Oblikovanje

50+ najboljših idej za oblikovanje kronskih tetovaž (in kaj pomenijo)

50+ najboljših idej za oblikovanje kronskih tetovaž (in kaj pomenijo)

Pri izbiri tetovaže je krona fantastična ideja. Bogat je s simboliko in je lahko odličen način, da sprejmete svojo moč. Krone so vsestranske in lahko izgledajo enako privlačne za moške in ženske. Izgledajo dobro v kateri koli barvi, črni in sivi ali kot del večje oblikovalske krajine.

Če se počutite kot kralj ali kraljica ali želite praznovati lastno licenčnino, tukaj so naši najljubši modeli kronskih tetovaž.

Lion King Crown Design

Lion King Crown DesignVir slike: Instagram Tetovaža levji kraljVir slike: Instagram Levji kralj tetovaža na ramiVir slike: Instagram

Levi so kralj džungle, zato naredijo močno kombinacijo. Ta veličastna žival je močna, pogumna in lepa, lastnosti, ki si jih mnogi želimo. Levi naredijo čudovite portretne tetovaže. Izberite moškega leva z močnimi lastnostmi in veliko grivo ali pogumno levinjo. Mnogi ljudje dobijo tudi tetovažo, ki je močna, ki prikazuje vašo ostrino.

To je običajna zasnova za ljudi, rojene pod zvezdico Leo. Znak zvezd predstavlja lev, sončni znak pa krona, zaradi česar je to idealna kombinacija za Leve.

Preberite več: 23 idej za oblikovanje tetovaže lev (pomen in navdih)

Oblikovanje trnove krone

Oblikovanje trnove kroneVir slike: Instagram Tetovaža krona trnjaVir slike: Instagram Tetovaža krona iz trnja na glaviVir slike: Instagram

Trnova krona je močna verska zgodba. Jezus Kristus je bil prisiljen nositi to bolečo pokrivalo, ko so ga križali. Pogosto so upodobljeni sami, lahko pa so tudi del cele tetovaže križa. Globoko razpoloženi ljudje bodo morda želeli prikazati svoj boj in žrtve, ki jih vsakodnevno žrtvujejo.

To je priljubljena tetovaža za zapestja, gležnje in celo okoli glave, ki tvori pravo krono. Prav tako je priljubljeno dodajanje vrtnic v tetovažo, bodisi v barvi bodisi pogosteje v črno -sivi barvi.

Besede s tetovažo Crown

Besede s tetovažo CrownVir slike: Instagram Besede s krono tetovažo na rokiVir slike: Instagram Besede s krono in tetovažo številVir slike: Instagram

Praznujte kralje in kraljice v svojem življenju tako, da svojemu imenu ali začetnici dodate tetovažo krone. To je lahko romantičen partner, družinski član ali bližnji prijatelj. Lahko je celo vaše ime. Krona običajno sedi nad imenom, pogosto zaradi velikega sloga.

Svoje ljubljene lahko proslavite tudi tako, da dodate pomemben datum, na primer rojstni dan, obletnico ali datum njihove smrti. Nekateri dodajajo krone ustreznim besedilom, citatom ali odlomkom iz Svetega pisma.

Enostavno oblikovanje kronskih tetovaž

Enostavno oblikovanje kronskih tetovažVir slike: Instagram Preprosta kronska tetovažaVir slike: Instagram Preprosta kronska tetovaža na rokiVir slike: Instagram

Tetovaže s krono niso nujno zapletene oblike, lahko so preprosta risba. Krone so tako prepoznavne oblike, ki jih pogosto najdemo v risankah in otroških risbah. Pridobite preprosto tetovažo krone, ki je osredotočena na obliko in črte. Ta slog tetovaže je pogosto povezan z Jean-Michel Basquiat, ki je obliko krone uporabil kot podpis v svojem umetniškem delu.

