Paște și primăvară

Meșteșuguri de Paște cu copii: materialele naturale joacă rolul principal în următoarele idei de bricolaj!

Paștele se apropie și acum este momentul potrivit pentru a face decorațiuni fericite pentru casă și grădină alături de copii. Artizanatul de Paști cu copiii este deosebit de distractiv dacă folosești materiale naturale. Faceți o plimbare în pădure pentru a colecta ramuri de copaci, pene de păsări, pietre și flori și folosiți-le pentru a vă înfrumuseța casa! Vă vom arăta numeroase idei de bricolaj care se potrivesc foarte bine copiilor de vârstă la grădiniță. Sunt distracția perfectă în weekendurile ploioase.

Meșteșuguri de Paște cu copii: folosiți materiale naturale

Colorarea ouălor de Paști și decorarea cu flori proaspete Idei pentru decorațiuni colorate cu copiii

În următoarele idei de artizanat, materialele naturale joacă rolul principal. Florile de sezon din propria grădină sau florile de câmp, de exemplu, aduc o gură de aer proaspăt în propriii tăi pereți și sună la începutul primăverii. Alegeți mai multe flori și folosiți-le pentru a crea un decor elegant. Mai ai nevoie de 16 ouă de lemn de aceeași dimensiune, de culoare naturală și de legături de păr. Mai întâi, împreună cu copiii, colorați ouăle de lemn – patru în albastru închis, patru în galben, patru în roșu și patru în lavandă. Scurtați tulpinile florilor și legați florile proaspete (crocuri, crini de vale sau orhidee, de exemplu) de ouăle de Paște. Puteți schimba florile vechi cu cele noi la fiecare patru zile.

Decorează coșul de Paște cu flori proaspete de primăvară

Puteți condimenta coșul de Paști al celor mici cu flori mari, cum ar fi bujori, garoafe, hortensii, lalele sau trandafiri înfloriți devreme. Mai întâi înfășurați ceașca cu petale, apoi lipiți florile deasupra. Puteți folosi fie lipici fierbinte, fie lipici. Această idee de meșteșug este potrivită pentru copiii din școala elementară care au practicat deja utilizarea lipiciului și a lipiciului cald. Este coșul perfect de Paște pentru micuța prințesă care merge la vânătoare de ouă de Paște împreună cu ceilalți copii de la grădiniță.

Meșteșuguri de Paște cu copii: vopsea pietre

Artizanat de Paște cu copii Materiale naturale precum pictarea pietrelor Idei pentru decorațiuni colorate de Paște

Copiilor le place să picteze. Dacă colectați pietricele plate de Paști, atunci le puteți picta cu culori strălucitoare. În acest scop veți avea nevoie de vopsele acrilice, perii, castron pentru vopsele, markere speciale, ștampile de scrisori, tampon de cerneală neagră. Înainte de a începe să pictați, spălați pietrele, așezați-le pe o cârpă și lăsați-le să se usuce. Mai întâi vopsiți toate pietrele cu o pensulă și vopsea acrilică albă și lăsați-le să se usuce. Apoi, puteți vopsi pietrele după cum doriți, culorile ajung în propriile lor datorită grundului alb. Apoi puteți utiliza ștampilele de scrisori pentru a ștampila „Paștele fericit”.

Meșteșuguri de Paște cu copii: coroană de Paște realizată din materiale naturale

Artizanat cu materiale naturale.Ideea pentru o coroană de Paște din ouă de Paști suflate și flori proaspete

Bun venit oaspeților cu o coroană de ușă de casă. Suflați ouăle cu copiii, vopsiți-le în culori pastelate și lăsați-le să se usuce. Apoi înfășurați o coroană de viță de vie și mușchi cu ramuri sălbatice și flori din natura înconjurătoare. Apoi lipiți ouăle de Paști suflate de coroană și atașați un arc din material textil colorat ca accent. Coroana de Paște terminată strălucește în culori vesele de primăvară și te pune într-o dispoziție bună. Este, de asemenea, potrivit ca masă, cămin sau decor de fereastră. Singurul dezavantaj al coroanei de Paști este că florile nu pot dura mai mult de o săptămână. Majoritatea copacilor care înfloresc la începutul primăverii sunt sensibili la căldură. De regulă, florile vor rămâne proaspete mai mult timp afară. Se vor ofili mult mai repede în interior.

