Oblikovati

40+ inspiracija za citatne tetovaže: Što vam je najdraže?

Svi imamo jedan citat ili mantru koja nam pomaže ostati usredotočeni i nadahnuti. Možda ste ovaj citat napisali u hladnjaku, na privjesku za ključeve ili zapisali u svoj dnevnik. No, što bi bilo učiniti korak dalje i trajno ga nanijeti na kožu?

Osim što izgledate slatko i lijepo, najveća korist od tetoviranja citata je što se možete poigrati fontom kako biste stvorili nešto jedinstveno za sebe. Ako volite stare rukopise, možete biti ispisani fontom u stilu perja, ako vam se sviđa estetika pisaćih mašina, svoje možete ispisati u tom specifičnom izgledu ključa. Nebo je granica u smislu fonta i možete potrošiti koliko god želite odabrati savršeni koji će odgovarati tonu vašeg citata.

Ako želite biti sigurni da ćete uživati ​​u blagodatima viđenja svoje omiljene mantre svaki dan na svom tijelu, razmislite o tome da idete trasom trajne tetovaže. A ako tražite ideje, onda ste na pravom mjestu. Dolje ćete pronaći tone citata za vaš sljedeći podebljani izgled tinte.

Citat Tattoo Inspiration Guide

Tetovaže pjesama

Tetovaže tekstova pjesama 1Kreditna: Instagram Tetovaže stihova pjesama 2Kreditna: Instagram Tetovaže stihova pjesama 3Kreditna: Instagram

Ako imate omiljenu pjesmu i jednu posebnu pjesmu s kojom se snažno povezujete, razmislite o izboru za svoju tetovažu citata. Glazbeni tekstovi često nose snažan osjećaj, a određene pjesme mogu nas podsjetiti na određena razdoblja našeg života. Ako se sjećate da ste imali emocionalnu kravatu s pjesmom Amy Winehouse ili pjesmom Guns and Roses, razmislite o tome koja vam je pjesma najviše odzvanjala i naprijed rezervirajte termin za tetoviranje!

Tetovaže biblijskih stihova

Tetovaže biblijskih stihova 1Kreditna: Instagram Tetovaže biblijskih stihova 2Kreditna: Instagram Tetovaže biblijskih stihova 3Kreditna: Instagram Tetovaže biblijskih stihova 4Kreditna: Instagram

Postoji toliko mnogo lijepih biblijskih stihova koji nose duboko značenje. Ako ste religiozna osoba ili samo cijenite poetski lirizam Biblije, možda biste željeli pogledati sljedeći tekst u svetom tekstu.

Biblijski stihovi nas mogu prizemljiti, poniziti i podsjetiti na naše mjesto u svijetu. Ako vam je to utješno, pogledajte Bibliju i pogledajte koji vam stihovi štrče.

Neki klasici uključuju:

“Iako hodam dolinom sjenke smrti, neću se bojati zla jer si sa mnom”

– Psalam 23: 2

“Neka sve što radiš radi u ljubavi”

– 1. Korinćanima 16: 4

“Iznad svega, čuvaj svoje srce, jer sve što radiš iz njega proizlazi.”

– Mudre izreke 4:23

“Iznad svega, volite se duboko, jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha.”

– 1. Petrova 4: 8

Ljubavni citat tetovaža

Tetovaža ljubavnih citata 1Kreditna: Instagram Tetovaža ljubavnih citata 2Kreditna: Instagram Tetovaža ljubavnih citata 3Kreditna: Instagram Tetovaža ljubavnih citata 4Kreditna: Instagram Tetovaža ljubavnih citata 5Kreditna: Instagram

Ljubav tjera svijet da se okreće, a tetovaže ljubavnih citata čine neke od najljepših napisanih tetovaža.

Ako imate izraz koji ima posebno značenje za vas i vašeg partnera, zašto ne razmislite o tome da ga trajno napišete tako da citat ostane s vama zauvijek?

