nuntă

Rochie de mireasa in rosu – importanta culorii si sfaturi pentru miresele curajoase

Rochia de mireasă roșie poate părea cam neobișnuită la prima vedere, dar nu este nimic nou la o nuntă. Chiar și în antichitatea romană, femeile purtau un voal de mireasă roșu, numit flammeum. Romanii credeau că va aduce bogăție și dragoste cuplului de nuntă. În timpul Evului Mediu și al Renașterii, culoarea roșie a fost încă populară până când regina Victoria s-a căsătorit cu o rochie albă în 1840. De atunci, albul a fost culoarea obișnuită pentru rochia de mireasă. Dar culoarea roșie revine de câțiva ani, când designerii de top Oscar de la Renta și Vera Wang au prezentat rochii de mireasă roșii în colecțiile lor de modă. De la roșu portocaliu la roșu aprins până la roșu vin – culoarea dragostei este văzută din ce în ce mai mult la nunți.

De ce nunta în alb nu mai este o necesitate??

rochie de mireasa-rosie-fara sirena-sirena-john-legenda-nunta

Albul reprezintă în mod tradițional puritatea, inocența și ar trebui să semnaleze virginitatea, mai ales la nuntă. Pentru că acest lucru nu este exact astăzi, tot mai multe mirese optează pentru rochii în culori fanteziste. O rochie de mireasă roșie este de obicei perfectă pentru femeile în vârstă sau cele care nu se căsătoresc pentru prima dată. Chiar și femeile extravagante care vor doar să atragă atenția tuturor au nevoie de o rochie de genul acesta. Modelul Chrissy Teigen (31 de ani), de exemplu, a purtat o rochie de mireasă roșie Vera Wang când i-a spus da cântărețului John Legend în 2013 și a arătat absolut uimitoare.

Importanța culorii roșii în diferite culturi

rochie de mireasa-rosie-vera-wang-corset-fara-umeri

În multe culturi, roșul are o semnificație simbolică și în cea mai mare parte înseamnă fertilitate și viață nouă. În cultura hindusă, culoarea simbolizează bucuria, viața, energia și creativitatea. Zeul principal Brahma, de exemplu, este reprezentat într-un halat în roșu și auriu. Roșul este, de asemenea, culoarea zeiței norocului, iubirii, prosperității și frumuseții Lakshmi. În lumea aztecă, roșul era un simbol al fertilității și al emoțiilor. Mireasa a purtat pene roșii pe mâini și picioare în timpul ceremoniei. În China, roșul a fost folosit pentru a celebra miracolul legăturii de sânge, căsătoria. Mirii au băut din două pahare legate cu sfoară roșie.

Rochia de mireasa “Blush” in roz & nuanțe similare este clasic & modernă în același timp

Alegeți o rochie de mireasă în argint sau gri & transformă-te într-o mireasă extravagantă

Rochie de mireasă în negru – 20 de sfaturi de stil pentru moda extravagantă de nuntă

rochie-de-mireasa-rosie-traditie-flori-brodate-paun

Culoarea roșie este încă o parte integrantă a tradiției nunții în multe țări, cum ar fi India, Pakistan, Thailanda și Turcia. Multe tinere mirese din Taiwan și Coreea aleg astăzi să aibă două ceremonii de nuntă și după nunta tradițională au îmbrăcat o rochie de mireasă modernă în alb.

Mi se va potrivi o rochie de mireasă roșie??

rochie de mireasa-rosie-marchesa-expusa-fusta-nud-flori.jpeg

Culoarea roșie nu trebuie doar să se potrivească cu caracterul miresei, ci și cu tipul ei de culoare. Atunci când alegeți nuanța potrivită, trebuie să vă asigurați că vă poate sublinia frumusețea și carisma personalității dvs. Ar putea fi dificil, deoarece există mai mult de 26 de nuanțe de roșu. Motivația ta: nuanța potrivită de roșu te va face cu siguranță să strălucească!

rochie-mireasa-vin-rosu-dantela-ton-rosu-wintertyp.jpeg

În general, tonurile de roșu dezactivate sunt perfecte pentru blonde, în timp ce brunetele ar trebui să prefere nuanțe deschise. Următoarea listă ar trebui să vă ajute la alegerea culorii:

