Oblikovati

75 najboljih ideja za postavljanje tetovaža za inspiraciju

Odluka o tetovaži samo je pola zadatka – postavljanje je također važno! No, trebate li otići na to mjesto unutar kuka ili biti hrabri s tetovažom gležnja? Odluka o postavljanju vaše tetovaže nije nešto za odlučiti o hiru.

U našem vrhunskom vodiču za postavljanje tetovaža pronaći ćete popis za provjeru koji će vam pomoći da se odlučite za postavljanje tetovaže, plus 25 cool ideja za postavljanje tetovaža za inspiraciju! Neki položaji tetovaža također imaju skriveno značenje.

Kladimo se da niste ni uzeli u obzir polovicu mjesta za tetoviranje na našem popisu …

Kako odabrati mjesto za tetoviranje: 5 stvari koje morate znati

Kako odabrati mjesto za tetoviranjeKredit za sliku: Saved Tattoo

Bez obzira imate li na umu određeni položaj ili ste u potpunom gubitku, pažljivo razmislite o svim tim pitanjima prije nego što se tetovirate.

1. Gdje dizajn izgleda najbolje

Ovo bi trebalo biti prvo što morate uzeti u obzir. Položaj može biti razlika između sjajne tetovaže i pogreške čudnog izgleda. Dobar način da provjerite postavljanje vrlo jednostavnih tetovaža i obrisa tetovaža je da ih nacrtate izravno na kožu (isprobajte tekući eyeliner ili upotrijebite kanu) kako biste vidjeli kako izgleda.

Druga je mogućnost korištenje aplikacije za pametni telefon. INKHUNTER je aplikacija koja koristi proširenu stvarnost za projiciranje tetovaže na bilo koje područje vašeg tijela, pa možete vidjeti kako će to izgledati.

Općenito, male tetovaže najbolje izgledaju na manjim dijelovima vašeg tijela ili duž linije. Na primjer, mala zvijezda izgledala bi slatko s unutarnje strane vašeg zgloba, iza uha ili čak uz ključne kosti. Ali na leđima? Izgledat će kao da lebdi u svemiru ili će ga jednostavno zamijeniti s pjegicom.

Velike i detaljne tetovaže trebaju veći prostor. Pokušaj ugurati detaljan portret u veličinu poštanske marke nije dobra ideja. Izgubit ćete kvalitetu umjetničkog djela.

Nakon što ste stvorili uži izbor položaja koji vam se sviđaju, prođite ih pored svog tattoo umjetnika. Znat će kada će dizajn tetovaže izgledati neprikladno na jednom području ili je li uopće moguće tamo postaviti svoju tetovažu.

2. Vaša tolerancija na bol

Ako vam je ovo prva tetovaža, tolerancija na bol vjerojatno je vaša najveća briga i potpuno je u redu dopustiti da ova boja oboji vašu odluku.

Dobivanje ogromnog (ali lošeg) dizajna po leđima samo da dokažete da se ne bojite boli doista će se odvratiti.

Umjesto toga, preporučujemo da počnete s malim ako znate da slabo podnosite bol i odaberete položaje za koje se zna da su malo lakši od drugih. Vanjska strana bedara, unutarnji kuk i bilo koje drugo područje gdje ima dosta mesa između vaše kože i kostiju pomoći će smanjiti bol.

Ali ne zaboravite, ne možete potpuno izbjeći bol!

3. Pokazivanje tetovaže

Pokazivanje tetovažeKredit za sliku: Saved Tattoo

Želite li svoju tetovažu izložiti da je svi vide? Nema točnog ili pogrešnog odgovora. Ponekad tetovaže mogu imati vrlo osobna, duboka značenja – pa ako to ne želite podijeliti sa strancima na ulici, odabir privatnijeg mjesta je povoljan.

Neki privatni položaji tetovaža uključuju unutarnju stranu bedara, potplat, grudi, pa čak i vlasište na kojem možete narasti kosu preko tetovaže. Svugdje što je obično prekriveno odjećom dobro je privatno mjesto.

4. Sami vidjeti svoju tetovažu

Tetovaža s punim leđima mogla bi učiniti da vaše detaljno umjetničko djelo izgleda nevjerojatno, ali nećete je toliko vidjeti!

Razmislite zašto želite svoju tetovažu. Je li sve u značenju pa nije važno ako ga ne vidite 24 sata dnevno? Ili želite tetovažu kako biste mogli ukrasiti svoje tijelo i diviti se zadivljujućim umjetničkim djelima?

