Oblikovati

50+ američkih tradicionalnih tetovažnih vodiča (i dizajnerskih ideja)

Američka tradicionalna tetovaža lijepo je umjetničko djelo koje krasi vaše tijelo. Odvažne linije, odabrane boje i jedinstveni dizajn stvaraju prekrasna umjetnička djela. U ovom vodiču ćete saznati o čemu se radi u tradicionalnim američkim tetovažama, uključujući njihovu povijest, kao i naših omiljenih 15 najinspirativnijih američkih tetovaža.

Spremite se za zdravu dozu domoljublja! Ovo su američke tradicionalne tetovaže o kojima morate znati. Uključili smo skrivena značenja ovih tetovaža i pružili određenu pomoć pri postavljanju u ovaj vodič.

Sve što trebate učiniti je odabrati svoj omiljeni dizajn i uputiti se u tetovažu.

Američka povijest tradicionalnih tetovaža – sažeto

Američka povijest tradicionalnih tetovažaKreditna: Instagram

Američke tradicionalne tetovaže nisu samo evoluirale u postojanje; stvorio ih je jedan izvanredan čovjek. Norman Collins, poznatiji kao Sailor Jerry, bio je izvanredan Amerikanac koji je stvorio ovaj osebujan stil.

Nadamo se da ćete, kad dobijete tradicionalnu, old-school tetovažu na ruci, odvojiti koju minutu za učenje Mornar Jerry!

Sve je počelo u Chicagu, gdje je Collins prvi put naučio koristiti pištolj za tetoviranje. Odatle, sa strašću prema mornarici, nastavio je razvijati jedan od najpoznatijih stilova tetovaža u svijetu. Kombinirajući japansku tehniku ​​zasjenjivanja i ucrtavanja s njegovim umjetničkim stilom, rezultat je bio hrabar i svijetao dizajn tetovaža.

Simboli i značenje

Simboli i značenjeKreditna: Instagram

Jednostavan, ali hrabar stil američkih tradicionalnih tetovaža vrlo je prikladan. Norman Collins upotrijebio je svoje tetovaže kako bi prešao na istinitost stvari. Značenje njegovih tetovaža bilo je očito i neporecivo, što je dio razloga zašto su tako prokleto uvjerljive.

Na primjer, nož kroz srce popraćen riječima “Smrt prije nečasti” jasno pokazuje strast, predanost i bol u službi tijekom Drugog svjetskog rata.

Normalni Collins također je bio strastven prema visokokvalitetnim tetovažama, koristeći najbolje prakse i najnovije tehnike. Zapravo je odbio tetovirati velike komade na ljudima s tetovažama umjetnika koje nije poštovao.

Mislimo da biste trebali poštovati ovu želju mornara Jerryja kada birate umjetnika tetovaža za svoju tradicionalnu američku tetovažu. Pročitajte naš 101 Vodič za tetoviranje kako biste saznali što biste trebali tražiti u tattoo majstoru i salonu prije nego što se napišete tintom. Važno je!

15 nadahnjujućih američkih tradicionalnih dizajna tetovaža

Ovo je samo temeljni tečaj o tome što američke tradicionalne tetovaže mogu biti. Iako je ovih 15 klasika, možete uzeti ove ideje i trčati s njima. Uključite taj osebujni stil sa bilo kojim simbolom, amblemom ili dizajnom koji želite!

Sidro tetovaža

Sidro 1Kreditna: Instagram Sidro 2Kreditna: Instagram Sidro 3Kreditna: Instagram

Sidrene tetovaže utapaju se u značenju. Bez obzira kojim jezikom govorite ili iz koje ste zemlje, očito je da je sidro za uzemljenje. Veže vas za Zemlju i sprječava vas da skrenete s kursa. Zato su tetovaže s sidrom toliko popularne – podsjetnici su na ono što vas drži prizemljenim.

Možda vas osoba, mjesto ili moto vraća na Zemlju. Ove riječi možete tetovirati na sidru ili preko njega radi dodatnog značenja.

Tipičan američki tradicionalni stil tetovaže s sidrom obiluje crnim zasjenjivanjem koje ostavlja dojam tamnog metala. Također obično ima crvene vrhove i uže koje provlači kroz rupu na vrhu sidra, a ne metalni lanac.

Riječi se mogu ugraditi kao da su dio metala, ili preko vrha sidrene slike na svitku, ili čak iznad/ispod dizajna u cijelosti.

