Pardoseli și gresie

Curățarea plăcilor fără substanțe chimice – 13 remedii casnice pentru curățarea băii și a bucătăriei

Curățarea plăcilor de bucătărie-model-albastru-perete-insulă-suprafață de lucru

Chiar dacă plăcile sunt o acoperire extrem de practică și sunt adesea folosite atât în ​​interior, cât și în exterior, acestea trebuie mai întâi să fie îngrijite și curățate în mod regulat, astfel încât să arate frumos mult timp. Chiar dacă Curățați plăcile nu este o chestiune complicată, întreținerea este uneori obositoare și necesită mult timp. În acest articol vă vom prezenta diverse remedii casnice și vă vom oferi câteva sfaturi cu ajutorul cărora puteți să vă curățați din nou plăcile ceramice ușor, durabil și rapid..

Curățați plăcile cu remedii casnice

curățare gresie curățare mop-găleată-roșu-turcoaz-podea

Pentru plăci speciale și sensibile, cum ar fi piatra naturală, marmură, gresie etc., trebuie să urmați instrucțiunile producătorului și să alegeți produse de îngrijire adaptate la acoperirea plăcilor dvs. Chiar și cu remedii casnice, este important să faceți o testare pentru prima dată și să încercați produsul respectiv într-un loc ascuns.

Curățați plăcile calcificate cu oțet

curățarea plăcilor oțet mere sticla frunze roșii verzi

Știm cu toții petele enervante de calcar de pe perete și gresie din baie. Petele de calcar pot fi îndepărtate cu ușurință cu o picătură de oțet, un remediu casnic ieftin care face minuni. Frecați plăcile subțiri cu oțet sau esență de oțet și lăsați-o să aibă efect în funcție de gradul de murdărire. Vă rugăm să vă asigurați că îmbinările rămân uscate, deoarece acidul poate dizolva adezivul pentru îmbinare. Dacă petele de calcar au fost deja îndepărtate, le puteți șterge cu apă cu săpun și puteți usca plăcile.

Curățarea covoarelor fără substanțe chimice – sfaturi și remedii casnice ca alternativă

Curățarea plitei ceramice – sfaturi utile pentru o curățare ușoară

Curățarea hainelor – trucuri minunate pentru îndepărtarea petelor încăpățânate

Curățați plăcile cu acid citric

Curățați faianța de lămâie-coajă-lămâie pe jumătate

Dacă aveți la îndemână acid citric, îl puteți folosi cu același efect asupra plăcilor extrem de calcificate ca și esența de oțet. Luați 30 de grame de acid citric pe litru de apă și folosiți-l pentru a lucra pe plăcile puternic calcificate. De asemenea, puteți aplica curățătorul auto-fabricat direct pe fiting.

Folosiți coaja de portocală pentru a face strălucirea plăcilor

curățarea plăcilor de portocale-coajă-portocală-fructe-acide

De asemenea, sunteți binevenit să folosiți o coajă de lămâie sau portocală pentru o curățare ușoară. Petele de tei dispar ca prin magie dacă freci gresia cu o lămâie înjumătățită. Această variantă ecologică a agenților acizi este agentul de curățare perfect pentru plăcile întunecate, pe care fiecare picătură de apă lasă urme.

Curățați plăcile cu zeama

Curățarea plăcilor-zeama-sticla-sticla-aluat-lichid

Data viitoare când rămâneți rest de lapte, vă rog să nu-l aruncați. Acest produs alimentar este un produs de curățare ieftin și biodegradabil. Frecați plăcile cu ea, lăsați-o să lucreze, clătiți și uscați. Deși pare ciudat, poate fi folosit pentru curățarea plăcilor murdare și calcificate fără spălarea intensă.

Curățarea plăcilor din bucătărie

gresie-curatare-albastru-burete-manusa-galbena

Plăcile din bucătărie, în special, sunt expuse în mod constant la murdărire grea, reziduuri alimentare și, mai ales, petele de grăsime vă pot face munca considerabil mai dificilă. Frecarea cu coajă de portocală este o salvare chiar și pe plăcile murdare din bucătărie. Spălarea sifonului, care ucide bacteriile și previne mirosurile și mucegaiul, este o adevărată armă miracol împotriva grăsimilor. Grăsimea de pe plăcile de bucătărie poate fi ușor abordată direct cu alcool sau diluată cu apă.

