Pardoseli și gresie

Pardoseli din lemn: alegeți între parchet și laminat

pardoseală living din lemn luminos zonă de relaxare masă de cafea masă auxiliară

Alegerea pardoselii este una dintre cele mai importante decizii pentru interiorul apartamentelor noastre. Pardoseala oferă impresia generală și arată stilul locuitorilor casei. În principiu, este expus la încărcături mari și poluare, dar înlocuirea sa necesită întotdeauna mult efort și mulți bani. Și, în timp ce înlocuim pur și simplu măsuța de cafea sau perdelele, schimbarea suprafeței podelei nu este o reparație ușoară. Dimpotrivă, trebuie să o iei foarte în serios. Deci, aici regula este: înainte de a pune podeaua, este necesar să alegeți cu atenție materialul. Din acest motiv, am dori să vă oferim două opțiuni pentru una Pardoseli din lemn imaginați-vă, și anume parchetul și laminatul sunt menite.

Pardoseli din lemn – Este parchetul sau parchetul laminat mai bun, mai frumos și mai practic?

parchet lemn modern design gri laminat dormitor

Ambele variante sunt grozave! Într-un caz avem farmecul de neînlocuit al lemnului natural și în al doilea o alternativă relativ ieftină pentru pardoseala din lemn sub formă de laminat, care ne oferă o pardoseală durabilă și practică.

Pardoseli din lemn – parchet

parchet lemn lucios parchet bonern canapea scară în spirală

Pardoseala ca pardoseală din lemn nu este admirată doar pentru frumusețea lemnului natural, ci și pentru proprietățile sale precum duritatea, rezistența la intemperii, izolația termică și întreținerea ușoară. Scândurile din lemn masiv pot fi, de asemenea, împărțite în două tipuri: lemn masiv cu grosimea standard a panourilor de peste 15 mm sau mai mult și parchet cu mai multe straturi (parchet cu dublu strat sau cu trei straturi), care este conectat la bază. Stratul superior al acestei pardoseli din lemn este lustruit și gata de instalare, ceea ce înseamnă că nu este necesară șlefuirea sau lustruirea în cameră. Astăzi puteți cumpăra și parchet din lemn masiv lustruit. Lemnul este un material viu și are propriile sale caracteristici. Se schimbă în timp și devine și mai frumos în acest proces.

Parchet din lemn alb

parchet lemn alb design parchet trepte lampa de podea covor

Umiditatea și temperatura camerei au o mare influență asupra parchetului. Când umiditatea aerului este mai mare vara, parchetul se umflă și absoarbe; opusul se întâmplă atunci când umiditatea aerului este mai mică. După un anumit timp, pardoseala din lemn își pierde elasticitatea. De aceea, la sfârșitul secolului al XX-lea a fost creat un nou tip de parchet – parchetul cu două straturi. Oferă flexibilitate pe stratul superior. Dispunerea transversală a stratului inferior simulează mișcarea naturală a lemnului în partea de sus și previne deformarea scândurilor. Stratul superior este de obicei realizat din lemn prețios și are o grosime cuprinsă între 2,5 și 6 mm, ceea ce este absolut suficient. Așadar, veți obține un produs bun și durabil sub forma unei acoperiri de podea din lemn pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Aranjați pardoseala din lemn într-un mod original

podele parchet din lemn design sufragerie draperii perdele

Pardoselile din lemn natural pot fi împărțite în funcție de dimensiunea panourilor de parchet. În mod tradițional, acestea sunt mici (de exemplu 40 x 200 mm), dar acum sunt disponibile și scânduri lungi pentru podele din lemn. Parchetul stratificat poate fi produs și în funcție de anumite dimensiuni. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă la fiecare instalare, sunt posibile deformări.