Zmajeva tetovaža

Zmaj 1Kreditna: Instagram Zmaj 2Kreditna: Instagram

Zmajeve tetovaže iznimno su popularne, ali ako želite tradicionalni američki stil, trebate odabrati azijski dizajn za zmajeve. Dugačak, tanak i nalik zmiji s četiri kandžne ruke-ne nužno s krilima! Ovo je stil koji je volio Sailor Jerry, koji proizlazi iz njegova divljenja japanskim umjetnicima tetovaža.

Zmajeva tetovaža može biti samo u estetske svrhe. Izgleda super!

Zanimljivo je da se zmajevi u istočnoj kulturi smatraju dobrim bićima. Plemeniti su, mudri i ljubazni. Oni također mogu simbolizirati sreću, posebno u kombinaciji s sretnom tetovažom amblema (vidi dolje). Zmajeve tetovaže u zapadnom stilu obično su tamnije, zlobnije, s očnjacima, plamenom i smrću oko sebe. To je to ne o čemu govore američke tradicionalne tetovaže zmajeva.

Unutar podebljanog crnog obrisa, crvena, ljubičasta i žuta boja izvrsne su za zasjenjivanje zmajeve tetovaže. Ove boje predstavljaju hrabrost, plemenitost i žestinu! Naravno, možete koristiti bilo koje boje koje volite. Što se tiče postavljanja, ove su tetovaže izvrsne na nogama, kao i na rukama.

Orao tetovaža

Orao 1Kreditna: Instagram Orao 2Kreditna: Instagram

Orao je žestok, odan i simbol je svega za što se Amerika zalaže. Zemlja slobodnog, novog svijeta. Tetovaža orla može biti simbol vašeg patriotizma ili znak vaše predanosti zemlji, posebno ako ste služili u specijalnim snagama.

No orao može predstavljati i ono što bi Amerika mogla biti. Dakle, i iza ovog simbola postoji mnogo nade.

Tradicionalna tetovaža američkog orla obično je okrenuta prema naprijed, s raširenim krilima i licem orla gleda na jednu stranu. Često se kombinira sa zvijezdama i prugama, zastavama i štitovima. Ova tetovaža izgleda dobro na ruci, ramenima, prsima i vratu. Položaji visoko na vašem tijelu, gdje bi vam bila “krila”, izvrsni su za tetovaže orlova.

Baš kao i zmajeva tetovaža, ovaj je dizajn prilično žestok s ponekad zastrašujućim licem i oštrim kandžama. Orao koji pokazuje vašu čast i integritet.

Tetovaža srca

Srce 1Kreditna: Instagram Srce 2Kreditna: Instagram Srce 3Kreditna: Instagram

U američkom tradicionalnom stilu tetovaža, tetovaže srca su plišane, crvene i svijetle, a ne anatomske. Za mornare, posebno srce je način da se sjetite voljene osobe. Privezali su vam svoje srce i njihova vas ljubav prati gdje god krenuli.

Ovo je vjerojatno najpopularniji američki tradicionalni dizajn tetovaža. Svitak ispisuje riječi na vrhu srca, često probodene strijelom ili mačem, vrlo je česta tetovaža u cijelom svijetu. Mnogima je tetovaža “mama” u srcu, ali i ime vašeg partnera ovdje izgleda odlično.

Strijela, nož ili mač koji dijele srce pokazuju kako je ta osoba srušila vaše zidove i ušla u vaše srce. Također pokazuje kako ste ih pričvrstili za svoje srce ili kako je vaša usluga (mač) za vašu zemlju također nešto što volite.

Ljubav i obožavanje veliki su dio simbolike ove tetovaže, ali također pokazuju predanost i vitalnost. Ne možete živjeti bez srca!

Tetovaža amblema sreće

Amblem sreće 1Kreditna: Instagram Amblem sreće 2Kreditna: Instagram Amblem sreće 3Kreditna: Instagram

Ovo je samo po sebi razumljivo! Tetovaža za sreću u općem životu, za putovanje, za karijeru, pa čak i za ljubavni život. Sretan amblem često se smatra nečim tradicionalno sretnim, poput djeteline s četiri lista.

No, mornar Jerry ovo je okrenuo kada je stvorio američki tradicionalni stil. Umjesto toga upotrijebio je broj 13, crne mačke i druge inherentno nesretne simbole. To je poput načina na koji fanatičari tetovaža dobivaju lubanje i tetovaže na temu smrti-uzimaju loše stvari i hlade ih ispisujući ih na tijelu. Prkosan je i loš.