Područja vašeg tijela koja možete vidjeti sami mogu biti privatna ili javna mjesta. Postoje i neka kompromisna područja. Na primjer, vaš zglob mogao bi izgledati kao jako javno mjesto za nanošenje tetovaže … ali to je također jedna od najlakših tetovaža za prikriti satom ili nakitom. Ne biste ni morali stalno nositi duge rukave.

5. 3 stvari koje treba i 3 stvari koje ne treba raditi

Kao prvo, čini razgovarajte sa svojim umjetnikom tetovaža za njihovo mišljenje. Oni će najbolje znati i možda čak imaju neke ideje za smještaj koje još niste uzeli u obzir. Ali nemojte osjetiti pritisak umjetnika ili bilo koga drugog na određeno mjesto. Na kraju krajeva, vi ste ti koji morate živjeti s tim!

Čini potrajati koliko god trebate da odlučite o svojoj tetovaži i položaju. Na najbolje tetovaže rijetko se žuri. Od dovršetka dizajna s tattoo majstorom do postizanja pravog položaja, do rezervacije u terminima. Treba vremena. Nemojte požurite u profesionalni salon za tetoviranje i očekujte da ćete se odmah istetovirati.

Konačno, čini istražite svoje mogućnosti prije nego počnete. I ne mislimo samo na tetoviranje. Razmislite što se događa ako vam se ne sviđa – jeste li istraživali metode uklanjanja tetovaža? Jeste li razmišljali hoće li vaše buduće zaposlenje dodatno zakomplicirati stvari? Pročitajte naš članak o laserskom uklanjanju tetovaža za ideju o tome što se sprema. Ali nemojte izvaditi zbog boli i postojanosti tetovaže. To je uzbudljivo i divno učiniti. Jednostavno ne želimo da požalite!

Također pročitajte: Ultimativni vodič za tetovaže && Resursi (ažuriranje 2021.)

25 cool, jedinstvenih i popularnih tetovaža

Za svaku od ovih cool ideja za postavljanje tetovaža saznajte koliko će boljeti i koja bi potencijalna značenja ta postavka mogla značiti!

Gležanj

 • Najbolje za: mali ili zadnji dizajn
 • Razine boli: vrlo visoko
 • Potencijalno značenje: hodanje putovanjem/stazom, vodstvo ili okove

Pokrećemo stvari tetovažama gležnja! Prvo, može biti jako bolno područje za tetoviranje, osobito ako tetovirate izravno na kostima, a ne u onim malo mesnatijim prazninama oko zgloba i kosti. Zbog toga je većina tetovaža na gležnju, poput naših primjera, iznad ili ispod te velike kosti.

Male tetovaže do gležnja mogu predstavljati putovanje ili vođenje na putovanju (zvijezda vodilja) ili biti okovan ili usidren s nečim ili nekim. To bi mogao biti početni ili značajni simbol voljene osobe.

Tetovaže na ovom području mogu se vrtjeti uz vaše tele ili prema dolje oko stopala. Prateće tetovaže ovdje izgledaju posebno sjajno.

Ženske tetovaže gležnjaIzvor: https://www.instagram.com Ženska tetovaža gležnja 2Izvor: https://www.instagram.com Ženska tetovaža gležnja 3Izvor: https://www.instagram.com

Ručni zglob

 • Najbolje za: mali simboli i trake
 • Razine boli: visoka
 • Potencijalno značenje: pokazati svoju ljepotu

Područje zapešća vrlo je popularno mjesto za tetoviranje, osobito za žene s nježnim zglobovima. Naravno, što su vam zglobovi nježniji i koštaniji, boljet će vas! Odlične tetovaže ovdje uključuju simbole s unutarnje strane zapešća ili dugačke tetovaže koje okružuju (ili polukružno) zglob poput narukvice.

Jedan cvijet, značajan simbol (anđeoska krila, obris mačke, zvijezda itd.) Ili dizajn u stilu mandale izgledaju ljupko ovdje. Područje je vrlo vidljivo pa je cilj stvoriti nešto što će drugi ljudi “ooh” i “aaah” na.

Samo imajte na umu da je ručni zglob redovito izložen sunčevoj svjetlosti pa će blijediti mnogo brže.

