Paște și primăvară

Artizanat cu materiale naturale: aceste idei pentru copii sunt perfecte pentru primăvară

Deși vremea nu arată încă semne ale acesteia, primăvara se apropie din ce în ce mai mult. Și nu este nimic mai bun primăvara decât o plimbare în natură. Dacă vremea se încălzește puțin, luați copiii cu voi și ieșiți afară. Indiferent dacă este în parc sau în pădure, o excursie este bună pentru trup și suflet. De asemenea, puteți colecta lucruri frumoase în aer liber și puteți deveni creativi cu ele. Ca inspirație, am adunat multe idei pentru artizanat cu materiale naturale pentru primăvara viitoare, pe care copiii voștri le vor găsi cu siguranță grozave.

Ce pot face copiii cu materiale naturale?

Tinker se confruntă cu materiale naturale primăvara

Meșteșugul cu materiale naturale este una dintre cele mai populare activități pentru copii. Natura are ceva de oferit în fiecare anotimp – de la frunze colorate toamna până la scoici frumoase vara. Dar primăvara diversitatea este probabil cea mai mare. Frunzele și mușchiul verde, florile timpurii, florile colorate și crenguțele sunt doar o mică parte a comorilor care pot fi găsite în aer liber. Copiii îl pot folosi pentru a face decorațiuni frumoase, pentru a face ei înșiși imagini creative și pentru a se distra mult. Citiți mai departe pentru a descoperi câteva idei grozave.

Vopsiți o ramură puternic și faceți decorațiuni de primăvară atmosferice

Faceți decorațiuni DIY din ramuri cu copii în primăvară

Prima noastră idee este minunat potrivită pentru copiii de vârstă la grădiniță. Tot ce aveți nevoie este o ramură, vopsea (vopselele pentru degete sunt, de asemenea, fine, mai ales pentru copii mici) și, eventual, decorațiuni colorate, cum ar fi pompe sau pietre pe care să vă lipiți. Procedura este super simplă. Căptușiți masa cu hârtie sau o pânză de ulei pentru ao proteja, așezați ramura pe ea și pregătiți vopselele și periile. Copiii ar trebui acum să picteze ramura în orice culoare și să o decoreze cu alte elemente decorative, dacă se dorește. Când ați terminat, lăsați vopseaua și lipiciul să se usuce și apoi decorați oriunde în apartament.

Decorați coroana de hârtie cu flori și frunze

Faceți o coroană din hârtie și decorați-o cu flori de primăvară

Copiilor le place să joace prinți și prințese. Și ceea ce nu ar trebui să lipsească într-un astfel de joc este coroana. Puteți face unul singur cu copiii folosind niște hârtie (o pungă de hârtie kraft este perfectă), bandă largă și flori și frunze frumoase.

Mai întâi, măsurați circumferința capului copilului și utilizați această măsurătoare (plus încă câțiva centimetri pentru cusătură) pentru a tăia o fâșie de hârtie de doi inci. Tăiați o a doua bandă de hârtie de aceeași lungime, dar de această dată tăiați o parte dreaptă și cealaltă zimțată. Măsurați o bucată de bandă de aceeași lungime și așezați-o pe o suprafață plană cu partea lipicioasă în sus. Acum atașați prima bandă la marginea inferioară și a doua la partea superioară. Cea mai mare parte a suprafeței benzii ar trebui lăsată liberă. Copiii atașează bijuteriile din natură la această bandă adezivă pentru a crea o coroană minunată.

Creați un habitat pentru animale

Habitatul animalelor se clatină într-o cutie de carton din materiale naturale

Artizanatul cu materiale naturale nu numai că îi poate ține pe copii ocupați ore în șir, ci îi poate învăța și să aprecieze natura. În plus, aceste idei meșteșugărești nu costă aproape nimic. Copiii tăi au figurine de animale mici, cum ar fi broaște țestoase sau prădători în cutia de joacă? Folosiți câteva bețe, pietre și frunze și construiți-le un habitat sau ascunzătoare într-o cutie veche de carton. Mai întâi lăsați copilul să aleagă locurile potrivite pentru materialele naturale și apoi folosiți pistolul de lipit (nepotrivit pentru copiii sub 8 ani) pentru a asigura totul la locul său.

