Oblikovanje

40+ najboljših sijočih temnih tetovaž: vse, kar morate vedeti

Leto 2021 je prineslo trend tetoviranja, ki je velik udarec iz preteklosti. Če običajno črnilo ne ustreza vašim potrebam ali ne želite, da bi bila vaša tetovaža ves čas vidna, potem preverite sijaj v temnih tetovažah. Znane so tudi kot tetovaže Blacklight in internet prevzemajo enako kot svet brez povezave in dajejo umetnikom tetovaž roke polne dela.

Tetovaže Blacklight so bile prvič predstavljene v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bil svet pokrit z neonskimi lučmi. Danes so iz takšnih ali drugačnih razlogov spet priljubljeni, saj številni umetniki in ateljeji za tatoo uporabljajo to vznemirljivo in ustvarjalno tehniko v svojih poslovnih načrtih.

V tem članku bomo podrobno opisali vse varnostne in tehnične informacije o sijočih temah, ki jih morate poznati pred svojim prizadevanjem. Poleg tega bomo predstavili seznam najboljših sijočih v temi temnih tetovaž, ki smo jih raziskali po Instagramu in drugih prodajnih mestih, da bi odkrili najbolje oblikovane tetovaže s črno svetlobo.

Najboljša tetovaža Glow In The DarkKredit: @aldebarantattoo

Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti vse, kar morate vedeti pred prvim sijajem v temi tetovaže in si oglejte najboljše modele, ki smo jih našli.

Kaj so tetovaže s črno svetlobo: vse, kar morate vedeti o tetovažah Glow In The Dark

Tetovaže Glow in the dark so narejene iz posebnega črnila z živahnimi in živimi barvami, ki jih je pri dnevni svetlobi težko zaznati in so skoraj nevidne. Niti izklop luči v vaši sobi ne bo viden. Vendar so pod črno svetlobo zelo vidni in čudovitega videza. Od tod tudi ime Blacklight tetovaže.

Narejene so iz posebnega črnila, kot je omenjeno zgoraj, ki zaradi oddanih UVA luči reagira na črno svetlobo. Ta vrsta tetovaže je idealna za ljudi, ki niso preveliki ljubitelji tetovaž, ki so ves čas vidne in se želijo zatemniti, hkrati pa se lahko hvalijo z njimi, pa tudi za ljudi, ki radi gredo na zabave z zatemnjenimi lučmi, kot je rave in pokažejo svoj odličen videz.

Kaj so tetovaže s črno svetlobo 1Kredit: @doodle_crush

Tetovaže so precej stare in so jih prakticirali stoletja. Danes so na vrhuncu sodobne priljubljenosti, saj jih sprejema več ljudi, pa tudi podjetja, ki prej niso najemala zaposlenih s črnilom zaradi številnih stereotipov, ki se vrtijo okoli tetoviranih ljudi.

V nasprotju s tetoviranjem, ki je tu že nekaj časa in je priljubljeno šele zdaj, so tetovaže s črnimi lučmi, ki zdaj svetijo v temi, razmeroma nov trend, ki je pred kratkim sprejel novo obliko ustvarjanja. Priljubljen je bil v devetdesetih letih, ker so bile neonske luči super trendovske. Menimo, da samo pogled na Vegas pove dovolj.

Kaj so tetovaže s črno svetlobo 2Kredit: @jjhalltattoo

Zdaj pa so se materiali spremenili. Umetniki tetovaž ne uporabljajo več fosforja, ki bi zaradi zdravstvenih in varnostnih razlogov žarel v popolni temi. Več o tem je spodaj. Zdaj se uporablja samo črnilo, ki reagira na UV svetlobo ali črno svetlobo, da se izognemo nevarnim kemikalijam in potencialno smrtno nevarnim razmeram.

Varnost

Varnost črnih svetilk je prva stvar, ki jo želimo obravnavati. Kot je bilo omenjeno zgoraj, se je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko se je trend začel, uporabljal fosfor skupaj z drugimi naravnimi pigmenti in tradicionalnimi materiali. Omeniti velja, da je fosfor strupena kemikalija, kar je še pomembneje, da je rak. Študije kažejo, da je povezan z debelostjo, sladkorno boleznijo in rakom. Trend je hitro umrl, ko je videl vsa možna tveganja igranja s fosforjem.