Ženske tetovaže na zglobuIzvor: https://www.instagram.com Ženska tetovaža na zglobu 2Izvor: https://www.instagram.com Ženska tetovaža na ručnom zglobu 3Izvor: https://www.instagram.com

Kuk

 • Najbolje za: srednji simboli i veliki dizajni
 • Razine boli: nisko
 • Potencijalno značenje: izražavajući svoju ženstvenost

Bokovi su još jedno područje za postavljanje tetovaža koje je vrlo popularno kod žena. Također su vrlo svestrani. Na primjer, na tom mesnatom mjestu između kosti kuka i trbuha mogli biste napraviti malu tetovažu bubamare. Ili ako želite veliku tetovažu, mogli biste dobiti lepršav cvjetni dizajn koji se kovitla od donjih rebara prema dolje do vašeg kuka i do gornjeg dijela bedra.

Budući da je ovo područje jako mesnato (osim same kosti kuka) jedno je od najmanje bolnih mjesta i dobra opcija za velike tetovaže ako imate nisku toleranciju na bol.

Hip Tattoo ženeIzvor: https://www.instagram.com Ženske tetovaže kukova 2Izvor: https://www.instagram.com Ženske tetovaže kukova 3Izvor: https://www.instagram.com

Podlaktica

 • Najbolje za: dugi dizajni sa srednjim detaljima
 • Razine boli: umjereno
 • Potencijalno značenje: vodstvo

Tetovaža na podlaktici mogla bi značiti vodstvo – nešto što vas vodi putem sudbine. Većinu vremena, međutim, tetovaža podlaktice ili puni rukav jednostavno su izvrsno mjesto za ukrašavanje vašeg tijela smislenim/lijepim dizajnom gdje ga drugi mogu vidjeti. Po potrebi se može prekriti dugim rukavima košulje.

Bol u ovom području je umjerena – unutrašnjost podlaktice može biti prilično osjetljiva, ali nije pretjerano koštana. Duge, tanke tetovaže, pa čak i portreti lijepo pristaju u ovo područje.

Tetovaža podlakticeIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža podlaktice 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža podlaktica muškarciIzvor: https://www.instagram.com

Nadlaktica

 • Najbolje za: veliki i srednji dizajn
 • Razine boli: niske do srednje
 • Potencijalno značenje: snaga!

Tetovaže s unutarnje ili vanjske strane nadlaktice mogu biti sjajan način da pokažete svoje mišiće, zar ne? Pa, ne uvijek. Ovo veliko područje vašeg tijela stvara lijepo, glatko i bezbolno platno za bilo koji dizajn.

Bicep tetovaže također nisu samo guste plemenske bendove. Prilično je nekoliko ženskih dizajna, s lišćem i cvijećem koje se uvija oko ruke. Unutrašnjost nadlaktice također je lako mjesto za skrivanje. Vidimo i ovdje dosta prizora orijentiranih na krajolik.

Tetovaža nadlakticeIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža nadlaktice 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža nadlaktice SuncokretIzvor: https://www.instagram.com

Stražnja ramena

 • Najbolje za: velike i detaljne tetovaže
 • Razine boli: umjereno
 • Potencijalno značenje: sjećanje

Pod stražnjim ramenom uglavnom mislimo na tu stražnju lopaticu točno na vrhu leđa – iako mnogi dizajni stražnjih ramena mogu preliti vrh vašeg ramena pa i na vašu ključnu kost.

Ovo je mjesto popularno i kod muškaraca i kod žena koji pokazuju simbol ili veliki dizajn. Anđeoska krila popularna su i uz ramena.

Budući da je ovo gornji kut vaših leđa, male tetovaže ne izgledaju previše izgubljeno … ali ne možemo poreći da se na ovom mjestu preferiraju velike, detaljne tetovaže.

Žene tetovaže na ramenima na leđimaIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža leđa na ramenima žene 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža na leđima ramena Ženski cvijetIzvor: https://www.instagram.com

Prsti

 • Najbolje za: mali, jednostavni dizajni
 • Razine boli: umjereno do visoko
 • Potencijalno značenje: inicijali, simboli po kojima se živi

Tetovaža na vašem prstu mogla bi biti jednostavan mali cvijet koji vas razveseli i laska vašim osjetljivim znamenkama. Ili bi moglo imati moćnije značenje – inicijale vašeg prvorođenca ili simbol koji predstavlja nešto po čemu živite ili u što vjerujete, na primjer, mir, sloboda, nada …

Što je manje i jednostavnije to bolje. Ako tetovirate između zglobova, na mesnatim stranama prstiju, bol će biti umjerena. Općenito, međutim, tetovaže na prstima prilično su bolne.

