Pardoseli și gresie

Curățarea covoarelor fără substanțe chimice – sfaturi și remedii casnice ca alternativă

curățarea covorului remedii casnice-sfaturi-idei-îndepărtarea-petelor

Oricât de frumoase sunt covoarele, mai devreme sau mai târziu au nevoie de curățare. Petele sunt o problemă obișnuită, în special pe covoarele de culoare deschisă. În plus, există decolorarea și acarienii enervanți, care reprezintă o mare problemă, în special pentru persoanele care suferă de alergii. Acum nu mai trebuie să apelați la produse de curățat covoare profesionale, scumpe și chimice pentru a vă împrospăta iubitul covor. Puteți face asta cu multe remedii casnice Curățarea covorului, astfel încât să pară din nou rapid din nou. Am dori să enumerăm câteva astfel de remedii casnice și sfaturi pentru dvs. în acest articol. Încercați-le pentru curățarea covoarelor înainte de a apela la produse chimice sau de a angaja o companie.

Curățați covorul cu un aspirator

curatarea covoarelor aspirator-prevenire-zilnica-pardoseli-ingrijire

Este esențială curățarea regulată a covorului cu un aspirator, care nu numai că îndepărtează murdăria acumulată, ci și combate diferiții dăunători. Persoanele alergice la praf au nevoie de această curățare pentru a scăpa de majoritatea acarienilor și, mai presus de toate, de excrementele iritante ale acarienilor. De asemenea, molii adoră covorul din casa ta și le place să-l folosească pentru a depune ouăle acolo. Aspiratorul este dispozitivul perfect pentru curățarea zilnică a covoarelor.

Curățați covorul în mod regulat, ca protecție împotriva dăunătorilor

curățarea covorului vid-vid-prevenire acarieni-molii

Cu toate acestea, dacă utilizați un aspirator pentru curățarea covoarelor, ar trebui să aveți în vedere că, în unele cazuri, covorul va fi deteriorat. Multe boabe de nisip acumulate, în combinație cu aspiratorul, se transformă într-un fel de aparat de ras care taie fibrele țesutului. Puteți verifica dacă acesta este cazul dvs. uitându-vă în pungă sau recipient după ce ați curățat covorul. Scamele excesive nu sunt un semn bun.

Curățați covorul cu sifon – îndepărtați imediat petele

curatarea-covoarelor-sapun-usor-burete-dab

Pentru a evita petele și pentru a le curăța cât mai ușor, acestea trebuie îndepărtate cât mai curând posibil. Dacă acestea nu s-au uscat încă, pot fi îndepărtate mult mai bine și mai ușor. Se aplică următoarele: Nu frecați punctele! Apa carbogazoasă este deosebit de potrivită aici. Dacă doriți să curățați covorul cu sifon, așezați mai întâi un prosop gros pe pata proaspătă. Apoi se toarnă sifonul peste el. Dioxidul de carbon dizolvă murdăria, care este apoi absorbită de prosop. Un vapor nu este o idee bună pentru pete. De obicei, acest lucru asigură numai murdăria arsă în țesătura covorului. Săpunul este, de asemenea, destul de dificil de manevrat pe covoare. Este dificil să îndepărtați complet săpunul la sfârșit. Săpunul uscat leagă apoi mai bine murdăria din țesătură în viitor.

Aveți grijă cu covoarele naturale

curățarea covorului curat-gospodărie-vârfuri adânc

În mod natural, covoarele naturale sunt deosebit de sensibile. Agenții chimici trebuie evitați la curățarea unui astfel de covor, deoarece pot deteriora țesătura. De asemenea, ar trebui să acordați atenție culorilor. Acest lucru poate duce la decolorarea nedorită. Utilizați produse ușoare și blânde, cum ar fi săpun, apă sau un detergent de lână pentru a curăța covoarele naturale. Apoi încercați produsul selectat pe o parte invizibilă a covorului. Deci, puteți verifica modul în care reacționează la produs. Indiferent ce tip de covor doriți să udați curat, așteptați până la vară pentru ao face. În caz contrar, se usucă mult prea încet, ceea ce la rândul său poate duce la un miros neplăcut.