Ne mora biti ni romantična ljubav, da postoji izraz koji je vaš djed uvijek koristio i da vam se nasmiješi kad ga sada čujete, onda bi to bila izvrsna ideja za tetovažu. Ili bi to mogla biti šala koju dijelite vi i vaša majka, ili izraz koji vi i vaša braća i sestre volite koristiti. Ako postoji citat koji simbolizira ljubav prema vama osobno, onda je to nesumnjivo veliki izvor inspiracije za tetovažu citata.

Također pročitajte: 32 tetovaže koje simboliziraju ljubav (ažurirano 2021.)

Nove tetovaže citata

Tetovaža s novim citatom 1Kreditna: Instagram Tetovaža s novim citatom 2Kreditna: Instagram Nove tetovaže citata 3Kreditna: Instagram Tetovaža s novim citatom 4Kreditna: Instagram

Svi mi imamo svoje omiljene romane. Iz knjiga iz djetinjstva postoje neke sjajne inspiracije za tetovaže citata, poput Winnie the Pooha ili Alice in Wonderland, koje su obasute briljantnim jednocrticama. Ili možda u odrasloj dobi klasična književnost poput Ubiti pticu rugalicu također ima izvrsne citate vrijedne tetovaža. Ako imate omiljenu knjigu koja vas zaista povezuje, onda bi to moglo biti savršeno mjesto za pronalaženje tetovaže citata.

Evo nekoliko lijepih citata iz klasičnih romana:

“Stvari koje me čine drugačijim su stvari koje me čine, mene.”

—A.A Milne, Winnie the Pooh

“Hrabriji ste nego što vjerujete, jači nego što izgledate i pametniji nego što mislite.”

—A.A Milne, Winnie the Pooh

“Pa, ponekad sam vjerovao u čak šest nemogućih stvari prije doručka.”

-Alisa u zemlji čudesa

“Nema svrhe vraćati se jučer, jer sam tada bila druga osoba.”

– Lewis Caroll, Alisa u zemlji čuda

“Prava hrabrost je kad znaš da si polizana prije nego što počneš, ali svejedno počneš i bez obzira na sve to proživiš.”

– Harper Lee, Ubiti pticu rugalicu

Tetovaža citata poezije

Tetovaža citata poezije 1Kreditna: Instagram Tetovaža citata poezije 2Kreditna: Instagram Tetovaža citata poezije 3Kreditna: Instagram Tetovaža citata poezije 4Kreditna: Instagram

Stihovi poezije čine lijep ukras tintom na koži. Možda ste već imali na umu omiljenu pjesmu, ali ako ne, uvijek možete klasično sa Shakespearijevim sonetom ili istražiti neke moderne pjesnike i odabrati svoje omiljene retke.

Evo nekoliko pjesničkih ideja ako ste zaglavili:

“Crnom tintom moja ljubav može još uvijek sjajno zasjati.”

– William Shakespeare, Shakespearovi soneti

“Biti osvijetljen iznutra, vena po vena”

– Margaret Atwood

Tetovaže citata putnika

Tetovaže s citatima putnika 1Kreditna: Instagram Tetovaže s citatima putnika 2Kreditna: Instagram Tetovaže s citatima putnika 3Kreditna: Instagram

Ako volite putovati i osjećate se slobodnim duhom, možda je vrijeme da tu strast prema cesti pretvorite u tetovažu citata. Možete se jednostavno odlučiti za jednu riječ koja prenosi vašu ljubav prema putovanjima, poput „avanture“ ili „istraživanja“, ili možete otići korak dalje i dobiti potpunu frazu koja sažima razlog vašeg putovanja.

Evo nekoliko klasičnih citata o putovanjima na koje biste mogli doći u iskušenju

“Nisu svi koji lutaju izgubljeni”

– J.R.R. Tolkien

“Život je ili odvažna avantura ili ništa”

– Helen Keller

“Živite bez izgovora i putujte bez žaljenja”

– Oscar Wilde

Citati tetovaža sa slikama

Citati tetovaža sa slikama 1Kreditna: Instagram Citati tetovaža sa slikama 2Kreditna: Instagram Citati tetovaža sa slikama 3Kreditna: Instagram Citati tetovaža sa slikama 4Kreditna: Instagram Citati tetovaža sa slikama 5Kreditna: Instagram

Možda biste željeli kombinirati svoj citat sa popratnom slikom. To pomaže ilustrirati riječi, a može stvoriti i utjecajniji izgled. Ako želite nešto privlačnije i dinamičnije, razmislite o tome da uz crtež idete uz odabrani citat.