Ako vam je potrebna dodatna pomoć pri odlučivanju je li tetovaža prsta prava za vas, pročitajte naš vodič za tetoviranje kratkih prstiju. Prije nego što se napišete, važno je naučiti o rizicima pucanja i prstima.

Tetovaža prstimaIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža prstima 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža prstima 3Izvor: https://www.instagram.com

Nožni prsti

 • Najbolje za: vrlo mali dizajni i simboli
 • Razine boli: visoka
 • Potencijalno značenje: navođenje, ukrašavanje

Poput prstena sa slatkim prstima, tetovaža prstiju može biti slatko mjesto za ukrašavanje vašeg tijela sitnim, nježnim dizajnom. Kao i prsti, također može biti simbolično mjesto za tetoviranje nečega po čemu živite (ili razmišljate o svakom koraku).

U svakom slučaju, boljet će! Prsti su mala koštana područja. Dakle, iako će ta mala tetovaža sa zvijezdom biti brzo gotova … boljet će pakleno.

Jedan od načina da to zaobiđete je tetoviranje jastučića prstiju (donja strana), ali to čini oporavak/ozdravljenje tetovaže pomalo zeznutim!

Tetovaža prstijuIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža na prstima 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža na nožnim prstima 3Izvor: https://www.instagram.com

Ključna kost

 • Najbolje za: male cvjetne i prateće tetovaže
 • Razine boli: niske do srednje
 • Potencijalno značenje: ukrasno

Tetovaže ključne kosti ili tetovaže ključne kosti ukrašavaju nježne kosti koje se protežu od vrata do ramena. Ovo postavljanje tetovaža gotovo je isključivo popularno kod žena, budući da se ženske ključne kosti pokazuju izraženije.

Cvjetne tetovaže izvrsne su na ovom mjestu. Staza ili vinova loza od cvijeća koja se uvija uz ključnu kost vrlo je atraktivna i ističe žensku figuru. Ovdje najbolje izgledaju male i srednje male tetovaže, ali moguća je velika tetovaža koja pokriva cijelu ključnu kost od ramena do ramena. Koliko će tetovaža ozlijediti ovisi o tome koliko ste mesnati na ovom području i ako vaš dizajn tetovaže sjedi ispod/iznad kosti ili izravno na njoj.

Tetovaža ključne kostiIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža ključne kosti 2Izvor: https://www.instagram.comTetovaža ključne kosti 3

Izvor: https://www.instagram.com

Vrat

 • Najbolje za: tetovaže srednje veličine
 • Razine boli: srednji
 • Potencijalno značenje: oznaka ili ovratnik

Odvojili smo tetovaže na stražnjoj strani vrata od općih tetovaža na vratu, pa ako želite nešto što vam stoji na vrhu kralježnice i ispod linije kose, pomaknite se dolje do tog odjeljka!

Općenito, ostale tetovaže na vratu spadaju u dvije kategorije. Simboli i dizajni srednje veličine koji pristaju sa strane vašeg vrata (otprilike ispod uha) i kružne tetovaže na vratu koje se protežu sve do kraja. Tetovaže ogrlice također mogu biti prilično ženstvene.

No, bez obzira na spol, morate se osjećati samouvjereno u vratu prije nego što se ovdje tetovirate. Koža oko vrata se s godinama jako nabore i opušta, pa razmislite o tome prije nego što se nanesete mastilom.

Čovjek za tetoviranje vrataIzvor: https://www.instagram.com Ženska tetovaža na vratuIzvor: https://www.instagram.com Žene za tetoviranje vrata 3Izvor: https://www.instagram.com

Prsni koš

 • Najbolje za: veliki dizajni
 • Razine boli: visoka
 • Potencijalno značenje: bilo koje veliko značenje motiva

Tetovaže s rebrima mogu pokriti vrlo široko područje. Od ispod pazuha dolje do trbuha ili izravno na prednjoj strani torza. Dizajn se također jako razlikuje, od nekoliko riječi iscrtanih ispod jedne dojke do velikog motiva koji vas prekriva s jedne strane na drugu.

Bez obzira na veličinu tetovaže, tetoviranje rebara prilično je bolno jer su rebra osjetljiva i koštana. Ako ste vitki i nemate mnogo mesa između kože i rebara, boljet će vas još više.

Budući da ovdje postoji tako velik prostor za igru, dizajni za tetovaže na prsima vrlo su raznoliki.