Varnost tetovaž s črno svetlobo 1Kredit: @kotomimandai

Ko so tudi te vrste tetovaž začele povzročati različne življenjsko nevarne kožne razmere, so bile popolnoma ustavljene. Zdaj večina tetovatorjev uporablja reaktivno črnilo, ki smo ga prej podrobno opisali. S tem v mislih vedno komunicirajte s svojim umetnikom za tetovaže o stvareh, za katere morda niste dovolj prepričani, še posebej, ko gre za sijoče v temi temne tetovaže, ki jih je treba še umakniti iz svojega skeptičnega prostora.

Razlika med tetovažami s fosforjem in črno svetlobo je v tem, da se za razliko od druge, ki je v popolni temi nevidna, prva morda ne prikaže na UV -luči, ampak bo svetila in sijala v popolni temi.

Medtem ko se tetovaže s črnim črnilom na splošno štejejo za varne, jih FDA ne ureja ali odobri. Ni dokazov, da bi bile tetovaže s črnim črnilom povezane z določenimi kožnimi težavami ali težavami, vendar ljubitelje tetovaže vseeno spodbujamo, da globoko premislijo o tetovaži, ki jo želijo dobiti, in se sami odločijo.

V tolažbo je, da FDA ne ureja običajnega črnila za tetoviranje, zato črnilo blacklight, ki ni na seznamu, ne bi smelo biti glavni razlog za skrb.

Varnost tetovaž na črni svetlobi 2Kredit: @muffintattoo_

Opomba urednika: Upoštevajte, da morate raziskati, ko iščete tattoo studio, ki uporablja tetovaže s črnim črnilom. Vedno se prepričajte, da so studii urejeni in da uporabljajo reaktivno črnilo. Čeprav redko, je bilo ugotovljeno, da nekateri umetniki mešajo svoje črnilo z majhno, a opazno prisotnostjo s fosforjem. Vedno bodite previdni!

Kako se uporabljajo tetovaže črne svetlobe?

Medtem ko se tetovaže, ki svetijo v temi, nanesejo na vaše telo na enak način kot običajno vsakodnevno tetovažo, velja omeniti, da obstaja nekaj razlik. Na primer, vaš tetovator bi moral biti usposobljen in imeti izkušnje s to vrsto tetovaže, vendar tudi postopek na splošno traja dlje.

Obstaja več razlogov, zakaj se tetovaže z reaktivnim črnilom nanesejo dlje. Eden od razlogov je ta, da mora umetnik tetoviranja nenehno preverjati, ali je dobro opravil svoje delo, tako da si ogleda tetovažo s črno svetlobo, kar je lahko precej dolgotrajno in lahko podaljša postopek tetoviranja.

Kako se uporabljajo tetovaže črne svetlobeKredit: @nhi.ink

Druga stvar, ki podaljša čas nanašanja tetovaž, je, da je črnilo, ki odbija črno svetlobo, tanjše od črnila, ki bi ga uporabili za običajne tetovaže. Ne samo, da je delo z njimi zahtevnejše in zamudnejše, mešanje in nanašanje barv je tudi težje.

Kako dolgo trajajo sijoče v temi Tetovaže?

Čeprav je lahko presenečenje, lahko tetovaže, ki lahko svetijo v temi, trajajo tako dolgo kot katera koli druga vrsta tetovaže. Ko se tetovirate, bo vaš tattoo umetnik z iglo vbrizgal črnilo v zunanjo plast kože, da oblikuje obliko za vašo tetovažo.

Glede na to se enako dogaja tudi s tetovažami z reaktivnim črnilom. Zdaj je vredno povedati, da bodo tetovaže, čeprav so trajne, sčasoma zbledele. Verjetno boste dolgo uživali v svoji tetovaži, preden se to zgodi. Če pa želite, da bo vaša tetovaža trajala dlje, boste morda morali razmisliti o popravku tetovaže, da bi ji povrnili sijaj in sijaj.

Kako dolgo trajajo sijaji v temiKredit: @lavinia.ink

Bolj ko je vaša tetovaža izpostavljena optični svetlobi in soncu, bolj črnilo začne bledeti. Čez leta bo sijaj morda šibkejši, vendar bo vaša oblika še vedno prisotna.

Opomba urednika: Eden od profesionalnih nasvetov, ko gre za vzdrževanje in nego črne tetovaže, je nanašanje res visoke kreme za sončenje na tetovažo, če se izpostavljate soncu. Tako bo zaščiten pred sončnimi žarki in ne bo propadel v kakovosti.

