Okupite se

5 najboljih bijelih tinta za tetovaže – opsežan vodič + najbolji brendovi

Većina tetovaža izrađena je crnom tintom. Međutim, ponekad zasjenjivanje ili zalijevanje crne tinte nije dovoljno za izradu detalja i isticanja na tetovaži. U takvim slučajevima bijela tinta je neophodna. Bez bijele tinte nijedna tetovaža ne može dobiti tako realan, zasjenjen, istaknut i detaljan konačni oblik.

U sljedećim odlomcima pružit ćemo vam opsežan vodič za bijelu tintu za tetoviranje, kao i podijeliti s vama neke od naših omiljenih marki bijele tinte. Dakle, bez daljnjih odlaganja, krenimo!

Bijela tinta: sve što trebate znati

tetovaža cvijeta bijelom tintom na ruci ženaKreditna: @bambino.techno

Zašto je bijela tinta za tetovaže važna?

Bijela tinta za tetovažu bitna je, kao što smo spomenuli, u slučaju da dizajn tetovaže zahtijeva isticanje određenih aspekata tetovaže ili zahtijeva određeni učinak ili uzorak. Nijedna druga tinta ne može postići takve rezultate, pogotovo kada su u pitanju realistične tetovaže slične životu. Bez bijele tinte mnoge bi tetovaže izgledale dosadne i imale bi pokvarenu dimenzionalnu pojavu.

Je li bijela tinta prilagođena koži?

Profesionalni umjetnici tetovaža koriste samo marke bijele tinte za koje su njihovi proizvodi testirani od strane dermatologa i drugih profesionalnih tetovaža. U većini slučajeva takve marke bijele tinte proizvode svoje proizvode samo od prirodnih sastojaka. Zato se neki brendovi bijele tinte nazivaju i ‘prilagođenima veganima.

S druge strane, postoje marke bijele tinte koje koriste životinjskih sastojaka i otrovnih kemikalija za poboljšanje pigmenta i boje na koži. Takva se tinta ne preporučuje za uporabu na koži jer može potaknuti iritaciju kože i oštećenje kože. I u većini slučajeva bijela tinta životinjskog sastojka ne traje dugo i potiče blijeđenje boje.

Međutim, zdravstveni rizici povezani s bijelom tintom isti su oni koji su povezani s crnom tintom. Oboje moraju biti bez otrovnih sastojaka i pravilno se koristiti, s čistim i dezinficiranim alatima.

skrivene žene s tetovažom Mickey white inkKreditna:@srednji_miš

Traje li bijela tinta koliko i crna tinta?

Nažalost, bijela tinta blijedi mnogo brže od crne. Budući da je pigment već svijetao, osjetljiviji je na blijeđenje, osobito ako je tetovaža izložena sunčevoj svjetlosti ili UV svjetlu. Međutim, neke marke bijele tinte proizvode dugotrajnije bijele tinte. Međutim, u takvim slučajevima tinta je mnogo skuplja, pa čak i tada traje kraće od crne tinte.

Boli li više tetoviranje bijelom bojom?

Sve u svemu, rekli bismo da tetoviranje bijelom tintom više boli. Razlog tome leži u nekoliko važnih aspekata;

 • Tetoviranje bijelom tintom vrši se tek nakon završetka dijela s crnom tintom.
 • Bijela tinta prelazi preko crne tinte, što zahtijeva opetovano tetoviranje na određenim, već tetoviranim područjima.
 • Igla za tetoviranje mora ići dublje kako bi bijela tinta pravilno položila preko crne tinte.
 • Tetoviranje bijelom tintom zahtijeva više istezanja kože, što kožu čini tanjom, a proces bolnijim.

Očigledno, tetoviranje bijelom tintom može biti manje bolno u slučaju da je tetovaža manja ili postavljena negdje gdje je koža deblja i nema toliko živčanih završetaka. Međutim, ako radite tetovažu koja je djelomično ili potpuno bijela, na primjer, ili se radi na vrlo osjetljivim područjima, možete očekivati ​​veću razinu boli.

Možete li se riješiti tetovaža bijelom tintom?

Riješiti se tetovaže nevjerojatno je teško, bez obzira na boju tinte. No, neki čimbenici osiguravaju lakše čimbenike uklanjanja; na primjer, ako je tinta crna ili je koža svjetlije boje, uklanjanje će biti brže i učinkovitije. Sve se to odnosi samo na lasersko uklanjanje; druge metode nisu ni približno učinkovite kao lasersko uklanjanje tetovaža.

No, što se tiče tetovaža bijelom tintom, stvari se mogu dodatno zakomplicirati. S obzirom da je lasersko uklanjanje tetovaža najučinkovitija metoda uklanjanja, bijele tetovaže mogu biti teške.

