Pardoseli și gresie

Pardoseli pentru bucătărie – 6 idei pentru diferite materiale

Pardoseli pentru bucătărie laminat-aspect lemn-modern-insulă-bucătărie-alb-bază-dulapuri-dulapuri montate pe perete

Podeaua din bucătărie este cea mai stresată suprafață din casă. Cel potrivit Pardoseli de bucătărie Găsirea acestuia nu este o sarcină ușoară. Există deja numeroase variante de materiale care reprezintă alternative la cele mai frecvent utilizate plăci. În acest articol, rezumăm câteva dintre posibilitățile pentru podelele de bucătărie și vă prezentăm câteva idei frumoase.

Cel mai popular pardoseală pentru bucătărie – gresie

Pardoseli pentru bucătărie gresie compactă - gri-aragaz-hota-extractor-oțel inoxidabil

Podeaua pentru bucătărie poate avea funcționalitate și un design frumos în același timp. Clasicele aici sunt cu siguranță faianța. Există o selecție largă de plăci monocrome, colorate sau cu modele și disponibile în diferite dimensiuni. Acest lucru îi permite să fie adaptat stilului bucătăriei și creează o imagine de ansamblu frumoasă.

Pardoseli pentru bucătărie – particularitățile plăcilor

Pardoseli pentru gresie de bucătărie - insulă - blat din oțel inoxidabil - suport pentru vinuri - scaune de bar

Plăcile de podea sunt conectate între ele prin îmbinări, au o longevitate clară și sunt ușor de întreținut. Pardoseala din gresie este rezistentă la căldură, apă și la majoritatea substanțelor chimice de uz casnic utilizate la curățare. Datorită acestor proprietăți și numeroaselor posibilități de proiectare, acestea sunt de obicei preferate pentru bucătărie.

Podeaua de bucătărie din PVC – o alternativă perfectă la gresie

Pardoseli pentru bucătărie vinil podea-bej-bucătărie insulă-scaune bar-piele-masă marmură

Pardoseala din PVC sau vinil pentru bucătărie a fost în ultima vreme o alternativă adesea aleasă faianței. PVC-ul este un plastic ușor și rapid de așezat ca podea. Un alt avantaj este prețul scăzut, care nu scade în niciun caz proprietățile. Pardoseala din PVC pentru bucătărie este foarte ușor de întreținut datorită îmbinărilor sale strânse, care permit o curățare rapidă, dar bună.

Fapte interesante despre pardoselile din vinil

Podele pentru bucătărie pvc-podea-parter-fereastră mare-perete-alb-cărămidă

Acest tip de pardoseală nu este realizat din substanțe chimice, ci în principal din materiale precum sarea de rocă și petrolul. Chiar și materialele naturale sunt utilizate pentru umplere, în special cretă și calcar. În plus, podeaua din PVC nu conține plastifianți periculoși sau metale grele.

Pardoseala din PVC sau vinil funcționează bine în bucătărie

Podele-bucătărie-modern-podea-din-vinil-aspect-de-lemn-portocaliu-candelabru

Bucătăria este spațiul din apartament în care nu stai pe canapea sau scaun, ci stai și te plimbi. Prin urmare, pardoseala pentru bucătărie trebuie să fie igienică și ușor de curățat. Pardoselile din vinil sunt extrem de robuste și mult mai calde în comparație cu pardoseala din piatră sau ceramică. Cu o astfel de acoperire pentru podea, puteți merge desculț în bucătărie fără încălzire prin pardoseală.

Pardoseli din PVC pentru bucătărie cu izolare fonică la impact

Podele-bucătărie-pvc-vinil-podea-roșie-culoare-accent-scaune-bar-bucătărie-insulă

Pardoseala din PVC este perfectă pentru un apartament în oraș, deoarece asigură izolare fonică a picioarelor. Vecinii și colegii dvs. de cameră vor fi cu siguranță recunoscători pentru alegerea unei astfel de pardoseli în bucătărie.

Varietate de modele pentru pardoseli din vinil

Podele-bucatarie-vinil-pvc-pardoseala-din-piatra-optica-bucatarie-peninsula-lemn-dulapuri

Unii oameni asociază ideea pardoselii din PVC cu un design plictisitor care nu este potrivit pentru un apartament modern. De fapt, acest lucru nu este deloc cazul, deoarece gama de culori și structuri este foarte largă. Cu toate acestea, există și tehnici care pot conferi podelei de vinil un aspect perfect de lemn sau țiglă.

Pardoseli pentru bucătărie – laminat în loc de parchet

Podele-bucatarie-deschise-moderne-laminate-pas-living-sertare-albe-sertare

Pardoseala din lemn real nu este recomandată pentru bucătărie, deoarece parchetul prezintă uzură neuniformă. După un timp, zonele stresate devin vizibile și întreaga bucătărie își pierde farmecul. O alternativă este laminatul rezistent la umiditate. Oferă multe variante pentru modele, deoarece materialul este furnizat cu o imprimare digitală.

