Oblikovanje in pomen

Pomen tetovaže in simbolov perja

Tetovaže so edinstveno umetniško delo. Sprva so ljudje povezovali zle in kriminalne lastnosti s tetovažami, ker so bile med uporniki precej znane. Vendar se je z leti ta misel popolnoma spremenila.

Lepa tetovaža peresa rdeče barve

Danes ljudje vidijo tetovaže kot posebno body art, ki ima za seboj globlji pomen in sporočilo. Obstaja nekaj simbolov, modelov in citatov, s katerimi ljudje črnijo svoje telo. Pomen tetovaže je odvisen od uporabnika in sporočila, ki ga želijo prikazati.

Ženska tetovaža na vratu

Danes ljudje vidijo tetovaže kot posebno body art, ki ima za seboj globlji pomen in sporočilo. Obstaja nekaj simbolov, modelov in citatov, s katerimi ljudje črnijo svoje telo. Pomen tetovaže je odvisen od uporabnika in sporočila, ki ga želijo prikazati, zato poglejmo podrobneje, kaj pomenita tetovaža in simboli perja ter zakaj jih ljudje uporabljajo za črnilo. Naj se potovanje začne!

Kaj pomeni tetovaža / simbol peresa?

Big Feather Tattoo za moške na hrbtu

Tako kot katera koli druga tetovaža in simbol ima tudi tetovaža peresa različne pomene in razlage. Morda veste, da ima vsaka ptica drugačen nabor perja; zato se tudi pomen vsake tetovaže s perjem spreminja, odvisno od tega, katero ptičje pero perite. Nekateri morda mislijo, da imajo tetovaže s perjem zapleten ali nenavaden pomen. No, temu ni tako.

Tiny Teather Teather za ženske na prstu

Nekatere tetovaže s perjem prenašajo preprosta sporočila; drugi imajo lahko globoke pomene. Ne glede na to, kakšen pomen simbolizira tetovaža s perjem, je ena izmed najbolj estetsko prijetnih oznak za telo, ki jih lahko dobite! Tukaj je nekaj primerov, kako je pero podobno.

Indijansko pero

Ptice igrajo veliko vlogo v domorodnih mitih. Pero je bilo od nekdaj zanje velik pomen in pogosto je bilo pero del njihovega oblačenja, kot so pokrivala, oblačila in nakit.

Krepka tetovaža črnega perja za fante

Večina teh Indijancev je verjela, da imajo vsi naravni predmeti duhove; zato je za njih pero imelo pomen kakovosti, kreposti, moči in, kar je najpomembneje, modrosti.

Moška tetovaža s peresom

Menijo tudi, da je perje darilo z neba. To je prineslo idejo, da ko perje pade na tla, širi veliko energije. Ta energija spominja na moč vetra, zraka in grmenja.

Majhna tetovaža perja za ženske peš

Poglavarji indijanskih plemen so nosili veliko perja kot znak svoje povezanosti z duhovi. Bojevniki plemen so perje šteli za simbol poguma in so ga nosili za vsako bitko.

Egipčansko pero

Egipčani so trdili tudi, da perje spominja na bogove na nebu. Bog, v katerega so verjeli, je bil Shu, znan kot oče zemlje in zraka. Ta Bog je nosil perje v laseh; zato so Egipčani vedno cenili pero.

Enobarvna tetovaža perja v modri in črni barvi za moške na rami

Boginja v verovanju Egipčanov je znana kot Ma’at. Bila je boginja resnice in pravičnosti in je nosila nojevo perje. Zato je v egipčanski kulturi moden trend imeti to tetovažo.

Krščansko pero

Perje ima v krščanskem prepričanju velik pomen. V Bibliji na primer obstaja zgodba, ki govori o tem, kako je Noe med potopom videl golobčka kot simbol upanja. Zato belo perje goloba spominja na upanje v krščanstvu.