Razlog tome leži u činjenici da bijela tinta reflektira lasersko svjetlo umjesto da ga upija. Zbog toga lasersko svjetlo ne može zagrijati tintu i otopiti je, kao što to čini s crnom tintom. Stoga tetovaže bijelom tintom mogu zahtijevati dvostruko veći broj laserskih uklanjanja u odnosu na tetovaže crnom tintom.

I, takvo putovanje može biti prilično skupo; u nekim je slučajevima skuplji od same tetovaže.

bijela tinta tetovaža prst ženaKreditna: @petak_jones

Mijenja li bijela tinta boju dok se liječi?

Općenito govoreći, visokokvalitetna bijela tinta ostat će bijela čak i kad tetovaža potpuno zacijeli. No, u nekim slučajevima tinta može postati pomalo siva ili žuta, ovisno o tonu kože na kojoj se tinta koristila.

Na primjer, ako se bijela tinta koristila na tamnijoj boji kože, vjerojatnije je da će tinta tijekom procesa ozdravljenja postati sivkasta ili smećkasta. Mnogi u zajednici tetovaža krive ovaj fenomen zbog načina na koji naše oči percipiraju bijelu boju na koži bogatoj melaninom. Čini se da tinta ostaje bijela, ali izgleda druge boje zbog refleksije melanina u boji.

No, bez obzira na ton kože, bijela tinta će s blijeđenjem izblijediti i promijeniti boju. To je samo način na koji ova vrsta tinte stupa u interakciju s kožom. Nije toliko otporan na oštećenja kao crna tinta, pa ga je gotovo nemoguće dodirnuti ili popraviti kad počne blijeđenje.

Pročitajte i:

Tetovaže bijelom tintom: 6 prednosti i 4 nedostataka

Tetovaže bijelom tintom na tamnoj koži: 20+ najboljih dizajnerskih ideja

Koje marke bijelih tinti za tetoviranje su najbolje?

1. POWER WHITE Millennium Moms White Tattoo tinta

POWER WHITE Millennium Moms White Tattoo tintaSaznajte više detalja o Amazon

 • Najprodavanije na Amazonu
 • Bogato i pigmentirano
 • Živopisan i otporan na blijeđenje
 • Povoljno
 • Visoka kvaliteta
 • Veganski i nikad testiran na životinjama

Bijela tinta za bijelu tetovažu Power White Millenium Moms trenutno je jedna od najprodavanijih marki bijele tinte na Amazonu. Razlog tome leži u njegovoj visokoj kvaliteti, pristupačnoj cijeni te iznimnoj glatkoći i dosljednosti.

Ova bijela tinta napravljena je da traje dulje od prosječne bijele tinte i zadržava bogati i pigmentirani izgled godinama koje dolaze. Trenutno se preporučuje u zajednici tetovaža kao jedan od najboljih izbora za isticanje tetovaža ili potpuno bijeli dizajn tetovaža.

Provjerite najnoviju cijenu na Amazonu Idi na vrh

2. Dinamična bijela tinta za tetoviranje

Dinamička bijela tinta za tetoviranjeSaznajte više detalja o Amazon

 • Visoka kvaliteta
 • Dugotrajno
 • Nema problema s blijeđenjem
 • Bogato i pigmentirano
 • Ostaje živahno na koži
 • Ne mijenja boju dok tetovaža zacjeljuje
 • Veganski i nikad testiran na životinjama

Za napredniju opciju, odlučili smo na popis uvrstiti i dinamičku bijelu tintu za tetoviranje. Za nešto višu cijenu, ova bijela tinta za tetovaže čini čuda. To je prethodno raspršena tinta namijenjena samo za profesionalnu uporabu. Tinta se lako miješa s drugim bojama tinte, što tetovaži omogućuje stvaranje vlastitih nijansi i mješavina.

Tinta se proizvodi u SAD-u pa znate je li sigurna i ugodna za kožu; Kad smo već kod toga, tinta je potpuno veganska, ima neotrovne kemikalije i sastojke i nikada se ne testira na životinjama. Ako kao umjetnik tetovaža tražite kvalitetu i performanse, bijela tinta Dynamic je za vas!

Provjerite najnoviju cijenu na Amazonu Idi na vrh

3. Viking Ink White Ultra Tattoo tinta

Viking Ink White Ultra Tattoo tintaSaznajte više pojedinosti

 • Svijetla i pigmentirana
 • Dugotrajno
 • Povoljno
 • Ostaje bijelo i nakon zacjeljivanja
 • Savršena konzistencija – nije vodenast
 • Veganski i nikad testiran na životinjama

Mnogi umjetnici tetovaža smatraju važnim nabaviti visokokvalitetne proizvode po nižoj cijeni, ako je moguće. I ne može svaka marka tinte ispuniti takva očekivanja. No, bijela tinta za tetoviranje Viking Ink spada u kategoriju visokokvalitetne i najbolje cijene.