Artizanat cu materiale naturale de Paști: iepurașul de Paște din lemn și lână

Faceți împreună cu copiii un iepuraș de Paște din bile și lână de lemn

Următoarea idee de artizanat nu este doar extrem de durabilă, ci și foarte ușor de realizat. Chiar și copiii de vârstă pentru grădiniță pot face față sarcinii fără probleme, cu puțin sprijin. Și cel mai bun dintre toate: Puteți picta acest iepuraș drăguț de Paște după cum doriți și aranjați-l împreună cu alte decorațiuni de lungă durată realizate din materiale naturale, cum ar fi cuiburi de păsări, flori și figuri de animale și le puteți afișa pe masa de luat masa, de exemplu. Sau puteți lega mai mulți iepurași împreună și puteți crea o ghirlandă pentru cămin.

Idei meșteșugărești de Paște cu materiale naturale precum bile și lână din lemn

Așa se face iepurașul de Paște: Ai nevoie de două bile de lemn, prima cu un diametru de cel puțin 5 cm și a doua cu un diametru de cel puțin 3 cm. Apoi mai ai nevoie de sârmă florală de la florărie, fir de lână, foarfece și clește. Mai întâi tăiați două bucăți de sârmă de lungime egală și îndoiți-le astfel încât să obțineți două urechi de iepure. Apoi înfășurați urechile de sârmă cu firul de lână. Apoi lipiți cele două bile împreună și apoi atașați urechile de iepure. Dacă doriți, puteți picta o față de iepure.

Artizanat cu materiale forestiere: bufnițe din discuri și butoane din lemn

Faceți obiecte de artizanat cu materiale forestiere împreună cu copiii. Faceți-vă propriul copac din ramuri de copaci și bufnițe din lemn

Un decor de Paște cu adevărat răcoros, care taie, de asemenea, o siluetă fină pe masa de masă toamna. Colectați ramuri cu copiii și folosiți felii de copac pentru a face bufnițele drăguțe prezentate mai sus. Această decorație este excelentă și pentru intrarea în casă, deoarece lemnul poate rezista cu ușurință vântului, ploii și înghețului. După ce sărbătoarea Paștelui s-a încheiat, puteți pur și simplu să stocați copacul într-o cutie și apoi să îl rearanjați în toamnă.

Realizați obiecte de artizanat cu materiale forestiere împreună cu copiii folosind un băț de lemn și nasturi

Așa sunt făcute bufnițele: faceți ochii din nasturi, vopsiți penele cu un creion și tăiați ciocul din fetru. Puteți face picioarele păsărilor din curățătoare de țevi. Găuriți prin grătarele de copaci din partea de sus și înșirați sfoara. Apoi atârnă bufnițele de ramura copacului. Decorul cu materiale forestiere este terminat. De asemenea, puteți decora ramura cu flori proaspete.

Artizanat cu materiale forestiere: ou de Paște cu mușchi

Artizanat de Paște cu materiale naturale Decorați un ou de Paște din lemn cu mușchi și flori proaspete

Un ou de Paște cu mușchi conferă decorului de Paște o notă naturală. Moosei taie o figură bună atât ca solist, dar arată la fel de cool împreună cu alte decorațiuni din materiale naturale. De asemenea, puteți condimenta oul de mușchi cu flori proaspete de sezon sau pene de pasăre. Tot ce aveți nevoie este lipici, un ou suflat sau un ou din lemn și mușchi. Lipiți mușchiul pe ouă bucată cu bucată și lăsați lipiciul să se usuce. Apoi legați flori sau pene de pasăre de ou.