Imati tetovirati broj 13 za gležanj ili zglob je super ideja. Crne mačke, potkove, razbijena ogledala itd. Sve su to prikladni amblemi “sreće” kada je u pitanju američki tradicionalni stil.

Možete kombinirati ambleme sreće s orlom, srcem, zmijom ili frazom kako biste dodali daljnje značenje i simbolizirali svoju sreću u ovim područjima vašeg života.

Nautical Star Tattoo

Nautička zvijezda 1Kreditna: Instagram Nautička zvijezda 2Kreditna: Instagram Nautička zvijezda 3Kreditna: Instagram

Nautička zvijezda izvorno je bila popularna kod mornara u mornarici oko Drugoga svjetskog rata kada je mornar Jerry razvijao američki tradicionalni stil tetoviranja, ali sada je popularan kod toliko ljudi. Nautička zvijezda nekada se koristila za navigaciju, pa često predstavlja vodilju na dugim putovanjima, osobito iznad mora.

Simbolizira putovanje, vodstvo, sudbinu i/ili službu u mornarici.

Stil je uvijek isti – napola crno, pola boje/jasne točke zvijezde. Ponekad se zvijezda udvostruči, ponekad je sama. Također se lako može kombinirati s drugim dizajnom tetovaža, s pomicanjem po vrhu za dodavanje izraza.

Volimo koliko je ova tetovaža jednostavna, ali ikonična. Kao rezultat toga, vrlo je svestran i može se uklopiti u druge dizajne tetovaža koje imate. Možete ga koristiti i za prikrivanje starih tetovaža, jer je vrlo hrabar i čvrst oblik.

Tetovaža pantera

Pantera 1Kreditna: Instagram Pantera 2Kreditna: Instagram Pantera 3Kreditna: Instagram

Žestoki panteri s oštrim kandžama, krvavo crvenim ustima i ljutitim očima hladna su tetovaža u tradicionalnom stilu. Obično ove tetovaže crnih pantera prikazuju samo glavu pantere ili cijelu panteru. Spreman za napad, dizajn je namjerno pun života – kao da se sprema odletjeti s vaše ruke i skinuti nekoga.

Tradicionalna američka tetovaža pantera simbolizira žestoku, hrabru i agresivnu prirodu. Također pokazuje snagu i agilnost. Nemojte si tetovirati panteru osim ako to ne možete opravdati!

Ako tražite tradicionalnu tetovažu koju možete povećati tako da pokrije cijela leđa ili prsa, ovo je dobar izbor. Pantere izgledaju jednako dobro dok vam pužu uz ruku ili kao dio rukava, kao što ponosno riču s vaših ramena.

Iznad svega, zubi i kandže trebaju biti vidljivo oštri, a oči trebaju imati tu iskru koja vas privlači. Potreban je vješt umjetnik tetovaža da stvori nevjerojatnu tetovažu pantera.

Pin-Up djevojka tetovaža

Pin-Up djevojka 1Kreditna: Instagram Pin-Up djevojka 2Kreditna: Instagram Pin-Up djevojka 3Kreditna: Instagram

Ovaj stil pin-up djevojke tetovaže nevjerojatno je popularan i kod muškaraca i kod žena. Jednaki dijelovi elegantni i seksi, ove pin-up djevojke izvrsne su tetovaže i lako se prilagođavaju da izgledaju kao žena koju volite.

U početku su ove pin-up djevojke bile uglavnom prekrivene kratkim haljinama ili barem donjim rubljem. Ključ je bila raspuštena kosa (savršeno uvijena), duge noge i dobar par peta na nježnim stopalima. Stvari su se malo promijenile tijekom desetljeća i nije neobično vidjeti tetovaže pin-up djevojki potpuno gole.

No, impresivno je kako je taj izvorni stil i ženski oblik ustrajao. Rumeni obrazi i puna figura vrlo su primamljivi!

Ideja pin-up djevojke tetovaže je stvoriti pretjerani izraz ženstvenosti. Ovdje nije cilj anatomska ispravnost. Ova odvažna seksualnost namjerno je dizajnirana za pomorce koji bi se tetovirali prije nego što bi mjesecima odlazili s američkih obala.

Mornarska/vojna tetovaža

Mornarski vojnik 1Kreditna: Instagram Mornarski vojnik 2Kreditna: Instagram Mornari Vojska 3Kreditna: Instagram

Ove se tetovaže najviše razlikuju u dizajnu i sadržaju. Pronašli smo neke tetovaže opće vojske ili mornarice kako bismo vam dali ideju o tome kako mogu izgledati. Ove tetovaže predstavljaju vašu uslugu, vašu predanost, vašu obitelj daleko od kuće i dužnost koju imate prema svojoj zemlji. Ova dužnost često izaziva snažne, patriotske osjećaje pa ne čudi što se mnogi žele tetovirati kako bi ovaj ideal trajno utisnuli na svoju kožu.

