Oblikovati

60+ ideja za dizajn tetovaža ženskog perja (ažurirano 2021.)

Tetovaže s perjem često su poželjan izbor tetovaža za žene. Unatoč popularnosti, oni su ipak smisleni i često jedinstveni u dizajnu. Često povezano s letenjem i pticama, perje prvenstveno predstavlja slobodu, hrabrost, snagu i mudrost. Postoji mnogo različitih dizajna i prikaza perja koje možete izabrati, a ako razmišljate o tetovaži, važno je smisliti načine na koje tetovažu možete učiniti jedinstvenom i posebnom za vas.

Prvo ćete morati uzeti u obzir položaj tetovaže, kao i veličinu. Gdje dobijete tintu, kao i koliko je velika, drastično će promijeniti vrhunsku estetiku. Stoga je važno dobro razmisliti kakav izgled želite postići.

Perje je obično manje veličine, bilo jednako ili malo manje od perja veličine stvarnog života. Međutim, nema razloga zašto ne možete prekinuti trend i odlučiti se za veći dizajn ako vam se to sviđa.

Ako razmišljate o tetoviranju pera, ne tražite dalje. U ovom članku ćemo vas provesti kroz razne ideje koje će vas inspirirati.

60+ ideja za dizajn tetovaža s perjem

Tetovaža pauna

Tetovaža pauna 1Izvor slike: Instagram Tetovaža pauna 2Izvor slike: Instagram Tetovaža pauna 3Izvor slike: Instagram

Jeste li zainteresirani za dobivanje upečatljive, šarene tetovaže? Tada je paunovo pero vjerojatno najbolji izbor za vas. Najprivlačnija stvar kod paunovog perja je raspon bogatih, lijepih boja koje će se istaknuti na bilo kojoj nijansi kože.

Međutim, osim što je estetski atraktivno, paunovo pero predstavlja ponos, čast, hrabrost i veličinu. Ovo je posebno dobar dizajn za odabir ako želite nešto što će simbolizirati samopouzdanje i ljubav prema sebi. U nekim tradicijama paunovo perje simbolizira i zaštitu, a može djelovati i kao obrana od zlonamjernih duhova. Sve to čini paunovo pero prekrasnim izborom tetovaža!

Pročitajte više: 30+ najboljih ideja za dizajn tetovaža pauna: što vam je najdraže

Tetovaža orlovog pera

Tetovaža s orlovim perjem 1Izvor slike: Instagram Tetovaža s orlovim perjem 2Izvor slike: Instagram Tetovaža s orlovim perjem 3Izvor slike: Instagram

Orao se smatra jednom od najveličanstvenijih i kraljevskih ptica, ali također nosi i veliku simboliku. U domorodačkoj kulturi orlovo perje nosi se kako bi se iskazalo poštovanje i čast. Doista, često su darovani kao nagrada za hrabrost i snagu. Žene koje utjelovljuju upravo te karakteristike bile bi prikladne za tetovažu orlova pera.

Tetovaža feniks pera

Tetovaža s feniks perom 1Izvor slike: Instagram Feniks tetovaža s perjem 2Izvor slike: Instagram Tetovaža s feniks perom 3Izvor slike: Instagram

Feniks je osobito popularan izbor tetovaža, oboje prikazani u cijelosti ili samo kao jedno pero. To je zato što nosi snažnu simboliku koja se odnosi na rođenje, smrt, pa čak i ponovno rođenje.

U mitologiji se feniks često prikazuje kako propada, a zatim se ponovno rađa iz pepela u činu obnove. Ova ista simbolika prikazana je čak i u modernoj beletristiki, poput Harryja Pottera.

Ako se osjećate kao da ste sami prebrodili značajnu životnu borbu i osjećate se ponovno rođeni, onda je pero feniksa možda samo tetovaža za vas. Na vama je hoće li se tetovirati u boji ili jednobojno, ali feniks perje često je najupečatljivije u jarko narančastim i crvenkastim tonovima koji označavaju plamen.

Tetovaža perjanika

Tetovaža perjanika 1Izvor slike: Instagram Tetovaža perjanika 2Izvor slike: Instagram Tetovaža perjanika 3Izvor slike: Instagram

Možda vam se puretina ne čini kao najljepša ptica, ali njihovo je perje zapravo živo, svjetlucavo i jarkih boja. Purani su također povezani s plodnošću i bogatstvom koji su ženski atributi. Ako želite tetovažu s perjem koja je pomalo udaljena od zida, ali koja je ipak estetski ugodna, zašto se ne biste odlučili za pureće pero?