Ali lahko odstranite tetovažo s črno svetlobo?

Ali lahko odstranite tetovažo s črno svetloboKredit: @samxmobtattoos

Tako kot pri kateri koli drugi tetovaži, boste lahko svojo tetovažo odstranili z laserjem ali drugo metodo, ki se uporablja za odstranjevanje običajnih tetovaž. Laser odlično deluje pri razbijanju UV črnila na tetovažah. Vendar pa tako kot pri drugih tetovažah tudi odstranjevanje tetovaž z laserjem nosi nekaj tveganj za uspeh, o katerih bi se morali izobraževati.

Opomba urednika: Eden od načinov, da se znebite žarečih lastnosti svoje tetovaže, je, da jih prekrijete z običajnim barvitim črnilom za tetoviranje in sijaj naredite bolj moten, kot bi običajno izgledal.

Zdravljenje

Sijaj v temi tetovaže zdravi na enak način kot običajne tetovaže. Vseeno veljajo pravila, ki pokrivajo vašo tetovažno rano s posebnim sterilnim povojem, izogibajte se kopanju, nosite vrečasta oblačila in redno čistite tetovažo z antibakterijskim milom in različnimi mazili, ki bodo pomirila bolečino in odstranila bakterije, ki nastanejo na prizadetem. kožo.

Črna lahka tetovaža za zdravljenjeKredit: @lulutattooart

Tudi tetovaže s črno svetlobo ne trajajo bistveno dlje časa, da se zdravijo v primerjavi s tradicionalnimi tetovažami. Vidne rezultate celjenja boste videli po 7 do 10 dneh, medtem ko lahko tatoo v celoti ozdravi do 6 tednov.

Cena

Kar zadeva ceno, so mnenja nasprotna. Nekateri tetovatorji bodo za žarečo tetovažo zaračunali več kot za običajno tetovažo, še posebej, če mora stranka zagotoviti potreben material. Morda boste opazili vsaj majhen premik v ceni, še posebej, če gre za večjo tetovažo.

Pomembno je tudi poudariti, da nekateri umetniki tetovaž za svoje delo zaračunavajo urno postavko. Kot smo omenili zgoraj, uresničitev žareče tetovaže lahko traja več časa kot nanos običajne tetovaže, zato bo tudi cena višja.

Cena črne lahke tetovažeKredit: @inkedmag

Opombe urednika: Če delate z umetnikom, ki zaračunava uro, opravite raziskavo in preglejte ocene, da se prepričate, da se niti ne ohlapijo in ne nagibajo preveč, niti ne končajo vse hitro, ne da bi upoštevali končni rezultat.

Alergije

Po mnenju različnih umetnikov in strokovnjakov za tetovaže pri alergijah, ki izvirajo iz črnila za tetoviranje, večinoma ni nevarnosti. Črnilo za tetovaže, ki reagira na UV svetlobo, je večinoma isto črnilo, ki se uporablja za tradicionalne tetovaže. Kljub temu se posvetujte s svojim umetnikom za tetovaže o alergenih v črnilu, ki ga uporabljajo, in malo pobrskajte po zgodovini alergij in tolerance na vaši strani.

Najboljše ideje za oblikovanje tetovaže Glow In The Dark

Spodaj smo podrobno opisali najboljše sijoče v temi temne tetovaže, narejene s črnimi lučmi. Pri izbiri tetovaže, ki bo zažarela in pokazala poseben odtenek in sijaj, se je vedno dobro osredotočiti na pisane simbole. Ravno to smo storili, zato spodaj preverite naše modele.

Kačja tetovaža

Tetovaža Snake Glow In The Dark 1Kredit: @neon__dream Tetovaža Snake Glow In The Dark 2Kredit: @hierbaldine Tattoo Snake Glow In The Dark 3Kredit: @carou.art

Ne glede na to, ali greste z manjšo tetovažo kače ali večjo tetovažo kače, se ne boste zmotili. To je zato, ker jim gre sijaj, pa naj gre za enobarvno kačo ali redkega strupenega plenilca iz globin džungle.

