni točki, tako da imate več kože, ki podpira težo prebadanja popka.

Verjemite na ta način: če si težo in pritisk delite na širšem območju ali več površinskih celicah, postane prostor bolj prilagodljiv in imun ter običajno manj nagnjen k majhnim zlomom in brazgotinam. To je kot, če vzamete veliko torbo na ramo: nahrbtnik z majhnimi trakovi se v ramo zareže veliko bolj kot torba s širokimi trakovi, glede na to, da je teža bolj gladko razpršena. Debelejši dragulji vam lahko tako dajo nekoliko večjo verjetnost uspeha pri zdravljenju.

Ali lahko grem plavat po prebadanju popka?

S svežim prebijanjem popka ni priporočljivo plavati v kakršnih koli javnih bazenih, rekah, oceanih, morju, plažah. ipd., ker obstaja nevarnost okužbe s piercingom z različnimi vrstami bakterij, ki jih najdemo v vodi. Slana voda in klor skupaj z drugimi elementi sta tukaj problem. Nikoli ne morete biti prepričani, kaj je znotraj javne vode. Oceanska voda je odlična za pospešitev procesa zdravljenja, vendar voda na plaži v tropih ne ustreza vodi na obali Jersey. Če ne drugega, se vsekakor izogibajte vročim kadom, jaškom ali jezerom, saj je lastnost vode še bolj problematična.

Če se med tem postopkom odpravite na kopanje, bi vam vedno priporočili, da vsaj 3 -krat na dan in takoj po vrnitvi s kopanja popijete malo morske soli..

Kaj pa trebušnjaki in vadba?

Piercing za popek

Sedeči sedeži in trening običajno ne predstavljajo težav za vas ali prebadanje popka, vendar boste morda želeli spremeniti vadbo, da se izognete prevelikemu stresu na okrasju ali prebadanju-vsaj na začetku. Bodite pozorni na svoje telo; če gori, tega ne storite. (In potenje ne bi smelo dražiti vašega prebadanja, samo naredite si navado, da se kasneje tuširate.)

Kaj pa porjavitev?

Strojenje samo po sebi ne bo škodilo vašemu prebadanju, vendar so lahko kremne porjavitve in snovi v njih vprašljive. Če se sončite, se prepričajte, da na piercingu ne dobite nobene kemikalije ali kreme, saj lahko zamaši pore.

Ali ga moram vzeti, če zanosim? Ali ga lahko po otroku ponovno prebodem?

Ali želite med nosečnostjo vzeti nakit ali ne, je odvisno od vas. Oblika vašega popka se bo spremenila, ko bo vaš trebuh narasel navzven, da bo prilagodil otroka, ki raste v vas. V poznejši fazi lahko popk spremeni tudi svojo obliko, tako da se obrne navznoter ali pa je bolj raven, zaradi česar bo vaš piercing še bolj neprijeten. Tako je nošenje kosa nakita težje obdržati zaradi vseh teh sprememb, zlasti v tretjem trimesečju. Za nekatere pritiska in stresa ni mogoče prenesti, zato nakit odstranijo in pustijo, da se piercing sam zapre, kar drugi pusti na nakitu ves čas brez bolečin ali zapletov.

V mnogih primerih, še posebej, če je prebadanje popka popolnoma zacelilo pred nosečnostjo, je mogoče okraske popolnoma izvleči in jih po rojstvu znova postaviti. Prebadanje se lahko na tem območju nekoliko skrči, vendar se luknja običajno lahko kasneje razširi, zaradi česar je piercing neuporaben.

Če umaknete okraske in se prebadanje popolnoma konča, se lahko po rojstvu otroka znova prebodite. Počakati morate, da se vrnete v pravo obliko, in potem, ko ste popolnoma ozdraveli. Prav tako morate počakati, da vaš otrok dokonča tudi faze dojenja, preden pomislite na novo prebadanje popka. Med dojenjem je težko ozdraviti kakršno koli poškodbo. To je zato, ker energija telesa odmika drugje. Tako ne pozabite, da boste svojega malčka držali tudi blizu kože, ki je lahko v bližini prsnega koša in trebuha, in vedno obstaja nevarnost, da bi se poškodoval zaradi prebadanja, medtem pa se boste tudi vi poškodovali . Zdravljenje je lahko tudi težavno, ko vaš otrok začne brcati in udarjati po nogah in rokah.

Odnos: zaključne besede

Če ste se odločili za prebadanje popka, morate poskrbeti za ustrezno nego. To je lahko varno, če upoštevate vse smernice in ohranite zdravo in brez bakterij. Skrb za vaše splošno zdravje igra ogromno vlogo v tovrstnih razmerah, ki bodo pomagale, da se bo vaš primer hitreje pozdravil, ne da bi v tem času razvili kakršna koli tveganja ali zaplete. Poleg tega je pridobivanje kakršnega koli piercinga popka ali piercinga telesa na splošno odlična ideja!