Nadalje, ove tetovaže mogu predstavljati i drugove koje ste izgubili i ljude s kojima ste radili. Bez obzira jeste li izgubili člana svog tima ili vam je suborac spasio život, tetovaža to može obilježiti.

Mačevi, škorpioni, pin-up djevojke, srca, oružje i lubanje u kombinaciji s vojnim amblemima i izrazima mogu stvoriti beskrajna značenja. Ove tetovaže mogu postati vrlo osobne, stoga dobro razmislite o postavljanju. Ako odaberete vrlo javno vidljivo mjesto (na primjer, podlaktica), budite spremni odgovoriti na česta pitanja o tome što vaša tetovaža znači i zašto ste je dobili.

Za više privatnih područja razmislite o leđima, prsima, natkoljenici ili čak stopalu.

Tetovaža morskog psa

Morski pas 1Kreditna: Instagram Morski pas 2Kreditna: Instagram Morski pas 3Kreditna: Instagram

Čini se kao čudan izbor dizajna tetovaža, posebno za pomorce koji su izvorno dobili ovu tetovažu kada je nastao tradicionalni američki stil. Ali kad bolje razmislite, ima smisla. Ideja je manje voljeti životinje (svi volimo mrziti i bojati se morskih pasa), a više uzimati njihove karakteristike.

Snažan grabežljivac oceana. S vama se ne smije petljati i ostajete pri svom stavu. Vaš napad je žestok! Zato su morski psi toliko popularni kao tetovaže. U tipičnom stilu Sailor Jerry, te su tetovaže morskih pasa više komične nego zastrašujuće. Naravno, imaju šiljaste zube i oštre peraje, ali imaju i zubat smiješak i crtano lice.

Ruke su najčešće mjesto za morske pse, obično u rukavu na podlaktici. Također dobro izgledaju na vašim nogama. Tetovaže morskih pasa obično su češće kod muškaraca nego kod žena, ali zasigurno nisu isključivo za jedan spol.

Tetovaža broda

Brod 1Kreditna: Instagram Brod 2Kreditna: Instagram Brod 3Kreditna: Instagram

Često u kombinaciji s tetovažama morskih pasa i tropskim prizorima (vidi gore i dolje), tetovaže brodova bile su iznimno popularne i nastavljaju biti i danas. Tipičan brod Sailor Jerry tatt brod je u galeonskom stilu s vijugavim jedrima i zastavom na vrhu.

Pomislite da Pirati s Kariba upoznaje Looney Tunes – ta mješavina karikaturalnog stila s povijesnom točnošću stvara osjećaj avanture.

Naravno, nitko nije plovio ovim brodovima od doba jedrenja u 18. stoljeću. No, moderni ratni brodovi i čamci nisu toliko estetski ugodni, pa ima smisla da se mornari odluče za originalni dizajn gusarskih brodova kako bi pokazali svoju ljubav prema moru. To je romantiziran prikaz života na moru, daleko od kuće.

Mornaru Jerryju je bilo važno da su njegove tetovaže na brodu što točnije, pa odaberite umjetnika tetovaža koji je vješt u crtanju brodova i odaberite položaj koji omogućuje veliku tetovažu s puno detalja.

Tetovaža lubanje

Lubanja 1Kreditna: Instagram Lubanja 2Kreditna: Instagram Lubanja 3Kreditna: Instagram

Lubanja predstavlja smrt, toliko je očito. Ali ovaj klasični, bezvremenski i iznimno popularan dizajn tetovaža može značiti mnogo više. Za početak, to je podsjetnik na smrt, ne nužno i njezino slavlje. Lubanja koja vas podsjeća da živite punim plućima.

Još u vrijeme Sailor Jerryja, izvorne tetovaže lubanje često su simbolizirale avanturu i ratnike – snagu i vitalnost kada putujete svijetom. Može se raditi i o predanosti. To je simbol za reći da ću se obvezati sve dok ne budem samo kosti.