Strupene kače so zlahka prepoznali po vzorcu in posebni teksturi, ki je sestavljena iz več barv. Kače so tudi močan simbol skozi zgodovino in tradicijo. Kače so simbol modrosti, moči, moči, poguma, plodnosti in zaščite. Kot lahko vidite, je njen pomen popolnoma v nasprotju s tem, kar se zdi v resnici.

Eno je zagotovo, cenjeni so bili skozi zgodovino in različne kulture, pa tudi častili. Kače so lahko tako velike kot majhne, ​​zato so neverjetna ideja za tetoviranje vaše tetovaže s črno svetlobo.

Velika tetovaža

Tetovaža Veliki sijaj v temi 1Kredit: @ashleyreneetattoos Tattoo Veliki sijaj v temi 2Kredit: @knjdbstrd Tattoo Veliki sijaj v temi 3Kredit: @respectthecrab

Umetniki tetovaže Blacklight običajno spodbujajo svoje obiskovalce, da si naredijo veliko tetovažo. Če želite pokazati svetlobo in sijati, je bolje, da jo vidite. Ravno to lahko storite z veliko tetovažo, ki sveti v temi. Velike tetovaže običajno gredo na roko, stegno ali hrbet. Kot lahko vidite, je veliko ljudi lahko ustvarjalnih in oblikujejo modele, ki dobro izgledajo na želenem delu telesa.

Velike tetovaže običajno vidijo nekatere divje živali, kot so levi, kače, zmaji in drugi. Dobra stvar pa je, da lahko na nekatere dele natisnete več simbolov, nato pa za več podrobnosti dodate reaktivno črnilo in zažari..

Majhna tetovaža

Tattoo Majhen sijaj v temi 1Kredit: @tattoo69chile Tattoo Majhen sijaj v temi 2Kredit: @fantasmagoriatattoo Tattoo Majhen sijaj v temi 3Kredit: @needlevvoman

Majhna tetovaža se zdi najbolj izvedljiva možnost za tiste ljudi, ki ne želijo, da bi bila njihova tetovaža ves čas vidna. Čeprav je veliko ljudi in podjetij postalo bolj sprejemljivo za body art, mnoga podjetja še vedno gledajo na ljudi s črnilom. V strahu pred tem, pa tudi starši, se marsikdo odloči za manjšo tetovažo.

Majhna žareča tetovaža je točno tisto, kar potrebujete, če jo želite skriti ves čas, razen ko ste izpostavljeni črni svetlobi ali drugemu delu UV -svetlobe. Odlična je tudi za koncerte in zabave, kjer prevladuje ravno črna luč.

Majhna tetovaža je lahko karkoli želite, od preprostih in lahkih simbolov do besedil, geometrijskih vzorcev in drugih.

Najboljše za ženske

Najboljši sijaj v temi za ženske 1Kredit: @kong_tat Najboljši sijaj v temi za ženske 2Kredit: @goddessmusetattoo Najboljši sijaj v temi za ženske 3Kredit: @putomething.there

Če želite objeti svojo žensko plat in si ogledati nekaj čudovitih tetovaž, ki svetijo v temi, ne iščite več. Izbrali smo tako majhne kot večje simbole, ki bi jih lahko narisali na svoje telo in mu dodali sijaj.

Simboli vključujejo živali, kot je kit, obdan z žarečo svetlobo. V tem primeru je kit črnjen z običajnim črnilom, medtem ko imajo zvezde in drugi žareči prah reaktivno črnilo. Če pa ne želite velike tetovaže, se lahko igrate s simboli in dodate le del žarečega črnila za mešano obliko, ki izgleda enako dobro.

Druga dobra možnost za samice so metulji in metulji, ki so pisani in sladkega videza ter dodajo stopnjo elegance in prefinjenosti.

Najboljše za moške

Best Glow In The Dark za moške 1Kredit: @legacy_legado_tattoos Best Glow In The Dark za moške 2Kredit: @queenveazey Best Glow In The Dark za moške 3Kredit: @red_rabbit_tattoo

Vse te tetovaže na seznamu lahko uporabljajo tako moški kot ženske. Kljub temu smo želeli vključiti drznejše in močnejše zasnove, ki se morda zdijo bolj odmevne pri moških. Nekateri moški imajo raje močnejše in temnejše simbole, podobno kot zgoraj prikazani. Nekaterim se bo zdelo tudi, da se bo večja tetovaža počutila bolje kot manjša.