Tetovaža z eno samo podlogo je prefinjena in elegantna. Čeprav je običajno črno s črnilom, lahko izberete katero koli barvo, rdeča, modra in rumena pa so tudi priljubljene barve. Lahko jih namestite kjer koli na telesu, pogoste lokacije so na vratu, zapestju in rokah.

Oblikovanje tetovaže kronske čakre

Oblikovanje tetovaže kronske čakreVir slike: Instagram Barvita kronska čakra tetovažaVir slike: Instagram Tetovaža kronske čakre na rokiVir slike: Instagram

Kronska čakra je na dnu sedmih. Simbolizira ga cvet lotosa s štirimi lističi, ki ga pogosto dodamo oblikovanju tetovaže kronske čakre. Krona krona je simbolizirala varnost, utemeljenost in odpravo strahov.

Oblikovanje tetovaže kronske čakre je tudi simbol čistosti, zaznavanja brez omejitev in božanske povezanosti. Pogosto so tetovirani skupaj s pomembnimi mandalami in v vijoličnih odtenkih. Niso vaš tradicionalni kronski dizajn tetovaže, vendar imajo neverjetno smisel.

Oblikovanje tetovaže krone in lobanje

Oblikovanje tetovaže krone in lobanjeVir slike: Instagram Tetovaža krone in lobanje na rokiVir slike: Instagram Strašljiva tetovaža s krono in lobanjoVir slike: Instagram

Krona in lobanja se morda ne zdita najbolj očitna kombinacija, vendar sta močna podoba, ki ni le kul, ampak ima tudi pomen. Kockarji lahko dobijo to tetovažo, saj menijo, da krona in lobanja prinašata srečo.

Človeška spretnost je povezana z močjo, zaščito, življenjem in smrtjo. To se je združilo z močjo in vodstvom kronske simbologije.

Preberite tudi: Tetovaža sladkorne lobanje in kalavera: pomen in oblikovalske ideje

Oblikovanje tetovaže Crown and Wings

Oblikovanje tetovaže Crown and WingsVir slike: Instagram Tetovaža krone in kril pri rokiVir slike: Instagram

Krona s krili izgleda osupljivo in je lahko neverjetno močan dizajn tetovaže. Ta tetovaža se običajno nahaja na hrbtu in na prsih, saj najbolje izgleda, če je natisnjena na večjih površinah. V starih časih je krona s krili simbolizirala vladarje z ogromno močmi. Simbolizira srečo, pogosto tetovirano na tiste, ki si želijo motivacije.

Meč z angelskimi krili lahko simbolizira tudi nadangela Mihaela, ki je angele vodil v vojni proti satanu. Lucifer je poskušal prevzeti nebeški prestol in se uprl Bogu. Michael, Božji vodilni angel, je slavno držal besedo in udaril uporniške sile.

Oblikovanje tetovaže krone in cvetja

Oblikovanje tetovaže krone in cvetjaVir slike: Instagram Tetovaža krone in cvetja na rokiVir slike: Instagram Črna krona in rože tetovažaVir slike: Instagram

Cvetje je mogoče dodati kateremu koli oblikovanju tetovaže, vključno s kronskimi tetovažami. Vrtnice in krone so pogosto tetovirane skupaj, kar simbolizira ravnovesje med bolečino in užitkom. Rdeče vrtnice so povezane s strastjo in željo, ki je v nasprotju s samoobvladanjem in močjo krone. Rože so lahko ozadje ali pa lahko rože tvorijo krono.

Kombinacija krošenj in cvetja je fantastičen način za barvanje tetovaže. Ta oblika ustreza večjim kosom, ilustrativni in tetovaži v slogu Americana. Rdeče vrtnice so priljubljene, vendar vsaka vrsta cvetja izgleda fantastično.

Oblikovanje tetovaže s krono in mečem

Oblikovanje krone in mečaVir slike: Instagram Tetovaža krone in meča na ramiVir slike: Instagram

Meč s kronsko tetovažo simbolizira kraljestvo in prevlado. Kralj gradu je bil bojevnik, zato kombinacija krone in meča simbolizira, kako močna bi morala biti oseba, ki sedi na prestolu.