Tetovaža RibcageIzvor: https://www.instagram.com Ribcage Tatoo 2 ženeIzvor: https://www.instagram.com Ribcage Tatoo MenIzvor: https://www.instagram.com

Gornji dio leđa

 • Najbolje za: srednje i velike tetovaže
 • Razine boli: srednji
 • Potencijalno značenje: nošenje tereta ili sjećanja

Ponekad se tamo samo stavi tetovaža na leđima jer je to odlično mjesto koje je lako prikriti. Ponekad ovaj položaj ukazuje na to da nešto nosite. Sjećanje, teret, krivnja, tuga itd. Nosite ga na leđima kamo god krenuli.

Tetovaže na gornjem dijelu leđa često su srednje veličine (velike prekrivaju sva područja leđa odjednom) i općenito se postavljaju između lopatica. Na našem popisu pogledajte tetovaže ramena za više ideja za tetovaže na ovom području.

Tatoo žene za gornji dio leđaIzvor: https://www.instagram.com Tatoo žene za gornja leđa 2Izvor: https://www.instagram.com Tatoo gornji dio leđa žene 3Izvor: https://www.instagram.com

Stražnji dio vrata

 • Najbolje za: mali dizajni
 • Razine boli: srednji
 • Potencijalno značenje: što god ti se sviđa!

Stražnji dio vrata, tik ispod linije kose, slatko je mjesto za tetoviranje. Sakrijte ga s dugom kosom i košuljama s visokim ovratnikom, a zatim ga pokažite kad želite. Mnogi ljudi preferiraju malu tetovažu na ovom području. Jednostavan crtež ili simbol ovdje izgleda jako lijepo.

Naravno, uvijek možete kombinirati tetovažu leđa na vratu s tetovažom cijelih leđa ili ramena kako biste je poboljšali i povećali.

Tetovaže na ovom mjestu obično su umjereno bolne. Ipak, to nije najgori izbor za vašu prvu tetovažu!

Natrag na vratu TatooIzvor: https://www.instagram.com Tatoo na stražnjoj strani vrata žene 2Izvor: https://www.instagram.com Tatoo na stražnjoj strani vrata 3Izvor: https://www.instagram.com

Bedro

 • Najbolje za: velike tetovaže
 • Razine boli: nisko
 • Potencijalno značenje: jedinstvena, skrivena značenja

Ovisno o točnom položaju, tetovaža na bedru može biti nevjerojatno seksualna, primamljiva i tajanstvena! Ovo je sjajno mjesto za tetoviranje ako želite veliki dizajn tetovaže koji se lako sakrije i na blago intimnom mjestu.

Debeli slojevi mesa na vašim bedrima (osobito ako ste žena) drže iglu za tetoviranje dalje od kostiju, pa će bolovi biti na najnižoj razini za tetovaže na bedrima.

Men Tatoo na butinamaIzvor: https://www.instagram.com Žene Tetovaže na bedrimaIzvor: https://www.instagram.com Tatoo na bedrima žene 2Izvor: https://www.instagram.com

Oteliti se

 • Najbolje za: veliki, srednji i tečni dizajni
 • Razine boli: srednje do vrlo visoke
 • Potencijalno značenje: snaga i veza sa zemljom

Što vas nosi i drži jakim? Vaša telada (potkoljenice) dobar su položaj za tetoviranje koji simbolizira ono što vam pomaže staviti jednu nogu ispred druge.

Ali tetovaže teladi ne moraju imati posebno značenje. Ako živite u sunčanoj klimi gdje su vam noge puno izložene, tetovaža teladi može biti samo estetska i za ukras. Male tetovaže imaju tendenciju izgledati pomalo neprikladno na donjim nogama (umjesto toga razmislite o gležnjevima) pa su popularnije velike i srednje tetovaže koje pokrivaju cijelo vaše tele ili dobar dio.

Bol pri dobivanju mastila u ovom području je prilično velika, pa pripazite.

Tetovaža teladiIzvor: https://www.instagram.com Calve Tatoo 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža teladi 3Izvor: https://www.instagram.com

Grudi

 • Najbolje za: male tetovaže
 • Razine boli: visoka
 • Potencijalno značenje: ono što voliš i u što vjeruješ

Tetovaže na ili oko grudi često simboliziraju ljubav, jer vam ovaj položaj tetovažu stavlja vrlo blizu srca. Tetovaža na prsima također može biti vrlo značajna ako ste imali mastektomiju. To je privatno postavljanje tetovaža koje je lako sakriti i bit će otkriveno samo vama najbližima.

Iako su dojke bez kostiju i mesnati dijelovi vašeg tijela, koža je ovdje također vrlo osjetljiva – posebno blizu vaših bradavica. Zato je razina boli tako visoka!

