Oblikovanje

Spominske tetovaže – oblikovalske ideje v spomin ljubljene osebe

Pridobivanje spominske tetovaže je zagotovo grenko -sladek trenutek. Spominske tetovaže se izvajajo kot oblika spomina in spomina na ljubljeno osebo ali nekoga bližnjega, ki je umrl. Tetovaža ne more nadomestiti ali nadomestiti bivanja z nekom, ki ga imate radi in vam je mar. Če pa so minili, je spominska tetovaža lahko odličen način, da spoštujete njihovo življenje, njihova dejanja in ohranite svojo ljubezen trajno in blizu.

V naslednjih odstavkih se bomo lotili možnih oblikovalskih odločitev za spominsko tetovažo. Upajmo, da vas bodo navdihnila nekatera naša priporočila. Torej, brez odlašanja, začnimo z razpravo in nekaj primeri oblikovanja tetovaž v resničnem življenju.

Spominske tetovaže – razloženo

Spominske tetovaže - razloženoKredit: Instagram

Kaj so spominske tetovaže?

Spominska tetovaža je tetovaža, ki časti umrlo osebo. Takšna tetovaža lahko služi kot način, da oseba nadaljuje odnos z ljubljenim, ki je umrl, in ohrani spomin nanje. Spominske tetovaže se lahko razlikujejo od osebe do osebe. Lahko so narejeni v različnih stilih in velikostih ali pa vsebujejo nekaj posebnega ali značilnega za pokojnika, ki si ga tatoo zapomni.

Žal je stigma okoli spominskih tetovaž prisotna. Mnogi mislijo, da je “čudno”, da si naredijo spominsko tetovažo za umrlo osebo. Drugi menijo, da spominske tetovaže samo ohranjajo bolečino in občutek, kako je izgubiti ljubljeno osebo.

Na srečo obstajajo študije ki dokazujejo, da ljudje, ki si naredijo spominsko tetovažo, zagotovijo vzpostavljeno stalno in večno povezavo in komunikacijo s pokojnikom. Takšna tetovaža lahko zagotovi tudi mir in sprejemanje ter zagotovi, da se oseba počuti varno in zaščiteno s spominsko tetovažo.

Karkoli si lahko mislimo o spominskih tetovažah, je eno gotovo; so lep in ustvarjalen način ohranjanja spomina na ljubljeno osebo pri živem in zdravem.

Zakaj ljudje dobijo spominske tetovaže?

raziskave raziskovanje psihologije spominskih tetovaž se je lotilo vprašanja, zakaj se ljudje odločijo za takšne tetovaže. Evo, kaj je raziskava ugotovila;

Ljudje dobijo spominske tetovaže iz naslednjih razlogov;

  • V spomin na pokojnika ali ljubljeno osebo
  • V čast in počastitev pokojnika ali ljubljene osebe
  • Vzpostaviti trajno povezavo s pokojnikom
  • Da ozdravi in ​​sprejme, kar se je zgodilo
  • Premagati občutek odrevenelosti in žalosti
  • Za zamenjavo čustvene bolečine s telesno
  • Da bi v življenju znova obvladali
  • Nenehno opomniti na smrt

Kako izgledajo spominske tetovaže?

Spominske tetovaže so edinstvene in narejene na tak način, da častijo in poklonijo pokojno osebo tako, da jih upodobijo ali kaj podobnega z njimi.

Vendar je večina spominskih tetovaž narejenih v tradicionalnem portretnem slogu. Včasih imajo rože (običajno vrtnice), rojstne kamne, simbolni znak, zodiakalno znamenje, angelska krila ali datum rojstva in smrti.

Še en značilen element spominske tetovaže je poševen napis. Takšen napis simbolizira, da je tetovaža spominska tetovaža in da je upodobljena oseba umrla. V nekaterih primerih tetovažo spremlja kratko, čustveno sporočilo ali napis.

Spominske tetovaže so na splošno srednje velikosti. Lahko so tudi preproste ali zapletene oblike, pa tudi črne/sive ali barvne. Zasnova je lahko edinstvena ali tradicionalna. Navsezadnje je popolnoma odvisno od osebe, ki si tetovira, njenega odnosa s pokojnikom in kakšnega spomina ali sporočila želijo prikazati.

