Oblikovanje

30+ najboljših modelov kačjih tetovaž, ki vas navdihujejo: Umetnost kodrov

Kače so plazilci in nekateri najbolj spretni in okretni plenilci na Zemlji. Medtem ko je njihov smrtonosni kačji strup, zloben način ubijanja žrtve in krutost jim dal slabo ime, kače častijo in slavijo v mnogih kulturah in v različnih civilizacijah.

Poleg neusmiljenih morilcev veljajo kače tudi za veličastne, kraljevske in inteligentne. Njihova bogata simbolika in veličasten videz sta jim dala bogato simboliko, ki jo bomo podrobno opisali v tem članku.

Če iščete tetovažo kače, ste se morali vprašati, kaj je pravi pomen tetovaže kače. Najdemo jih v različnih velikostih, na različnih delih telesa in pogosteje predstavljajo različne pomene.

Pa poglejmo te pomene in njihovo simboliko ter kako jih lahko uporabimo za oblikovanje najboljše kačje tetovaže, ki vam bo všeč.

Kaj pomeni za tetovažo kače?

Ko se v vaših sanjah pojavi kača, vam pravijo, da vam zavest poskuša povedati, naj se pazite svojih sovražnikov in bodite močni. Toda pomen kač je v različnih kulturah veliko globlji in pomembnejši. Različne civilizacije so kače povezovale z dobrim in zlim pomenom. Kljub temu so prevladali dobri pomeni.

Če iščete tetovažo kače, ki bo okrasila vaše noge, stranice, roke ali hrbet, lahko predstavlja naslednje stvari:

Moč

Kačja tetovaža, shranjena tetovažaVir slike: Shranjena tetovaža

Eden najmočnejših simbolov, ki veže kače, je moč. Moč ne pomeni nič slabega. Kače so v naravi zelo pomembne v prehranjevalni verigi in se jih bojijo številne živali, zlasti glodalci. Kače pogosto vidijo sovražnike tudi v drugih kačah, zato se jih lahko bojimo drug drugega.

Če želite pokazati, da je v vašem življenju prevladala moč, je kačji tetovaža najboljši način za prikaz tega. Kača lahko pokaže tudi močno in močno miselnost ali ljudi, ki so navdušeni nad športom, telovadbo, vadbo in drugimi športnimi aktivnostmi.

Nevarnost

Kot morda veste, so nekatere kače popolnoma neškodljive, nekatere pa strupene, okretne in hudobne. Pri usmrtitvi svojega plena so neusmiljeni in se jih bojijo med številnimi živalmi in ljudmi. S tem v mislih lahko hitra, okretna in strupena kača pomeni nevarnost za tistega, ki je nepripravljen in obdan z veliko, lačno ali vznemirjeno kačo.

Opomba urednika: Upoštevajte razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami. Nestrupene kače imajo običajno majhne ostre zobe in brez očes, ki so vir strupa. Poleg tega njihov barvni vzorec morda ni tako izrazit kot strupene kače.

Nasprotno od tega imajo strupene kače velike očesce, ki jih uporabljajo za vbrizgavanje strupa v svoj plen. Poleg tega imajo barvne vzorce, ki jih je enostavno opaziti. Nestrupene kače v večini primerov ne opazijo vzorcev, ampak samo eno barvo.

Ponovno rojstvo

Ponovno rojstvo in preoblikovanje običajno spodbujajo številne živali, ki se pogosto uporabljajo kot tetovaže, na primer feniks, ki se prerodi iz pepela, ali metulj, ki dolgo preživi v ličinkah, dokler se ne razvije v metulja.

Kače gredo skozi podoben postopek, vsaj enkrat ali dvakrat letno. Odstranili so kožo, se znebili odmrle kože in pustili svežo in mlado površino kože. To lahko uporabimo za namig na preobrazbo in ponovno rojstvo osebnosti po življenjskih stiskah.

Vsaj enkrat v življenju gre vsak v težko situacijo z boleznijo, razpadom, izgubo službe, izgubo ljubljene osebe in vsakič je prisiljen iz te situacije priti močnejši. Odpuščena koža namiguje na simboliko te situacije in daje upanje tistim, ki so lastniki tetovaže, da prihajajo boljši dnevi, dokler delajo na sebi.