Meču dodajte plamen, da dodate krščansko simboliko. Ko so Jezusa križali in kasneje vstali, je bil ognjeni meč odvzet iz rajskega vrta, kar je ljudem omogočilo vstop v raj.

Oblikovanje kronskih in križnih tetovaž

Oblikovanje krone in križaVir slike: Instagram Tetovaža s krono in križemVir slike: Instagram

Praznujte svojo vero s krono in križem. Ta podoba je močno povezana s krščanskimi prepričanji, kot je povezana s križanjem Jezusa Kristusa. Ta podoba je simbolizirala nagrado, ki jo je Jezus prejel v nebesih po smrti na križu.

Križ in krona sta povezana tudi s protestantskim bratstvom in Prostozidarstvo. Pogosto se pojavlja v upodobitvah vitezov templjarjev, ki simbolizirajo krščanska načela in simboliko.

Crown Jewel Tattoo Design

Crown Jewel Tattoo DesignVir slike: Instagram Tetovaža kronskega dragulja na prsihVir slike: Instagram Tetovaža Crown Jewel na rokiVir slike: Instagram

V neki kulturi in v starodavni zgodovini, več ko je imela krona draguljev, močnejši je bil vladar. Ne samo, da je najboljši simbol avtoritete, ampak tudi naredi osupljivo videti tetovažo. Čeprav sta rdeča in vijolična najpogostejša barva kronskega dragulja, lahko v to obliko tetovaže vbrizgate kateri koli odtenek. Dober tetovator lahko kadar koli doseže videz okrašene krone z uporabo samo črne, sive in bele barve.

Z zasnovo kronskih draguljev se lahko zelo zabavate. So veliki, okrašeni modeli z edinstvenimi oblikami in velikostmi. Naj vas navdihnejo britanski kronski dragulji, vaš najljubši filmski ali televizijski lik ali proslavite svojo evropsko dediščino.

Abstraktno oblikovanje kronske tetovaže

Abstraktno oblikovanje kronske tetovažeVir slike: Instagram Povzetek tetovaže majhne kroneVir slike: Instagram Abstraktna tetovaža krone in žogeVir slike: Instagram

Če želite tetovažo s krono, vendar najdete veliko modelov v nosu in nimate ustvarjalnosti, poskusite z abstraktno obliko tetovaže krone. Krone imajo tako edinstven dizajn, ki ga je mogoče enostavno prilagoditi abstraktnim dizajnom tetovaž. Eksperimentirajte z koti, oblikami in barvami z abstraktnim dizajnom tetovaže krone.

Abstraktne tetovaže so fantastičen način praznovanja naših ljubezni v življenju, veliko ljudi dobi abstraktne krone za svoj najljubši šport, hišne ljubljenčke ali video igre. S temi tetovažami pustite domišljiji prosto pot.

Pomen tetovaže krone

Podoba krone ima svoje korenine v avtorskih pravicah, čeprav simbolizira veliko različnih stvari. Krona, ko jo nosijo vladarji, kaže na avtoriteto. Pridobivanje tetovaže s krono lahko slavi, da imate nadzor nad svojim življenjem.

Krona je povezana tudi s častjo in odgovornostjo. Častni vodja bi moral postaviti druge pred sebe, junaška dejanja pa izvajati z drznim pogumom. Toda nošenje krone je lahko velika odgovornost in zahteva moč in prijaznost.

Sončevo znamenje Leo predstavlja krona, pogosto tetovirana ob levu, ki je simbol zvezdnega znaka. Levi so slabi zaradi svoje motivacije, ostre duhovitosti in skrbne narave, zaradi česar bi bili zaželeni vladarji.

Levja glava s krono tetovažoVir slike: Instagram

Rolex je znana blagovna znamka luksuznih ročnih ur. Podjetje predstavlja kronski logotip, ker simbolizira ugled in uspeh. Razkošna hotelska veriga Ritz-Carlton prav tako slavi svojo prestižno naravo z logotipom krone in leva. Te blagovne znamke imajo logotipe, ki jih običajno tetovirajo ljudje, ki želijo proslaviti svojo ljubezen do vsega razkošja.