Lubanje su izvrsne kao jednostavne tetovaže (zamislite dizajn velike ćelave glave Normana Reedusa), ali mogu se i dotjerati. Lubanja sa zmijom omotanom oko nje, ili ruže isprepletene kroz nju, ili čak bodež probijen kroz vrh. Sve su to popularni dizajni tetovaža. Što se tiče postavljanja, lubanja izgleda sjajno bilo gdje, ali je najpopularnija na rukama ili sa strane vrata.

Zmijska tetovaža

Zmija 1Kreditna: Instagram Zmija 2Kreditna: Instagram Zmija 3Kreditna: Instagram

Zmija, ili točnije King Cobra, simbol je moći i američkog otrova. To je upozorenje i iskaz snage koji ne mami tučnjavu. To pokazuje da ste smrtonosni.

Ne borite se sa zmijama, polako se povlačite. Ugriz će ubiti!

To je značenje ovih originalnih tetovaža zmija. U biti, zmija mora biti namotana spremna za napad otvorenih usta, tako da možete vidjeti te otrovne očnjake. Dakle, zmije mornara Jerryja nisu tako sjajne za uvijanje ili spiralu oko zapešća ili ruke. Umjesto toga, izgledaju sjajno kao dio rukava ili uvećani u dugom okomitom prostoru. Vaše bedro, strana lista ili nadlaktica dobri su položaji jer nude pristojno okomito platno.

Što se tiče boja, tradicionalna tetovaža zmije uključuje zelene ljuske s crnim, žutim i razjapljenim crvenim ustima.

Tetovaža lastavica

Lastavica 1Kreditna: Instagram Lastavica 2Kreditna: Instagram Lastavica 3Kreditna: Instagram

Jeste li znali da su lastavice simbol da je mornar prešao više od 5000 milja?

Naravno, ne morate putovati toliko daleko da biste se tetovirali lastavicom. Ne morate čak ni biti mornar.

Ključna tema ovih tetovaža lastavica je ideja povratka. Poput migracijskih obrazaca lastavica, uvijek ćete se vratiti kući nakon što se upustite daleko. Ovo bi moglo imati vrlo doslovno značenje – obećanje voljenoj osobi da ćete se uvijek vratiti kući ako vaš posao zahtijeva putovanja. Također može biti metaforičniji – podsjetnik da se uvijek vraćate svojim temeljnim uvjerenjima i vrijednostima.

Tradicionalno, lastavica bi trebala letjeti zrakom, ali modernije tetovaže prikazuju lastavicu (ili sličnu malu pticu) smještenu na grani ili uklopljenu u tropski prizor. Crvena, žuta i crna glavne su boje koje čine tetovažu lastavice, ali to možete prilagoditi. Plavi i zeleni izgledaju posebno ljupko!

Tetovaža tropskih scena

Tropska scena 1Kreditna: Instagram Tropska scena 2Kreditna: Instagram Tropska scena 3Kreditna: Instagram

Posljednja na našem popisu je tropska scena. Gotovo možemo čuti kako ptice cvrkuću i valovi se razbijaju o plažu. Tropski raj popularna je scena za tetovaže na rukama, i na nadlaktici i na donjoj ruci.

Izvorno je mornar Jerry sve svoje tropske scene prikazao na Havajima. Ne čudi što je nakon kraja puta stalno živio na Havajima – možete osjetiti njegovu ljubav prema otoku u svim njegovim tropskim havajskim crtežima.

Vaša tetovaža ipak ne mora biti havajska.

Palme, tropsko cvijeće, plaže, valovi, kokos i planine popularna su obilježja. Brodovi, morski psi i lastavice također se lako uključuju u ove dizajne. Ova tetovaža također vam omogućuje dodavanje šireg raspona boja u usporedbi s drugim izvornim dizajnom.

Druge popularne ideje

Možete pustiti mašti na volju, sve dok se držite autentične ograničene sheme boja i osebujnog podebljanog stila crtića!

  • Škorpioni
  • Ruže
  • Leptiri
  • Igranje karata i kockica
  • Tigrovi
  • Cilindrični šeširi
  • Dijamant
  • Bodeži

Pronalaženje američkih tradicionalnih umjetnika tetovaža

Pronalaženje američkih tradicionalnih umjetnika tetovažaKreditna: Instagram

Umjetnici tetovaža nisu čarobni! Potrebne su vještina, talent i godine prakse da biste postali veliki umjetnik tetovaža, zbog čega mnogi umjetnici imaju posebnost. Ako želite najbolju tradicionalnu američku tetovažu, najbolje je pronaći tetovažu specijaliziranu za taj stil.

Kako biste lakše započeli, pogledajte naš vodič za 30 najboljih umjetnika tetovaža za 2021.