Curățați covorul cu remedii casnice – oțet și lămâie

curățarea soluției de oțet de covor-lămâie-praf de copt-stimulare-ieftină

Așa cum am menționat anterior, există câteva remedii casnice pe care ar trebui să le încercați înainte de a utiliza produse chimice. Acestea pot face adesea minuni. Apa de oțet este deosebit de potrivită pentru curățarea personală a covorului, turnarea acestuia pe pete și permițându-i să se înmoaie câteva ore. Este potrivită și apa cu lămâie, care se șterge cu atenție cu o cârpă după câteva ore. Dar nu uitați că oțetul și sucul de lămâie au un efect de albire. De aceea, folosiți-le numai pe covoare de culoare deschisă. Ca alternativă la covoarele colorate, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru curățarea covoarelor.

Curățați singur covorul cu bicarbonat de sodiu

covoare-curățare-praf-de-copt-sifon-idee-ușor-îndepărtare a petelor

Ceea ce are efect de curățare cu praful de copt este bicarbonatul de sodiu pe care îl conține. Dacă doriți să curățați covorul cu bicarbonat de sodiu, pur și simplu presărați bicarbonat de sodiu pe pete și turnați apă fierbinte peste el, ceea ce va deschide porii fibrelor. Întregul lucru ar trebui să poată acționa cel puțin câteva ore și de preferință peste noapte. A doua zi dimineață, pur și simplu ștergeți bicarbonatul de sodiu. De asemenea, puteți lăsa covorul să se usuce și apoi aspirați bicarbonatul de sodiu. Este posibil ca procesul să fie repetat pentru pete mai încăpățânate. Un alt lucru extraordinar despre bicarbonatul de sodiu este că combate mirosurile neplăcute din covor.

Îndepărtați petele de vin roșu de pe covoare cu sare

curatarea-covoarelor-covoare-vin-rosu-sare-varf

Probabil ați auzit de sare ca remediu pentru petele de vin roșu, dar pur și simplu ați uitat de ea. Sarea poate fi un adevărat leac minune aici când vine vorba de curățarea covoarelor. Cu toate acestea, trebuie luate măsuri imediat. Presărați multă sare pe pată și lăsați-o să stea așa. În acest timp, vinul roșu este pur și simplu absorbit de sare. Acest lucru îl poate face și să devină roșu. Apoi scoateți sarea cu aspiratorul și repetați procesul până când pata a dispărut.

Vin roșu uscat

soluție de curățare-covor-vin-roșu-are-are-vin-alb-de-oțet

Cu toate acestea, pata nu poate fi observată până când nu s-a uscat. În acest caz, nu disperați, deoarece există câteva remedii pe care le puteți încerca. Acestea includ vin alb, apă minerală și apă cu oțet. Acidul pe care îl conține poate deteriora covorul. Așa că încercați din nou într-un loc discret.

Curățați covorul cu spumă de ras

spălare-curățare-covor-spumă-de-spumă-covor-alternativă-fără-pată

Căutați o alternativă ieftină la spuma de covor, apoi spuma de bărbierit este ajutorul perfect. Puteți curăța covorul punând spuma pe pată, lucrând-o cu atenție cu o perie și lăsând-o să aibă efect. Apoi pur și simplu aspirați-l. Când alegeți spuma de ras, asigurați-vă că nu conține aditivi. Aceasta include și mentol.

Sânge în covor

covoare-curățare-sânge-gheață-cub-apă-rece-țesături-îmbrăcăminte

De asemenea, puteți curăța sângele în covor folosind remedii casnice. Este important să utilizați apă rece pentru acest lucru. Acest lucru va înmuia sângele. De asemenea, puteți folosi un cub de gheață pentru a freca pata cu ea. Apoi tamponează-l cu o cârpă sau un prosop de hârtie și îndepărtezi deja cea mai mare parte a sângelui. Praful de copt sau bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, potrivit. Acest agent ar trebui să acționeze timp de două ore și apoi este aspirat. Procedura poate fi repetată. Ca alternativă, aspirina sub formă de tablete efervescente este, de asemenea, potrivită.