Modă

Micuta rochie neagră: un must-have pentru fiecare ocazie

micul negru clasic modern atemporal

Pentru unii, rochia neagră ar putea fi doar o simplă rochie neagră. Dar cum ar putea o piesă vestimentară „simplă” să influențeze atât de mult istoria modei? Cu aceasta, Coco Chanel a schimbat lumea modei și a marcat un nou capitol în istoria modei. De atunci, micuța rochie neagră cu o siluetă simplă a fost considerată o armă miraculoasă pe care fiecare femeie ar trebui să o aibă în dulapul ei.

Micuța rochie neagră are o istorie lungă

povestea micului coco chanel negru

Când povestea micii rochii negre a început în secolul al XIX-lea, culoarea neagră a fost rezervată văduvelor care se întristau. Atunci a apărut însăși designerul Coco Chanel pentru prima dată într-o rochie pe care a conceput-o cu o croială simplă, care nu ar trebui să provoace prea mult agitație. Combinația de culoare neagră și o scurtătură relativ scurtă a fost scandaloasă în perioada postbelică. Cu aceasta, Chanel a dorit să-și exprime poziția conform căreia femeile îndurerate din Primul Război Mondial ar trebui să-și arate durerea, dar în același timp să-și arate dorința de viitor. Autorul unei cărți despre clasicii modei descrie evenimentul ca „armonia supremă a dorinței și comodității, a clasei și a rigurozității, a purismului și a fanteziei”.

Când a inventat Coco Chanel mica rochie neagră??

micul tăiat clasic negru mai drept

Micuța rochie neagră a devenit populară în 1926 după ce a apărut în Vogue american. Coco Chanel a numit-o un fel de „uniformă pentru toate femeile cu gust” și „un model pe care toată lumea îl va purta”. Era o rochie cu croi îngust, strâns legată de rochia de schimb, din mătase chineză, cu mâneci lungi strânse și acoperind genunchii. Vârful era slăbit în față și încordat în spate. În 1927, designerul a proiectat un al doilea articol negru de îmbrăcăminte confecționat din jerseu de lână cu o fustă plisată. Ar trebui să exprime durerea și, în același timp, speranța unui viitor mai bun al văduvelor ca urmare a celui de-al doilea război mondial. Primul model de Coco Chanel a fost un simbol al femeii moderne și a inspirat lumea modei. De atunci, mica rochie neagră a fost reinterpretată din nou și din nou și este și astăzi relevantă.

micul negru elegant, atemporal, special

Micuța rochie neagră a devenit extrem de populară în 1961, când Audrey Hepburn a purtat un model fără mâneci în filmul Mic dejun la Tiffany. La modă, „micii negri” sunt în principal rochii de cocktail înguste care ajung până la genunchi, dar ar putea fi puțin mai lungi sau mai scurte. Sunt deseori utilizate țesături precum satinul, viscoza și șifonul. De fapt, nu există o definiție clară pentru mica rochie neagră și poate fi fără bretele, precum și cu mâneci lungi, scurte sau fără mâneci. Este versatil și, prin urmare, este un articol popular de îmbrăcăminte pentru fiecare femeie.

Micuta rochie neagră pentru fiecare ocazie

micul ocazie de birou pur și simplu elegantă

Ca răspuns la cea mai frecventă întrebare a tuturor femeilor: „Ce ar trebui să port acum?”, Cea mai bună soluție posibilă pare să fie o rochie neagră de lungime medie. Într-o rochie neagră simplă și elegantă, ești îmbrăcat elegant pentru toate ocaziile – de la petreceri cocktail până la întâlniri de afaceri. Este considerat un glonț de argint și, prin urmare, fiecare femeie ar trebui să aibă cel puțin un model bun în garderoba ei. Deși designerii se străduiesc întotdeauna să obțină idei noi, nu au ratat rochia atemporală și o redescoperă întotdeauna. Deși nu există o definiție clară a modelului, este fundamental ca acesta să fie aproape de corp, dar să nu fie tăiat strâns ca rochia creion și să fie cel mai bun până la genunchi. Astfel puteți descrie o rochie confortabilă și practică pe care o puteți schimba pentru a se potrivi gustului dumneavoastră personal.

Micuta rochie neagră pentru fiecare siluetă

micul negru fiecare figură

În funcție de gustul lor, rochia simplă neagră poate fi transformată în continuare de purtător. Țesătura, decolteul, lungimea mânecii, pantofii și accesoriile pot evoca un aspect simplu într-o ținută de petrecere. Așadar, poți numi rochia neagră unică și completă. Cu toate acestea, cel mai mare avantaj al său este culoarea neutră de doliu negru. Negrul flatează silueta și dacă potrivirea rochiei este potrivită, nu mai există nici o altă piesă vestimentară care să accentueze mai bine figura feminină.