Kačja tetovaža, Shranjena tetovaža, luščenjeVir slike: Shranjena tetovaža

Tetovaža kače lahko namiguje tudi na zdravljenje. Ne glede na to, kako nevaren je strup, veliko zdravstvenih ustanov in ustanov alternativne medicine preizkuša in eksperimentira s kačjim strupom, da bi v prihodnosti izdelovala nova in boljša zdravila..

Kačji strupi se v medicini uporabljajo že stotine, če ne celo tisoč let, zlasti kot del kitajske medicine. Vendar je treba omeniti, da je manj kot 1% kačjega strupa sekvencirano in označeno za uporabo v medicini, zato bi bilo lahko v medicinske namene uporabljenih še več skritih draguljev.

Skušnjava

Zgodbe o kačah se v veliki meri pojavljajo v Svetem pismu, zlasti v stari zavezi, zlasti v zgodbi, stari toliko časa, kot sta Adam in Eva in rajsko jabolko, kjer je hudič, preoblečen v kačo, prepričal Evo, da poskusi prepovedano sadje.

Od takrat so jabolka in kače pogosto simbolizirale skušnjavo. Če menite, da ste pogosto nagnjeni k skušnjavam in bi jo želeli označiti s tetovažo, bi bila kača dobra ideja, še posebej, če dodate simbol jabolka.

Podobna simbolika tudi nakazuje, da kače pomenijo tudi greh.

Zaščita

V nekaterih kulturah obstaja prepričanje, da kače nudijo in zagotavljajo zaščito. Nekatere zgodbe kažejo, da ima vsako gospodinjstvo majhno zeleno ali belo kačo, ki se skriva na verandi, vrtu ali v kleti. Nekateri družinski člani se javijo, da jih vidijo, nato pa izginejo.

Če verjamete v to, lahko tetovaža kače predstavlja zaščito družine in zaščito vaših najdražjih. To je odlična ideja, še posebej, če iščete veliko tetovažo.

Preberite tudi: 18 najboljših zaščitnih idej za tetoviranje & Pomeni

Snake Tattoo za zaščitoKredit: @now_tattooer

Plodnost

V mnogih kulturah kače praznujejo kot simbol plodnosti in jih postavljajo na telo nosečnic ali žensk, ki so imele težave s plodnostjo in spočetjem.

Kače imajo falično obliko, ki lahko nakazuje tudi na plodnost. Glede na to je to simbol življenjske sile. Tetovaža kače lahko predstavlja tudi boj za plodnost in skozi ta proces.

Snake Tattoo, Shranjena tetovaža, valjenjeVir slike: Shranjena tetovaža

Reinkarnacija

Ste že slišali za Ouroboros? To je starodavna podoba, ki prikazuje kačo, ki jedo rep. Medtem ko številni zgodovinski viri trdijo, da je zadevno mitsko bitje zmaj, se mnogi zgodovinski strokovnjaki strinjajo, da gre za kačo, ki je najdlje predstavljala življenjski cikel in reinkarnacijo, ki pride po smrti. Lahko predstavlja tudi preobrazbo v življenju.

Kače so zaradi svojih zdravilnih lastnosti tudi simbol medicine. Veliko farmakoloških podjetij uporablja kačo kot svoj logotip.

Modrost

V različnih kulturnih in mitoloških pripovedkah in legendah se pogosto išče kače, ki dajejo kakršne koli nasvete ali modrost kraljem, vladarjem, bojevnikom in knezom. To je prikaz znanja, sestave in modrosti.

Kaj kače predstavljajo v zgodovini in kulturi?

Kače imajo bogato kulturo, od hindujskih časov do Svetega pisma ter nordijske kulture in zgodovine. Spodaj bomo izpostavili nekaj najpomembnejših zgodovinskih zgodb, ki zadevajo kače in njihov pomen v različnih kulturah.