Ruže su popularne tetovaže stare škole koje vam se stavljaju na grudi, a cvjetni dizajn općenito je prilično popularan.

Tetovaža na grudima 1Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža na grudima 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža na grudima 3Izvor: https://www.instagram.com

Dupe!

 • Najbolje za: mali do veliki dizajn
 • Razine boli: srednji
 • Potencijalno značenje: nešto seksi za sakriti

Tetovaže na zadnjici – ili općenito na području dupeta – nisu nešto zbog čega biste se trebali sramiti. Mogu biti super seksi, naravno, ali i prilično slatki! Kako je ovo područje vašeg tijela obično skriveno daleko od pogleda javnosti, to je dobar položaj za tajne i privatne tetovaže.

Većina tetovaža na magarcima je na ženama. Veliki cvjetni uzorci po stražnjici/bedrima/bokovima su, naravno, vrlo popularan dizajn. Imena i manje tetovaže i ovdje izgledaju dobro. Srednje/male tetovaže ne izgledaju tako izgubljeno na ovom području u usporedbi s vašim leđima, na primjer.

Što se boli tiče, to nije najbolnije područje za tetovažu … ali meso je ovdje prilično osjetljivo pa neće biti bezbolno ni na koji način!

Ženska tetovaža na guzi 1Izvor: https://www.instagram.com Ženska tetovaža na guzi 2Izvor: https://www.instagram.com Ženska tetovaža na guzi 3Izvor: https://www.instagram.com

Glava

 • Najbolje za: veliki i privlačni dizajn
 • Razine boli: izuzetno visoka
 • Potencijalno značenje: nešto važno za zapamtiti, inteligencija, mudrost

Tetoviranje tjemena neizmjerno je bolno. Ali ako se ne bojite boli (ili čudno uživate), tada bi tetovaža glave mogla biti za vas. Ovaj je položaj jedinstven i zanimljiv – i definitivno će biti jako vidljiv u javnosti.

Ovo je dobar položaj za tetoviranje ako se želite pokazati!

Imajte na umu da čak i ako vam kosa raste, možda ćete ipak vidjeti dizajn ispod kose, posebno ako je kosa tanka.

Odlični dizajni za vašu glavu uključuju jednostavne dizajne i umjetnička djela s jedne strane, te kružne tetovaže u stilu mandale koje se uvijaju oko uha ili potpuno prekrivaju glavu.

Tetovaže na glavi muškarci 1Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža na glavi muškarci 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža na glavi muškarci 3Izvor: https://www.instagram.com

Donji dio leđa

 • Najbolje za: veliki i široki dizajn
 • Razine boli: srednji
 • Potencijalno značenje: uglavnom dekorativno

Ne moraju sve tetovaže na donjem dijelu leđa biti marke tramp. I unatoč tom stereotipu o tome kako izgledaju tetovaže na donjem dijelu leđa, one su i dalje iznimno popularne. Ove tetovaže imaju tendenciju više služiti ljepoti nego imati posebno značenje.

Mnoge tetovaže na donjem dijelu leđa također se razlijevaju po bokovima, magarcima i srednjim/visokim leđima. To je sjajan prostor za velike tetovaže! Također se možete uklopiti u šire tetovaže, poput dugih riječi i izraza koji se protežu s jedne strane leđa na drugu.

Donji dio leđa manje će vas boljeti pri tetoviranju u usporedbi s koštanim područjima više gore (ramena, kralježnica itd.), Ali će i dalje biti umjereno bolni.

Tetovaža donjeg dijela leđaIzvor: https://www.instagram.com Žene tetovaže donjeg dijela leđaIzvor: https://www.instagram.com Tetovaže donjeg dijela leđa žene 2Izvor: https://www.instagram.com

Iza uha

 • Najbolje za: vrlo mali, jednostavni dizajni
 • Razine boli: visoka
 • Potencijalno značenje: nešto za pamćenje/življenje ili skrivanje

Mala tetovaža iza jednog uha može biti vrlo lijepa, ali i vrlo simbolična. To je dobro mjesto za dobivanje te malene tetovaže srca ili zvijezde o kojoj ste sanjali. Dovoljno je javan da ga možete lako pokazati bez skidanja odjeće, ali je i dovoljno mali da ga možete prekriti šminkom i/ili kosom ako to ne želite na zaslonu.

Da, prilično će boljeti! No, s vrlo malim tetovažama, seansa će uskoro biti gotova.