Običajno so moški ljubitelji tradicionalnih modelov, podobnih Diablu. Nekateri pa si prizadevajo tudi za realistične in abstraktne simbole. Podobno bi lahko videli priljubljenega Ricka & Morty tattoo lepo sveti. Vendar smo bili tudi zelo navdušeni in presenečeni nad upodobitvijo Grim Reaperja s črnimi lučmi in reaktivnim črnilom, ki je simbolu dodalo več moči in nevarnosti.

Prepričani smo, da si lahko omislite lep dizajn, podoben fantom, vendar upamo, da so ti simboli pomagali zožiti izbiro.

Besedilna tetovaža

Besedilo Glow In The Dark Tattoo 1Kredit: @dopper_tattoo Besedilo Glow In The Dark Tattoo 2Kredit: @blackartistry101 Besedilo Glow In The Dark Tattoo 3Kredit: @wildroottattoo

Besedilne tetovaže, kot so datumi, imena, leta ali citati, so zelo priljubljene, ne glede na uporabljeno črnilo. Tudi najpreprostejše tetovaže imajo simbole in citate. Prav to jih dela tako lepe in očarljive – njihova preprostost in minimalizem.

Čeprav se citati, ki svetijo v temi, morda ne zdijo minimalistični, je to navdihujoč in ustvarjalen način, da na svojo kožo vnesete ime nekoga ali datum rojstva. Še pomembneje je, da bodo nekateri citati, napisani z reaktivnim črnilom, močnejši in bodo lahko sporočili bolje kot nekatere druge tetovaže.

Mačja tetovaža

Mačji sijaj v temi - tetovaža 1Kredit: @kong_tat Mačji sijaj v temi Tattoo 2Kredit: @luckygrizzlytattoos Mačji sijaj v temi Tattoo 3Kredit: @miliminizem

Ste ljubitelj malih domačih mačk? Ali pa imate raje velike in divje mačke? Da bi bili na isti strani, smo vključili oboje! Levi so kul, prav tako kot jaguarji. Vendar je tudi vaša domača mačka prav neverjetna, čeprav vas lahko občasno opraska ali skoči na tipkovnico.

Kakor koli že, odločili smo se predstaviti najlepše UV tetovaže mačk, tako velikih kot majhnih. Poglejte vse te podrobnosti! Očarava in diha. Upajmo, da vas bodo te tetovaže navdihnile, da si naredite UV tetovažo svojega ljubljenčka.

Tetovaža metulja

Tetovaža metulja v temi 1Kredit: @artrebeltattoo Tetovaža metulja v temi 2Kredit: @beautifuldiscordinks Tetovaža metulja v temi 3Kredit: @mutinytattoo

Metulji so simbol svobode, pomlajevanja in ponovnega rojstva. Njihov razvoj v metulja je dolg in zahteven. Toda na koncu je ves ta proces vreden. Metulji so zaradi svojih živih barv in modelov nekatere izmed najbolj priljubljenih tetovaž. Z reaktivnim črnilom bodo zagotovo videti še bolje.

Z lahkoto lahko postanete prilagodljivi pri izbiri sloga za tetovažo metulja. Lahko greste z enim metuljem, več metulji, manjšo ali večjo tetovažo ali mešano, kot je prva slika, ki spodbuja duševno zdravje in se bori proti depresiji.

Odlično izgledajo na vseh delih telesa, če pa želite svoje žareče črnilo narediti bolj vidno, izberite vidnejši položaj.

Pokemon

Tetovaža Pokemon Glow In The Dark 1Kredit: @arteerratico Tetovaža Pokemon Glow In The Dark 2Kredit: @pokidise Tetovaža Pokemon Glow In The Dark 3Kredit: @hiphopsprayer

Veliko ljudi je zraslo v Pokemone, majhne pošasti, ki jih trenerji Pokemonov zbirajo po vsem svetu in jih uporabljajo za tekmovanje na različnih turnirjih. To je zelo priljubljena anime predstava, ki jo spremljajo številne uspešne video igre. Najuspešnejša igra Pokemon je mobilna igra 2016.

Zaradi živahnih barv in videza je žareče črnilo odlična priložnost, da svojega najljubšega Pokemona vstanete. Zgoraj si lahko ogledate nekaj slik za navdih. Upajmo, da vam bodo slike pomagale pri izbiri tetovaže.