 Casual și elegant în același timp

micul negru elegant de zi cu zi funcțional

Cât de versatilă este mica rochie neagră cu greu se poate înțelege. Artiști, regizori, actori și cântăreți precum Edit Piaf se bazează pe ținute negre pe scenă, astfel încât să nu distragă publicul de la performanța lor. Alții acționează conform devizei: „Dacă se potrivește puțin negru, nu poți purta nimic altceva.” W.W. Simpson. Mai presus de toate, o rochie simplă neagră este un clasic atemporal, potrivit pentru orice ocazie. Modul în care îl stilezi este crucial.

mica rochie neagra pentru caz pentru ocazie

O rochie neagră cu schimbare până la genunchi poate fi cea mai bună alegere pentru orice ocazie și chiar pentru purtarea de zi cu zi. Croiala simplă, lungimea medie și culoarea discretă sunt combinația perfectă pentru fiecare tip de figură. În plus, modelul simplu poate fi schimbat individual de către purtător cu accesorii bine gândite, bijuterii și pantofi asortați.

micul pantof plat cu rochie neagră

În funcție de croială, o rochie neagră este cea mai bună alegere pentru fiecare ocazie. Detaliile precum pantofii, bijuteriile și gențile sunt ceea ce face ca aspectul să fie potrivit pentru utilizarea de zi cu zi sau, dimpotrivă, îl fac o ținută elegantă de seară. În ocazii speciale, cel mai bine este să porți tocuri înalte cu o rochie neagră. Când vine vorba de o petrecere, de exemplu o petrecere de Revelion, pantofii și accesoriile pot fi puțin mai neobișnuite și pline de farmec. Detaliile setate cu paiete sau strasuri sunt deosebit de eficiente.

Micuta rochie neagră din viața de zi cu zi

mica cizmă scurtă, neagră, peste genunchi

Pentru viața de zi cu zi, sunt preferate modelele confortabile, de exemplu din tricot sau tricot fin, care nu subliniază foarte mult corpul, ci îl învelesc ușor. Acestea pot fi combinate foarte bine cu ghete, pantofi plate și chiar adidași. Pentru femeile curbate care caută o rochie într-o dimensiune mare, este deosebit de potrivită o rochie wrap. Modelele drapate cu gâtul adânc sunt, de asemenea, o modalitate bună de a sublinia decolteul și, în același timp, de a ascunde burta.

Îmbrăcăminte de seară pentru Revelion și ocazii speciale

micul arc negru fără spate

Pentru ocazii speciale, petreceri sau Revelion, poți fi puțin mai curajos și te poți baza pe un model jucăuș. O rochie fără umeri sau fără spate, cu o croială simplă sau o rochie din dantelă lungime midi sunt opțiuni posibile, în funcție de ocazie. Când vine vorba de un eveniment cu colegii sau în mediul de lucru, aspectul perfect este completat cu un blazer negru frumos decupat.

Rochia neagră șic în stilul anilor 20 sau 50

micile paiete negre de Anul Nou 20 de ani

Rochiile midi negre care sunt împodobite cu paiete, perle sau dantelă arată extrem de atractive în ocazii informale speciale precum petreceri sau în ajunul Anului Nou. Accentele din tul sunt, de asemenea, detalii frumoase care adaugă varietate și o notă jucăușă aspectului.

Stilează și combină corect mica rochie neagră

stilizați în mod corespunzător mica combinație neagră

O rochie neagră simplă poate fi combinată elegant cu accesorii și pantofi atrăgători la ocazii speciale. Tocurile înalte colorate sau sclipitoare și bijuteriile asortate sau o geantă mică, de exemplu un clutch, fac ca ținuta simplă să fie potrivită pentru o petrecere.

micul pantof negru ocazie stil sac

În viața de zi cu zi combinați o rochie scurtă, neagră, cu pantofi de piele plate sau, dacă doriți, cu adidași. O jachetă scurtă completează aspectul casual.

geanta mică în stil combinat negru

Atunci când alegeți o geantă care se potrivește cu mica rochie neagră, ar trebui să acordați atenție mărimii. Practic, gențile mici se potrivesc mai bine rochiilor scurte sau fustelor decât gențile shopper foarte populare în prezent.

adidașul mic de pantofi negri

combina mica pungă neagră pentru pantofi de revelion