Pardoseli și gresie

Covoarele orientale din nou moderne: modelele detaliate creează contraste captivante

Covor persan în sufragerie - mobilier clasic, pereți gri, canapea cu 3 locuri gri deschis

Covoarele au devenit de mult un detaliu important al unui interior confortabil. Pe lângă proprietățile estetice și senzația excelentă, covoarele oferă izolare fonică și termică suplimentară. La urma urmei, ce face o cameră mai confortabilă decât un covor moale? Covoarele orientale impresionează în special prin strălucirea lor unică de culoare, durabilitate extremă, manopera excelentă și durată lungă de viață. Au trecut vremurile când se credea că covorul oriental era de modă veche. Astăzi, kilimii clasici își sărbătoresc marea revenire și devin un adevărat punct culminant al interioarelor moderne.

Istoria covoarelor orientale

Covor oriental cu modele ornamentate detaliate în crem, verde și roșu

De la yurturile popoarelor nomade până la luxoasele camere ale tronului palatelor imperiale – covorul este unul dintre cele mai vechi elemente de mobilier existente. Textilul de casă înnodat manual împodobea inițial pereții până când a fost folosit ca covor pe podea. Istoria țesutului de covoare are rădăcini în cele mai vechi timpuri. Cel mai vechi covor care a supraviețuit datează din secolul al V-lea î.Hr. și a fost găsit într-un mormânt din Pazyryktal, în sudul Siberiei, în 1949. Timp de secole și chiar milenii, covoarele prețioase au fost considerate un simbol al prosperității și bogăției. Se crede că Persia a fost locul de naștere al covoarelor. Potrivit legendei, pentru regele lui Khosrow I a existat un covor uluitor de 27 x 27 metri, realizat din cele mai fine mătase, fir de aur și pietre prețioase ((531-579) Numiți Baharestan sau „izvorul Kosrovului”.

Covor persan albastru frumos în combinație cu lemn deschis

Încă din cele mai vechi timpuri, Estul a fost tendința în țesutul covoarelor și principalul furnizor de covoare din lume. Covoare orientale uimitoare din Iran, Turcia și Pakistan au împodobit podelele și pereții caselor cu mult dincolo de Asia. Abia în secolele XIX – XX producătorii din Europa și China au putut concura cu măiestria orientală. Astăzi, gama de covoare orientale diferite pentru a alege este uimitoare. Fie că sunt covoare nomade, kilimi, Ziegler sau Gabbeh – fiecare covor oriental este inconfundabil de unic și își spune propria sa poveste captivantă.

kilim colorat sub masă de masă în zig-zag cu gresie albă

Modelele ornamentate vechi de secole se încadrează de asemenea perfect în designurile moderne ale camerelor

Covoarele orientale pot fi în general descrise ca fiind cele mai versatile covoare. Pot fi folosite în aproape orice interior, de la clasic la modern. Trebuie doar să le potriviți modelele și culorile cu mobilierul și materialele din cameră. Pare incredibil, dar unul Covor persan se poate pune în scenă abil cu ornamentele sale magnifice în camere Scandi sau în mansardă.

Pentru ca un kilim colorat să arate armonios, combinați-l cu accesorii potrivite, care sunt fie de aceeași culoare, fie repetați modelul covorului. Puteți evoca o atmosferă foarte specială cu perne, vaze, pături, picturi murale și alte elemente decorative.

Covor persan, grămadă scurtă, model frumos cu ciucuri albe

Repetarea modelului de covor este varianta mai complicată. Ar fi foarte greu să găsești accesorii potrivite cu același model sau cu un model similar. În acest caz, puteți broda singur ornamentul pe perne decorative sau fețe de masă sau puteți decora pereții cu fotografii de fragmente ale aceluiași covor sau ale altor covoare..

Este foarte important să existe suficient contrast. Împreună cu multe elemente colorate, covorul bogat în ornamente își va pierde efectul. Ar trebui să devină punctul focal optic al camerei în jurul căruia este construită compoziția.

zonă de living deschisă podea din lemn kilim cu modele geometrice

Poziționați corect covorul oriental

Luați în considerare cu atenție locația covorului oriental. Desigur, nu se încadrează într-un colț sau pe hol. Când ați cumpărat o piesă unică înnodată manual, o capodoperă a artei covoarelor, acordați-i un loc de cinste în casa dvs. Pentru a arăta cu adevărat prețiosul covor oriental, cel mai bine este să-l așezați în mijlocul camerei. Copii mai mici pot fi, de asemenea, agățate pe perete. Descoperiți varietatea de covoare persane și nomade și aduceți fascinația și exotismul Orientului Îndepărtat în casa dvs.!

zonă de living deschisă podea din lemn kilim cu modele geometrice