Pardoseli din lemn – Materialul din lemn

parchet lemn de cireș parchet bucătării interior

Parchetul este realizat din lemn natural și tipuri exotice de lemn. Parchetele din stejar, fag, frasin, nuc, arțar sau cireș sunt la mare căutare. Pardoselile exotice provin din America de Sud, Africa și Asia. Acestea sunt apreciate pentru culorile și texturile lor frumoase, diverse și rare și se caracterizează printr-un grad ridicat de duritate, rezistență și rezistență la intemperii, astfel încât sunt potrivite și ca pardoseală din lemn pentru exterior. Tipurile de lemn sunt foarte diferite – ipe, iroko, bambus, tec, merbau, mahon, pilang, lemn de trandafir și altele.

Alegerea parchetului în funcție de duritatea materialului lemnos

podele din lemn scânduri înguste maro deschis albastru închis perete

Alegerea parchetului în funcție de duritatea materialului lemnos trebuie să depindă în primul rând de cameră și de aplicarea acestuia. Zada, cireșul și arțarul european sunt moderat puternici, urmate de cireșul american, nucul american, tecul, frasinul, fagul, stejarul și stejarul afumat. De asemenea, printre materialele solide se numără arțarul canadian, merbau și salcâm. Parchetul pentru pardoseli din lemn realizat din aceste tipuri este deosebit de puternic, de trei ori mai puternic decât în ​​mod normal, deoarece lemnul este tratat sub presiune foarte mare, ceea ce și-a schimbat structura. Această pardoseală este potrivită pentru zonele cu trafic foarte mare.

Parchet din lemn într-un aspect bine purtat

podea din lemn parchet dormitor fotoliu pat verde noptiera

Pardoseli din lemn – laminat

pardoseală canapea lemn laminat biciclete perete de cărămidă

Podeaua laminată este un produs din lemn cu mai multe straturi. Hârtia decorativă laminată și rășina melaminică suprapusă sunt stratul real de rulare. Rășina melaminică este un material dur și este extrem de rezistentă. Placa suport laminat din HDF formează baza pardoselii laminate. Este format din HDF (fibră de înaltă densitate). Suportul laminat din hârtie specială este stratul inferior și conferă acestei pardoseli din lemn stabilitatea finală. În procesul de producție, straturile laminate individuale sunt prelucrate împreună pentru a forma podeaua laminată sub presiune ridicată și la temperaturi ridicate.

Pardoseli laminate gri cu un model interesant

Pardoseli din lemn laminat scaune de bucătărie cu model gri

Laminatul ca podea din lemn are o capacitate redusă de absorbție a apei deoarece materialul (HDF) este impregnat cu rășini speciale rezistente la apă. Pe partea inferioară a panourilor este un strat laminat care oferă o protecție suplimentară împotriva umezelii.

pardoseala din lemn laminat rustic vintage canapea living

Astăzi, ca pardoseală din lemn, laminatul are proprietăți tehnice foarte bune; din punct de vedere optic, este adesea indistinct de parchetul real. Cu conexiunea cu clic a podelei cu laminat, este garantată instalarea ușoară, rapidă și perfectă!

Pardoseala laminată din lemn este:

parchet lemn cald culoare scaun scaun fereastră laminat

– Rezistent la uzură: rezistența la uzură a pardoselii laminate este garantată de suprafața rezistentă la uzură combinată cu miezul foarte dur.

– Rezistent la impact: panourile HDF de înaltă calitate ale acestei pardoseli din lemn pot rezista la impacturile bruște cauzate de tocuri, cădere de obiecte și impresii din mobilier.

– Rezistent la țigări: dacă o țigară arsă a fost scăpată și lăsată pe podeaua laminată pentru câteva secunde, nu va lăsa nici cea mai mică urmă.

– Rezistent la zgârieturi: parchetul laminat din lemn poate rezista zgârieturilor de pe scaunele de birou cu role din cauciuc moale.

– Repelent la murdărie: chiar și pixurile, rujul sau oja pot fi îndepărtate cu ușurință din laminat cu o picătură de acetonă pe o cârpă curată.

pardoseală lemn roșu închis maro laminat mobilier stil japonez

parchet din lemn laminat bucatarie stil rustic bucatarie insula fotoliu

pardoseală lemn cameră pentru tineret mobilier verde birou orb

pardoseala din lemn laminat design mobilier idee raft