Tetovaža jastrebova pera

Tetovaža jastrebova peraIzvor slike: Instagram

Ako tražite tetovažu koja će vas podsjetiti na vašu unutarnju snagu i žestoki duh, tada bi tetovaža s jastrebovim perjem mogla biti samo ulaznica. Jastrebovi su često povezani sa zaštitom i utočištem, pa se može vidjeti da predstavljaju ljekovitu prekretnicu u životu.

Ako ste izašli iz teškog iskustva snažni, svakako biste trebali uzeti u obzir da jastrebovo perje bude obojeno mastilom kao simbol vaše izdržljivosti. No, imajte na umu da je složeno pero za crtanje pa svakako pronađite iskusnog umjetnika tetovaža koji to može učiniti.

Tetovaža sa sovim perjem

Tetovaža sa sovinim perjem 1Izvor slike: Instagram Tetovaža sa sovim perjem 2Izvor slike: Instagram Tetovaža sa sovinim perjem 3Izvor slike: Instagram

Što se tiče vašeg body arta, razmislite o tetovaži sovog perja zbog njene ogromne simbolike. Ova noćna ptica povezana je s mudrošću i beskrajnim znanjem te je značajna životinja u mitologiji i kulturnoj tradiciji.

Za domorodačke Amerikance, na primjer, sova se smatra čuvarom znanja, dok se u starom Rimu često smatralo da sova soka označava važnu smrt. Ovo snažno simbolično pero je prekrasan izbor za tetovažu inspiriranu perjanicom.

Native American Tetovaža perja

Native American Tetovaža s perjem 1Izvor slike: Instagram Native American Tetovaža s perjem 2Izvor slike: Instagram

Kad pomislimo na Indijance, odmah pomislimo na pokrivalo za glavu ukrašeno perjem. Perje je iznimno važno u indijanskoj kulturi i ima mnoštvo različitih značenja.

Na primjer, perje može predstavljati snagu, zaštitu i hrabrost. Kad ih nose ratnici, perje se prikazuje gotovo poput medalja za pokazivanje postignuća i hrabrosti. Ako se ipak odlučite za tetovažu domorodaca, pobrinite se da provedete temeljito istraživanje te da budete osjetljivi i da poštujete kulturu kako ne biste nikoga uvrijedili svojim dizajnom.

Ptica s tetovažom pera

Tetovaža ptica s perjem 1Izvor slike: Instagram Tetovaža ptica s perom 2Izvor slike: Instagram Tetovaža ptica s perom 3Izvor slike: Instagram

Iako se za perje vežu mnoga značenja, možda je najromantičnije pojam slobode. Ako ste ikada pogledali ptice na nebu i poželjeli da možete letjeti poput njih, razmislite o mogućnosti tetoviranja koje kombinira ptice i perje. Takav dizajn nedvojbeno će označavati slobodu i podsjećati vas na vašu slobodnu volju, čak i ako ne možete doslovno odletjeti.

Tetovaža s malim perjem

Tetovaža s malim perjem 1Izvor slike: Instagram Tetovaža s malim perjem 2Izvor slike: Instagram Tetovaža s malim perjem 3Izvor slike: Instagram

Ako više volite nježnije, manje upadljive tetovaže, onda je vjerojatno bolje da napravite manju tetovažu s perjem. Iako će biti manje vidljiv od velikog, nema razloga zašto bi bio manje detaljan ili upečatljiv. Osim toga, može se lako sakriti ako, na primjer, trebate prikriti tetovaže na poslu.

Tetovaža s beskrajnim perjem

Tetovaža s beskrajnim perjem 1Izvor slike: Instagram Tetovaža s beskrajnim perjem 2Izvor slike: Instagram Tetovaža s beskrajnim perjem 3Izvor slike: Instagram

Simbol beskonačnosti neovisno je o iznimno popularnom izboru tetovaža jer predstavlja kontinuitet vremena. Međutim, kako bi bio jedinstveniji i privlačniji, neki odlučuju kombinirati simbol s perjem. Kombinirana simbolika beskonačnosti plus slobode čini moćnu sliku utisnutom na vaše tijelo.