Kako izgledajo spominske tetovažeKredit: Instagram

Can Spominske tetovaže prikazujejo živali?

Seveda lahko! Spominske tetovaže za hišne ljubljenčke so odličen način počastitve in poklona živali, ki smo jo imeli radi in smo jo izgubili. Srčno je izgubiti zvestega hišnega ljubljenčka; pri nekaterih ljudeh je občutek enak, kot da so izgubili prijatelja. Torej, če želite ohraniti spomin, lahko dobite prisrčno spominsko tetovažo hišnih ljubljenčkov.

Spominske tetovaže hišnih ljubljenčkov pogosto prikazujejo živali, njihovo ime in morda celo datum njihove smrti. Nekateri dodajajo tudi sporočila ali napise ali pa se odločijo za dizajn z angelskimi krili.

Odlična ideja je tudi, da si natisnete taco kot spominsko tetovažo, če si ne želite portreta. Opazili smo tudi, da ljudje uporabljajo priljubljene igrače svojih hišnih ljubljenčkov kot navdih za oblikovanje, ki je resnično edinstven in poseben. Vsak hišni ljubljenček ima edinstveno najljubšo stvar, kar pomeni, da bo sama tetovaža edinstveno “oni”.

Najboljše ideje za oblikovanje spominskih tetovaž

Tattoo drevo življenja mati-hči

Tattoo drevo življenja mati-hčiKredit: Instagram

Čeprav ta oblika tetovaže ni tradicionalna oblika spominske tetovaže, smo mislili, da bi to lahko bil odličen način za spoštovanje materine ljubezni in skrbi. Žal je smrt matere v mnogih primerih travmatična in zaradi dejstva, da tako pomembne osebe zdaj ni več, se lahko počutite neverjetno sami in nevarni.

Vendar pa vas ta tetovaža lahko spomni, da vaša mama vedno gleda za vami! Vedno je tam, da vam pomaga rasti (kot drevo) in vas varuje. Upamo, da bo ta model tetovaže spoštoval vse matere in ohranil spomine nanje!

Korenine drevesa v oblikovanju tetovaže so lahko oblikovane tako, da prikazujejo materino ime, datum ali kratko sporočilo. Čeprav je subtilna, je oblikovanje tetovaže učinkovito in simbolika je resnično grenka.

S to tetovažo lahko prikažete tudi povezavo med mamo in sinom, ne le hčerko. Morda bi bilo treba malo spremeniti oblikovanje, vendar nič, česar dober tetovator ne more narediti.

Preberite tudi: 30+ najboljših idej za oblikovanje tetovaže drevesa življenja (in kaj pomenijo)

Tetovaža oče-hči

Tetovaža oče-hčiKredit: Instagram

Povezava med sinom in očetom je vedno posebna. Sin vidi očeta kot nekoga, na katerega se lahko zanesejo in na katerega se lahko ugledajo. Torej je izguba očeta neverjetno travmatična in žalostna izkušnja.

Enega od načinov, kako lahko častite svojega očeta, je, da upodobite, kako skrbi za vas in vas ljubi. Oče, ki nosi svojega sina, je resnično neokrnjen, nedolžen in sladek spomin, ki ga vsi delijo s svojimi starši. Zakaj torej ne bi s tem spominom počastili očeta in ohranili spomin živ in zdrav.

S to tetovažo se boste vedno spominjali, da je oče blizu, vas gleda in vas varuje!

Oblikovanje tetovaže je mogoče spremeniti, da prikaže tudi povezavo med očetom in hčerko. Morda bo potrebno malo oblikovalskih sprememb, vendar nič preveč drastičnega. Tetovaža bo enaka in simbolika bo tudi ostala.

Preberite tudi: Vodnik po tetovažah očeta in hčere: 80+ najboljših oblikovalskih idej

Oblikovanje tetovaže starih staršev

Oblikovanje tetovaže starih staršev 1Kredit: Instagram

Včasih je najboljši način, da nekoga počastiš in se pokloniš njegovemu neverjetnemu življenju, tako da preprosto prikažeš njegovo resnično obliko. Na primer, zgornji primer tetovaže v resničnem življenju je odličen način za upodobitev in počastitev starih staršev. Tetovaža v celoti temelji na sliki/podobi. Je pa zmehčan in barvno prilagojen, da prikaže idejo spomina in življenja, ki izginjata. Na srečo vam bodo s to tetovažo vaši stari starši vedno ob strani!