Dezavantaje ale laminatului ca podea pentru bucătărie

Podele-bucătărie-laminat-întunecat-sufragerie-masă-masă-rotund-lampă-suspendată

Laminatul este la fel de ieftin, dar are unele dezavantaje. În primul rând, resturile de alimente pot fi depuse în articulații, ceea ce vorbește pentru o igienă precară și o curățare mai dificilă. Scăparea vaselor sau oalelor poate lăsa defecte urâte la suprafață greu de reparat. Desigur, există și un astfel de risc cu faianța, dar plăcile individuale pot fi schimbate mult mai repede și mai ușor.

Șapă în apartament este la modă

Podele-bucătărie-șapă-acoperire-rășină-epoxidică-contrast-mobilier-negru

O altă acoperire de podea rezistentă la bucătărie este șapă. În ultimul timp, materialul nu a fost instalat doar ca sub-etaj, ci este utilizat din ce în ce mai mult ca acoperire a pardoselilor în spațiile de locuit. Astfel de etaje sunt complet la modă și sunt perfecte pentru apartamentele în stil minimalist.

Bucătărie modernă cu pardoseală de șapă

Podele-bucătărie-șapă-podea-covoare-model-bază-dulapuri-lemn-masă laterală-lumânări

Cu acoperirea potrivită, pardoseala șapei este o podea elegantă potrivită pentru bucătărie. Este așezat fără articulații, ceea ce indică faptul că este ușor de îngrijit. Cu toate acestea, dacă găsiți suprafața gri puțin mai rece, pe ea pot fi așezate covoare în toate culorile posibile.

Pardoseli pentru bucătărie cu încălzire prin pardoseală

podea-bucătărie-șapă-beton-gri-elegant-optică-mare-bucătărie-insulă

Pardoselile cu șapă sunt perfecte pentru încălzirea prin pardoseală. Fie că este în bucătărie sau într-o altă cameră, o podea caldă în timpul iernii creează confort suplimentar în apartament, mai ales în lunile reci de iarnă.

Acoperire adecvată pentru pardoseli de șapă

Podele-bucătărie-hol-șapă-gri-trendy-plută-panouri-perete-tablă

Pentru ca șapa să fie potrivită pentru spațiile de locuit, materialul are absolut nevoie de o etanșare. Mai întâi este șlefuit, apoi lustruit și, în cele din urmă, trebuie să alegeți o acoperire finală pentru a aplica care va da atingerea finală. Posibilitățile sunt diferite – rășina epoxidică, uleiurile speciale sau chiar pielea fac parte doar din ea. Pardoseala finisată din șapă poate fi tratată rapid și ușor cu agenții de curățare obișnuiți.

Pardoseli ecologice – plută pentru podeaua bucătăriei

pardoseala-bucatarie-pluta-frumoasa-optica-combinatie-dulapuri-albe

Pluta este un material cu eficiență energetică ridicată. Pardoselile din plută oferă o izolație termică semnificativă și sunt eficiente din punct de vedere energetic. Astfel de pardoseli de bucătărie sunt utilizate în principal în țările scandinave, unde vremea este de obicei mai rece.

Alte proprietăți ale pardoselii din plută

Podele-bucătărie-plută-pardoseală-model-maro-închis-dulapuri-candelabru

Pluta este o materie primă regenerabilă care, ca acoperire a pardoselii, se caracterizează și prin izolare fonică la impact. O astfel de podea este rezistentă și aspectul său este potrivit pentru bucătării în diferite stiluri.

Acoperire linoleum pentru podeaua bucătăriei

Podele-bucătărie-linoleum-pardoseli-ieftine-elegante-colorate

Linoleum este o variantă a pardoselii naturale pentru bucătării. Materialul este format din materii prime naturale care îl fac ușor de curățat și creează o suprafață antiderapantă și antistatică. Dacă persoanele cu alergii locuiesc în apartament, linoleumul este ideal ca acoperire pentru pardoseală.

Aveți pardoseli din linoleum instalate profesional

Podele-bucătărie-linoleum-pardoseală-șah-model-galben-culoare-pardoseală-accent

Cu linoleum, este necesară o etanșare profesională pentru a proteja materialul împotriva pătrunderii umezelii. Dacă pardoseala din linoleum este instalată ireproșabil de către un specialist, podeaua din bucătărie va avea o durată lungă de viață.

Podele pentru bucătărie în multe culori și modele posibile

Podele-bucătărie-linoleum-modele-extravagante-interesante-scaune-bar-construcție-ouă-pete-lămpi suspendate

Deoarece consumatorii apreciază posibilitatea proiectării individuale a propriei case, varietatea de modele are o mare importanță. Există, de asemenea, multe culori diferite și modele interesante care se găsesc în linoleum, dintre care puteți alege cel mai bun pentru bucătăria dvs..

Combinație de materiale pentru pardoseală într-o bucătărie deschisă

Pardoseli-bucatarie-deschisa-gresie-sufragerie-laminat-pete-incorporate-tavan

Bucătăriile deschise sunt comunicative și combină funcționalitatea cu un design interior frumos. Ele sunt adesea separate de restul zonei de locuit printr-o altă acoperire de podea. Puteți vedea clar separarea dintre bucătărie și sufragerie fără a pune o ușă între ele.