Tetovaža na hrbtu

Tetovaža Back Glow In The Dark 1Kredit: @uvtattoos Tetovaža Back Glow In The Dark 2Kredit: @uvtattoos Tatoo Back Glow In The Dark 3Kredit: @uvtattoos

Tetovaže na hrbtu so iz različnih razlogov zelo priljubljene. Mnogi ga spremenijo v veliko tetovažno platno, ki pripoveduje zgodbo z uporabo več simbolov, natančnim in intuitivnim črnilom ter zmogljivimi podrobnostmi, narejenimi z naprednimi tehnikami senčenja. S svetlečim črnilom lahko svojo tetovažo spremenite v žareče platno, ki bo izstopalo na zabavah, ali pa ji tu in tam dodate več odtenkov s črnilom, kot na zgornjih slikah.

Rože

Cvetje sveti v temi Tattoo 1Kredit: @skimotattoo Cvetje sveti v temi Tattoo 2Kredit: @hierbaldine Cvetje sveti v temi Tattoo 3Kredit: @jjhalltattoo

Simbol rože je eden najbolj elegantnih in ženskih simbolov za tetovažo. Vendar se ne uporablja samo pri ženskih tetovažah. To je prefinjen in mehak simbol, ki lahko ublaži tudi najbolj ostre in drzne tetovaže.

To je simbol nedolžnosti. Če želite dobiti več vpogleda v pomen cvetja, morate preučiti posamezne cvetlične vrste, če želite izvedeti več o njihovem pomenu.

Kot morda veste, se na večjih tetovažah pojavljajo kot dodaten simbol, lahko pa jih naredite tudi kot majhno tetovažo, ki predstavlja nekaj pomembnega v vašem življenju. Dodajanje žarečega črnila bo samo izboljšalo njihov videz in dodalo sodoben in sodoben pridih.

Srčna tetovaža

Tetovaža Heart Glow In The Dark 1Kredit: @wins_tat2 Tatoo Heart Glow In The Dark 2Kredit: @satu66_ Tattoo Heart Glow In The Dark 3Kredit: @shebao.0

Srce je tudi priljubljen in močan simbol. To je simbol večne ljubezni. Tako kot druga slika goreče srce simbolizira neskončno željo, hrepenenje, strast in druge močne lastnosti. Srca so povezana s pogumom, pogumom, viteštvom in ne le z romantičnimi interesi.

Lahko naredite tako preprost simbol kot prvi dve sliki ali obesek s srcem, kot je na zadnji sliki. Strinjamo se, da ima fantazijski naglas, vendar to ne pomeni, da srca ne smete kombinirati z drugimi simboli. Edino, kar nas moti, je, da je ta tetovaža tako majhna. To vas še vedno ne preprečuje, da bi dobili večjo žarečo tetovažo srca.

Tetovaže Glow In The Dark: Več pogostih vprašanj

Čeprav sijoče v temi tetovaže obstajajo že nekaj časa, so to relativno nov koncept in ni tako splošno sprejet kot običajne tetovaže. Obstaja tudi določena stopnja strahu, ki jo lahko občutite.

Sestavili smo seznam pogosto zastavljenih vprašanj, da bi odstranili te strahove in videli, da se tetoviranja s črno svetlobo ni treba bati, če delate z zaupanja vrednim in nadarjenim umetnikom tetovaž..

V: Ali v temnem črnilu svetijo kakšni stranski učinki?

A: Trenutno ni nobenih stranskih učinkov, povezanih s tetovažami z reaktivnim črnim črnilom, ki se odziva na črno svetlobo ali druge oblike UV svetlobe. Čeprav se alergije pojavljajo redko, se lahko preprosto posvetujete s svojim tatuologom in opravite test alergije, če ste nagnjeni k močnim alergijskim reakcijam na črnilo.

V: Ali bo moja tetovaža vidna pod UV svetlobo?

A: Ja. Črna svetloba je pravzaprav oblika ultravijolične svetlobe. Sčasoma bo sijaj zbledel, zato boste morda morali narediti popravke, da bo vaša tetovaža trajala dlje.

V: Ali je UV črnilo nevidno?

A: Ni povsem nevidno. V prvih 12 mesecih do 3 letih bo viden, čeprav ne toliko, če je izpostavljen sončni svetlobi. Ker koža bledi, tudi črnilo bledi, zato boste, kot je omenjeno, morali narediti dotik.