Artizanat cu materiale forestiere Decorați ouăle de Paște cu mușchi, idee cu instrucțiuni

O altă idee este să acoperiți ouăle de pui albe cu mușchi. Pentru a merge mai repede, mai întâi puteți desena contururile cu un creion. Desenați o siluetă de iepure, o inimă sau litere. Apoi lipiți mușchiul pe el. Această decorație este super eficientă și se combină în mod deosebit armonios cu mobilierul purist. De asemenea, puteți înfrumuseța ouăle de mușchi cu o panglică decorativă. El dă decorațiunile simple de Paște în stil scandinav.

Meșteșuguri de Paște cu copii: ouă de cress

Artizanat pascal cu copii, idee pentru plantarea cojilor de ouă

Ouăle de creștet nu sunt doar o idee de artizanat mișto, ci sunt, de asemenea, un suvenir frumos pentru bunici. Semințele de plante cresc în mai puțin de o săptămână. Aveți nevoie de: hârtie de bucătărie, apă, semințe de cress de la magazinele de grădinărit, ouă suflate, ochi googly. Mai întâi, suflați ouăle și spălați-le bine cu apă. Apoi puneți un tampon de bumbac în fiecare ou și umeziți bine interiorul cojii de ou. Puneți un vârf de semințe în fiecare castron și umeziți-le din nou bine. Apoi, împreună cu copiii, urmăriți cum semințele încolțesc în următoarele câteva zile. Se toarnă creșterea în fiecare zi și după mai puțin de o săptămână este gata decorul de Paște cu ouă de creștet. Pentru a face ouăle să arate mișto, poți, de asemenea, lipi ochii googly pe ele.

Artizanat cu materiale forestiere: legați singur o coroană de Paște din ramurile de salcie

Meșteșuguri de Paște cu copii Idei pentru coroane de Paști realizate din materiale naturale precum ramuri și flori

Desigur, puteți cumpăra și o coroană de flori făcută din ramuri de salcie în centrele de grădinărit și magazinele de florărie. Dar arată mult mai frumos dacă îl legați de crenguțe de salcie proaspete. Acest lucru face ca manualele de Paști cu copiii să fie de două ori mai distractive. De asemenea, puteți condimenta coroana de Paște terminată cu ouă de Paști suflate, morcovi de hârtie și diverse figuri de animale. Această drăguță coroană de Paște va crea o dispoziție fericită în creșă.

Meșteșuguri de Paște cu copii: ouă de Paști, iederă și pene

Artizanat cu materiale forestiere precum pene și plante de Paște cu copiii

O altă idee interesantă este colorarea ouălor de Paște cu culori naturale. Apoi aranjați ouăle într-un castron mare cu iederă și pene. Puteți obține o nuanță roșie închisă cu sucul de sfeclă roșie, varza roșie colorează ouăle de Paște într-un purpuriu moale, mușețel și ceai de plante Sf. Ioan, iar turmericul vă colorează în galben strălucitor și coaja de ceapă vă face bronz. De asemenea, puteți freca ouăle de Paște cu ulei de floarea soarelui, astfel încât nuanțele să vină în propriile lor. Acest lucru conferă suprafeței oului o ușoară strălucire.

Artizanat cu materiale naturale pentru colorarea ouălor de Paște

Lăsați copiii să experimenteze diferiții agenți de colorare naturali. Apoi scrieți rezultatele împreună, astfel încât până anul viitor să știți ce a funcționat și ce nu. Puteți, de asemenea, să aruncați câteva ouă și să le lăsați deoparte. Apoi, veți avea și ouă de Paște și anul viitor, cu care puteți pune împreună un decor colorat de Paște încă din martie.