Majhna kronska tetovaža na hrbtni strani rokeVir slike: Instagram

Niso edino podjetje z logotipom krone, je priljubljena podoba blagovnih znamk. Tukaj je le nekaj izmed njih.

  • Dolce in Gabbana
  • Corona pivo
  • Supra rolke
  • Oblačila Juicy Couture
  • Pivo Budweiser
  • Znak
  • Avtomobili Saab
  • Kraljevska pošta

Pomen krone v veri in duhovnosti

Krščanstvo je močno povezano s podobo krone. V religiji so pogosto krošnje, ki simbolizirajo sončne žarke. Jezus je bil med svojim križanjem prisiljen nositi trnovo krono. Krona je povezana s trpljenjem in žrtvovanjem sebe za druge.

Trnovo krono nosi tudi Adam, kot kazen za svojo neposlušnost. Trnovo krono je treba sprejeti kot simbol greha in odkupiti naše grehe. Nekateri raje praznujejo svojo vero tako, da napišejo podroben križ na vrhu s krono, ki prikazuje obe strani Jezusa.

Moška glava s tetovažo krona iz trnjaVir slike: Instagram

V umetnosti, Svetniki pogosto nosijo krone, ki predstavljajo njihov privilegiran status v nebesih. Simbolizira njihovo nagrado za dober boj. Svetniki so običajno mučenci, ki trpijo preizkušnje in trpijo za večje dobro.

Za tiste bolj duhovne je kronska čakra je sedma glavna čakra brez našega telesa. To so vrata božanske enosti in nas povezujejo z našim izvorom. Kronske čakre so običajno povezane z določeno mandalo.

Tetovaže s kronsko čakro so pogosto vijolične in uporabnika spominjajo, da smo globoko v sebi vsi kot eno. Prevladujoča barva kronske čakre je bela z večbarvnimi cvetnimi listi.

Pomen krone v zgodovini

V stari Grčiji so olimpijski prvaki in njihovi največji bojevniki dobivali krone lovorovih vencev. To je simboliziralo zmago, hrabrost in pogum, ki so potrebni, da postanejo prvaki.

The Egipčani verjel, da faraon nosi krono, da se poveže z Bogom. Predstavljal je bogastvo, saj je bil pogosto izdelan iz plemenitih kovin in je bil okrašen z dragimi kamni. Več draguljev v kroni, močnejši je bil vladar.

V Egiptu so rdečo krono nosili vladarji po delti Nila na severu države. Belo krono so nosili vladarji Zgornjega Egipta, modro krono pa so nosili faraoni, ki so šli v vojno, čeprav je bila kasneje sprejeta kot glavna krona vladarjev.

The cesarska evropska krona je sestavljen iz osmih zlatih lokov. To simbolizira večno življenje in moč. Ta kronska podoba je bila dodana ščitom, plaščem ali orožju ter oblačilom, ki so jih nosili vitezi.

Ali si vedel?

Diamant Cullinan I, ki sedi v žezlu britanskega suverena, je ocenjen na 51 milijonov ameriških dolarjev, Imperial State Crown pa ima v njem vgrajenih 2868 diamantov.

Crown Tattoo: Več pogostih vprašanj

Kaj pomeni krona tetovaža na dekletu?

Tetovaža krone na prstuVir slike: Instagram

Krone so simbol moči tako za ženske kot za moške. Obstajajo nekatere negativne povezave pri pridobivanju kronskega tetovaža kot ženska. Menijo, da so nekatere ženske, ko so tetovirane s krono trgovali z ljudmi, včasih z imenom moškega, ki ga je nabavil.

Prijavljeno v 2016, Constance Hall je začel trend, da ženske objavljajo slike svojih tetovaž na kronah. Feministični vzornik je želel opomniti ženske, da so kraljice in jih je treba tako obravnavati.