Faceți poze cu materiale naturale primăvara

Fă poze cu materiale naturale primăvara împreună cu copilul tău

Nu puteți crea imagini frumoase pe hârtie cu creioane sau vopsea. Arta decorării unui șablon cu diverse elemente este mai populară astăzi ca niciodată. De exemplu, puteți utiliza resturile de ascuțire și puteți crea imagini originale. Acest lucru funcționează foarte bine și cu materiale naturale. Vă vom arăta câteva idei interesante mai jos.

Tinker masculi și fețe

Bărbații fac obiecte de artizanat și decorează cu materiale naturale primăvara

Ați văzut astfel de imagini în care modelul dintr-un desen de modă este îmbrăcat în obiecte de zi cu zi? Cu materiale naturale, copiii dvs. pot realiza singuri imagini similare. Desenați sau imprimați un șablon adecvat, furnizați diverse materiale din natură, de exemplu flori, fructe de pădure, frunze, fire de iarbă etc. și lăsați copilul să-și dezvolte creativitatea.

Proiectați animale pe șabloane tipărite

Iepurașii fabrică obiecte de artizanat cu materiale naturale primăvara

Șabloanele de tipărire sunt o alternativă excelentă dacă nu sunteți priceput la desen. Animalele precum iepurii, puii și oile sunt perfecte pentru meșteșugurile de primăvară. Dacă copiii vor să atașeze materialele naturale la hârtie, vor avea nevoie și de un adeziv. În acest fel, imaginile rezultate pot fi atașate și la perete sau, de exemplu, la frigider.

Decorați motivele naturii

Lipiți șablonul copacului cu bandă adezivă pe două fețe

Adezivul lichid nu este singura modalitate de a crea imagini grozave din materiale naturale. Funcționează mult mai curat cu banda dublă. Lipiți câteva benzi pe zonele de decorat și îndepărtați folia de protecție. Apoi începe.

Creați imagini frumoase cu materiale naturale primăvara

Iată două exemple de imagini grozave inspirate de natură. Un copac în floare, de exemplu, este ușor de făcut cu câteva frunze verzi și câteva flori. Pentru fluture, pe de altă parte, aveți nevoie de două frunze (aproape) la fel de mari pentru a crea aripile. Cu flori și petale puteți evoca și modele frumoase pe aripi.

Tinker copaci în primăvară cu materiale naturale

Bastoanele și crenguțele sunt, de asemenea, minunate pentru aceste imagini. Rețineți că obiectele grele, cum ar fi un băț gros, vor avea nevoie de un adeziv mai puternic pentru a se atașa la foaie.

Creați o imagine întreagă

Artizanat cu materiale naturale cu copii

Imaginile pot fi, de asemenea, proiectate complet fără stilouri sau șabloane. În locul unei foi de hârtie, de exemplu, capacul unei cutii de pantofi este utilizat pentru această imagine. Pentru contururile elementelor individuale s-au folosit role de hârtie igienică goale. Odată cu combinația de flori și buruieni, a fost creată în cele din urmă o frumoasă operă de artă. O alternativă bună pentru ploaie, de exemplu, ar fi utilizarea orezului de culoare albastră în loc de paiete.

Vopsea cu materiale naturale

Pensule alternative realizate din materiale naturale pentru copii

Natura oferă o mulțime de inspirație – și instrumente unice. Lăsați-i pe copii să colecteze ierburi, frunze, tulpini și flori în parc și să le folosească ca pensule originale. De exemplu, puteți folosi șnururi simple pentru mânere. Acest lucru creează perii structurate unic pe care cei mici le pot folosi pentru a picta modele frumoase.

vopsea cu materiale naturale cu copii primavara

Florile întregi sau ramurile cu tulpini sunt la fel de bune pentru pictură. De asemenea, îl puteți folosi pentru a ștampila forme frumoase pe foaie.

Faceți insecte cu materiale naturale primăvara

Realizați insecte din coji de nucă.Ideea pentru copii pentru primăvară

Primăvara care vine poate fi recunoscută prin zumzetul constant al insectelor. Deci, acesta este cel mai bun moment pentru a face mici bug-uri cu copiii. Iată câteva idei pe care le poți imita cu materiale naturale.