Tetovaža perja u stilu plemena

Tetovaža perja u plemenskom stilu 1Izvor slike: Instagram Tetovaža s perjanskim stilom 2Izvor slike: Instagram Tetovaža s perjanskim stilom 3Izvor slike: Instagram

Tetovaža s perjem u plemenskom stilu osobito je povezana s indijanskim narodom koji perje krasi svoje oružje i ukrase za glavu. Tetovirajući pero u plemenskom stilu, konotirate drevnu indijansku kulturu, pa je vrlo važno napraviti dovoljno istraživanja kako biste bili sigurni da ne dobivate ništa što bi moglo biti uvredljivo.

Tetovaža s akvarelnim perjem

Tetovaža s akvarelnim perjem 1Izvor slike: Instagram Tetovaža s akvarelnim perjem 2Izvor slike: Instagram Tetovaža s akvarelnim perjem 3Izvor slike: Instagram

Iako su relativno novi koncept, akvarelne tetovaže postaju sve popularnije. Baš kao na akvarelnoj slici, jarke boje se stapaju jedna s drugom kako bi stvorile prekrasan izgled vodopada. Slike iz prirode, poput životinja i cvijeća, izuzetno dobro funkcioniraju s akvarelnom tintom pa bi perje izrađeno u ovom stilu bio dobar izbor tetovaža.

Jedino što treba imati na umu kod akvarelnih tetovaža je da tinta brže blijedi nego kod uobičajenih tetovaža. Stoga se preporučuje da u dizajnu dobijete podebljane crne obrise i odlučite se za mjesto gdje će biti uglavnom skriveno od sunca.

Šarene tetovaže s perjem

Tetovaža šarenog perja 1Izvor slike: Instagram Tetovaža šarenog perja 2Izvor slike: Instagram Tetovaža šarenog perja 3Izvor slike: Instagram

Ako nemate na umu određenu pticu za svoju tetovažu s perjem, jednostavno se možete odlučiti za odvažno i jarko obojeno generičko pero. Ovo će neizbježno biti privlačan izgled i može nadopuniti bilo koji ton kože. Međutim, tetovaže u boji obično blijede brže od jednobojnih, pa ćete možda morati dotjerati svakih nekoliko godina. Također biste trebali ograničiti izlaganje suncu kako ne bi brzo izblijedjelo.

Tetovaža krune i pera

Tetovaža krune i peraIzvor slike: Instagram

Možda niste mislili kombinirati ove dvije naizgled različite slike, ali one zapravo izvanredno dobro funkcioniraju. Kruna je povezana s plemstvom i vodstvom, dok pero simbolizira slobodu i hrabrost. Kombinirajući ovo dvoje, stvorit će se dizajn bogat simbolikom, povezan s kraljevskom slobodom.

Tetovaža pera hvatača snova

Tetovaža pera hvatača snova 1Izvor slike: Instagram Tetovaža pera hvatača snova 2Izvor slike: Instagram Tetovaža pera hvatača snova 3Izvor slike: Instagram

Baš poput perja, hvatači snova sastavni su dio domorodačke kulture. Stoga ima smisla kombinirati ove bogato simbolične elemente kako bi se stvorila upečatljiva i zamršena tetovaža. Simbolika dizajna razlikovat će se ovisno o ptici koju odaberete. Na primjer, sovino pero također će u misao dočarati ideju mudrosti.

Tetovaža pero pero

Tetovaža pero pero 1Izvor slike: Instagram Tetovaža pero pero 2Izvor slike: Instagram

Ako ste ljubitelj Harryja Pottera, znat ćete o staromodnim perjanicama koje se koriste za pisanje. Osim što su visoko estetski, oni također predstavljaju komunikaciju i tradiciju. Odlučite li se za ovaj dizajn, možete dodati i smislen citat koji vašoj tinti daje još dublje značenje.

Ideje za postavljanje tetovaža s perjem

Tetovaža ručnog pera

Tetovaža ručnog peraIzvor slike: Instagram

Ako želite da vaša nova tetovaža bude na vidiku, onda je sjajna ideja da je napravite na zapešću. Ovo je vrlo popularan položaj za žene jer se ističe, ali i zato što izgleda jako slatko i glamurozno.

Ako se ipak odlučite zacrtati ručni zglob, imajte na umu da je to zbog kostiju i tetiva u tom području obično prilično bolno mjesto. Također je najbolje otići na nešto jednostavnije strane i spremiti svoje složene i zamršene dizajne za ruke i leđa.