Ova bijela tinta nevjerojatno je pigmentirana i svijetla. Dizajnirana je da dugo traje i ostane bijela čak i nakon potpunog zacjeljivanja tetovaže. Neke bijele tinte postaju zelenkaste ili sivkaste dok zacjeljuju, ali ova ne. Kvaliteta, performanse i dosljednost savršeni su uz Viking Ink.

Provjerite najnoviju cijenu na Amazonu Idi na vrh

4. Kuro Sumi Samurai tinta za bijelu tetovažu

Bijela tinta za tetoviranje Kuro Sumi SamuraiSaznajte više detalja o Amazon

 • Svijetla i pigmentirana
 • Visokokvalitetne izvedbe
 • Savršena ne vodenasta konzistencija
 • Živopisan i dugotrajan
 • Veganski i bez okrutnosti
 • Povoljno

Još jedna marka bijele tinte koja pruža kvalitetu i vrijednost je Kuro Sumi. Njihova bijela tinta poznata kao Samurai White jedna je od najboljih na tržištu i jedna je od vodećih tinta za tetoviranje u posljednja dva desetljeća.

Tinta je dizajnirana korištenjem netoksičnih kemikalija i napravljena je za dugotrajne, svijetle i pigmentirane učinke. Također je vegan i bez okrutnosti, što znači da je napravljen od prirodnih sastojaka i nikada nije testiran na životinjama. Dakle, ako tražite visokokvalitetnu, pouzdanu bijelu tintu koja je također pristupačna, idite uz bijelu Kuro Sumi Samurai; s ovim ne možete pogriješiti!

Provjerite najnoviju cijenu na Amazonu Idi na vrh

5. StarBite Colors Tattoo Ink Brite White

StarBite Colors Tattoo Ink Brite WhiteSaznajte više detalja o Amazon

 • Visoka kvaliteta
 • Živopisan i dugotrajan
 • Sigurno i pouzdano
 • Otporan na blijeđenje
 • Sterilizirana i ozračena
 • Pigmentirano i svijetlo čak i nakon zacjeljivanja tetovaža
 • Veganski i nikad testiran na životinjama

Još jedna autentična marka tinte koja postoji već godinama je StarBite. Njihove tinte su nevjerojatno dobre i visoke kvalitete. Nećete morati potrošiti ni bogatstvo na StarBite bijelu tintu jer su njihove cijene i dalje pristupačne.

Ova bijela tinta dolazi sterilizirana, ozračena radi sigurnosti i zapečaćena. Ima dug rok trajanja i dizajniran je da dugo traje i na koži. Tinta ima savršenu konzistenciju i s njom je vrlo lako raditi. Možete ga koristiti za isticanje i popunjavanje boja ili za miješanje s drugim tintama i stvaranje vlastitih nijansi. Tinta je proizvedena u SAD -u i zadovoljava sve standarde kvalitete i sastojaka.

Provjerite najnoviju cijenu na Amazonu Idi na vrh

Dakle, vrijedi li bijela tinta?

Kupujete li kvalitetnu bijelu tintu, svakako se isplati. Bez bijele tinte ne možete postići savršene odsjaje niti poboljšati dizajn tetovaže. Bijela tinta ključna je za visokokvalitetnu tetovažu i svaki bi tetovaž trebao razmisliti o njezinoj upotrebi.

Međutim, moramo istaknuti da s bijelom tintom može biti teško raditi ako tek počinjete. Na primjer, visokokvalitetna bijela tinta je gušće konzistencije pa je za određene učinke potrebno razrijediti. Međutim, ako ga previše razrijedite, tinta je beskorisna.

Bijela tinta zahtijeva određene razine vještine i stručnosti. Amaterskim tetovažima ne preporučuje se rad s bijelom tintom bez odgovarajuće prakse. Također zahtijeva znanje o tonu kože i načinu na koji se bijela tinta ponaša na koži bogatoj melaninom.

Završne misli

Nadajmo se da je naš opsežni vodič u vezi s bijelom tintom bio od pomoći. Marke bijele tinte koje smo preporučili sve su veganske i bez okrutnosti, pa su sigurne i pouzdane. Budući da je ovaj članak namijenjen profesionalnim tetovažama, svakako nas obavijestite ako postoji nešto što nismo naveli, ali je jako važno za ovu temu.

Za više informacija o svijetu tetovaža svakako provjerite naše ostale članke; ima za svakoga ponešto, znatiželjnike, amatere i profesionalce.