Ako riječi vašeg citata ne podliježu lako slikama, uvijek možete dobiti nešto jednostavno poput cvijeća, ljubavnog srca ili čak olovke u procesu ispisivanja teksta.

Tetovaža s jednom riječju

Tetovaža s jednom riječju 1Kreditna: Instagram Tetovaža s jednom riječju 2Kreditna: Instagram Tetovaža s jednom riječju 3Kreditna: Instagram Tetovaža s jednom riječju 4Kreditna: Instagram Tetovaža s jednom riječju 5Kreditna: Instagram

Za neke jedna riječ može imati više značenja od cijele fraze. Ako imate onu jednu riječ koja vam puno govori, zašto je ne biste trajno unijeli. Minimalistički izgled posljednjih godina postaje sve popularniji, a jednostavnost jedne riječi ima jedinstvenu estetiku. Također će biti puno jeftinije i odvojit će puno manje vremena za tetoviranje nego potpuni citat!

Navedite ideje za postavljanje tetovaža

Nakon što se odlučite za savršen citat za dobivanje potpisa, morate početi razmišljati o tome gdje ćete postaviti svoju novu tetovažu. Postavljanje tetovaže ima veliku razliku u načinu na koji se vidi.

Na primjer, ako se odlučite tetovirati na podlaktici ili zglobu, to će biti vidljivo svakodnevno. Ovo je sjajno ako zaista želite pokazati svoju tintu, ali to može biti problematično u određenim profesionalnim okruženjima.

Ako imate posao koji ima konzervativniju politiku izgleda, bilo bi pametnije da svoj citat tetovirate na malo diskretnije područje, poput leđa ili natkoljenice. Na taj će način ostati skriven tijekom radnog vremena, a u slobodno vrijeme možete ga pokazati na plaži ili u haljini bez naslona.

Mjesto dobivanja tinte također će utjecati na razinu boli koju možete očekivati ​​da ćete podnijeti tijekom procesa tetoviranja. Ako imate niži prag boli, neka područja trebate preferirati nad drugima. U nastavku ćemo vas provesti kroz prednosti i nedostatke različitih položaja.

Citat tetovaža na zglobu

Citat tetovaža na zglobu 1Kreditna: Instagram Citat tetovaža na zglobu 2Kreditna: Instagram

Zglob je izvrsno mjesto za iscrtavanje citata jer će, čak i kada nosite majice dugih rukava, svijet biti vidljiv. Ako želite da se vaša nova tinta istakne, zglob je savršen položaj.

To je i vama osobno najvidljivije za vidjeti, jer ćete je svaki put kad ispružite ruku vidjeti. Ako je vaš citat posebno inspirativan i za vas ima posebno značenje, tada može biti vrlo ohrabrujuće vidjeti ga i pročitati ga sebi nekoliko puta dnevno.

Neke su tetovaže na zglobu napisane vodoravno, a ovo odlično funkcionira za vrlo kratke citate. No, učinak malo dužeg citata koji ide okomito uz vašu ruku može stvoriti izvrsnu estetiku koja nadopunjuje i prirodne tetive i vene vaše ruke.

Glavna stvar koju treba imati na umu kod tetovaža na ručnim zglobovima je da to područje može biti prilično bolno za tetoviranje jer je koža vrlo tanka, a vene prolaze blizu površine kože. Također biste trebali biti svjesni da, budući da su zglobovi češće izloženi suncu nego druga područja tijela, tinta može brzo izblijediti. To znači da ćete svakih nekoliko godina morati izdvojiti nadoplate kako bi vaša tetovaža izgledala najbolje.

Citat tetovaža na podlaktici

Citat tetovaža na podlaktici 1Kreditna: Instagram Citat tetovaža na podlaktici 2Kreditna: Instagram Citat tetovaža na podlaktici 3Kreditna: Instagram Citat tetovaža na podlaktici 4Kreditna: Instagram

Baš kao i tetovaže na zglobovima, tinta na podlaktici čini upečatljiv i uočljiv komad body arta. Također je izvrsno platno za citat jer ima dosta glatkog, ravnog prostora za tintu. Ovo je mjesto za odabir ako imate na umu malo duži citat, a svjetlija koža na ovom području čini da se tetovaža još više ističe.