Faceți gândaci colorați din nuci împreună cu copiii

Instrucțiuni pentru prepararea insectelor cu copii în primăvară

Nucile întregi sunt necesare pentru aceste gândaci frumoși. Acestea sunt mai întâi tăiate în jumătate perfect, ceea ce necesită puțină practică, dar nu este deloc atât de complicat. Și în acest proces, tu și copiii puteți ronțăi nuci delicioase, care sunt, de asemenea, foarte sănătoase.

Când cojile de nuc sunt tăiate în jumătate, o treime din cochilie este vopsită în orice culoare și decorată cu câteva puncte albe. Apoi gura este vopsită și ochii googly lipiți. Lamele pot fi fie tencuite cu pâslă, fie puteți folosi elice de arțar. Lipiți aripile selectate și ați terminat.

Ideea DIY pentru un fluture colorat

Faceți fluturi cu copii din materiale naturale

Poate că nu există un copil care să nu găsească fluturi fascinante. Aceste insecte frumoase pot fi făcute cu ușurință din frunzele verzi ale copacilor și dintr-o ramură subțire. Aveți nevoie de două foi de aceeași dimensiune pentru aripile superioare și de două foi mai mici pentru aripile inferioare (de asemenea, de aceeași dimensiune). Apoi, cereți copilului dvs. să pună mai întâi modele frumoase pe frunze. Marcatoarele de cretă sunt perfecte pentru acest lucru. Apoi alegeți o ramură potrivită și lipiți frunzele vopsite cu pistolul de lipit.

Insecte Tinker cu materiale naturale pe carton

faceți insecte cu copii folosind materiale naturale

Insectele realizate din materiale naturale intră în propriile lor pe o bucată de carton vopsit. Cu un adeziv Mod-Podge pot fi, de asemenea, lipiți de el destul de bine.

Libelule DIY din elice de arțar

Libelula face obiecte de artizanat cu materiale naturale primăvara

Fructele de arțar, cunoscute și sub denumirea de pince-nez sau elice nazale, sunt deosebit de populare printre copii. De exemplu, îl puteți folosi pentru a face aceste libelule. Pentru aceasta aveți nevoie de ramuri subțiri pentru corp și antene. Această trăsătură devine și mai frumoasă atunci când copiii pictează pince-nezul nazal într-o culoare la alegere.

Realizați un colaj de materiale naturale în aer liber

Artizanatul cu materiale naturale creează curcubee pe copac primăvara

Cu niște hârtie de contact puteți face un colaj destul de din materiale naturale. Puteți tăia hârtia în orice formă doriți sau, ca în exemplul de mai sus, lipiți-o în jurul unui copac cu partea lipicioasă orientată spre exterior. Acum copiii ar trebui să lipească materiale naturale pe hârtia de contact pentru a crea colajul.

Casă de zână DIY

Casă zână Tinker cu idee de materiale naturale pentru copii

Copiii mai mari pot face, de asemenea, o casă de zână folosind materiale naturale. Nu sunt necesare instrucțiuni pentru aceasta. Pur și simplu colectați materialele, asamblați orice formă și decorați-o după cum doriți.

Conuri Tinker cu semințe de pasăre cu copii în primăvară

Realizarea semințelor de păsări cu copii în primăvară

Primăvara este, de asemenea, momentul perfect pentru a crea hrană pentru păsări. În loc de o casă clasică, puteți încerca această alternativă cu tenoni. Proiectul este foarte potrivit pentru copiii de la 2 ani și poate fi realizat în timpul excursiei în natură.

Faceți conuri de semințe de păsări cu copii în primăvară

Încercați să găsiți cele mai mari conuri posibile, astfel încât alimentatoarele dvs. de păsări să devină suficient de mari. Pentru ca semințele de păsări să se lipească de con, copiii ar trebui mai întâi să întindă unt de arahide pe con folosind un cuțit de plastic sau un băț de gheață. Cu cât este mai dezordonat, cu atât mai bine. Odată ce conurile de pin sunt acoperite cu unt de arahide, aruncați-le într-un castron cu semințe de păsări. Astfel, semințele de păsări se vor lipi de untul de arahide. În cele din urmă, o bucată de sfoară poate fi legată de vârful conului pentru a agăța alimentatorul de păsări de o ramură.