Kače v starodavni Kitajski

Na Kitajskem o kačah razmišljajo z velikim spoštovanjem, zlasti ker se njihov strup že dolgo uporablja za izdelavo zdravil. Menijo, da lahko kače podaljšajo življenje, hkrati pa zagotavljajo dobro letino in so končni znak plodnosti.

Na Kitajskem je veliko kulturnih relikvij, zlasti na jugozahodu in jugovzhodu. Kače so bile tudi simboli Zemlje in so bili videti veličastni in podobni bogu do te mere, da so tudi znak v kitajskem horoskopu.

Poleg tega so bile kače v tesnem odnosu z božjim Fu Xijem in Nu Wa, boginjo kače. Pojavile so se v pravljicah dinastije Han. Sicer pa so mnogi menili, da sta ta dva boga in boginja Sonca in Lune zaradi starodavnih umetnin iz opeke in kamna.

Kače v Svetem pismu

Rajsko jabolko vidi hudiča, preoblečenega v kačo, ki zavede Adama in Evo, da vzameta prepovedano sadje, jabolko, ki bi lahko spremenilo njihov pogled. Ta zgodba je spremenila pogled na ženske v judovstvu in krščanstvu, pokazala pa je tudi, da so kače simbol skušnjave in greha.

Kače v nordijski mitologiji

V nordijski mitologiji so bile kače precej vidne. Midgardska kača, znana tudi kot morska kača ali preprosto Jörmungandr. Kača je bila omenjena tudi v zgodbah Ragnorok, ki so zaznamovale konec sveta, ki je bil znan.

Bil je otrok velikanke Angrbode in Lokija. Po pravljicah o nordijski mitologiji je Odin Lokijevim otrokom vzel volka Fenrirja, Helja in Jörmungandra ter jih vrgel v ogromen ocean, ki obdaja Midgard.

Po nordijskih zgodbah je Thor, Odinov sin, premagal kačo Midgard.

Kače v domorodnih kulturah

V indijanski kulturi se kače pojavljajo v številnih stenskih in kamnitih slikah, pa tudi v slikah iz peska. Kače so obravnavali z velikim spoštovanjem, vendar so imeli različni indijanski plemeni različne pomene.

V indijanskem plemenu Pueblo so bile kače znak moči in plodnosti. Po drugi strani pa je imelo pleme Ojibwa kače simbol zdravljenja in ponovnega rojstva, ker kače, ki odstranjujejo kožo, dajejo temu velik simbol.

13 najboljših modelov tetovaže kač za navdih

Veliko ljudi, ki poskušajo narediti kačje tetovaže, vodi oblika kače in njen izvor, od kod prihaja. Kljub temu je tukaj seznam splošnih idej skupaj z dodatno teksturo in vzorci, ki bi vas lahko vodili pri izbiri oblikovanja.

1. Tetovaža kačje lobanje

Tetovaža kačje lobanjeKredit: Instagram 

Prej smo razpravljali o tem, kako so kače lahko simbol nevarnosti in celo skušnjave. Pirati so pogosto zaznamovali simboliki, podobni lobanji, in ta kombinacija lobanje in kače lahko pokaže le na to, kako smrtonosen bi bil kačji strup. Lahko ima tudi nekaj globljih in temnejših pomenov. Kljub temu je odličen tisk ne glede na položaj.

2. Ženska tetovaža Medusa

Medusa tetovažni rokav za ženskeKredit: @nicolesedef

Medusa je eno izmed najbolj priljubljenih mitoloških bitij in je znano zlasti ljudem, ki berejo Percyja Jacksona. Prekleta je bila in na glavi je imela kače, ki bi vsakogar, ki bi se soočil z njimi, spremenile v kamen. Okamenela moč preklete Meduze je služila kot neverjeten navdih za tetovažo na temo kače. Kaj misliš?

3. Hudič Kupid s tetovažo kače

Hudič Kupid s tetovažo kačeKredit: Instagram 

Če v svojo tetovažo združite nekaj gotskih elementov, potem je ta gotski Kupid, obdan s kačo, medtem ko je sam tetoviran lahko odlična predstavitev tetovaže za tetovažo gotskih rokavov, vendar verjamemo, da je lahko udobno kjerkoli. To idejo lahko uporabite tudi, če izdelujete tetovažo na temo Apple of Eden. Kupid ima trident in izgleda malce zlonamerno. To ni vsaka skodelica čaja, ampak dobra ideja za gotske tate.