Îndepărtați petele de grăsime de pe faianța bucătăriei

gresie-curatare-bucatarie-lucios-bej-castron-vas-de-depozitare

Murdăria grasă poate fi îndepărtată cu ușurință cu apă caldă și puțină pulbere de spălat vase. Săpunul de caș este, de asemenea, un agent de curățare ideal pentru suprafețele bucătăriei și îndepărtează murdăria încăpățânată.

Curățați plăcile cu săpun de caș

gresie-curatare-miez-sapun-maro-sapun-bloc-unghiular

Săpunul de caș ras amestecat cu bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și apă va face ca faianța să strălucească. De asemenea, puteți folosi spray-ul cuptorului pe petele de grăsime. Și aici, procedura obișnuită – pulverizați, așteptați scurt și ștergeți cu o cârpă. După aceea, plăcile de bucătărie vor fi din nou perfect curate.

Curățați fără efort îmbinările plăcilor 

Curățarea faianței-periuței de dinți-pasta de dinți-pardoseală-faianță-mănuși

Sunteți de acord că curățarea rosturilor de țiglă este o sarcină cu adevărat neplăcută? Îmbinările își schimbă culoarea în timp și nu pot fi curățate cu buretele de curățare. Nu sunt necesare produse de curățat de specialitate scumpe, dar puteți face această sarcină plictisitoare cu câteva remedii casnice simple.

Îndepărtați murdăria cu cola

Curățarea plăcilor-cola-sticlă-cub-de-gheață-lichid-fizzy

Cola este un mijloc excelent de curățare a mortarului murdar. Datorită acidului fosforic conținut în cola, acesta dizolvă aproape orice murdărie și face ca totul să strălucească din nou. Puneți cola pe zonele corespunzătoare, lăsați-o să funcționeze pentru o perioadă scurtă de timp și clătiți-o bine. Puteți obține plăci strălucitoare în cel mai scurt timp dacă adăugați cola fără zahăr în apa de curățare sau dacă zonele sunt murdare cu încăpățânare, agitați cola direct pe ea și apoi clătiți bine cu apă.

Curățați chitul de gresie cu bicarbonat de sodiu

Curățarea plăcilor-sodă-praf de copt-sodă-lingură de sticlă

Un remediu casnic dovedit pentru a curăța din nou îmbinările de țiglă gri este bicarbonatul de sodiu. Cu un raport de amestecare de 2: 1, o pastă de praf de copt și apă este amestecată și aplicată pe îmbinări cu o perie mică. Murdăria dispare și articulațiile arată din nou ca noi. O alternativă la praful de copt ar fi un amestec de sodă și apă. Frecați chitul cu pasta, lăsați-l să stea și clătiți.

Curățați îmbinările plăcilor cu pastă de dinți

Curățarea plăcilor-periuță de dinți-pastă de dinți-mentă

Știați că pasta de dinți poate fi folosită și pentru curățarea articulațiilor. Datorită substanțelor abrazive din pasta de dinți, se dovedește a fi un adevărat remediu miraculos. Puneți niște pastă de dinți pe o periuță de dinți veche și folosiți-o pentru a freca chitul îngălbenit. Funcționează excelent. Alternativ, puteți utiliza cretă pură pentru articulații mai albe.

Îndepărtarea lacului de unghii ca produs de curățare perfect pentru mortar

Curățarea plăcilor-lac-unghii-îndepărtarea-sticlei-bumbac tampoane-mâini

Un agent de curățare neobișnuit, dar util, este produsul de îndepărtare a ojei disponibil în comerț. Stropiți o parte din produsul de îndepărtare a ojei pe un tampon de bumbac sau un tampon de bumbac și folosiți-l pentru a trata îmbinările plăcilor. Murdăria a dispărut în câteva secunde și ați efectuat o curățare ieftină, dar profesională.

Curățarea plăcilor vechi

Curățarea faianței-perie-podea-burete-verde-mănuși

De-a lungul timpului, plăcile vechi își pierd adesea strălucirea și par plictisitoare. Le puteți face să strălucească din nou adăugând un pic de lichid de spălat sau șampon pentru păr în apa de curățare. Un alt agent spumant este amoniacul, care face minuni. Pur și simplu frecați plăcile cu ea și vor străluci imediat.

Dă plăcilor o strălucire cu ulei de in

Curățarea plăcilor-ulei-de-semințe-de-in-ulei-lingură-lingură-sticlă

Petele încăpățânate de calcar pot fi, de asemenea, curățate foarte bine cu agent de clătire, iar plăcile mate vor străluci din nou cu acest remediu simplu de casă. Dacă adăugați câteva picături de ulei de in la apa de ștergere, veți asigura, de asemenea, o strălucire proaspătă.