Creați idei de Paște pentru copiii din școala elementară, pictând ouă de Paște

Opțional, puteți colecta frunze interesante împreună cu copiii și le puteți atașa la ouăle de Paște cu o cravată de păr. Apoi vopsiți ouăle de Paște în roșu, lăsați-le să se usuce complet și apoi îndepărtați cu grijă cravatele și frunzele de păr. Funcționează cel mai bine dacă vopsiți ouă maro. Tranziția dintre roșu și maro este mult mai lină, astfel încât pete ușoare de culoare să rămână invizibile.

Idei de Paști de colorat idei pentru copiii din școala elementară cu materiale forestiere

Dacă doriți să vă salvați problemele de colorare a ouălor, puteți arunca ouă albe și lipi frunzele pe care le-ați găsit pe ele. În acest fel, ele devin mici opere de artă inspirate din natură. Aceste ouă de Paște pot fi împerecheate cu ouăle de mușchi, de exemplu, și arată și bine cu alte decorațiuni puriste de Paște realizate din materiale naturale. Dar ele sunt, de asemenea, potrivite ca soliști pe masa festivă sau, de exemplu, ca cărți de loc ciudate.

Decorațiunile de Paște cu copiii fac idei cu crengi de copac și ouă de lemn

Când vine vorba de decorațiunile de Paște, ramurile înflorite sunt o schimbare binevenită față de iepurașii de Paști, puii și co. Aduceți acasă câteva ramuri mai mari de cireș cu flori și atârnați ouăle de Paște pe ele. Acest decor arată deosebit de fermecător în vaze sau ceainice simple din ceramică. Copiii vă pot ajuta, desigur, cu lucrările de artizanat ale „pomului de Paște” și apoi îl pot expune cu mândrie pe o masă laterală.

Obiecte meșteșugărești de Paște cu materiale naturale, suflă ouăle și pictează-le și atârnă-le de ramuri proaspete de copaci

Ramurile înflorite proaspete sunt, de asemenea, salutul de bun venit perfect pentru toți oaspeții de Paște. Ramurile copacilor pot rezista frigului și vântului fără probleme. Cu toate acestea, pentru a preveni decolorarea florilor prea repede, ar trebui să schimbi apa în fiecare zi. Acest lucru va preveni apariția algelor și bacteriilor în apă. Ouăle de Paști suflate și colorate strălucesc în toate culorile curcubeului și atrag automat atenția.

Artizanat de Paște cu copii: materiale naturale precum mușchiul ca decor pentru coșul de Paște

Artizanat de Paște cu copii și materiale naturale Coșuri de Paște din mușchi cu flori proaspete de primăvară

Vechiul coș de Paște nu mai arată atât de frumos? Apoi îl puteți acoperi cu mușchi și îl puteți înfășura cu crenguțe de salcie. Puneți un ghiveci în interior și plantați-l cu flori de primăvară. Lăsați copiii să ajute în acest sens. Acesta este un mod distractiv de a practica grădinăritul.

Artizanatul de Paști cu copiii este distractiv, pentru că așa se creează modele colorate și creative. În galeria foto de mai jos puteți găsi mai multe idei de artizanat cu materiale naturale pe care le puteți face cu ușurință împreună cu copiii.

Coș de Paște din mușchi și ramuri de salcie

Meșteșuguri de Paște cu materiale naturale Instrucțiuni pentru un coș de Paște din mușchi și ramuri de salcie

Instrucțiuni pentru realizarea coșului de Paște din nuiele de salcie și mușchi

Artizanat cu materiale forestiere Coșuri de Paște din ramuri de salcie și mușchi

Plantați coșul de Paște cu cress și decorați-l cu pui de pâslă

Artizanat de Paște cu copii Coș de Paște cu iarbă și pui

Realizați singuri decorațiuni pentru pereți din pene

Obiecte de artizanat de Paște cu copiii, colectează și pictează materiale naturale, cum ar fi pene