4. Abstraktna tetovaža kače

Abstraktna tetovaža kačeKredit: Instagram 

To morda ni zanimivo za vse, vendar je to tetovaža s črnilom z veliko globokega pomena in abstrakcije. Ena roka je iztegnjena, kot da pomaga drugi roki, ki ima okoli prstov in zapestja prepleteno kačo. To lahko simbolizira lažno ali strupeno prijateljstvo ali ljubezen. Poleg tega lahko pomeni tudi, da niso vsi tako prijazni, kot se zdi. Pustite domišljiji.

Če iščete navdihujočo abstraktno tetovažo, ki bi lahko namigovala na dogodek iz vašega življenja, je to odlična ideja.

5. Cvetlična kobra

Cvetlična tetovaža CobraKredit: Instagram 

Kobre so nekatere izmed najbolj priljubljenih kač, ki si jih tetovirajo, prisotne pa so v različnih kulturah in pravljicah. Ta posebna kobra je obdana s cvetličnim vzorcem, zaradi česar je popoln dizajn za dekleta, ki želijo pokazati svojo občutljivo plat in da ni vse tako zlobno, kot se zdi. Kače lahko vidimo tudi kot napačno razumljena bitja in morda ta tetovaža poskuša to prenesti.

6. Tetovaža stranske kače

Tetovaža stranske kačeKredit: Instagram 

Stranske tetovaže so odlične, če načrtujete večji tisk. Ta majhna črna kača obdaja nekaj vrtnic, ki so globoko vtisnjene v obliko tetovaže. Kača izkazuje veliko pozornost detajlom, to idejo pa je mogoče predstaviti v različnih oblikah. Kačo bi verjetno lahko zmanjšali, če jo želite postaviti v več položajev, pa tudi rože.

7. Tetovaža kače s pol rokavi

Tetovaža kače s pol rokaviKredit: Instagram 

Ta kača s pol rokavi vas bo navdušila in presenetljivo spominja na kačo Midgard iz nordijske mitologije. Zasnova preprosto izgleda veličastno in kot vidite, predstavlja celoten risbeni odtis z velikansko kačo, ki se nahaja v gradu. Ni barv, vendar je vse videti precej podrobno in odlično ponazarja luske in vzorce kače, pa tudi ogromne očnjake.

8. Demon Snake

Tetovaža demonske kačeKredit: Instagram 

To je še en zanimiv dizajn tetovaže Snake, ki se odlično poda kot rokav, lahko pa ga uporabite tudi kjer koli. Gre za precej tradicionalno obliko kač, ki je tesno povezana z japonskimi Onii. Rumena kača tesno obdaja usta in glavo demona, demon pa izgleda, kot da bi ga ugriznil.

9. Gospa s tetovažo kače

Gospa s tetovažo kačeKredit: @miketattooist

Poklicali smo to gospo s kačjo tetovažo, kar pa ne pomeni, da se tako imenuje. Razlog, da nam je bil všeč, je, da ga lahko uporabimo za navdih kačjih modelov pri drugih ljudeh, princesah, čarovnicah, ženskah ali plesalcih. Ta je videti tudi kot tradicionalna tetovaža s podrobnimi in živahnimi barvami in linijami. Luska in tekstura kače sta dovolj globoka in vidna. Ustvarjanje te tetovaže bi lahko trajalo dlje, vendar je več kot vredno.

10. Kača v trnu

Kača v trnuKredit: Instagram 

To je še ena abstraktna zasnova, ki nam je bila všeč. Kače so simbol strupa in nevarnosti, zato nas ne preseneča, da je bil nekdo navdihnjen za oblikovanje tetovaže, ki je vizualna predstavitev tega, kako se počuti duševno obrabljeno. Pri oblikovanju kač je velika pozornost namenjena podrobnostim. Izgleda vidno, graciozno, globoko in nevarno. Govori o naslednjih delih vibracije “ne igraj se z mano”.