  • Tipul de iarnă / tonuri de roșu rece: roșu vin, roșu închis, roșu carmin, roșu rubin, roșu violet
  • Tipul de vară / tonuri de roșu dezactivat: fucsia, bordeaux, roșu cireș, roșu aprins
  • Tip primăvară / tonuri roșii calde puternice: roșu coral, roșu roșu, roșu mac, roșu paprika, roșu portocaliu, roșu cărămidă
  • Tipul de toamnă / tonuri roșii calde cu tonuri aurii: roșu cărămidă, roșu cupru, roșu ruginiu

rochie de mireasa-alb-mov-dantela-brodat-top

Alegerea nuanței potrivite ar trebui să ia în considerare și figura miresei. Culorile deschise sunt mai vizibile și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru formele rotunde ale corpului. Culorile închise, pe de altă parte, vă fac mai subțiri și sunt potrivite pentru a ascunde anumite zone cu probleme. Un alt avantaj este că această rochie poate fi folosită mai târziu și ca rochie de seară.

Ce accesorii pentru o rochie de mireasa in rosu?

rochie de mireasa-rosu-bolero-figura-imbratisare

Celelalte accesorii trebuie, de asemenea, alese pentru a se potrivi cu rochia de mireasă roșie. O combinație de culori bine coordonată între pantofi și bijuterii este importantă pentru ca aspectul să fie elegant și feminin.

Dacă și pantofii de mireasă trebuie să fie roșii, atunci ambele nuanțe de roșu trebuie să fie cât mai identice posibil. Alternativ, o a doua culoare, cum ar fi aurul sau argintul, poate fi utilizată ca contrast. Nudul este cu siguranță pariul sigur în combinație cu roșu aprins. Cu toate acestea, pantofii se văd mai puțin cu rochiile până la podea.

Când alegeți bijuteriile pe care să le purtați cu rochia de mireasă roșie, rămâneți cu piese simple, discrete, care creează un pic de contrast, fără a atrage prea multă atenție. Gândiți-vă mai degrabă la inele, cercei și brățări decât la coliere. Aurul și argintul arată clasic și pot fi ușor combinate cu roșu.

Rochie de mireasa in rosu si alb

rochie-de-mireasa-flori-rosii-albe-tip-toamna-

Cu toate acestea, dacă nu doriți să faceți fără tradiție în întregime, puteți alege o rochie în două tonuri sau să combinați rochia albă cu câteva elemente roșii. O centură roșie, un buchet de mireasă roșu sau bijuterii cu pietre roșii, de exemplu, sunt perfecte ca un strop de culoare. Rochiile albe decorate cu dantelă roșie sunt deosebit de elegante și eficiente. Aplicațiile frumoase din perle sau tul pot oferi, de asemenea, un adevărat punct de atracție. Rochia nu trebuie să aibă mai mult de două culori.

Apropo: O panglică roșie pe rochia de mireasă este importantă pentru nunțile turcești / islamice. Aceasta ar trebui să simbolizeze virginitatea. Pe parcursul serii, cadourile de bani de la oaspeți sunt atașate la acesta.

rochie de mireasa-rosie-alba-corsaj-fusta-doua-piese

Apropo, rochiile de mireasă din două piese sunt ideale pentru mirese care doresc să aducă culoarea în joc. Aceasta este ocazia perfectă de a alege singur culorile pentru cele două părți. Rochiile de mireasă din două piese arată deosebit de elegante dacă partea superioară este sub formă de corsaj. Evocă un decolteu frumos și accentuează zona umerilor. Fusta poate fi foarte diferită: de la scurtă până la lungimea podelei, de la un design care îmbrățișează silueta la o fustă din tul măturat. Oricine are un ochi pe tendințele actuale ale modei de mireasă nu a ratat faptul că o altă variantă a rochiei de mireasă din două piese a devenit foarte la modă: topul crop & Combinație rock.

Rochie de mireasă în roșu pentru biroul de evidență?

rochie de mireasa-rosu-alb-birou de registru-pana la genunchi

Pentru a face schimb de verighete în biroul de evidență, mireasa preferă să se îmbrace elegant, dar discret. Sunt preferate croieli simple și rochii simple. Dar poți să îți faci și intrarea mare cu o rochie de schimb. Culoarea roșie oferă echilibrul potrivit între extravagant și extrachic. Și da, rochia de schimbare până la genunchi este o soluție excelentă.

rochie de mireasa-dantela-rosie-bej-macinata

rochie de mireasa-rosie-un-umar-vera-wang