Općenito govoreći, razina boli koju možete očekivati ​​tijekom procesa tetoviranja dodatno će se povećati prema ruci prema zglobu. Ako imate nisku toleranciju na bol, bolje je da se odlučite za smještaj dalje.

Također biste trebali biti sigurni da nosite kremu za sunčanje na svoju tetovažu kad god je izložena suncu. Podlaktica nije tako osjetljiva na blijeđenje kao tetovaže na rukama i zglobovima, ali trebate biti na oprezu ako svoju tetovažu želite održati u vrhunskom stanju.

Citat tetovaža na nadlaktici

Citat tetovaža na nadlaktici 1Kreditna: Instagram Citat tetovaža na nadlaktici 2Kreditna: Instagram Citat tetovaža na nadlaktici 3Kreditna: Instagram

Nadlaktica je izvrsno mjesto za tetoviranje citata ako je želite držati malo diskretnijom, ali i dalje vidljivom kad god odlučite nositi određenu odjeću. To je također vrlo tradicionalno područje za tetoviranje, a ima i dovoljno prostora za citanje na duljoj strani ako to želite.

Što se tiče boli u ovom području, prilično je ugodno mjesto za tetoviranje jer je koža deblja i ima tendenciju da ima više masti i mišića, što pruža neku vrstu podloge za iglu. Ako ste netko s nižim pragom boli, onda je ovo najbolji položaj za vas.

Druga prednost nadlaktice je ta što ima tendenciju biti izvan sunca osim ako ne nosite odjeću bez rukava. To znači da će tetovaža dulje ostati svježa, a malo je vjerojatno da će vam biti potrebne nadoplate u godinama nakon dobivanja tinte.

Citat tetovaža na leđima

Citat tetovaža na leđima 1Kreditna: Instagram Citat tetovaža na leđima 2Kreditna: Instagram Citat tetovaža na leđima 3Kreditna: Instagram

Tetovaže s citatima unatrag iznimno su popularne jer se kralježnica savršeno služi kao platno za sveto pismo. Iako se možete odlučiti da vaš citat bude na stražnjoj strani vaših rebara ili na leđima, duži citati izgledaju posebno upečatljivo kada idu niz liniju vaše kralježnice. Ako imate dulji citat, ovo je zaista savršeno mjesto jer imate puno vremena za igru.

Naravno, bol bi u tom području mogla biti nešto veća pa ćete se morati pripremiti za to, kao i činjenicu da bi proces tetoviranja mogao potrajati dulje. Također, imajte na umu da pristup području za naknadnu njegu može biti zeznut, pa se pobrinite da imate pri ruci prijatelja ili člana obitelji koji će vam očistiti i navlažiti područje nakon što se nanesete mastilom.

Također pročitajte: 30+ najboljih tetovaža za leđa za žene: ideje & Simbolika (2021 ažurirano)

Citat Tetovaža na nozi

Citat tetovaža na nozi 1Kreditna: Instagram Citat tetovaža na nozi 2Kreditna: Instagram Citat tetovaža na nozi 3Kreditna: Instagram

Tetovaže na nogama postaju sve popularnije jer položaj ima svestranost da se lako skriva kad želite i da se ponosno prikazuje u drugim vremenima. Također imate puno prostora za igru ​​i možete se odlučiti za vodoravni ili okomiti tekst.

Obično proces tetoviranja postaje malo bolniji prema gležnju i na potkoljenicama, no bedra i listovi su neki od najbezbolnijih dijelova tijela koji se mogu nanijeti mastilom zbog količine masti u tim područjima.

Zaključak

Postoji beskonačan broj citata za izabrati. Nadamo se da vam je ovaj članak dao inspiraciju za odabir položaja i vrste citata koje želite napisati. Za što god se odlučite, pobrinite se da vam bude jedinstveno i značajno jer ćete to vjerojatno čitati svaki dan do kraja života!