Oblikovanje tetovaže starih staršev 2Kredit: Instagram

Ko smo že pri starih starših, smo morali vključiti tudi ta primer tetovaže. Zgodba te tetovaže je resnično srčna. Babica te osebe je v jedi, ki jo drži na sliki, delala svoj najljubši puding. Vendar se je ta oseba odselila, zato so se odločili, da bo njihova sladka babica vedno ob strani, zato so si oblikovanje, natisnjeno na posodi s pudingom, tetovirali.

To je odličen primer edinstvenega načina, da nekoga častite in mu ostanete ob strani. Čeprav kot gledalci morda ne vemo takoj pomena tetovaže in ali gre za spominsko tetovažo ali ne, ta oseba pozna njen pravi pomen in simboliko. In to je vse, kar je pomembno na koncu dneva!

Tatoo spomina na partnerje

Spominska tetovaža partnerja 1Kredit: Instagram

Izguba partnerja in ljubezen vašega življenja je uničujoča. Vaše življenje se preprosto zdi, kot da razpada brez ljubljene osebe. Zato je razumljivo, ko se ljudje nočejo dnevno spominjati na takšno izgubo. Vendar pa je tatoo spomina na partnerja lahko izjemno pomemben in potreben na potovanju skozi proces žalovanja in sprejetje, da življenje gre naprej.

Takšna tetovaža se lahko pokloni partnerju in zagotovi, da se njuna ljubezen in povezava z vami nikoli ne končata, čeprav jih fizično ni več. Nekateri bolj enostavni modeli vključujejo vrtnico in poševen napis glede izgubljene ljubezni. Zasnova je preprosta, a neverjetno učinkovita in ne glede na to, kako grenka je, bo spoštovala spomin vašega ljubljenega do konca življenja.

Spominska tetovaža partnerja 2Kredit: Instagram

Datum in ime Spominska tetovaža

Datum in ime Spominska tetovaža 1Kredit: Instagram

Če niste ljubitelj portretnih tetovaž, lahko svojo ljubljeno osebo vedno počastite tako, da preprosto dobite spominsko tetovažo za zmenek in ime. Takšne tetovaže lahko preprosto vsebujejo datum rojstva in smrti ter ime ljubljene osebe. Najpogosteje ljudje dodajo tudi sporočilo ali napis kot način, kako se posloviti od ljubljene osebe.

Spominske tetovaže z datumom in imenom lahko vsebujejo kot slike krila križa, križ, srce, rože, nekatere pa celo podpis osebe. Te tetovaže so na splošno preproste, vendar po svoji simboliki in namenu zelo učinkovite.

Datum in ime Spominska tetovaža 2Kredit: Instagram

Spominska tetovaža hišnih ljubljenčkov

Spominska tetovaža hišnih ljubljenčkov 1Kredit: Instagram

Izguba hišnega ljubljenčka je lahko tako travmatična kot izguba ljubljene osebe. Vaš hišni ljubljenček je vaš najboljši prijatelj in zvest spremljevalec v življenju. Torej, kakšen boljši način, da počastite svojega kosmatega prijatelja, kot da jih tetovirate. Lahko si naredite portretno tetovažo ali tetovažo tace; ne glede na to, kaj izberete, ste lahko prepričani, da je vaš ljubljenček vedno v bližini.

Priporočamo, da kot del oblikovanja dodate predmete in elemente, ki so edinstveni za vašega ljubljenčka. Tako bo sama tetovaža edinstvena in edinstvena, tako kot je bil vaš hišni ljubljenček.

Spominska tetovaža hišnih ljubljenčkov 2Kredit: Instagram

Drugi edinstveni spominski tetovažni modeli

Drugi edinstveni spominski tetovažni modeli 1Kredit: Instagram Drugi edinstveni spominski tetovažni modeli 2Kredit: Instagram Drugi edinstveni spominski tetovažni modeli 3Kredit: Instagram Drugi edinstveni spominski tetovažni modeli 4Kredit: Instagram Drugi edinstveni spominski tetovažni modeli 5Kredit: Instagram Drugi edinstveni spominski tetovažni modeli 6Kredit: Instagram