Ako se osjećate posebno avanturistički, mogli biste se čak i tetovirati izravno na uhu. Popularni dizajn iza ušiju uključuje male simbole, sitno cvijeće, imena, pa čak i otiske šapa.

Tetovaža iza uhaIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža iza uha 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža iza uha 3Izvor: https://www.instagram.com

Usne

 • Najbolje za: vrlo male riječi
 • Razine boli: visoka
 • Potencijalno značenje: izraz koji kažete ili nešto o čemu morate zapamtiti razgovor

Tetovaža na donjoj usni ili unutar nje prilično je bolna – ali i vrlo zahvalna. Jedinstvena tetovaža usana može simbolizirati nešto o čemu govorite ili značenje iza vaših riječi. Ako se želite sjetiti govoriti tiho, dijeliti ljubaznost sa svojim riječima ili produžiti mir (ili suprotno), tada tetovaža usana može to obilježiti.

Mali prostor nije odmah vidljiv, ali mogao se primijetiti dok razgovarate. Tetovaže unutar vaših usta blijede mnogo brže nego bilo gdje drugdje na vašem tijelu, pa ako želite da vam tetovaža na usnama traje, morat ćete rezervirati sesije svakih nekoliko mjeseci.

Tetovaža usanaIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža usana 2Izvor: https://www.instagram.com

Laktovi

 • Najbolje za: veliki i srednji cvjetni/mandala dizajn
 • Razine boli: visoka
 • Potencijalno značenje: nešto na što se možete osloniti!

Laktovi su iznenađujuće popularni položaji tetovaža. Bilo da trebate tetovirati cijelu ruku u rukavu ili samo želite ukrasiti ovo područje tijela, dostupno je mnogo mogućnosti tetoviranja.

Možete tetovirati unutarnji pregib lakta. Ovo je super jer će tetovaža bljesnuti otvoriti i zatvoriti dok pomičete ruku. Tetoviranje vanjske strane lakta također je moguće, ali će boljeti. Puno. Koža je ovdje nevjerojatno blizu kosti.

Neobični dizajni uključuju paukove mreže preko lakta i velike cvjetne/mandala dizajne kako bi zaokružili vaš lakat. Svaki mali dizajn izgleda sjajno na unutarnjem pregibu lakta.

Tetovaža laktova 1Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža laktova 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža laktova 3Izvor: https://www.instagram.com

Prepone

 • Najbolje za: mali dizajni
 • Razine boli: srednji
 • Potencijalno značenje: privatni dizajni vezani za spol

Prepone, taj pregib gdje se bedro susreće s trbuhom, dobra su privatna mogućnost postavljanja tetovaža. Obično ga skrivaju vaše gaće/gaćice pa ako želite dizajn tetovaže koji je previše privatan da biste ga mogli podijeliti sa svima, ovo je dobro mjesto.

Mali dizajni su najbolji ovdje jer je područje prilično malo. Neka bude jednostavno! Bol ovisi o tome koliko ste mesnati, ali općenito je područje bedara/kukova prilično nisko na ljestvici boli.

Ako želite tetovažu bliže genitalijama, budite spremni na još više boli na ovom osjetljivom području.

Tetovaža na preponama 1Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža na preponama 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža na preponama 3Izvor: https://www.instagram.com

Pazuha

 • Najbolje za: dizajn srednje veličine
 • Razine boli: vrlo visoko
 • Potencijalno značenje: nešto za sakriti, pokazuje da lijepo mirišeš!

Ako ste ikada depilirali pazuhe, znat ćete koliko je osjetljivo i osjetljivo ovo područje vašeg tijela. Zato tetoviranje pazuha boli kao b *** h. Ovo nije postavljanje tetovaža za slaba srca.

Slično poput tetovaža na laktu, kružni dizajn poput paučine i mandale lijepo se uklapa u područje pazuha i dodaje boju. Tetovaže ispod pazuha također mogu biti dio tetovaža cijelog ramena, rebra i nadlaktice.

Nekoliko tetovaža ispod pazuha ima posebno značenje, ali ovaj položaj može simbolizirati prirodni miris ili miris koji želite ispustiti. Cvjetne crtice ispod pazuha uvijek su lijepe!

Tetovaža ispod pazuha 1Izvor: https://www.instagram.comTetovaža ispod pazuha 2

Izvor: https://www.instagram.com

Tetovaža ispod pazuha 3Izvor: https://www.instagram.com

Koljena

 • Najbolje za: mali simboli ili veliki dizajni
 • Razine boli: srednje visok
 • Potencijalno značenje: sve što želite!