Ali so točke krone pomembne?

Da. Tritočkovna krona je povezana z umetnikom Jean-Michelom Basquiatom in se pogosto pojavlja v njegovih delih. Krona, po mnenju umetnostnega zgodovinarja Simon Abrahams, je Basquiat pomagal vzpostaviti konvencijo slikarstva v lastno umetniško delo. Nick Curtis opisuje krono kot podpis umetnika, kjer simbolizira njegovo odločnost in ambicije.

Tetovaža krone na stegnuVir slike: Instagram

Petotočkovna krona je simbol Tolpa Latinski kralji, ena največjih latinskoameriških tolp v ZDA. Tatoo krone v petih točkah, ki izvira iz 1940-ih v Chicagu, bodo pogosto spremljale črke ALKN, kar pomeni Vsemogočni latinski kralj.

Petotočkovna kronska tetovažaVir slike: Instagram

Ali imajo kakšne slavne osebe tetovaže s krono?

Da, to je zelo priljubljena tetovaža pri zvezdnikih. Buffy the Vampire Slayer igralka Charisma Carpenter ima kronsko tetovažo z začetnicami KK, igralko in manekenko Ruby Rose ima stripovski kronski poklon Jean-Michelu Basquiatu, natisnjenem na njeni prsnici in Keke Palmer ima malo krono nad svojim pravim imenom Lauren.

Raper Eve ima na levi strani trebuha, medtem ko je model, tetovirano krono Cara Delevingne ima par kril, krono in greben v obliki ščita s črko D na levi strani. Justin Bieber ima na prsih tetovirano krono v poklon svojemu junaku Michaelu Jacksonu (ki mu je kasneje dodal leva). Igralka Lily Collins ima krono s krili na zapestju v poklon svoji britanski dediščini. Zoe Kravitz se je odločila za majhno, subtilno tetovažo krone na členku v poklon Basquiat.

V kakšni barvi naj si tetoviram krono??

Barva krone in odtenki, uporabljeni pri tetoviranju krone, so lahko neverjetno pomembni.

Vijolična barva je bila povezana z avtorskimi pravicami že od rimskih časov in je naravna barva tetovaže krone. Rdeča je povezana tudi s strastjo, avtoriteto in močjo in jo pogosto vidimo na sodobnih kronah. Rdeča simbolizira tudi moč, moč in stabilnost.

Tetovaža vijolične kroneVir slike: Instagram Rdeča krona tetovaža na rokiVir slike: Instagram

Črna tetovaža ali tista, ki uporablja utišane barve, nas spominja na odgovornost, ki jo nosi čast nositi krono. Zlata krona označuje denar, ki je bil v starih časih pogosto povezan z oblastjo, močjo in je izkazoval spoštovanje.

Črna krona tetovažaVir slike: Instagram

Seveda lahko dobite krono v kateri koli barvi, ki vam je všeč. Ni barve, ki bi zmanjšala moč oblikovanja kronske tetovaže. Mnogi ljudje izberejo črno ali zlato krono, nato pa dodajo malo barvnih podrobnosti za dodaten učinek.

Barvita tetovaža krone na rokiVir slike: Instagram

Kateri pasovi uporabljajo logotip krone?

Praznujte svoj najljubši bend s tetovažo na kroni. Queen, Fall Out Boy in Outkast uporabljajo krone v logotipih skupine. Številni oboževalci pokojnega pevca Queen, Freddie Mercy, bodo v svoje tetovaže vključili tudi obliko krone.

Najljubša skupina TattooVir slike: Instagram FOB in Crown TattooVir slike: Instagram

Koliko bo stala tetovaža s krono?

Na to, koliko stane vaša krona, lahko vplivajo številni dejavniki, na primer postavitev, velikost in količina želenih podrobnosti. Za natančno oceno tetovaže krone priporočamo, da se obrnete na lokalnega tetovatorja.

Ali si vedel.

Namigi niso potrebni, če pa dajete tetovažo umetniku, je običajno 10-20%.