Također pročitajte: 70+ najboljih ideja za oblikovanje tetovaža na ručnom zglobu: dijelovi tijela za tjeranje da iskočite

Tetovaža pera stopala

Tetovaža s perjem za stopala 1Izvor slike: Instagram Tetovaža s perjem za noge 2Izvor slike: Instagram

Prva stvar koju treba imati na umu kod tetovaža na stopalima je da su posebno bolne i da im može trebati više vremena da se zacijele nego na drugim mjestima na tijelu. Svježa tinta u tom području također će učiniti određene cipele neugodnima u određenom razdoblju. Međutim, dobra stvar ovog položaja je to što ga je vrlo lako pokriti ako želite. Također postoji dovoljno prostora za kompliciraniji dizajn ako to tražite.

Tetovaža pera podlaktice

Tetovaža s perom podlaktice 1Izvor slike: Instagram Tetovaža s perom podlaktice 2Izvor slike: Instagram

Ako želite dobiti veću tetovažu i želite biti jako vidljivi, zašto se onda ne odlučite za postavljanje podlaktice? Veliki plus većine mjesta na ruci je što je bol minimalna zbog debljine kože. Također je sjajno mjesto da pokažete svoju tintu u majicama i haljinama ako želite da to drugi primijete.

Tetovaža s perjem iza uha

Tetovaža s perjem iza uhaIzvor slike: Instagram

Tetovaže iza ušiju postale su vrlo popularne u posljednjih desetak godina i nije teško shvatiti zašto. Ovaj položaj ima potcijenjen, gotovo nonšalantan osjećaj jer ga uglavnom vide drugi, a ne korisnik.

Međutim, iza uha je bolno mjesto za unos masti jer je koža na ovom području vrlo tanka. No, dobra je vijest da će dizajn morati biti mali pa bol neće dugo trajati.

Tetovaža ručno pero

Tetovaža ručno peroIzvor slike: Instagram

Iako su tetovaže na rukama vrlo vidljive i mogu se igrati konturama vaših prstiju, to je mjesto koje zahtijeva posebnu njegu i pažnju. To je zato što koža ima tendenciju da se najviše pomlađuje na ovom području te također trpi najviše izloženosti elementima, npr. sunca i vode. To često znači da će se tetovaža morati nadopunjavati svakih nekoliko godina kako bi izgledala najbolje.

Tetovaža s vratom na vratu

Tetovaža s perom na vratuIzvor slike: Instagram

U prošlosti su se tetovaže na vratu uglavnom povezivale sa zatvorenicima i članovima bandi, međutim ovaj se stereotip brzo mijenja i slavne osobe poput Rihanne imaju sportski izgled. To je uglavnom zbog toga što tetovaže općenito postaju sve prihvaćenije u društvu i imaju tendenciju imati daleko manje negativnih asocijacija.

Imajte na umu da ćete, ako se odlučite za ovaj položaj, vjerojatno osjetiti visok stupanj nelagode jer je koža na ovom području posebno tanka. Također biste trebali razmisliti hoćete li naići na poteškoće u profesionalnoj sferi zbog tetovaže na vratu, jer neka korporativna okruženja i dalje gledaju s visoka na vidljive tetovaže.

Tetovaža s perjem

Tetovaža s perjem 1Izvor slike: Instagram Tetovaža s perjem 2Izvor slike: Instagram

Tetovaže prstiju vrlo su popularne kod žena jer su tako blage i nježne. Ako želite nešto vrlo jednostavno i skromno što će se i dalje primijetiti, onda je ovo odličan položaj za tetoviranje za vas.

Perje posebno dobro djeluje na prst jer oblik nadopunjuje duljinu prsta. Imajte na umu, međutim, da tetovaže prstiju blijede brže od ostalih tetoviranih područja tijela.

Možete se boriti protiv toga čestim nadoplatama, iako to može biti skupo.

Također pročitajte: Jesu li tetovaže prstima loša ideja?

Tetovaža pera gležnja

Tetovaža pera gležnja 1Izvor slike: Instagram Tetovaža pera gležnja 2Izvor slike: Instagram

Konačno, gležanj je vrlo atraktivno mjesto za ženske tetovaže jer to područje odlično funkcionira s manjim, nježnijim dizajnom poput perja. Također je vrlo lako prikriti područje ako trebate biti diskretni sa svojim tetovažama u radnoj ili obiteljskoj situaciji. Međutim, možete očekivati ​​da će razina boli biti malo veća u ovom području jer je to osjetljivo mjesto.

Zaključak

I evo ga, bezbroj ideja za simboliku, slike i postavljanje koje će inspirirati vašu tetovažu s perjem. Za što god se odlučili, svakako odvojite vrijeme za odabir dizajna koji dobro nadopunjuje vašu osobnost.