11. Kača iz črne luknje

Kača iz črne luknjeKredit: Instagram 

Abstraktni modeli se nikoli ne končajo. Težave imamo pri dešifriranju, vendar je videti precej zanimivo, precej podrobno in veličastno. Velikanska kača izgleda, kot da prihaja z neba, natančneje s portala ali celo z ogromno črno luknjo. Ima velike očnjake in zdi se, da gre za nekaj zlobnega. Realno so predstavljene tudi tehtnice, telo pa je bilo oblikovano do najmanjših podrobnosti. Kačo lahko kombinirate tudi z drugimi simboli in tetovažami, vendar se zdi, da se ta prilega bolj gotskemu vzorcu.

12. Tetovaža Snake In Attack

Tetovaža Snake In AttackKredit: Instagram 

Ali se zdi ta kača srečna ali samo lačna, se boste morali odločiti. Zagotovo je, da je pripravljen za napad, tako da svoje veličastno in prilagodljivo telo pretvori v napad svojega plena. Kača je bila tetovirana do najmanjših podrobnosti, s posebnim poudarkom na očeh, luskah in telesni obliki. Izgleda tanko in vitko, kar pomeni, da bi bilo videti odlično ne glede na položaj telesa, ki ga izberete.

13 Obrazna tetovaža

Tetovaža s kačjim obrazomKredit: Instagram

Če ste se spraševali, kje na vašem obrazu bi bilo najboljše mesto za vašo inovativno tetovažo kače, bi lahko ta tetovaža stranskega obraza jezne kače v napadu služila kot navdih. Kača je pripravljena za napad, odprla je usta in ostrila zobe proti plenu. Ta tetovaža s črnilom je bolj primerna za temnejše sloge, vendar je še vedno navdihujoča za druge modele kač.

Več stvari, ki jih morate vedeti o kačjih tetovažah

Podrobno smo opisali vse najboljše modele tetovaže kač, ki smo jih našli. Če imate dodatna vprašanja o tetovažah kač, vendar ne najdete odgovorov, upamo, da jih boste našli tukaj.

Kateri spol ima raje tetovažo kače?

Menimo, da pri izdelavi tetovaže kače ni klasifikacije spolov. Enako je primeren tako za moške kot za ženske, ki bi radi odmevali z obliko kačje tetovaže. Kot smo že navedli, so kače povezane z velikim spekterjem simbolike, zato ni omejitve pri tetoviranju kače glede na spol.

Čeprav imajo moški statistično raje tetovaže s kačami, obstaja tudi veliko žensk, zaradi katerih simbolizirajo situacijo ali čustva, ki jih imajo.

Preberite več: 100 idej za oblikovanje seksi tetovaž za ženske (posodobljeno leta 2021!)

Ali tetovaža kače boli?

Čeprav so tolerance bolečine različne, se na iglo vsak odzove drugače. Tisti z visoko toleranco bolečine lahko trajajo več ur in celo sej, da naredijo popolno tetovažo, drugi pa se lahko počutijo preveč prestrašeni, da bi prišli na drugo sejo. Kače se običajno uporabljajo pri oblikovanju velikih tetovaž, kar pomeni, da so bolj zamudne, zato jih je lahko narediti bolj boleče. Obstaja tudi veliko teksturnih detajlov in vzorcev, ki lahko celoten postopek naredijo bolj zamuden in boleč.

Ali lahko tetovaža kače prekrije brazgotino zaradi operacije??

Kačje tetovaže so idealna tetovaža po operaciji za pokrivanje brazgotin. Kače so vitke in tanke in se lahko idealno zlijejo z vašo brazgotino. Ne pozabite, da si ne naredite tetovaže, če je vaša rana pravkar zaceljena. Počakajte, da se rana v celoti zaceli, nato pa poskusite narediti svojo neverjetno tetovažo.

Kakšen je najboljši položaj za tetovažo kače?

Zaradi prilagodljive in vsestranske velikosti kače gredo povsod. Vendar pa veliko ljudi raje tetovira roke in noge, še posebej, če so del vzorca rokavov. Kljub temu pa tetovaže kač izgledajo odlično na straneh, na hrbtu in celo na prsih.