Koljena su koštana područja našeg tijela. Stoga ne treba čuditi što se postavljanje tetovaža koljena postiže srednje visoko na ljestvici boli.

Okrugli dizajn i paučina odlično pristaju na koljena, ako ih želite potpuno pokriti. No s koljenima možete koristiti i manje dizajne tetovaža. Inicijali na stražnjoj strani koljena, neposredno iznad ili ispod nabora, izgledaju dobro. Ili malo iznad i sa strane koljena na bedru.

Ako su vam koljena redovito izložena sunčevoj svjetlosti, tetovaža će brže izblijediti. Ako vas to zabrinjava, umjesto toga razmislite o pomicanju tetovaže dalje na bedrima.

Tetovaža koljenaIzvor: https://www.instagram.com Tetovaža koljena 2Izvor: https://www.instagram.com Tetovaža koljena 3Izvor: https://www.instagram.com

Sažetak – Kako odabrati savršeno mjesto za tetoviranje

Odabir položaja tetovaže iznimno je važan. Određuje koliko će tetovaža ozlijediti, veličinu i detalje dizajna tetovaža, plus koliko će brzo izblijediti. Imajte na umu da će područja vaše kože koja su redovito izložena sunčevoj svjetlosti vrlo brzo izblijediti!

Nadamo se da ste do sada odlučili o najboljem položaju za svoju tetovažu. Javite nam u komentarima gdje ćete dobiti mastilo kako biste mogli pomoći drugima na njihovim putovanjima tetovažama.

Često postavljana pitanja o postavljanju tetovaža

Često postavljana pitanja o postavljanju tetovažaKredit za sliku: Saved Tattoo

Još uvijek niste sigurni koje postavljanje tetovaže odgovara vama? Pogledajte ove česta pitanja ili pročitajte naše brojne detaljne vodiče za tetoviranje na našem blogu.

Gdje se trebam tetovirati na tijelu?

To potpuno ovisi o vama. Tetovažu možete napraviti bilo gdje želite. Odabir položaja može za vas imati posebno značenje ili jednostavno biti najbolje mjesto za vrstu tetovaže koju želite! Bilo bi dobro istražiti koliko će svaki položaj biti bolan kako biste lakše odlučili.

Gdje je najmanje bolno mjesto za tetoviranje?

Bilo gdje između vaše kosti i kože ima dosta mesa i masti, bit će manje bolno (iako ih ima) nigdje to je bez boli). Vaš kuk i vanjska strana bedara su izvrsna mjesta, kao i stražnjica – samo imajte na umu da će i uska odjeća koja se trlja o vašu svježu tetovažu također povrijediti, pa to morate uzeti u obzir.

Saznajte više detalja: Tablica bolova u tetovažama: Što je najviše (najmanje) bolno mjesto

Gdje je najbolnije mjesto za tetoviranje?

Tetovaže izravno na vašoj lubanji/tjemenu vlastite su lige bolova, ali općenito svugdje gdje je kost sa samo vrlo tankim slojem kože razvučenom preko kosti jako će boljeti tetoviranje.

Znači li išta postavljanje tetovaže?

Postavljanje tetovaža može biti vrlo smisleno … ili uopće nema smisla. Neki dizajni i položaji, npr. tetovaža zvijezde na stopalu ili gležnju, mogla bi simbolizirati svjetlo vodilje ili pratiti vašu sudbinu kroz život. Značenje vašeg postavljanja tetovaža potpuno ovisi o vama!

Koštaju li različiti položaji tetovaža više?

Ovisi o umjetniku tetovaža. Možda će vam htjeti naplatiti više ako vam je potrebna privatna sjednica za tetoviranje intimnog područja, na primjer. Općenito, cijena tetovaže ovisi o njenoj veličini, jer veličina i raznolikost boja određuju broj igala i potrebnu količinu tinte.

Saznajte više detalja: Koliko koštaju tetovaže: 6 savjeta za postizanje najbolje cijene za tetovažu

Gdje je najbolje mjesto za prvu tetovažu?

Ako ste zabrinuti ili ste općenito oprezni, odaberite mjesto gdje ćete umanjiti bol. Vaš unutarnji kuk ili podlaktica su dobra mjesta. Manje tetovaže možda nisu manje bolne, ali bol će brzo proći. Također će biti jeftiniji i lakše ih se sakriti, što će ih učiniti boljim za vašu prvu tetovažu ako se osjećate nesigurno.