Christian Feather Tattoo za ženske

Razen tega upodobitev angelov v krščanstvu kaže, da imajo bela krila, kar je tudi pogosta tetovaža, ki jo nosijo mnogi kristjani. Čeprav tudi muslimani verjamejo, da imajo angeli krila, pa jim njihova vera ne dovoljuje, da bi svoje telo pobarvali s tetovažami.

Keltsko pero

Po keltskem prepričanju bi njihov Bog nosil plašč iz perja. Verjeli so, da ima perje mistično moč, ki jih lahko popelje na različne ravni obstoja.

Ženska tetovaža s keltskim perjem

Zlomljeno pero

Poleg upodabljanja različnih kulturnih in verskih prepričanj obstaja nekaj različic tetovaže perja z edinstvenimi pomeni. Na primer, tetovaža zlomljenega perja ni le videz privlačen, ampak ko spoznate pomen, postane še lepši.

Neverjetna tetovaža zlomljenega peresa na tajskem za ženske

Tatoo zlomljenega perja spominja na nekoga, ki je umrl in je bil uporabniku zelo drag. Ima čustveno privlačnost; oseba lahko s to tetovažo počasti osebo, ki jo je izgubila, in prikaže njeno ljubezen do nje.

Tetovaža z neskončnim perjem

Tetovaža peresa neskončnosti je še ena priljubljena različica tetovaže perja. Tetovaža neskončnega perja v bistvu prikazuje večno, resnično ljubezen in strast do nekoga. To je najboljši način, da spoštujete odnos v svojem življenju.

Tetovaža s perjem Forever Infinity

To tetovažo si lahko tudi zapomnite in se ozrite na lep spomin na dogodek ali povezan z osebo. Na primer, tetovaža neskončnega perja z datumom obletnice ali rojstnim datumom ljubljene osebe te bo vedno spominjala na srečen dan.

Tetovaža s puščico perja

Tetovaže s perjem imajo veliko različic, pero skozi puščico pa je zelo priljubljeno med ljubitelji tetoviranja. Ta tetovaža prikazuje podobo zmage in neodvisnosti. Predstavlja tudi zmagoslavje.

Preprosta tetovaža s puščico za moške

Postavitev tetovaže

Tetovaža s perjem je vsestranska tetovaža, ki jo lahko naribate na različnih mestih po telesu. Zato je najboljša postavitev tetovaže odvisna od vaše izbire. Podlaket je idealno mesto za tetoviranje, saj tvori popoln trak za postavitev perja.

Moška tetovaža s peresom na podlakti

Ljudje, ki imajo raje obliko perja na hrbtu, se raje odločijo za pavovo perje. Zagotavlja krivuljo in obsežno pokritost, ki prikazuje lepoto pavovih tetovaž z vsemi barvami in podrobnostmi. Tetovaža spominja na to, kako perje izgleda na pavu, zaradi česar je tetovaža bolj elegantna.

Tetovaža Peacock Feather na ušesu za ženske

Manjša področja, na primer za ušesom in zapestjem, so tudi dobra mesta za tetovažo perja. Ta postavitev tetovaže je najboljša za nekoga, ki želi občudovati tetovažo sam in ne pokazati drugim.

Zaključek

Tetovaže s perjem so simbolične in predstavljajo različna kulturna in verska prepričanja. Razen tega tetovaža s perjem prikazuje lepoto, modrost, pamet, pogum, upanje in moč. Pomen se razlikuje glede na to, kakšno pero je. Zato, če se kdaj odločite za tetoviranje perja, vedno poiščite pravo, ki bo poslala želeno sporočilo.

Wings Feather Tattoo za moške na hrbtu

Torej, naj vaš tattoo umetnik ve, kakšno pero želite. To jim bo pomagalo, da bodo prišli do nečesa povsem podobnega vašim željam. Upoštevajte tudi, da nekatere tetovaže s perjem, kot je pavovo pero, vsebujejo veliko podrobnosti in barv ter zahtevajo natančnost. Zato se obrnite na profesionalnega umetnika tetovaže.

letalo Feather Tattoo na prstu za moške